.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Situata e grave në 1800-2000-ta.

Subject: Historia

Alva Myrdal (1902-1986)

Disa mendime mbi Alva është se ajo ka lindur në Uppsala 31 janar 1902. Ajo ishte më i vjetër i tre fëmijëve. Por Alva nuk ishte fare si vajzat e tjera, por ajo donte për të edukuar veten e tyre dhe jo vetëm të jetojnë në shtëpi dhe të kujdeset për fëmijët. Pra, kur Alva takua Gunnar ajo zgjodhi të shkojë me të në Stokholm. Ajo filloi duke studiuar në universitet dhe u bë një diplomë Bachelor i Arteve në 1924, të njëjtin vit ajo dhe Gunnar u martua. Tre vjet më vonë, kështu që ka lindur janar të birin
Alva dhe Gunnar të kërkuar për të jetuar në atë që njihej si shokut martesë, prandaj, se gruaja nuk do të jetë i lidhur me shtëpinë, e cila në atë kohë ishte perceptuar si jashtëzakonisht kërcënuese.

Alva ishte pikëpamja social demokratik i natyrës njerëzore është vendimtare. Ajo ishte e bindur se njeri kishte burimet, në qoftë se ne vetëm kishte për të zhvilluar ato në liri.
Alva nuk e shohin njeriun si vetëm njeriu, por burrit dhe gruas. Ajo besonte se "femërore" ishte një plotësues në "mashkull", kështu që ajo nuk kishte mendime për ndryshimin botëkuptimin mashkullor vetëm për aq kohë sa ajo të jetë ndërgjegjja demokratik dhe social. Por nga ana tjetër, ajo donte të përmirësuar cilësinë e një botëkuptimi femër.
Me këtë në mendje, ajo filloi një interes në çështjet e individit në shoqëri.
Ajo filloi duke studiuar psikologji sociale, pedagogji sociale dhe sociologji. Por ajo nuk ishte në kërkim për një karrierë akademike, por vetëm duan reformimin e shoqërisë.

Alva dhe Gunnar shkroi të dy i librit të tyre të parë së bashku të quajtur "Kriza në pyetjen Popullsisë". Ajo doli në 1934 dhe goditi si një bombë në debate suedeze.
Mesazhi i librit ishte se Suedia kishte shumë fëmijë dhe se ata duhet të marrin kushte më të mira.
Pse e bëri këtë debat pastaj? Well për se ishte me dyshim si ajo që Hitleri predikohet në Gjermani, ai dëshironte të thotë se gratë do të kenë shumë fëmijë ai planifikoi luftën dhe ushtarët e nevojshme. Por Suedia prireshin këtë ide sepse ishte një mendim të qenë tepër socialist.

Edhe pse ajo kishte dy fëmijë ajo arriti një punë të madhe;
- Sekretari i Komitetit për punësimin e gruas martuar
- Kryetar i Shoqatës Kombëtare të Grave Profesionale
- Rektori i seminarit socio-edukativ.
Kudo që ajo shfaq për studimet e tij të një shoqërie më të mirë për fëmijët dhe gratë, sidomos nënat. Alva mendonte se ishte e drejtë e fëmijëve për të luajtur dhe për këtë arsye mendohet se banesat do të jenë airier dhe më shumë. Pra, ajo kishte një bashkëpunim me arkitektët HSB-së dhe botoi librin "lodra të vërteta." Ajo e ndjeu se inkurajim dhe kërkesat e moderuara do të zëvendësojë shkollën e vjetër e dhunshëm dhe bindje.
Prandaj ajo konsiderohet se kjo nuk ishte e mjaftueshme për të bërë kushte më të mira për të rriturit, ajo ishte aq shumë për të siguruar se fëmijët janë lejuar të rriten lirisht. Njeriu nuk duhet të mbyt etjen e tyre për dije apo pengojnë zhvillimin e tyre me kërkesat e trashë për bindje. Njeriu nuk duhet të dënojë pavarësinë e tyre duke u dhënë atyre një rrahje, e cila në këtë kohë ishte konsiderohet të jetë detyrë e një prindi të mirë.
Alva sugjeroi se njerëzit do të kishin një ditë më të shkurtër të punës në mënyrë që të kalojnë më shumë kohë me familjen e tij dhe sidomos fëmijët.
Në 1944, ajo theksoi idenë e "sextimmarsdag", që do të thotë se ata do të punojnë sextimmar në ditë. Në këtë kohë ata e punuan edhe të shtunave kështu që kishte shumë orë njeri ishin nga shtëpia.
Me këtë ide në mënyrë që do burrat (dhe gratë) kanë kohë për të punuar dhe të kujdeset për fëmijët, të shoqërisë dhe politikës.
Alva shkroi me një tjetër shkrimtar i "The grua dy rolet," përfundon i përgjithshëm ishte se ajo ishte në rregull të gjatë fëmijët e fëmijës janë të vogla, duke qenë kaq pranë fëmijëve të tij të jetë e mundur.
Edhe pse ishte në rregull kështu që pyeti Alva pse një vajzë do të planifikojnë të ardhmen e tyre, nëse ajo do të ishte ende në shtëpi dhe të kujdeset për fëmijët në ndoshta 15 vjet, dhe si shtesë të vënë poshtë të gjitha studimet për këtë.

Në fund të viteve '40, ajo nuk kishte marrë ende një punë të përshtatshme. Por më në fund ajo mori detyrën e saj të parë si kreu i Departamentit Social të OKB-së në Nju Jork. Pas pak vitesh, ajo u bë udhëheqës i UNESCO-s (Zyra e Kombeve të Bashkuara mbi të Drejtat Ekonomike, Kulturore dhe Çështjeve Sociale në Paris.
Me që ajo filloi të marrë një interes në situatë të vendeve në zhvillim dhe marrëdhëniet e tyre me botën e pasur. Ajo filloi të shkruajë shumë artikuj mbi këtë temë, ajo ndjeu se jo vetëm që ishte e mjaftueshme për të rritur standardet e tyre ekonomike, por edhe se ajo u pasua nga arsimi, demokratizimin dhe politikën sociale.

Alva kishte mendime të reja, ide të saj kërkohet mendimi i një mënyrë të re të njeriut guxuar për të shkuar kundër rrymës.
Ajo kurrë nuk e mori vështirësitë që kanë ekzistuar, as ndonjë opozitë ajo u përball, kjo është vetëm për të marrë audiencën me të.
Alva ishte një person i vështirë për të identifikuar me të, për ngurrimi i saj për të apeluar personalisht, unsentimental nganjëherë hyliga gjuhën e saj e cila ka krijuar një distancë mes saj dhe dëgjues.
Por nuk ka shumë gra suedeze që të bëhen të njohura ndërkombëtarisht dhe të njohura, por Alva Myrdal është një prej tyre.

Astrid Lindgren

Nëntor 1907 lindi Samuel gusht Ericsson dhe gruaja e tij Hanna një bijë.
Fermë ku ata jetonin ishte - dhe ende quhet - Nose, dhe ajo ishte vetëm pranë një qytet të vogël në SMALAND, i quajtur VIMMERBY. Ajo kishte tre vëllezërit e motrat kështu që në fund, të katër vëllezërit e motrat, kështu që një familje mjaft të madh ku atje.
Astrid shpërngul në Stokholm për të studiuar për t'u bërë një sekretar dhe ku ajo u martua mirë.
Ajo mori si një i ri tha se ajo do të bëhet një shkrimtar kur ajo u rrit më të vjetër, por ajo guxoi jo të vërtetë duke u përpjekur.
Por vajza e saj u bë i sëmurë dhe vajza e saj të kërkuar për të dëgjuar një histori të re çdo natë, Astrid pyetën se çfarë ajo do të më thoni se kur vajza e saj thotë se "më tregoni për Pippi Longstocking".
Pra, ku bëri imagjinatën e saj për të kandiduar të egra.
Por si ndodhi që Pippi ku një libër në të vërtetë ishte një dhuratë për vajzën e tij, por Astrid vendosi të dërgojë një kopje të një botues.
Por, para se ajo mori një përgjigje nga botuesi ajo kishte tashmë kishte kohë për të shkruar një tjetër libër, sepse ajo vënë re se sa fun ajo në fakt është ishte.

Por kur Astrid shkroi "Britt-Mari lightens Zemra e saj" dhe e dërgoi atë në Raben & Sjogren botuesve, kështu që ajo mori çmimin e dytë në garë. Më e lumtur ajo kurrë nuk kishte qenë edhe kur ajo mori lajmet një mbrëmje të vonë vjeshtë në 1944.
Vitin e ardhshëm, 1945, kishte të njëjtën botuese një konkurs për libra për fëmijë. Ka ajo dërgoi kur dorëshkrim Pippi, rishikuar disi, dhe këtë herë ajo fitoi çmimin e parë.
Që nga ajo mbështjellë në. Pippi ishte një sukses, edhe pse nuk ishin ata që ishin të tronditur për librin dhe mendohet se të gjithë fëmijët do të sillen si Pippi.

Ka shumë që pyesin veten për Astrid në të vërtetë do të thotë diçka me librat e tyre dhe informacionin që kam gjetur kaq përgjigje e saj ishte se ajo nuk do të thotë asgjë në veçanti, as Pippi ose ndonjë libër tjetër.
Ajo shkroi për të zbavitem fëmijën në vetvete dhe vetëm mund të shpresoj se në këtë mënyrë edhe fëmijët e tjerë mund të ketë pak argëtim.

Kishte shumë që wondered pse ajo nuk ka shkruar libra të tjerë, të tilla si se si ajo ishte për t'u skillsmässobarn se njerëzit mund të hapur sytë e tyre për të.
Por ajo ishte në mënyrë që të gjitha mjediset dhe Atmosferat në librat është e tillë ajo e di, dhe ajo ka të drejtë të thotë se është e vështirë për të shkruar në lidhje me diçka që ju e dini asgjë rreth.
Por është e qartë se mund të dëshirojnë për të arritur diçka me librat edhe pse ata nuk janë drejtpërdrejt duke kërkuar për të, dhe Astrid dëshira ishte për të arritur një, jetë-miqësor dhe demokratik etosin më human të atyre që lexojnë libra.

Si asnjë autor tjetër suedeze Astrid Lindgren preku dhe i ndikuar një popull të tërë.
Mënyra e saj e shkruar për të dy pranks dhe marrëzitë se dhembja e ka bërë i dashuri i saj me të rinj e pleq të gjithë botën.
Brez pas brezi e ka rritur me tregimet e saj. Mit quirky kanë ushqyer imagjinatën e fëmijës dhe shifra janë bërë modele.

Disa libra ajo ka shkruar është e Pippi Longstocking, Emil, Brothers Lionheart dhe Mio Mio. im Librat e saj strehon infektues pakuptimta fun dhe stunts.

Mjediset në librat e ringjallur prej atdheut SMALAND-së dhe vendin e saj të qëndrimit Stokholm, i cili është konvertuar në mjedise të pastra fantazi.

Në vitet e fundit, çmimet kanë lëshuam mbi Astrid Lindgren, suedeze dhe ndërkombëtare, por është e mira çmim letrar, i çmimit Nobel, ajo kurrë nuk e kishte, për të zhgënjej të gjithëve.

Astrid Lindgren mbrojti shumë për anonimitetit të tyre, por në disa raste ajo i dha në debatin publik, i cili bëri gjithmonë titujt. Kur normat e reja tatimore margjinale, të cilat erdhën në 1976, kanë pasur efektin e artistëve dhe shkrimtarëve të mund të detyrohen të paguajnë taksa më shumë se ato të fituara ishte masa e mirëdashjes Astrid Lindgren e ashpër.
Me përrallë "Pomperipossa në Monismania" shkoi Astrid Lindgren në klinch me një ministër i financave. Qeveria u përgjigj në aspektin e saj të parë ironik, por kishte pastaj të konkludojmë se fuqia Astrid Lindgren si drejtuesit e opinionit të ishte shumë e madhe. Me përrallë e tij humoristik, ajo vuri në dukje mospërputhjet që qeveria më vonë kishte për të korrigjuar.

Astrid Lindgren ishte gjithashtu një avokat i fortë i të drejtave të kafshëve. Ajo ishte e shqetësuar se kafshët janë të privuar nga emrat dhe veçoritë e tyre, dhe u bë njësi prodhimi. Astrid shkroi një artikull të veçantë në këtë temë dhe artikull mori edhe tipike të titulluar "Lopët dhe paddocks nevojë për njëri-tjetrin."

Krahasim

Unë mund të shoh ngjashmëritë e dy prej këtyre grave në shumë mënyra.
Një ngjashmëri është e qartë se të dy autor dhe ka shkruar një numër librash.
Por atëherë kjo është edhe se si ata vendosën të shkruajnë libra, që Alva shkroi shpesh më shumë libra dokumentarë ndërsa Astrid shkroi përrallat. Por përmbajtja janë të ngjashme në kuptimin që ajo është në lidhje me marrjen fëmijët të ndihen më mirë, megjithëse në mënyra të ndryshme.
Si Alva u tërhoq nga mendimet se si të ndryshojë shoqërinë për fëmijë do të, dhe madje edhe të rriturit ndërsa Astrid u përpoq për të marrë fëmijët për të krijuar sa më shumë imagjinatë të jetë e mundur, por edhe u përpoq për të marrë e komunitetit për të marrë një människovänllig dhe jetë-miqësor mjedis më të mirë.

Të dyja këto gra kanë ndikuar në mënyra të ndryshme familjet, njerëzit, fëmijët, etj përmes librave dhe veprimit të tyre (edhe pse që më vlen Alva).

Ata thanë gjithashtu komunitetin duke shkruar libra se ai mori njerëzit për të lexuar, për të krijuar debate në mënyrë që njerëzit do të mendojnë për mënyrën se si ajo ishte në të vërtetë në komunitet. Ata thanë thjesht nga të qenit mbi taksat e larta si një shembull.

Por pse I ra për këto gra është ndoshta më e mirë se Astrid është personi i paharrueshëm për përralla e saj gjithmonë do të jetojnë më, sepse ka kaq shumë të cilët janë rritur me ta dhe se do të japin këto tregime të nipit të tij.
Alva dinte së pari unë nuk e dija se kush ishte, por kur unë fillova të lexoja rreth saj, kuptova se sa shumë ajo do të thotë rrugë e bërë me shoqërinë për të ardhmen. Opinionet e saj nuk e goditi përmes kur ajo ishte e gjallë, por tani unë mund të shoh se si pikëpamjet e saj janë shfaqur në komunitet dhe pastaj unë mendoj njerëz kanë qenë të ndikuar nga ajo dhe të vënë përpara pikëpamjet e tyre. Kështu që unë do të thoja se të dy jetët në mënyra të ndryshme, por ata kanë përdorur të njëjtat mjete për t'i bërë njerëzit për të dëgjuar ato dhe të mbahet mend më.

based on 2 ratings Situata e grave në 1800-2000-të., 1.3 nga 5 bazuar në 2 ratings
Situata norma e grave gjatë 1800-2000-ta.


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me situatën e grave gjatë 1800-2000-ta. Ose në asnjë mënyrë në lidhje me situatën e grave gjatë 1800-2000-ta ..

Koment Situata e grave në 1800-2000-ta.

« | »