.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Lab Raporto ester

Subject: Kimi

Materiale 2 tuba test, raft tub test, kupë (400 ml) dhe shufra qelqi.
Kimikatet: acid formik, etanol dhe acid sulfurik të koncentruar.
Ne kemi filluar për të zhvilluar të gjitha pajisjet dhe kimikatet. Pastaj ne shkoi dhe u ul mbi nesh kalata dhe syze. Pas kësaj kemi shkuar në stol tonë dhe shkoi nëpër laborator.

Sot ne do të bëjmë një ester që ndjeu Halon. Ju mund të zgjidhni nga mollë, pineapple, raspberries, dhe të tjerët. scents shije frute.

Në grupin tim, kështu që e bëri I, Linus dhe Tobias. Kemi ecur deri në tavolinë dhe kimikateve të derdhur ishin acid formik dhe etanol në dy tubave të ndryshme të testit. Ne shkuam përsëri në laborationsplats tona dhe të derdhur në të dy acid formik dhe etanol në një gotë dhe e lëvizte me një shkop qelqi.
Përzierje ishte rozë, por më shumë ne të prekur në shufra qelqi dhe rozë të ndritshme u bë.

Ne ndjeu pastaj butësisht përzierje dhe erë ishte e athët në hundë, dhe Linus, dhe unë nuk kam erë menjëherë butësisht në përzierje kështu ai bëri shumë dhimbje në hundë.

Ne përshkruajnë erë si sulmit të qartë.

Amina emëruar acid sulfurik dhe pastaj filloi të ziej dhe të ketë në filxhan.
Kemi ndjerë pastaj në epruveta dhe gotë ishte me të vërtetë e nxehtë! Por përzierje ftohur me shpejtësi.

Ne kemi vërejtur se përzierja u bë e ngrohtë.

Çfarë e bën këtë të tregojnë?
E pra, ajo që ndodh është se ajo është e djegur.

Ne preku butësisht në kupë dhe tani kemi pasur për t'u marrë parasysh se përmbajtja ishte gërryes! Prandaj, nuk ka lëvizje të papritur këtu nuk janë!

Pastaj ne u ndal llokoçis kupën dhe ka pritur disa minuta dhe pasi që kemi pritur disa minuta ne ndjeu përmbajtjen.
Ajo ndjeu ashpër dhe gërryes.
Pastaj u shfaq një erë me shije frute.
Ajo ndjeu e raspberries!

Acid sulfurik vepron si një katalizator.
Dhe që nënkupton një katalizator mbetet plotësisht pandryshuar mbas reaksionit.

Si mund të bëni tani një ester?

E pra, nuk është një formulë për mënyrën se si për të bërë një ester:

Acid + alkool = Esther
Tani ne ishim gati me laborator dhe filloi të qartë larg dhe të larë lart nga të aksioneve të kishim përdorur në laborator.
Por duhet të jenë të kujdesshëm kur ne e bëmë enët nga kupa për ekzistimin e acidit sulfurik mbetur në gotë dhe ajo mund të spërkatje në rrobat dhe lëkurën.

Pse është aq e rrezikshme nëse acid sulfurik fjalë për veshje të bëra nga pambuku?

Pambuku Rroba dëmton i acidit sulfurik

based on 8 ratings Lab Raporto ester 2,5 nga 5 bazuar në 8 vlerësime
Rate raport laborator ester


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me raportin laborator ester apo në asnjë mënyrë në lidhje me testet e raportit laborator.

Lini një ester raport laborator

« | »