.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Laborator Flash pikë

Topic: Kimi

Metoda Description: Ne kemi përdorur një sobë, dy Beakers, një termometër, një gotë 100ml, etanol kuqe dhe ujë. Ne filloi duke matur 50% ujë dhe 50% etanol si ne derdhur në një Crucible atëherë ne u përpoq për të dritë atë me ndihmën e vetëm një ndeshje për të parë nëse pika flash ishte më e ulët ose të njëjtin nivel si të lëngshme ishte atëherë. Përzierje filloi të djegur, por kemi shtuar ndezjes kështu që ne kontrolluar temperaturën me një termometër kështu që ne mori të dini pikën flash kur marrëdhënia mes etanolit dhe ujit ishte 50%.
Pas kësaj, ne kemi ngritur përqindjen e ujit dhe e bëri të njëjtën gjë: u përpoq për të marrë të lëngshme për të djegur përdorur vetëm një ndeshje. Këtë herë ajo nuk është, të lëngshme ishte ndezur jo kështu që ne kishim për të përdorur ndezjes për të rritur temperaturën e lëngshme. Pas një kohë, kur temperatura ishte ngritur shumë e shumë filloi të lëngshme djegur. Ne fikur të ndezjes, kontrolluar temperaturën, le të lavaman dy gradë dhe kontrolluar "Test Match", ajo ka vazhduar për të djegur kështu që ne e përsëriti "test ndeshje" kur niveli lëngun kishte rënë pak më shumë, deri sa ishte e pamundur të ndez. Në këtë mënyrë, kemi gjetur pika flash dhe pastaj ne të përsëritur eksperimentin me përzierjet e ndryshme për të parë një marrëdhënie në mes të etanolit dhe ujit dhe -pikën e nxehtë e tyre së bashku.

Rezultate:

Diskutim: Çfarë ju mund të shihni diagramin është se më shumë ujë që kemi të përziera në pikën më të lartë flash. Kur ne kemi ekzaminuar shoqata e 10% etanol dhe 90% ujë, që ne nuk ishim të lëngshme që djeg. Ajo nuk u ndez, temperatura e lartë se sa ajo mori. Pra, kur përqindja e etanolit është vetëm 10% e të lëngshme është otändbar dhe jo të rrezikshme. Kjo degradon e karburantit (etanolit) të energjisë duke shtuar ujë.
Ky është një shembull praktik i atij etanolit mund të shuhet me ujë. Etanol është përdorur në shumë fusha të ndryshme, për shembull, ajo mund të përdoret si lëndë djegëse, ilaçe, produktet e pastrimit, pije alkoholike dhe shumë më tepër. Pra, në qoftë se ne të imagjinojmë se të tilla një infermiere bie një enë të vogël të alkoolit mjekësor që përmban rreth 96% etanol dhe 4% ujë. Pastaj kur infermierja do të fshij deri mjekët shpërndanë pirë ajo aksidentalisht tip mbi një qiri të ndezur, që bie në dysheme ku pijeve mjekësor kishte formuar një pellg. Qiri ndezur lejon menjëherë me një flakë të madhe të zjarrit e cila shtrihet mbi dysheme. Për të shuar zjarrin nevojë për t'i dhënë gji ujë vetëm sa për të bombol gazi afërt. Shumë mendojnë se kjo është e nevojshme, për shembull, një kimike ose zjarr shkumë zjarrfikës e thatë për të shuar zjarrin, sepse ka një frymë, dhe është përdorur si lëndë djegëse, dhe ju keni dëgjuar se ajo është absolutisht e ndaluar në dritë një ndeshje në një stacion gazi në mënyrë që njerëzit e lidhin etanol në që pikë. Por për shkak se etanolit dhe e ujit është si një polare (një molekulë që ka akuza pozitive dhe negative të cilat nuk janë plotësuar) janë lehtësisht të tretshëm në njëri-tjetrin. Etanol është i tretshëm në ujë, uji kontribuon në pika flash është ngritur (shih grafikun) dhe pas një kohë zjarri do të dalë. Ajo është në këtë mënyrë nuk kishte nevojë për pluhur ose shkumë për të shuar zjarrin me, në këtë sprite mjekësor rast por me etanol në të gjitha. Me substancave të tjera, të tilla si benzinë, e cila është bërë nga vaj nuk mund të shuar me ujë, duke formuar dy shtresa shkak vaj është denser se ujit. Është me të vërtetë i madh dallimi në mes të etanolit dhe naftës (të naftës) produkte.

based on 2 ratings Laboratori Flash, 3.8 nga 5 në bazë të 2 ratings
Vlerësoni Laborator Flashpoint


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Laborator pikat e zjarrit apo në asnjë mënyrë në lidhje me Laborator Flashpoint.

Koment Laborator Flash pikë

« | »