.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Salmon

Përshkrim Speciet

Shënimi: salmon ka një të veçantë fin dhjamor, shih foton.

Salmon ka një shpinave argjendi me shkëlqim dhe shimmering gjelbër me pika të zeza. Mashkull gjithashtu ka një underkäkskrok madh. Salmon është troftë shumë Lix por ndan veten nga organi i saj i hollë, kokë të vogël cepa, hollues pol bisht dhe se troftë kurrë të marrë një argjendi mbrapa me shkëlqim.

Mjedisit

Salmon Baltik në Detin Baltik, për Suedinë në lindje dhe bregdetit në jug, me hedhje vezëve në lumenj veriore dhe përrenj në Blekinge. Salmon Baltik ndoshta mund të luajë edhe në të cekëta, bankat zhavorrit energized në Lindje.

Salmon Baltik në Detin Baltik është prekur nga sindromi M74 që i bën të gjithë të skuqura merrni kequshqyerja dhe vdekje. Kohët e fundit, klasa të tjera kimike polybrominated ethers difenil (PBDEs), një lloj i retardants flakë, tërhoqi vëmendjen si një ndotje të gjerë në peshkun e Detit Baltik. Ndryshe nga PCB dhe DDT kanë nivele PBDE janë rritur që nga 1970.

Ajo është shumë popullor për të peshkut për salmon p.sh. në lumin Mörrums në Blekinge apo lumenjve në Suedi e veriut. Në Mörrums lumi në Blekinge peshkuar në 2005 deri 3 ton salmon, dhe në Gaula, Norvegji peshkuar it up gjithë salmon 38ton!

Njerëzit të ndikojë salmon hedhje vezëve duke ndërtuar hidrocentrale në lumenjtë kështu që salmon nuk mund të notosh lart nëpër lumenjtë rrjedhin dhe vë vezë.

Salmon kanë niches të ndryshme gjatë levnadsliv tij. Në shtator, nëntor kështu lumenjtë not salmon up për farë. Pastaj ajo ka një vend në rrjedh ujë me fundeve ranore dhe shkëmbore.
Kur vezë kurdisje, kështu ndaluar të rinjtë të mbeten në lumenjtë deri në 5 vjet, më vonë për të endet jashtë në detin Baltik. Kur salmon janë të lindur kështu që ajo jeton në masë "älvstadier", ku ajo është quajtur Parr, smolt, laxbarn, Orval, blanköre, troftë me shkëlqim ngjyrë kafe dhe pastaj të quajtur rritje nga deti në det.

Lind

Kur unglaxarna jetojnë në lumenj kështu hanë kërmijtë, midhjet, insektet dhe vezë peshku.
Kur salmon vijnë nga deti, Deti Baltik për pjesën tonë që përbëhet nga dietë salmon e fëmijë i dobët dhe harengë, por edhe stickleback
ndodhin rregullisht

Salmon ushqyese Piramida

Web Food

Shpërndarje

Salmon në Suedi gjetur të gjithë së bashku djathë dhe bregdetin e jugut, në lumenj dhe në Liqenin Venern. 1959 ishte futur atë në Siljan dhe liqenit. Popullatat Salmon gjetur në det pa ujë, lumenjve, përrenjve, dhe për disa popullatave edhe liqene.

Rezervat Salmon kanë ndryshuar gjithmonë. Laxstammarna ka rënë ndjeshëm që nga njeri filloi të ndërtojë centrale hidroelektrike. Kjo ka bërë që pothuajse të gjitha shtamet e Balltikut salmon të egra janë të zhdukur sot. Salmon ndryshon ende shumë në mes. Rezervat Salmon në disa prej lumenjve veriore përjetuar një rimëkëmbje të qartë në 1996-1997. Kjo ishte për shkak të disa salmon të mitur mbijetoi disa vjet më parë

Shumim

Salmon i përkasin emigrojnë peshk. Ajo riprodhon në lumenjtë që rrjedhin por zona e saj të rritjes të patundshme janë në oqean. Gjatë viteve 2000 sported e salmon për pjesën tonë në 18 lumenjtë që rrjedhin në Detin Baltik. Sot salmon shumohen natyrisht vetëm në dy lumenjtë që rrjedhin në Detin Baltik, përkatësisht e lumit Torne dhe Simojoki. Arsyeja se lekvattnen salmon zhdukur është se termocentralet e ndërtuara në lumenj Vjetër salmon. Inland salmon hedhje vezëve tani është shkatërruar plotësisht, kështu që janë shumimin e tyre krejtësisht të varur në rritjen e peshqve.

E ardhmja e kafshe

Ardhmja Salmon është e pasigurt. Sipas disave, ajo ndoshta do të shuarja salmon vetëm si ton këtu në Suedi. Vetë, unë mendoj salmon do të çrrënjoset për mbipeshkim.

based on 11 ratings Salmon, 3.9 nga 5 bazuar në 11 vlerësime
Rate salmon


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me salmon apo në asnjë mënyrë në lidhje me salmon.

Koment mbi Salmon

« | »