. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Leleti Khumalo

Leleti Khumalo është një aktore të Afrikës së Jugut i cili u lind në veri të Durban në vitin 1970.
Ajo tregoi një arrestim për të mos vepruar dhe kënduar nga një moshë të hershme dhe madje u bashkua me një grup valle quajtur Amajika.
Leleti auditioned për rolin e ardhshëm në Sarafina ri Mbongeni Ngema e muzikor! Ai ra në dashuri me të dhe shkroi karakterin kryesor të Sarafina për Leleti. Shfaqja u tregoi në Broadway dhe në Afrikën e Jugut.
Darrell version James film i Sarafina! është shumë njësoj tregojnë. Filmi u bë më e madhe e prodhimit film që do të dalë në kontinentin afrikan. Kjo është në thelb për një nxënëse ambicioz (luajtur nga Leleti) i cili është i turpëruar nga fakti se nëna e saj e ka pranuar rolin e saj si një shërbëtor në familje në një familje të bardhë. Leleti bëhet miq me Marinë e saj mësimdhënësve (luajtur nga Whoopi Goldberg), i cili inkurajon atë të ngrihen në protestë.
Leleti u propozua për çmimin Image Movie.
Leleti dhe Mbongeni prodhuesi u martua në vitin 1991, menjëherë pas Sarafina! kishte premierë.
Në vitin 1993 Leleti relased albumin e saj të parë, Leleti dhe Sarafina.In 2004 ajo luajti rolin e një gruaje të quajtur Dje në filmin Dje. Babai i saj i dha asaj se bacause emrin ai mendonte se çdo gjë ishte yesteday mirë. Është një film shumë të lëviz, unë kam parë atë vetë. Kjo është në lidhje me një nënë e re, dje, i cili ka zbuluar se ajo ka marrë AIDS. Burri i saj, i cili fillimisht i dha sëmundjen e saj, e refuzon atë. Ambicia e saj bëhet për të jetuar kohë të mjaftueshme për të parë vajzën e saj, Bukuria, të shkojnë në shkollë.
Filmi është nominuar për Academy Award për filmin më të mirë në gjuhë të huaj dhe një Emmy Award.
Më vonë atë vit ajo u shfaq në Hotel Ruanda, një film shumë i suksesshëm që u propozua për 25 çmime Oskar dhe 3.

based on 3 ratings Leleti Khumalo, 2.3 nga 5 në bazë të 3 ratings
Shkalla Leleti Khumalo


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Leleti Khumalo ose në ndonjë mënyrë lidhur me Leleti Khumalo.

Comment Leleti Khumalo

« | »