.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Jeta dhe vdekja në fe

Judaizëm

Besimi hebre në jetën dhe vdekjen

Jeta: Çifutët besojnë se ekziston shpirti njerëzor para lindjes. Por në kohën kur fëmija është më shumë se gjysmë rrugë dolën * nga trupi i nënës, fillon jeta. Kur një fëmijë është i lindur ai është i lirë nga njëri-tjetri. Për të mbajtur atë, ju e rrethpritni Brit Milah fëmijën (në qoftë se kjo është një djalë) në ditën e tetë të jetës së fëmijës. Do të thotë se lafshë e penisit e fëmijës në penis duhet të hiqet. Arsyeja për këtë është se rrethprerja është një shenjë e jashtme fizike e marrëveshjes së përjetshme midis Perëndisë dhe popullit hebre. Një person që nuk është rrethprerë vuan ai është dënim, me fjalë të tjera nuk ka vend në jetën e përtejme për të. Sipas Judaizmit Jeta Duhet të jetë gjëja më e çmuar. Dhe në Tevrat ai thotë; duke marrë një jetë të vetme është si shkatërrimin e një botë të tërë, dhe të shpëtuar një jetë e vetme është si shpëtuar një botë të tërë. Ju nuk jeni i lejuar edhe për të lëvizur krahun e një personi të vdekur në f Kjo do të shkurtojnë jetën e tij. Në moshën 12 (vajzë) dhe 13 (djali) të sipas Judaizmit ai thotë se kanë arritur moshën madhore * dhe që duhet të festuar nga të paturit e një parti të quajtur Mitzvah Bar (djali) dhe bat Mitzvah (Girl ). Ata kanë tani përgjegjësinë për procesin e tyre.

Vdekja: Çifutët besojnë se vdekja është pjesë e jetës. Trupi i vdekur duhet të jetë i mbuluar me një fletë të bardhë në katin e me qirinj rreth. Si shenjë respekti për personin që ka vdekur, trupi nuk duhet të lihet vetëm deri pas varrimit. Nuk duhet të jetë dikush që vendësh me trupin që quhet Shomerim. Ata nuk janë me zë të lartë për të ngrënë ose pirë, sepse kjo do të konsiderohet si një * simuluar për personin sepse ai / ajo nuk mund të bëjë këto gjëra më. Judaizmi beson * se vdekja nuk është fundi i ekzistencës njerëzore. Ata besojnë thatthere është një afterlife quajtur Olam ha¬Ba. Ka organe të kthehet në pluhur, por shpirti Neshama në hebraisht është e përjetshme. Në qoftë se ata kanë jetuar një jetë të mirë dhe ishin fasule të mira njerëzore Ata janë të vonë për Gan Edenit, Qielli e përshkroi si një vend të gëzimit dhe paqes madh. Në qoftë se ata kishin një shumë të tyre në jetën, ata janë të dënuar pas vdekjes dhe në fund të Gehinnom, Hell përshkruar si një vrimë të errët ishin të jeni të dënuar në 12 muaj, pas një viti vendos Mirë Nëse jeni duke vazhduar të jenë dënuar apo vonë për Gan Eden.

Krishterimi

Besimi i krishterë në jetën dhe vdekjen

Jeta: Të krishterët të jetojnë nga Bibla dhe ata besojnë se kjo është një kohë për të kërkuar të lindur dhe një kohë për të vdekur. Ata besojnë se jeta është një dhuratë për ata që e pranuan shpëtimin me anë të Zotit. Të krishterët pagëzuar thonë se ata nuk vdesin fare-e-shko në Mbretërinë e Perëndisë, pa vdekjes. Të krishterët e tjerë janë të bindur se ata do të takohen Krishti kthehen mbi retë e qiellit dhe se ata do të jenë gjithmonë bashkë me Zotin. Partitë kryesore në besimin e krishterë është se Jezu Krishti dha jetën e tij për reciprokisht që njerëzit kanë dhuruar dhe u ekzekutua, dhe në ditën e tretë, pasi ai vdiq populli e pa duke ecur gjallë. Për shkak të kësaj ata tani kanë mundësinë për të fituar mëshirën. Krishterimi u parë nga Judaizmi. Kur një fëmijë i krishterë është i lindur Ata kanë për të vënë fëmijën në një ujë të shenjtë dhe të pagëzoj fëmijën në emër të Atit, të Birit dhe të Zotit. Më Kisha e krishterë pagëzojë i tërë trupi dhe nganjëherë vetëm koka. Fëmija është pagëzuar në një kishë sepse ata besojnë se emri është një dhuratë nga Perëndia. Kur një fëmijë i krishterë është pagëzuar, Ata kanë një Godfather ose një ndrikull.
Vdekja: I krishteri nuk ka vetëm të besojnë thatthere është një Jeta pas vdekjes ata besojnë se, kur ata vdesin Ata janë duke shkuar në një vend si një parajsë ose në ferr. Për katolikët, vdekja përbëhet e jetës; kjo nuk është një këputje veçanërisht e rëndësishme. Ata besohet thereselves në Jezusin i cili dha jetën e tij nga ne në mënyrë që ata të kenë life.They përjetshme Mendoni Se Jezusi u ringjall dhe mbiçmuara se ata do të ringjallë me Him.Why ekziston vdekja? Pse ne duhet të vdesim Përgjigja na jep Bibla është: "Prandaj, me anë të një njeriu të vetëm mëkati hyri në botë dhe me vdekjen e tij, dhe vdekja ka ndodhur për të gjithë, sepse të gjithë mëkatuan." (Roman 5, . 12) "Pagesa thatgives mëkati është vdekja; Por helm thatgives Perëndisë është jeta e përjetshme së bashku me Jezu Krishtin, zotëri tonë. "Vdekja ekziston në botë si rezultat i mëkatit. Si Ne gjithashtu jemi mëkatar, një ditë ne do të vdesim. Nga besimi shohim se në vdekje bashkë me Krishtin mbiçmuara Ne do të ringjallur me Të. Në funeralet Ata vënë trupin në një arkivol, dhe nganjëherë arkivoli është lënë e hapur në mënyrë që të afërmit mund të themi një lamtumirë përfundimtare personit. Arkivoli është sjellë në kishë, ose direkt në krematorium ku ata do të varrosur trupin. Në kishë një prift Lexoni Biblën dhe bisedimet në lidhje me personin për të kujtuar njerëzit e gjërat e mira.

Shpëtimi: Mjetet për të shpëtuar dikë
Ekzekutuar: të le Një Dënimi me vdekje të kryer
Ki mëshirë: që të ketë dhembshuri me dikë
Përfshijnë: Mjetet extension
Këputje: Mjetet për të ndarë diçka
Ringjallë: për të rivendosur

Islam

Besimi islam në jetën dhe vdekjen

JETA: Islami është një fe më të madh në botë. Është edhe Se ajo filloi rreth 1441 Ata besojnë në Allahun dhe të Dërguarin e Tij Muhammed (savs) Muslimanët besojnë atë që është shkruar në Quaraan si 5 Shtylla të Islamit. 1 për të besuar All-llahut dhe të dërguarit të tij Muhamed, 2 për t'u lutur pesë herë çdo ditë, 3 të paguajnë para apo u jap të varfërve, 4 të caktuar muajin vrima e Ramazanit 5 për të shkuar në vendin e shenjtë Mekë, por vetëm kush mund ta përballojë atë. Muslimanët Ata nuk pagëzojë fëmijën si të krishterët. Muslimanët Ata së pari le një sheik lexoni fjalë nga Athan si kur ata janë duke shkuar për t'u lutur. Së dyti Ata vënë datat në të gojën e fëmijës. Së treti Ata japin fëmijës një emër. Personi duhet të jetë i pastër brenda dhe jashtë, personi duhet të jetë një person i fut të plotë. Rrethprerja në Islam është ajo që çdo mashkull ka të bëjë. Ajo ka ekzistuar para lindjes së profetit Muhamed dhe ai synet veten, dhe e sipas Islamit Ju jo vetëm që duhet të ndjekin mesazhin e Allahut në Quaraan Shenjtë, por mbiçmuara çfarë Profeti ka thënë apo bërë.

Vdekja: Të gjithë njerëzit të besojnë në vdekjen përfshirë myslimanë, hebrenjtë dhe të krishterët. Në Jom al Kiametit, muslimanët në Ditën e Gjykimit besojnë se Perëndia do të gjykojë të gjithë për procesin e tyre. Muslimani beson se afterdeath ekziston një jetë e përtejme, ku ata do të gjykohet nga të mirën e tyre (Allahut). Njerëzit do të kërkojë ose të pranohen në qiell Al-Jenna nga zotat mëshirës, ​​ose ka hyrë në Ferr Jehennim / Al naar zotat fshatit drejtësisë. Muslimanët beson jeta në Tokë është vetëm një provë për sferën e ardhshme. Kur një musliman vdes ai ose ajo është i larë dhe i mbështjellë me një leckë të pastër të bardhë dhe pastaj varrosur pas një llak të veçantë. Trupi mbështjellë është për t'u hedhur direkt në fund të varrit gërmuan. Trupi është për t'u hedhur në anën e saj e djathtë përballur me drejtimin e Mekës.

Krahasimi fenë

Jeta: Të tre fetë Krishterimi, Judaizmi dhe Islami besojnë në librat e tyre të shenjtë. Se jeta duhet të pasohet nga ajo që qëndron në Bibël për të krishterët, e Tanaka për çifutët dhe Quaraan për muslimanët. Për të gjitha tre jetën e fetare është një parti shumë e madhe për ta. Tri fetë besojnë se jeta është vlerësuar si samething, se jeta është një provë për ta në Tokë se ata do të gjykohen nga Zoti pas vdekjes së tyre. Por kjo është ende një dhuratë nga Perëndia se ata duhet të vlerësojnë. Kur është fjala për pagëzimin krishterët dhe muslimanët pagëzojë theirchildren por jo çifutët. Të krishterët pagëzojë theirchildren duke i larë fëmijën në një ujë të shenjtë dhe emërtimin e tyre në një kishë, si besimi se emri është një dhuratë nga e mira. Muslimanët le një sheik lexuar fjalët që është e njëjtë në Athan, vënë disa datat në gojën e fëmijës dhe t'i japë fëmijës një emër. Rrethprerja është ajo që mërzit muslimanët meshkuj dhe çifutët duhet të bëni. Por ata nuk kanë të njëjtën arsye për ta bërë këtë. Hebrenjtë të bëjë atë si një shenjë e marrëveshjes ndërmjet Perëndisë dhe hebrenjve. Muslimanët bëjë atë, sepse profeti i fesë së tyre, Muhamedi (saws) e bëri atë. Por ka një arsye higjienike për mërzit e tyre për ta bërë këtë, duke shmangur sëmundjet.

Vdekja: Fetë abrahamike janë të qetë e njëjtë kur bëhet fjalë për vdekjen. Ata të gjithë besojnë thatthere është një jetë e përtejme dhe një kohë për të vdekur për të gjithë. Thatthere është një arsye për vdekjen, jeta është një provë mbi tokë ku Perëndia është gjykuar që është me vlerë duke i dhënë fund deri në ferr apo në qiell. Ferri është përshkruar si një vend ku ju jeni të drejtë dënohet dhe nuk ka gjë të tillë si gëzim apo lumturi, me fjalë të tjera një vend ku ju nuk do të donte të pyesni jashtë. nga ana tjetër Qielli është një vend ku ka gëzim të madh dhe ku ju me të vërtetë do të doja të përfundojë deri në. Por ajo që ata nuk e kanë të përbashkët është rruga Ata varrosin njerëzit dhe funeralet e tyre. Muslimanët vishen trupin në një pëlhurë të bardhë të pastër dhe ata varrosin trupin përballet drejtimin e Mekës. Dhe në bazë të Islamit, ata duhet të varrosur trupin sa më shpejt të jetë e mundur. Ndërkohë krishterët Kanë personi në një arkivol që është e hapur për të thënë një lamtumirë përfundimtare, dhe më pas lënë një prift të lexuar Biblën Ata varrosur trupin. Hebrenjtë ka një person për të qëndruar si një roje të quajtur Shomerim për personin i cili ka vdekur, si shenjë respekti. Ata vënë trupin në katin e mbuluar me një të bardhë dhe qirinj rreth tij para varrimit.

Ilnitchi Mariam

based on 9 ratings Jeta dhe vdekja në fe, 1.6 nga 5 në bazë të 9 ratings
Shkalla Jeta dhe vdekja në fe


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me jetën dhe vdekjen në fe apo në asnjë mënyrë në lidhje me jetën dhe vdekjen në fe.

Koment Jeta dhe Vdekja në fe

« | »