. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Zhvillimi Jeta

Mbetjet apo gjurmë e bimëve ose kafshëve nga periudhat më të hershme gjeologjike quhen fosile. Duke kërkuar në to, mund të shihet se një zhvillim, një evolucioni ka ndodhur. Fosilet Shumica janë gjetur në shkëmbinj sedimentarë, të tilla si rërë apo gëlqeror, të cilat formohen në shtresa. Por ka shumë lloje më të fosileve. Në shtresën ytligs gjen fosile të rinj, dhe më të thellë të gërmoj, të bëjë pazaret vjetra. Duke krahasuar fosile nga mosha të ndryshme mund të studiojë tubacionin e zhvillimit dhe sklett specializimit. Kur vjen puna për të përcaktuar se sa e vjetër është një fosil, ka metoda të ndryshme. Dikush mund të shqyrtojë depozitimin ashtuquajturin ledfossil së. Ledfossil janë bimë apo kafshë me karakteristika tipike që Levet për një moshë të kufizuar mbi pjesë të mëdha të tokës. Për të marrë një vendim sa më të saktë të moshës, duhet matur fossilets përmbajtjes së izotopeve radioaktive të caktuara. Izotopet prishja në një normë më të njohur në substanca të qëndrueshme.

Charles Darwin (1809-1882) ishte i pari për të dhënë një shpjegim të pranueshëm për evolucionin e specieve. Gjatë një circumnavigation në 1830, ai mbledhur veshje biologjike dhe bëri antckningar për vëzhgimet e tyre. Pasi kthehet në Angli ai ka punuar dhe tërhoqi konkluzione nga matriel saj. Kur në vitin 1859 ai botoi librin e tij "Origjina e Llojeve nëpërmjet seleksionimit natyror", ai u bë një bestseller në pikëpamje tërësisht të rishikuar mbi origjinën e llojeve dhe të zhvillimit. Teoritë e Darvinit ishin të bazuara në tri fakte:

I parë Çdo grupe organizmave shfaqin ndryshim. 2 Të gjithë organizmat prodhojnë pasardhës më shumë se të mbijetuar për të rritur (vetëm një pjesë e cod femra 85.000.000 vezë mbijeton me cod seksualisht të pjekur) 3. Zhvillimi ka qenë një kohë të gjatë për të ardhur.

Për këtë ai tërhoqi dy konkluzione:

A) Mjedisi promovon arsyeshme të mirë, ndërsa misaligned skartuan ose penguar riprodhimin. B) Të gjenet që favorizojnë mbijetesën dhe riprodhimin janë miratuar për në GENRATION ardhshëm.

Nëse mjedisi dhe specie tregoi asnjë ndryshim, as nuk do të ketë zhvillim. Siç e dimë, megjithatë, duke ndryshuar mjedisin. Në organizmave të gjallë ndodhin herë pas here ndryshime në aftësitë për shkak të rrezatimit, viruset, toksinave, etj Shumica e këtyre ndryshimeve janë të dëmshme për gjeneve individuale, sepse në shumë raste çon në defekte të rënda që mund të jetë fatale. Një ndryshim i mjedisit mund të nxisë një gjene të reja, dhe kjo pastaj do të përhapet. Për shembull björkmätarfjärilar. Këto janë Kamuflimi me ngjyrë, dhe mezi i dukshëm në një trungu thupër normale. Por në mesin e instrumenteve thupër mund të jetë një për qind pak ngjyrë krejtësisht të errët. Këto fluturat njihen lehtësisht nga zogjtë dhe për të marrë ngrënë. Në Angli fushë qymyrgurore kanë, megjithatë, shihet se gjenet të çojë në rritjen e mbijetesës. Qymyr, natyra ka një njolla e errët nga sotsom vendosur. Edhe mbathje thupër janë të errëta. Pra, kjo është kundërvihet natyrore ngjyra thupër më të lehtë të zbuluar, ndërsa fare errët. Duke ndryshuar mjedisin e kështu mund të jetë një Gjenet parë dëmshme të provojë të jetë e dobishme.

Atmosfera, e cila në bygynnelsen rrethuar tokën tonë pajetë, mungon oksigjen (O2). Dominuar në vend hidrokarbure të ndryshme me dioksid karboni, hidrogjeni, amoniaku dhe avujt e ujit. Që nuk ka pasur oksigjen, nuk ishte shtresa e ozonit, dhe për këtë arsye mund të jetë diellore-energjisë rrezet UV arrijnë sipërfaqen e tokës. Në atmosferë zgjati stuhi konstante dhunshme me blixtutladdningar. Rrezatimi dhe rrufe dha energjisë mund të bashkohet me gazra në komponimet e shumë komplekse. Teoria e kësaj atmosfere sa të jetës, nesër uratmosfären. mund të prodhojnë komponimet organike, janë testuar për herë të parë 1953 Në një sistem të mbyllur është nënshtruar gazrave nga amoniakut, metanit, hidrogjenit dhe ujit të shkarkimeve elektrike. Pas një jave kishte formuar komponimet organike, duke përfshirë aminoacidet, të cilat janë blloqe ndërtimi i proteinave tona. Me përzierjet e gazit të ndryshme mund të formojë bazat organike, si pjesë e materialit tonë gjenetik, ADN dhe ARN. Supë të paaftë në oqeane hershëm kalbur? Jo, për këtë të ndodhë ne kemi nevojë germs, dhe këto ende nuk ishte formuar. Por kur microballoons kishte mbështjellë gjenomin e që mund të kopjoni veten dhe me metabolizmin, skädde një zhvillim eksploziv. Kutërbim toka e vezëve kalbur, atëherë sulfide hidrogjeni lëshuar nga sapoformuara proceseve të fermentimit bakterial. Përfundimisht pigment është nxjerrë nga qelizat. Nuk ishte atëherë e njohur si cyanobacteria. Ata mund të kryejnë fotosintezën një të thjeshtë, e cila çoi në një gaz të ri të përzier në atmosferë - oksigjen. Kur oksigjeni ajër të ekspozuar ndaj rrezeve ultraviolet të diellit, i formuar molekula oksigjen treatomiga, ozonit. Në atmosferë, u ngrit një shtresë e ozonit, e cila filtruar nga rrezet e dëmshme UV. Æ thelbësore për format e jetës që do të qëndrojnë në tokë. Për disa 1500000000 vjet më parë, ka pasur një specializim i rëndësishëm: Materiali gjenetik u mblodhën në një bërthamë brenda një cipë. Nga bërthamën e qelizave bimore që mbajnë zhvillimit të lartë dhe qelizat shtazore. Cellern mund të bashkohen së bashku për të organizmave multicellular. Duke bërë kështu, ka pasur një specializim, që do të thoshte se disa qeliza mund të menaxhojë të ushqyerit, riprodhimi tjetër, dörsvar etj Gjatë Kambrian dhe ordoviciumperioderna për 600-440.000.000 vjet më parë, vazhdoi zhvillimin e llojeve të reja jovertebrore. Worms, kandil deti, trilobitë (krustaceve) dhe ortoceratiter (kallamar me shkallë) dominon në mesin e djurfossilen. Kah fundi i periudhës së filluan të shfaqen vertebrates parë - peshk.

Për më shumë se 400 milionë vjet më parë bimët e para për të kolonizuar vendin. Ata me të vërtetë i mungonte rrënjët. Nga një rhizome rrëshqanorët mund själkar gaffelgrenade zgjasë deri një metër. Kjo ishte një krejtësisht mjedis i ri që kishte bimët për të përshtatur për të. Ndër të tjera, ata duhet të jenë në gjendje për të mbrojtur veten nga dehidratimi, kanë indet për transferimin e lëngshme dhe indet mbështetëse që mund të mbajnë ato. Në det slurian, ka qenë mjaft i të ashtuquajturave-cyclostomes anti, të cilat janë të lidhura me ditë lamprey tonë chinless. Gjatë slurian gjithashtu filloi peshkun e parë me grykë të duket e vërtetë. Gjatë Devonian veshur masat tokësore të cryptogams vaskulare (ferns, horsetails dhe Clubmosses), të cilët në fund të periudhës së formuara ormbunksskogar vërtetë. Ka pasur edhe insektet e para, të cilat, megjithatë, ishin pa krahë. Devon është mosha e peshqve. Ka qenë peshkaqenë të blinduara, peshkaqenë të përbashkëta, lungfish dhe madje disa specie finned, që është lloj i peshkut që dominojnë sot. Në Devon Waters edhe kryhet e peshkut coelacanth, e cila kishte një ndikim në zhvillim. I kvastfeningarna ishin tre lloje: Tofssjärt, picërrak dhe peshku bretkocë. Të gjithë besohet të jetë e gjatë shuar. 1938 shkencëtarët arritën të kapur një bisht thekë dhe e quajti atë Latimeria, defter zbuluesit e saj znj Latimer. Salamander Peshqit ishin paraardhësit e newts (salamanders). Peshku Frog dha të rritet në bretkosat dhe toads, reptilët urspruningliga. Nga këto u shfaqën më vonë, zogjtë dhe gjitarët. Një shembull i një kafshe që është mbi tokë ventured Ichtyostega, katër këmbë peshk. Ajo kishte sjärtfena por gångben dhe jetoi ndoshta në pellgje të cekëta. Kur këto janë tharë ndonjëherë jashtë, peshku mund të lëvizin nga vendi në pellgje të tjera, të cilat ende kishin ujë. Zvarritje peshk harde kështu aftësinë për të mbijetuar në ujë duke qenë në gjendje për të lëvizur në të gjithë vendin.

Homo sapiens, i takon rendit gjitarëve të primatëve. Njeriu ka shumë të përbashkëta me majmunët e madhe, rreth 98% të gjenomit, por ndryshojnë në disa pika vendimtare drejtë në këmbë, koprrac dorën me gishtin, vazhdimisht seksualitetin, gjuhën zhvilluara (në sajë të dizajnit laring), kapacitet të madh të trurit (me "lidhje" shumë). Majmunët dhe njerëzit janë ndarë vonë. Paraardhësi i parë i mundshëm i cili vetë nuk ishte një majmun, një specie e Australopiteku gjini, u shfaq në Afrikën Lindore për rreth 5 milionë. vjet më parë. Specie e hershme njerëzore u Homo Habilis, nga rreth 2.3 milion. vjet më parë (i pari që bëri mjete) dhe Homo Erektus kanë rreth 1.7 milion. vjeç (i cili përdoret zjarr). Ata së pari u shfaq në Afrikën Lindore, pastaj u përhap në të gjithë Botën e Vjetër dhe i dha të rritet në specieve tona, Homo Sapiens e rreth 0.2 milion. vjet më parë. Edhe pse kjo ishte ndoshta në Afrikë. Çështja e Neandertalët ndërtuar fuqishëm përkisnin llojeve sapiens ose përbënte një specie të veçantë është e diskutueshme. Ajo jetoi në Evropën Perëndimore Mesdheut dhe P. Qendrore dhe Lindore gjatë akullnajave të fundit, por jostling për rreth 40 000 vjet më parë nga të formë moderne e Cromagnon sapiens, i njohur gjerësisht. Ai qe një gjahtar dhe krijues i pikturave shpellë, dhe anatomi është mjaft e ngjashme me njerëzit e kohës sonë.

Njerëzit, majmunët dhe prosimians janë pjesë e një grupi (qëllim) të gjitarëve quajtur primat ose kafshët Mr. Ata kishin në zhvillimin e tyre më së shumti kanë jetuar në mesin e degëve. Kjo mënyrë e jetës ka përfituar pronat flakta duart dhe vizion stereoskopik. Kjo ka çuar edhe në një mirë-balancuar sine dhe ndjenjë të mirë në duart dhe këmbët. Kërkesa për përgjigje të shpejtë dhe nevojën për të interpretuar të dhëna shqisore dhe të lëvizjes koordinues ka favorizuar individët që kishin qendrat e caktuara të trurit zgjeruar. Qendra të tilla janë lëvore, zhvillimi i se ciles ka çuar në intlligens lartë primat. Primat të ulët kishte filluar përshtatjen e tij për trädliv gjatë kritperiod fund. Në fillim të periudhës terciar, dmth 70 milionë vjet më parë, u dha primat në linja të ndryshme. Për 20 milionë vjet më parë u përhap një majmun, i quajtur Dryopithecus, nëpër Afrikë, Evropë dhe Azi. Forma të ndryshme të Dryopithecus konsiderohet të ketë dhënë të rritet në njerëzit moderne dhe majmunit të mëdha (bandit, shimpanze dhe urangutang). Paraardhësit tanë dhe majmunët e Afrikës vazhdon të jetë një grup i përbashkët i disa milion vjet. Grupi po, njeriu i takon, i quajtur hominids. Karakteristikë e tyre është drejtë përsëri, S-formë shpinë, një legen të shkurtër dhe tas-formë dhe gångben si më gjatë se krahët. Ora liruar duart për detyra të reja. Thumb, të cilat mund të shtohet për çdo gisht tjetër, dora dha një zotërim të fortë të ndonjë mjete. Gishtat motsättliga gjithashtu i dha mundësi të ndihen hominids fara dhe ushqime të tjera, dhe në këtë mënyrë të vlerësuar cilësinë. Familja e njeriut filloi me dy familje të quajtur Australopithecus (= sydapa) dhe Homo. Australopithecus jetuar në savannas të Afrikës për rreth 1-4.000.000 vjet më parë. Ajo ishte rreth një metër e gjatë dhe mund të përdorin degët apo si si mjete të thjeshta. Nga Australopiteku zhvilluar tre apo katër specie. Nga Homo gjini evoluar tre lloje: H. Habilis, Homo sapiens dhe H. H.. Homo Habilis ka jetuar rreth 2 milion vjet më parë në Afrikë bashku Australopiteku. Habilis do të thotë i dobishëm, i cili i referohet aftësisë së saj për prodhimin e mjeteve guri. Homo Habilis ishte kështu senåldersmänniskan parë. Homo erectus, të ecje në këmbë, jetoi 0.3-1,6 milion vjet më parë. H. erectus mund të arrijnë një gjatësi prej 170 cm dhe truri Henner ishte relativisht e madhe (1000 cm3). Intlligens Rritja e çoi atë për të përsosin mjetet e tyre dhe, më e rëndësishmja, e përdorur zjarrin. Ajo mund të ndërtojë strehim dhe ndoshta duke e bërë rroba. Kjo e lejoi për Homo H. përhapur edhe në zona të ftohta.

Për 50'000 vjet më parë kishte njerëz në Evropë në përputhje me sot. Për të shënuar fazën përfundimtare të studiuesve të zhvillimit quajmë këtë lloj njeriu homo sapiens sapiens ose Cro Njeriu Magnon pas gjetjes zhvillohet në Francë. H. sapiens sapiens ka nackhål kafkë vendosura nga qendra, në mënyrë që kreu është i balancuar në shpinë qafës së mitrës. Po tavan është e lartë dhe harkuar. Fytyra është e sheshtë dhe vertikalisht me pikë utskutande të mjekrës. Trupi është i hollë se neanderthalarnas, kështu që nuk mund të jetë me një forcë të pastër që H. sapiens sapiens fitoi konkursin. Ndoshta lloji më moderne e më të mirë në çdo gjë njeri. Mjetet e tij, armë, dhe metodat e gjuetisë qenë më efektive. Përveç kësaj, ajo mund të sigurojë zjarrit efikase, ndër të tjera kanë gjetur mbetjet e furrë primitive. Boplattserna ishte mirë, dhe zbulimi i eels Benn sugjerojnë një teknikë të mirë për të bërë veshje. Në një kohë të shkurtër u përhap H. sapiens sapiens në të gjitha kontinentet. Evropa veriore u mbulua eshtrat e akullit dhe sipërfaqja e oqeanit ishte pra 150 m ulët se sot. Me kanoe ose barkave, njerëzit mund të bëni disa udhëtime të shkurtra nëpër ngushticat e ngushta midis ishujve dhe përfundimisht arrijnë në Australi. Rruga për në Amerikë shkoi mbi vendin që ishin ndërtuar në ngushticën e Beringut.

Zhvillimi mund të shihet si dy linja, njëra prej të cilave genrationen të ardhshëm dhe të ardhshëm dhe kështu me radhë. Dhe një tjetër mund të shihni shfaqjen e llojeve të reja del vazhdimisht në ritmin e tij pak. Në rreshtin e parë, ajo nganjëherë mund të ketë ndryshime përfshijnë mutacion, një ndryshim i përhershëm i arvsmassam. Shumica e ndryshimeve të mëdha rrënjësore janë të pafavorshme dhe weeded gjatë rrjedhës së evolucionit. Një disa mutacione të mëdha dhe disa të vogla megjithatë mund të jetë e dobishme, sidomos kur ndryshimet e mjedisit. Në shumicën e llojeve të cilat riprodhohen sexuelt, ka variacione në mes individëve. Disa kafshë janë të mëdha disa janë të vogla, metabolizmi lartë metabolizmin pak dhe kështu me radhë. Përmes formimit të sasive të mëdha të vegjëlve, jo ushqyesve të mjaftueshme për të gjithë. Shumë prej tyre kanë kohë për të vdekur para se ajo ka arritur futem, ai, do të thotë se gjenet e tyre nuk janë miratuar në. Nëse gjenet rrit shanset e individit e mbijetesës, rrit mundësinë që gjen do të kalojë në një GENRATION ri. Kjo është zgjedhja, një përzgjedhje e gjeneve që janë më të përshtatshme për situatën. Darvini shkroi për "mbijetesën e më të fortit", pra të mbijetuar më mirë-montim. Ajo ka asgjë të bëjë me forcën dhe të kënduarit "xhungle" për të bërë. Për individin, është e rëndësishme për të marrë pasardhësit e bollshme, duke jetuar derisa ajo maturohet, dhe kështu në gjendje për të përhapur gjenet e tyre. Zhvillimi nuk ka qëllime të caktuara. Në retrospektivë, megjithatë, theksojnë të faktorëve të ndryshëm të tilla si trokitur nga gjene të caktuara, ndërsa të tjerët favorizuar nga përzgjedhjes. Shumë lloje ndryshojnë vetëm në një hollësi të vogël, por dallimi është shumë herë më efektive në kryqëzimet nuk ndodhin në natyrë. Për shembull, femrat e fireflies që njohin meshkujt e specieve të tyre në punën e tyre flash lysorgan saj. Eksperimentet kanë treguar se nëse modeli ndezje devijon vetëm pak nga normale për specieve, femrat nuk përgjigjet për sinjal. Llojet e ndryshme të fireflies kanë modele të ndryshme Flash Një intimitet seksual mund të jetë burimi i miqësisë dhe gëzim, një mënyrë për të thelluar marrëdhëniet me njëri-tjetrin. Duke puthur dhe rrit kramr dëshirë, dhe në fund, ju mund të dëshironi të "kenë" të tjera. Por ju nuk mund të ndjeheni gati për të marrë zhyten edhe më thellë dhe të ketë marrëdhënie. Megjithatë, ju mund të bëni atë mirë për njëri-tjetrin duke seksual përkëdhelje gjatësore, i njohur si petting. Një marrëdhënie është me të vërtetë një dokument të përbashkët për të dy kënaqësinë e tyre. Pastaj vjetër duke thënë: "Ka më shumë lumturi të japësh sesa të marrësh". Prandaj ju duhet të marrë kohën tuaj, humbur dashurinë dhe përkëdheljet. Nga Puthja e duhur merr të dyja palët të gatshëm dhe për të marrë një të jepnin pozitiv. Gjatë marrëdhënies është penisi i njeriut mbrapa me radhë dhe në vaginë. Glans rrëshqitje kontakt kundër murit vaginal qetë hapa njeri ndjenjat epshit. Në mënyrë të ngjashme ndërton një tension grua. Kur një arrin höjdpungten e marrëdhënieve kënaqësi ngarkuar çon zakonisht në një orgazmë. Kjo derdhje seksuale mund të marrë forma të ndryshme, por më pas ju ndjeni një kënaqësi të relaksuar. Në lidhje me orgazmë e tij mund njeriun derdhje. Nuk janë muskujt ndryshme që vas deferens përqafim dhe uretrës, në mënyrë që 2-4 ml spermë e derdhur nga intermittently. Kontraktimet e muskujve përqafimeve të ndodhë edhe kur orgazmë një grua është shumë që ka nevojë për të drejtuar mirë, para se një fëmijë mund të bëhet. Lirimin e hipofizës hormon, i cili mund oocytes të pjekur. Rreth vezës formuar një lëng-mbushur, gjëndër, e cila ia plas flluskë në ovulacionit, dhe oocyte bëhet falas. Gyp Äggledarens që rrethon vezore, kap oocyte lirë. Folliken zbrazur konvertuar në një korpus luteum-it, i cili sjell të progesterone hormon. Ky hormon ndihmon në membranën mukoze mitrës është e përgatitur për të marrë një vezë pllenohet. Tub fallopian është qerpik, e cila transporton vezën në mitër. Për një befrukning të ketë sukses, ajo duhet të bëhet kur veza është në tubën fallopiane. Nëse veza është fekonduar, pasi ajo i jep mukozën e mitrës, dhe një placenta fillon të marrë formë. Nga hormon moderkakam lëshuar, e cila e pengon të dyja flre ovulating dhe derdhje të rreshtim mitrës (menstruacioneve). Kërthizës kurrizit çuar gjakun e fetusit në placentë. Ajo merr oksigjen dhe ushqyesve në gjak, ndërkohë që ai gjeneron produktet e mbeturinave. Normalisht, megjithatë, nuk ka përzierje e gjakut të nënës dhe fetusit, pa ndryshuar produktin ndodh nëpër membranat qelizore në sipërfaqen e kontaktit midis placentës dhe mitrës mur. Pas 24 javëve, fetusi është i zhvilluar plotësisht, dhe në månadern afër fillon të thërrasë personin e re për një "fëmijë". Në prag të lindjes fëmija rritet vetëm në madhësi. Kah fundi i shtatzënisë, trupi i një gruaje përgatitet për lindjen e ardhshme. Një hormon është i kontrolluar në mënyrë që Lamella kërc blygdbenen zbutur. Kjo lejon kanalin e lindjes zgjerohet në lindje. Hormon mund të ndikojë edhe disqe disqe kërc () që ekziston mes rruaza kurrizore, dhimbje prapa mund të ndodhë. Gruaja e ndjen gjithnjë e kontraktimet e muskujve të mitrës. Ndërsa fëmija është förberätt para lindjes. Kah fundi i shtatzënisë, fëmija është zakonisht me kokën e tij poshtë. E butë, këmbët nuk janë ndërfutur por mund försjutas njëra mbi tjetrën. Fëmija vjen nga një mjedis të ngrohtë dhe të rehatshëm në barkun e nënës, por tani do të jetë jashtë në rumstempraturen ftohtë. Për të përballuar me bilancin ngrohjes, fëmija ka zhvilluar një shtresë të ashtuquajturit yndyrë kafe në trup. Kur yndyra kafe është i thyer, ai gjeneron një shumë të ngrohjes, dhe ju kurrë nuk shoh një fëmijë me "gunga patë". Në ditën e dorëzimit merr qafën e mitrës të butë dhe të zgjeruar, në mënyrë që fëmija mund të kalojë. Muskujt e mitrës e bën të rregullt, kontraktimet forta. Presioni rritet në mitër dhe defektet amniotik cipë në fund. Lëngshme fëmija ka qenë në rrjedhat kur jashtë - ata thonë se "uji është" energjia elektrike në anglisht "ujë ime vetëm thyen". Kontraktimet e mitrës, të rënda, kontraktimet vijnë në fund të shkeljes një intervale minutë. Duke përdorur muskujt e barkut rrit presionin gruan, dhe krystas fëmijë jashtë. Kontraktimet e lehtë pastaj ndihmon për të dëbuar placentën. Shumë e parë me kohë nëna janë të shqetësuar për dhimbjen që mund të ndodhin gjatë lindjes. Gjatë shtatzënisë nëna frigorifer mund të jenë të trajnuar në të ashtu-quajtur psiko-profilaksisë (veprim parandalimit = parandalues). Gruaja mëson kur duke përfshirë disa andningsteknink dhe të bëhet mentalisht të fortë për të përballuar me lindje. Në maternitet, gruaja gjithashtu mund të merrni lehtësim dhimbje, me anestezi lokale oksid azotuar në qafën e mitrës, ose anestezi legenit, ose e ashtuquajtura kurrizore.

Një cikël fillon me një gjakderdhje menstrual në rreshtim të mitrës është dëbuar. Kjo është pasuar nga një rreshtim i ri ndërton dhe të pjekur para nxjerrje. Cikli i është përsëritur një herë në muaj në gratë e moshës riprodhuese. Cikli menstrual është i qeverisur nga një pjesë e trurit, hipofizës, hormonet ku lëshuar. Këto hormone nga ana e prek vezoret që prodhojnë estrogjenit hormon femra. Estrogjenit shkakton rreshtim të mitrës rritet, që trashet dhe bëhet i pasur në enët e gjakut. Rreth mesit të ciklit menstrual dërgon

sinjalet hipofizës hormoneve që shkaktojnë një vezë shkëput nga vezoret. Veza është kap nga oviduct dhe transportohen drejt mitrës. Pas ovulacionit fillon një tjetër hormon, progesterone, që janë formuar në vezore. Progesterone bashku me estrogjenit lejon endometrium maturohet dhe përgatit për të marrë dhe të mbështesë një vezë pllenohet potencial. Nëse vezë nuk fekondohet përfundon prodhimi progesterone e cila nga ana çon në refuzimin e mukozës mitrës. Menstruacioneve ka filluar. Gjakderdhja nga enët e gjakut shumë në rreshtim. Gjakderdhja - menstruacioneve - do të vazhdojë deri në Mukoza rilindur, të cilat zakonisht marrin nga disa ditë deri në një javë. Shuma e menstruacione në një javë është rreth 1 filxhan. Një duhet të mbajnë veten të pastër në zonën gjenitale, kur ju jeni në një periudhë menstruale.

Adoleshenca përfshin ndryshimet e trupit si brenda dhe jashtë. Sipërfaqja është më e dukshme në djemtë. P.sh. zëri, ajo merr errët, ajo që quhet målbrottet. Ndryshimi vajza është se ata marrin formën femërore. Brenda ndryshojë atë sa më shumë, për shembull. humor, të bie në dashuri. Kur ju bëhen pronarë seksualisht të pjekur shumë gjëra në trupin tuaj. Ajo të gjitha fillon me një gjëndër të vogël në underside e trurit të dërguar nga hormonet që fillojnë gonadal prodhimit të vet hormoneve. Ajo që quhet marrë në pubertet. Spermës fillon të piqet në testiseve e djemve dhe vajza, pastaj një vezë të pjekur çdo muaj në vezoret e vajzës, e quajtur menstruacioneve. Flokët fillon të rritet nën armë dhe në organet gjenitale. Ai gjithashtu fillon të rritet me shpejtësi. Vajzat shpesh zhvillojnë disa vjet më parë. Në adoleshencë, ajo është shumë e zakonshme që të keni lëkurë me vaj, blackheads dhe pimples, puçrra fytyre. Luhatjet e mëdha në humor. Djemtë rriten mustaqe dhe përfundimisht mjekrën. Laring rritet, dhe ju merrni një zë errët, i quajtur për të ardhur në målbrottet. Në natën, kur një djalë fle mund të marrë sädesuttömningar. Kjo është e njohur si ndotja, dhe është relativisht e zakonshme. Kur vajzat arrijnë pubertetin, kështu që votimi është i lënduar dhe në rritje, si dhe forma të bëhet femër. Periudha e juaj gjithashtu do të pastaj. Çdo muaj, kur vajzat arrijnë pubertetin gruaja është në 50-vjeçare, ajo ka menstruacioneve. Ajo nuk ka marrë hormonet shumë sa që gruaja duhet të jetë femërore. Shumica e grave përjetojnë asnjë siklet më tej kur ka menstruacionet, por disa mund të marrë një dhimbje koke, humörsvägningar, ose të ngjashme. Organet seksuale, organet seksuale, organet seksuale, organet e bimëve dhe kafshëve për prodhimin e gamete për, mating konceptimin dhe zhvillimin e fetusit. Në njerëzit përbëhet organet e brendshme e njeriut seksi i prostatës, fshikëzat seminale dhe vas, e jashtme e scrotum me dy testise dhe penisi. Organet e brendshme riprodhuese të gruas e të dyja vezoreve dhe tubave fallopiane, mitrës dhe vaginës, e jashtme e serbia dhe clitoris. Sperma prodhohet në testise te meshkujt, janë ruajtur në epididymis, vas deferens nëpërmjet fshikëzat seminale dhe prostatës, ku fluide dhe mukusit janë shtuar. Së spermës është dëbuar jashtë përmes uretrës. Veza zhvillon në vezore, një nga çdo periudhë katër-javor, përveç gjatë shtatzënisë. Veza kryer nga një prej tubave fallopiane, ku fekondimi ndodh mundshme. Vezë pllenohet jo-janë derdhur në menstruacioneve. Zhvillimi i fetusit ndodh në utero.

Penisi në mashkullit dhe clitoris e gruas është në një embrion njëjtën origjinë. Gjen Pojkfostrer hormon transformon në një penis, flickfostrets një klitoris

Nën titullin sëmundjet seksualisht të transmetueshme - SST (sëmundje seksualisht të transmetimit Tabela), zakonisht të mbledhur një shumëllojshmëri të skujdomar shkaktuara nga bakteret, viruset, një-qelizor organizmat (protozoa), dhe insektet. Përhapja e sëmundjeve lidhur me kontakt seksual dhe në kontakt tjetër intim trupit. Që nga sëmundje që shkaktojnë organizma janë zakonisht mirë të përshtatura për mjediset e tyre, kjo nuk është gjithmonë e sëmurë përjetuar asnjë simptom. Ajo është gjithashtu e zakonshme për një person mund të vuajnë nga infeksione të shumta në të njëjtën kohë.

Përveç sëmundjeve që janë të përcaktuara në Aktin transmetueshme Sëmundjeve, shih më poshtë, sëmundjet zakonisht pas janë të numëruara për sëmundje ngjitëse seksuale:

• Lythat gjenital. • Herpesi gjenital dhe trikomonasinfektionen më e pazakontë. • Edhe pse hepatitit A dhe B, si dhe sëmundje të caktuara parazitare mund të transmetohet seksualisht, sidomos kur marrëdhënie mes njerëzve.

Sëmundjet Akti, Akti thotë: "Me Sëmundjeve referohet aktiviteteve për të mbrojtur kundër përhapjes së sëmundjeve infektive në mesin e njerëzve." Pra, ne kemi një ligj që rregullon trajtimin dhe kontrollin e sëmundjeve infektive që mund të shkaktojnë epidemi apo infeksion pakontrollueshme. Sepse ligji është atje për të na mbrojtur njerëzit japin komunitetit të drejtë të kufizojë ndjeshëm lirinë personale të një personi që mbante një sëmundje. Sëmundjet janë të ndarë në sëmundje të rrezikshme shoqërore dhe sëmundjeve të tjera infektive. Në këtë kapitull, vetëm një pjesë e komunitetit sëmundje të rrezikshme presin për t'u prekur. Në total janë 24 copë sëmundjet shoqërore të rrezikshme. Përveç sëmundjeve të ndryshme "verdhëz" (hepatiti) dhe sëmundjeve të ndryshme seksualisht të transmetueshme janë shumica e këtyre të rralla.

Sëmundjet veneriane që bien sipas Aktit të Sëmundjeve Infektive janë:

• Gonorrea. • Sifilisi. • infektimit me HIV. • Chlamydia. • Ashtu si shumë sëmundje ulçerë Molle e pazakontë dhe LVG (venereum lymfgranuloma).

Një person i cili dyshon se ai / ajo është i infektuar nga një prej këtyre sëmundjeve duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek dhe le mjeku bërë kërkime dhe për të marrë mostrat e nevojshme. Ata janë gjithashtu të detyruar të ndjekin udhëzimet e dhëna nga mjeku informon. Viktima duhet të japë detaje të personit ose personave që mund të kenë shkaktuar infeksion dhe nëse ajo mund të ketë kaluar. Çdo provim kujdesin dhe trajtimin e nevojshme nga-infektive mbrojtje pikëpamje është e lirë për pacientin, si dhe ilaçe të nevojshme. Në mbështetje të qarkut punës mjekësore, ai ka mundësi për masa të dhunshme në qoftë se një e infektuar nuk ndjekin udhëzimet e dhëna. Kjo mund të thotë se policia ndihmojë të merrni një person i cili refuzon t'i nënshtrohet testimit. Ju gjithashtu mund të detyrojë një person i cili vazhdon të ketë marrëdhënie seksuale edhe pse ai / ajo është vektor, në izolim.

Ka shumë lloje të ndryshme të kontracepcionit. Të jesh në gjendje të gëzojnë marrëdhënie seksuale pa u frikësuar që të jetë me fëmijët, si më i dukshëm, dhe më shpesh kjo është rast se ju nuk duhet të jetë më pak i shqetësuar në lidhje me të, p.sh. duke përdorur prezervativë gjatë marrëdhënieve, të gjitha kohërave, ju nuk merrni ndonjë sëmundje seksuale. Prezervativët si një nga më të zakonshme kontraceptivëve, duke siguruar një të lartë të sigurisë për qind 90. Ajo kthehet në penis ashpër para raportit seksual. Coitus interruptus është menduar për të hequr penisin nga vagina para ejakulimit. Kjo mund të jetë e vështirë për disa njerëz, për të ndaluar në atë që është më e bukur, disa janë edhe të vështirë të dini se kur derdhje vjen. Por nëse përdoret në mënyrë të drejtë në çdo marrëdhënie, ajo ofron një siguri deri 75 për qind. Një tjetër mënyrë është për gruan për të ngrënë pilulën rregullisht, ai përmban Spermicidi.

Me abort do të thotë se një fetusi është larguar nga mitër. Në abortit spontan (abort ndodh natyrshëm refuzim, ndoshta për shkak të disa dëmtim të fetusit. Colloquially Kur përmendim fjalën abortin, është menduar një ndërprerje e shtatzënisë nga metodat mjekësore ose kirurgjikale. Suedia ka një algstiftning liberal, i cili pa e përdorimit jep gruaja të drejtën e abortit para 18 javëve të shtatzënisë, megjithatë, kërkon biseda me një këshilltar pas javës së 12-të., ajo nuk mund të detyrojë abortin e babait shtatzënë ose familjes Overig, dhe nuk mund të mohohet nëse ajo kështu dëshiron. numri i aborteve ka vitet e fundit ka rënë. u ndërpre në vitin 1994, megjithatë, ishte shtatzënia e katërt (32'600) artificialisht. trajtimi mund förutsaka vuajtje fizike ose mendore dhe nuk duhet të konsiderohet si një preventilmetod. të zvogëluar numrin e aborteve, ju duhet të merrni njerëzit që të përdorin preventilmedel. Pasojat e SST duhet të motivojë njerëzit të arsyeshme që të përdorin kondom më gjerësisht, plotësohet shpesh nga kontraceptivët tjera. Sa aborti do të varet nga sa javë kanë kaluar që nga dita e parë menstrationens. Nëse aborti ishte kryer në javën e 12-të të shtatzënisë, gruan kalojnë një ditë në spital. ajo mëngjes hormone, duke përfshirë zgjeron qafën e mitrës. Kur këto u shfaq disa orë, pacienti anestezi të lehtë dhe të është dhënë edhe një anestezion lokal. Një hundë është e lidhur me një vakum, pastaj është mitra ii. Gjatë angazhimit, e cila merr rreth 10 minuta, thithur fetusin, placenta dhe membranat fetale nga mitër. Një aborti kryhet në fund të vitit, si në 13 javë datën 22, doza të mëdha. duke nxitur atë një gabim, dhe gruaja duhet të jetë aktiv në në lindje. Aborti pas javës së 18-të duhet të jetë i autorizuar nga Bordi Kombëtar.

based on 3 ratings Zhvillimi Jeta, 3.7 nga 5 në bazë të 3 ratings
Shkalla e Zhvillimit Jeta


Schoolwork ngjashme
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me zhvillimin e jetës ose në ndonjë mënyrë lidhur me zhvillimin e jetës.

Koment i Zhvillimit Jeta

« | »