. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Livsfrågor

Tema: Feja

Si fe të ndryshme në vdekje?

Si Hindus?

Hindusët besojnë se shpirti vdes kur trupi vdes. Në vend të kësaj, ata besojnë se shpirti vazhdon dhe merr një trup të ri, p.sh. një person ose kafshëve. Veprimet e mira dhe të këqija do të përcaktojë se si jeta e ardhshme do të jetë si.
Kur një person i vdekur që ata të djegur trupin, sepse ajo është një akt i shenjtë ndërsa kënduar këngë. Madh mashkull në familje pastaj shkon rreth zjarrit me një copë djegie druri në dorë. Kur trupi ka dogji merr kockat dhe hiri që kanë mbetur dhe derdh në një lumë aty pranë. 14 ditë pas funeralit familja organizon një festë për të kujtuar të vdekurit

Si budist?

Budistët besojnë në rimishërim, ata besojnë se jeta është si një shkallë dhe se qëllimi është në krye. Si me hinduizmin kështu përcakton veprimet e mira dhe të këqija jeta e ardhshme do të jetë si, sepse në qoftë se ju jeni një njeri i mirë dhe pastaj të vdesin, kështu që ju ngjit lart një hap në shkallët, dhe në fund, një është aq i mirë që ju mund të hyjë nirvana dhe të qëndrojnë atje përgjithmonë.
Kur një person vdes, kështu që mbledh miqtë tuaj dhe të familjes për të thënë lamtumirë. Ose të varrosur një trup dhe kështu të djegur atë, kjo është një zgjedhje e lirë për budistët. Gjatë funeralit derdh një mik të afërm apo të ujit të vdekur në një tas bosh dhe le të ujit të drejtuar mbi dhe pastaj poshtë në një pjatë.

Si mund Muslimanët besojnë në lidhje me vdekjen?

Myslimanët besojnë se vdekja është një lehtësim nga të gjitha fatkeqësitë e këtu në tokë. Nëse ju jeni i mirë që ju të merrni për të parajsë, ndërsa aty ku lënduar do t'ju çojë në ferr. Në mënyrë ideale brenda një ditë pas vdekjes, trupi duhet të jetë varrosur. Pastaj të lajë atë trup të parë përpara se të mbyllë në pëlhura të bardha. Pastaj ata lexojnë një lutje të shkurtër dhe trupi është vendosur butësisht poshtë në gropë dy metra të thellë me fytyrë të kthyer kundër Mekës. Varri nuk mund të ketë ndonjë gur varri ose ndonjë karakteristike tjetër.

based on 1 rating Livsfrågor, 1.5 nga 5 në bazë të 1 vlerësim
Rate Livsfrågor


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Livsfrågor ose në asnjë mënyrë në lidhje me Livsfrågor.

Koment Livsfrågor

« | »