. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Madame Bovary

Unë kam parë një film të quajtur Madame Bovary dhe është i bazuar në romanin me të njëjtin emër që është shkruar nga Gustave Flaubert. Romani u emërua Madame Bovary është krejtësisht e kuptueshme, pasi personazhi kryesor i librit është një grua e martuar me emrin Emma Bovary. Historia zhvillohet fillimisht në një klasë, ajo është dita e parë Charles dhe që ju të merrni për të mbajtur me mënyrën se si ai kishte për të luftuar me vite të shkollës për t'i dhënë fund, si një mjek i shquar. Pasi ai ka punuar për disa kohë, ai takohet Emma, ​​një grua që enchants atë të përkryer.

Emma ka jetuar një kohë të jetës së tij në një manastir, ku murgeshat i kishte dhënë trajnimin e saj në artin e leximit, si dhe gjëra të tjera që konsiderohen të mira për një grua që të jetë. Emma është një ëndërrimtar i vërtetë. Ajo shpesh fantasize rreth dashurisë së madhe që do të vijnë dhe të marrë atë në vende të mrekullueshme dhe do të lejojë të saj për të jetuar një jetë të pasur dhe të lumtur.

Ajo beson se Charles është e gjitha ajo që zemra e saj të dëshiruar ndonjëherë dhe Charles dashurinë e saj nga thellësia e zemrës së tij. Charles, megjithatë, është një njeri i ndryshëm se princit romantike ajo gjithmonë ëndërruar. Kjo çon në Emma bëhet në depresion. Në mënyrë që të bëjë gruaja e tij veprim të lumtur Charles në një qytet të vogël me të. Kjo e bën atë të lumtur, për një kohë të shkurtër. Edhe pse jeta në qytetin e tregut lodh saj. Ajo merr një mik shumë të mirë në qytetin e tregut, Leon, i cili bën ditën e saj pak më të ndritshme për një moment.

Pas disa kohë në qytetin e tregut lind Emma një vajzë të bukur të vogël, Berthe. Leon lëviz për të Rouen për të studiuar ligjin dhe Emma ndihet vetëm. Pas disa kohe akoma, ajo takohet me një njeri me emër Rodolphe. Ai bëhet i dashuri i saj dhe ajo bëhet e fiksuar me të. Fiksuar kështu që ajo kishte eloped me të nëse ai nuk e kishte tërhequr nga e planit në sekondën e fundit. Që nga ajo Emma dëshiron të jetojë një jetë të kota kështu është borxh Charles. Rodolphes tradhti bën Emma bëhet i sëmurë me hidhërim. Ajo merr dergjuri për një kohë të gjatë dhe kur ajo më në fund frisknar to'll marrë Charles me të për të Rouen për të shkuar në opera. Atje, ata takohen Leon dhe kjo do të jetë një bashkim i lumtur.

Emma dhe Leon bien në dashuri dhe se ata do të jenë në gjendje për të përmbushur Emma shtrirë së bashku shumë histori, duke përfshirë se ajo është duke marrë mësimet e pianos. Ndërsa romancë tash vonë në mes të dy rritet detyrimet Charles. Pas një kohe, detyrimet janë aq të mëdha që ata të rrezikojnë gjithçka humbur ata vet.
Duke ditur këtë e bën Emma kaq zemërthyer se ajo swallows një shumë të arsenikut. Vetëvrasje në fjalë të tjera. Zi gruan si të vdekur është më shumë se ajo që Charles në gjendje të jetojnë me të. Ai vdes nga hidhërimi.

Tani, Berthe pa prindër dhe ajo është kujdesur për të nga një familje kujdestare. Foster Nëna është një grua e dobët dhe pak Berthe është dërguar në një Spinnhus. I dhënë fund të romanit është tepër tragjike për protagonistëve, por për disa karaktere mbështetëse, duke përfshirë Monsieur Homais përfundon romanin pak më të lumtur. Sa i lumtur do të dini nëse ju lexoni romanin vetë.

Protagonistët janë Emma dhe Charles. Ema është një grua shumë temperament dhe e bukur. Charles është njeriu i saj foglige. Ka disa bipersoner, lover Emma Rodolphe, e cila është një charmör vërtetë dhe Leon që është inteligjent dhe pak i trembur.

Një tjetër figurë e shquar është farmacisti, Monsieur Homais. Ai ka disa fëmijë pagëzuar, ndër të tjera nga Napoleoni dhe Franklin. Homais është një shkencëtar i vërtetë dhe për të menaxhuar farmacinë e tyre me kujdes të madh. Ai nuk ka si Kisha Katolike fituar aq shumë ndikim, të cilën ai e tregon me kënaqësi pastorin.

Një ngjarje që më preku ishte dasma e Emma dhe Charles. Më pëlqen më e mirë për të lexuar në lidhje me njerëz të lumtur dhe të gjatë dasmës ishin të gjithë shndritura me lumturi. Dasmës është përshkruar në detaje, si një ngjarje të mahnitshme. Mbi të gjitha, tortë dasmës është përshkruar si një kryevepër e vërtetë.

Diçka tjetër që më kapi ishte vizita në opera. Emma mendon se çdo gjë është e mrekullueshme dhe opera, e cila është e bazuar në një roman të Sir Walter Scott duket e mahnitshme. Emma ka lexuar shumë romane dhe gjithashtu këtë. Ajo mendonte aq shumë në lidhje me atë që unë u bë i interesuar në leximin atë vetë. Çdo gjë në opera është përshkruar edhe në detaje të madh për të marrë një ide të qartë të sjelljes së aktorëve nuk, veshje, dhe të ftuar të tjerë në opera.

Unë mendoj se autori ka shkruar romanin për të krijuar diçka të re. Ai donte njerëzit për të hapur sytë e tyre për diçka më herët çdo tabu; tradhtia bashkëshortore, sëmundjes, dhe disa gjëra mjaft përçmuese rreth kishës. A ishte dënimi i tij, ai arriti më shumë se e mjaftueshme. Romani është konsideruar shokuese, por ajo mori disa shkrimtarë të sipërmarrje pak më shumë në veprat e tyre.

Unë ndjeva roman ishte e mirë. Pamje e mjedisit ishte pak e gjatë, pa to, autori ka bërë romani i tij në mënyrë të qartë shumë më e shkurtër. Romani ishte shumë prekëse. Kam vuajtur me Emma përmes problemet e saj dhe donte të them e saj për të bërë këtë dhe kështu që në vend që të veprojnë si ajo e bëri. Romani ishte në mënyrë të qartë i lexueshëm.

Rate Madame Bovary


Related schoolwork
Në vijim janë punë e shkollës është mbi të gjitha Madame Bovary ose në asnjë mënyrë në lidhje me Madame Bovary.

Koment mbi Madame Bovary

« | "