.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Fuqia

Fuqia është një gjë që ndikon të gjithë - që e ka atë, në qoftë se ju keni atë, në qoftë se ju doni atë, në qoftë se ju humbas atë, në qoftë se ju urreni atë dhe shumë më tepër. Fuqia nuk është gjithmonë një gjë e mirë, ajo mund të bëjë njerëzit të çmendem, për të vrarë veten, duke marrë pjesë në zënka të qenë në depresion, ose të ngjashme. Por shpresojmë se kjo është diçka që e bën një person për të ndryshuar diçka për të mirë.

Ka shumë njerëz sot që kanë punuar vetë në pushtet duke qenë shumë e mirë në diçka; kënduar, vallëzuar, duke folur, pikturë, matematikë, shkenca, etj Ata mund p.sh. të jetë pop yjet, shkrimtarë, profesorë, ministra dhe artistë. Ka edhe njerëz që janë të lindur në fuqi; Mbreti / mbretëresha, bijtë e popullit të nivelit të lartë. E gjithë kjo ndikon njerëzit kanë fuqi. Shumë prej tyre përdorin pushtetin për diçka që është e mirë sipas tyre, nuk është gjithmonë dikush që mendon se atë që bëjnë ata është e gabuar. Dhe kjo nuk mund të jetë veçanërisht e lehtë që të ketë fuqi dhe edhe më të vështirë në këtë lloj të vend si Suedia, ku ne të merrni për të parë dhe dëgjuar atë që veprojnë. Kjo ndikon ato dhe në na kthejnë në se ata nuk guxojnë të bëjnë gjëra të caktuara që mund të ketë qenë për të mirë, por edhe ato që kanë qenë për më keq, dhe është e vlefshme për mua.

Unë mendoj se ajo merr një mendje shumë të fortë dhe një arsye të mirë, personale për të arritur rezultatet që ju dëshironi për të arritur me fuqinë e tyre. Thellë poshtë, ne jemi egoists mendojnë, por që nuk do të thotë që ju duhet të jenë të thotë dhe të bëjë çdo gjë për të marrë atë më keq për të tjerët, në të kundërtën, unë mendoj se kjo do të thotë se ju doni për të ndihmuar njerëz të tjerë, sepse ju e dini se ka një shans më të madh të ato ndihmojnë rrezultatin dhe kjo është provuar shkencërisht se ajo sekreton një hormon që na bën të ndihen mirë kur bëjmë diçka të mirë (ka shumë arsye për të bërë diçka të mirë për dikë tjetër nga një pikë egoiste e parë), atëherë unë mendoj se nënndërgjegjeshëm është një egoist, pa na e ditur në lidhje me të.

Kush ka fuqi, ju vendosni. Ti e di se qeveria ka një shumë të pushtetit, por ju vendosni se sa ju duan të jenë të prekur prej saj, ju duhet p.sh. nuk i binden ligjeve (që nuk është aq i zgjuar, por ju duhet të vërtetë jo) ose udhëtimit me makinë më pak vetëm për shkak se ata thonë se kjo është, në më të keq, ju mund vetëm të lëvizë. Një shembull i mirë është media, ne të gjithë e dimë që media ka pushtet, por se sa pushtet kanë mbi ju? Ata nuk kanë asnjë fuqi në të gjitha, vetëm për të ndjekur dyqanet e veshjeve të modës kështu që ju nuk duhet të ndjekin atë - ju mund të qep rrobat tuaja ose dyqan në të dorës së dytë. Natyrisht, është e vështirë të mos e dorëzoni për dikë, por ajo shkon, shoqëria sot është e përbërë nga njerëz të cilët nuk mund të përballen vetëm dhe duke i dhënë dikujt pushtet mbi disa të cilët gjithashtu kanë pushtet mbi të lidhura tjetrin kështu së bashku të gjithë.

Kush nuk ka pushtet?

Shumë ndoshta do të thonë, "Të varfërit në Afrikë" ose si.

Por nëse ne pyesim në këtë mënyrë në vend:

Kush nuk mund të ndikojnë edhe një fëmijë të vogël që vendoset në gjirin e dikujt? ...

based on 1 rating Fuqia, 5.0 nga 5 bazuar në 1 vlerësim
Vlerësoni Fuqia


Related schoolwork
Vijim janë punë e shkollës është rreth pushtet apo në asnjë mënyrë në lidhje me fuqinë.

Koment i energjisë

« | »