.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Pushtet

Power është një gjë që ndikon të gjithë - i cili e ka atë, në qoftë se ju keni atë, në qoftë se ju doni atë, në qoftë se ju humbas atë, në qoftë se ju urreni atë, dhe më shumë. Fuqia nuk është gjithmonë një gjë e mirë, ajo mund të bëjë njerëzit të çmendem, të vriste veten, duke marrë në lufton, duke u bërë në depresion apo të ngjashme. Por shpresojmë se kjo është diçka që merr një person për të ndryshuar diçka për të mirë. Ka shumë njerëz sot që kanë punuar vetë në pushtet duke u bërë shumë e mirë në diçka; të kënduarit, vallëzim, duke folur, pikturë, matematikë, shkencë, etj Ata mund p.sh. të jetë pop stars, shkrimtarë, profesorë, ministra apo artistë. Ka edhe njerëz të cilët janë të lindur në pushtet; Mbreti / Queen, bijtë e popullit të nivelit të lartë. Të gjitha që prek njerëzit kanë fuqi. Shumë nga këto pushtetit përdorimit për diçka që është e mirë sipas tyre, nuk është gjithmonë dikush që mendon se çfarë ata po bëjnë është e gabuar. Dhe kjo nuk mund të jetë veçanërisht e lehtë për të kanë pushtet dhe edhe më i vështirë në këtë lloj vendet si Suedia ku ne të merrni për të parë dhe dëgjuar gjithçka çfarë ata bëjnë. Kjo ndikon ata dhe në të na kthehet në se ata nuk guxojnë të bëjnë disa gjëra që mund të ketë qenë për të mirë, por edhe gjëra që do të kishte qenë për më keq, dhe është e vlefshme për mua.
Unë mendoj se ajo merr një shumë mendje të fortë dhe një arsye të mirë dhe personale për të arritur në rezultatin që ju dëshironi për të arritur me fuqinë e tij. Thellë poshtë, ne jemi egoists, unë mendoj, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të jenë të thotë dhe të bëjë gjithçka për ta bërë atë më keq për të tjerët, në të kundërtën, unë mendoj se kjo do të thotë se ju doni për të ndihmuar njerëz të tjerë, sepse ju e dini se ka një shans më të madh të ato ndihmojnë rrezultatin dhe kjo është provuar shkencërisht se ajo sekreton një hormon që na bën të ndiheni mirë kur bëjmë diçka të mirë (ka shumë arsye për të bërë diçka të mirë për dikë tjetër nga një pikë egoiste e parë), atëherë unë mendoj se nënndërgjegjeshëm është një egoist pa na e ditur në lidhje me të.
Kush ka fuqinë, ju vendosni. Ju e dini se qeveria ka një shumë të pushtetit, por ju vendosni se sa ju duan të jenë të ndikuar nga ajo, ju duhet p.sh. nuk i binden ligjeve (ajo nuk është aq i zgjuar, por ju duhet të vërtetë nuk bëni) ose shkoni me makinë më pak vetëm për shkak se ata thonë kështu, në rastin më të keq, ju mund të lëvizje të kursit. Një shembull i mirë është media, të gjithë e dinë se media ka fuqi por se sa pushtet ata kanë mbi ju? Ata nuk kanë asnjë fuqi në të gjitha, vetëm për shkak se dyqanet e veshjeve ndjekin modës kështu që nuk e ndjekin atë - ju mund të qep rrobat tuaja apo dyqan në dorë të dytë. Natyrisht, është e vështirë të mos të dorëzojë te dikujt, por ai shkon, shoqëria sot është e përbërë nga njerëz të cilët nuk mund të menaxhojnë vetëm dhe duke i dhënë dikujt pushtet mbi disa të cilët gjithashtu kanë pushtet mbi një tjetër i lidhur kështu së bashku të gjithë.
Kush nuk ka pushtet?
Shumë njerëz ndoshta do të përgjigjem "njerëzit e varfër në Afrikë" apo të ngjashme.
Por nëse ne pyesim në këtë mënyrë në vend:
Kush nuk mund të ndikojnë edhe një fëmijë të vogël që vendoset në gjirin e dikujt? ...

Author: Angelica Algdal, Munkebäcksgymnasiet

based on 7 ratings Fuqi, 1.7 nga 5 bazuar në 7 vlerësime
Rate Fuqia


Related schoolwork
Më poshtë është punë e shkollës është rreth pushtet apo në asnjë mënyrë në lidhje me pushtetin.

Koment mbi Pushtetin

« | »