. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Mangan

Topic: Kultura

Çfarë është manga?

Manga (shqiptohet mah-n-Gah) do të thotë karikaturat japoneze.
Ata janë jashtëzakonisht të njohur në mbarë botën.

Fjala në vetvete do të thotë "të pakujdesshëm / foto lëngshëm" dhe ka për shekuj shkuar nga të thotë kjo karikaturë e asaj që ne në Perëndim e quajnë "komike nga Japonia".
Manga u bë e famshme në vitet 1950 - dhe '60s.
Një nga krijuesit më të mëdha manga është përforcon. Pirg është nënshkrimi për një grup të grave që të tërheqë manga në Japoni. Grupi u formua në vitin 1989 dhe përbëhej nga dymbëdhjetë femra. Sot përbëhet pirg me katër gra. Pirg është një nga grupet më të njohura dhe më të suksesshme të Japonisë manga artist (mangaka është fjala japoneze për komike krijuesit). Pirg aktualisht nxjerr tri seri të ndryshme manga në Japoni; shembull, xxxholic.
Komplot i manga mbulon shumicën fushat që ju mund të imagjinohet, duke filluar nga princeshë-tregime të veprimit hardboiled dhe luftës së përgjakshme, dhe kështu që janë ata të bazuar shumë në marrëdhëniet në mes të karaktereve, ju mund të për shembull shoqërojnë ato përmes jetës si ata më të vjetër, heronjtë dhe heroinat ka superheroes në kuptimin perëndimor, por çdo karakter ka përparësi dhe dobësi. Kjo do të thotë që lexuesit mund të identifikojnë me lehtësi me të dy villains dhe heronj. ata janë zakonisht serials ku ju ndiqni personazhet kryesore përmes aventurë, problemet dhe sfidat e përditshme.
Disa manga janë më të përshtatshme për fëmijët, ndërsa të tjerët janë të destinuara për të rriturit. Në Japoni, ka tekstet shkollore në stilin manga! Paramendoni qenë në gjendje për të mësuar të tilla kimi, histori, biologji duke përdorur seri
Të gjithë njerëzit japoneze kanë në një moment ndoshta lexuar një manga në jetën e tij, manga numëron më shumë si një kulturë në Japoni dhe ka manga për të gjitha moshat (Djathtas 5-80 vjet). Gjatë viteve ajo ka qenë zhvilluar manga të filmit që ne tani e quajmë anime.

Anime është fjala e përditshme japoneze për animacion që është huazuar nga fjala animacion. Jashtë Japoni, termi në mënyrë specifike për të përshkruar karikaturat nga Japonia. Prodhimi i filmave të animuar u ngritën në Japoni në fund të 1960 - dhe-70s. Tashmë gjatë kësaj kohe fitoi popullaritet jashtë vendit, sidomos në Francë dhe Itali.
Këtu janë disa shembuj. filmat anime që kanë shkuar në kinema këtu në filma të tillë si Aseda gjallë larg, Rënkoni të Moving Castle. Ajo që ju keni parë në televizion anime seri është Pokemon, digiomon dhe Yo-gi-oh ushqyer kryesisht them fëmijët më të vegjël.

Draw manga

Karakteristikat e figurave manga janë sytë e të mëdha, të vogla dhe mjekër të mprehtë dhe një thuajse të padukshme. Sytë janë shumë të rëndësishme. Sidomos në manga ku personazhet nganjëherë kanë sytë të mëdha (zakonisht femra) që, në kombinim me pjesën tjetër të fytyrës lehtë të shprehin emocionet.

Si mund të bëni sytë manga.
Si mund të duken sytë meshkuj dhe femra.

Face.

Kështu që këtu është një bazë e mirë në qoftë se ju doni për të nxjerrë një fytyrë manga.

Kjo është ajo që duket si.

Manga në botë

Manga është e ndryshme nga komike Perëndimor në disa mënyra,
Ajo që e dallon mangan nga komike të rregullta janë (më të zakonshme) Ju lexoni ato prapa, nga e djathta në të majtë zakonisht karakterizohet në të zezë dhe të bardhë. Arsyeja që një mangan lexuar nga ai drejtim është të imitoj origjinal nga Japonia, sa më shumë të jetë e mundur. Por edhe për shkak se ajo mund të jetë gabim në tekstet. Merrni për shembull, një karakter që ka një këmishë që thotë Nike në, në qoftë se pastaj të kthehet në foto që ajo të të lexohet nga kahja e kundërt siç është komik, ai thotë Ekin në vend. Ka manga që ju lexoni nga e majta në të djathtë me emrin e vërtetë është manhwa, për t'u kualifikuar si manga "të vërtetë" kështu do të lexoni të drejtë. Çdo gjë mbi të gjithë të rriturit kanë vështirësi duke u përdorur për të, por ne më i ri është shumë më e lehtë për të përqafuar këtë mënyrë e leximit. Por ju të mësoni sa kohë që jetoni, nuk është sigurisht një proverb të quajtur. manga është relativisht e re, por ajo është në rritje në mënyrë të qëndrueshme dhe është këtu për të qëndruar
Daniel Hausenkamph

based on 8 ratings Manga, 2.9 nga 5 në bazë të 8 ratings
Rate Manga


Related schoolwork
Në vijim janë punë e shkollës është mbi të gjitha manga ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Manga.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment manga

« | »