.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Zhvillimi njerëzor

Big zhurmë, genesis Planet Earth

Ajo filloi rreth 4.5 miliard vjet më parë. Kur magma shpërthyer në disa qindra mijëra pjesë, kjo ishte suns si të vogla të ndritshme, pasi një numër i një milion vjet ftohur magmë dhe lavë poshtë në një temperaturë të arsyeshme normale. Pas lavë ftohur, doli ujë nga shkëmbi. Ky ujë i mbuluar pjesën më të madhe të globit. Ky planet kishte një tërheqje përpara, por kur ajo ishte gati për të kaluar diellin mori orbitë të bashkuar këto dy forca të ndryshme. Jo vetëm që ajo kishte gravitaionskraft gjithashtu kundër kernel e vet. TELLUS kishte krijuar një orbitë rreth diellit dhe një gravitaionskraft kundër të drejtën e tij.

Organizmat e para

Duke pasur parasysh se shtresa e ozonit nuk ishte në atë kohë, dhe rrezatimi UV nga dielli, ishte praktikisht e pamundur për të mbijetuar në tokë. Të vetmet organizma që mbijetuan ishin tani bakteret. Një nga algat e para që u krijuan ishin cyanobacteria, një lloj i algat blu-jeshile. Ata e përdorën fotosintezës dhe mund të prodhojë ushqim të lartë të energjisë dhe lëshojnë oksigjen. Fotosinteza është një proces që përshkruan se si bimë, algat, dhe bakteret fotoatutrofa (A organizëm självnärande) konvertohet energjisë diellore në energji kimike përmes sheqer. Ky është një proces në klorofil e uzinës ku dioksidi i karbonit dhe uji merr në karbohidratet duke përdorur energjinë diellore. Këto cyanobacteria veçanta shfrytëzojnë ujin në fotosintezë, ashtu si bimët. Shumica bakteret nuk mund ta bëjë këtë, por në vend të kësaj përdor sulfur hidrogjeni i cili është më i oksiduar lehtë kompleks. Fotosinteza ndodh në strukturave të posaçme, të quajtur kloroplaste të përfshira në bakteret. Këto janë të mbyllur në një cipë të dyfishtë. Ky është një fakt që tregon se chloroplasts në një kohë mund të ketë qenë organizma të pavarur.

Themelues evolucionar teori

Si të zhvilluara algave, bimëve dhe kafshëve. Tani është teoria e evolucionit vjen në foto, kjo është e rëndësishme për të kuptuar se si dhe pse kafshët e ndryshme të shkojnë zhdukur, dhe të tjerët nuk e bëjnë. Ajo tregon se si organizmat e gjallë të zhvilluar nga brezi në brez. Ata janë tani gjallesat janë të gjitha të lidhura me një origjinë të përbashkët, dhe zhvilluar me kalimin e kohës krejtësisht specie e re dhe të ndryshme nga tashmë ekzistuese përmes speciation. Charles Darwin dhe Alfred Russel Wallace filluar teorinë moderne të evolucionit, ku, në një artikull në 1858 përshkroi konceptin e "seleksionimit natyror". Darvini kishte frikë për të botuar teorinë e tij se si specie u krijua nga një tjetër, duke pasur parasysh se ai ka jetuar në Angli, dhe babai i tij ishte një mjek, dhe e vetmja gjë keni menduar për prejardhje të ndryshme specieve atëherë ishte se Zoti e kishte krijuar të gjithë, dhe në kohë me Ndryshimi hequr ato. Kur Darvini më në fund kishte publikuar një nga veprat e tij, në të cilën ai pohoi se njeriu prejardhjen nga majmuni, ai u përball me kritika të forta. Idetë e tij nuk janë pëlqyer nga kisha apo njerëzve veçanërisht fetare, sepse ato ishin në kundërshtim me historinë biblike të krijimit. Kur Darvini dhe kishte botuar librat e tij mbi evulitionsteorin ai e kishte fshehur vitet, ai kishte diskutuar me Alfred dhe ai kishte bërë hetimet e duhura, kështu që kur ai mori një shumë pyetje rreth librit të tij, ai kishte shumë përgjigje të mira dhe të vlefshme.

Teoria e evolucionit

Teoria e evolucionit është kryesisht në përshkrimin se si gjallesat janë të lidhura nëpërmjet një urpsrung të përbashkët, dhe përfundimisht lloje të reja nga speciation. Një produkt me pak ndryshim nga brezi në brez mbi hapësira të mëdha. Në mënyrë për të përshkruar lehtë teorinë e evolucionit mund të na tregoni paraprakisht dhe majmuni njeri Boisee, i cili kishte specializuar në vetëm hani rrënjë kallam, atëherë kur moti dhe peizazh ndryshuar rrënjët i zhdukur kallam dhe boisei nuk kishte më shumë ushqim, kjo bëri specie vdekur jashtë. Ka pasur edhe dy fluturat në Londër, ishte pikërisht të njëjtën natyrë dhe çdo gjë ishte pikërisht i njëjtë, vetëm se njëri ishte gri dhe tjetri i bardhë. Pastaj filloi industria punojnë deri në Londër dhe ajo ishte e trashë me tym dhe zhul të qytetit. Kur ka dhënë flutur gri më mirë se ajo kishte një lloj të maskuar, që do të thoshte se ata nuk janë zbuluar si të lehtë. Flutur e bardhë u paraqit më mirë si vend ku ajri ishte i pastër dhe tymi i trashë nuk ishte atje. Një tjetër gjë që Darvini erdhi në këtë temë, ishte se kishte zogj të ndryshme në disa ishuj, ishte pikërisht e njëjta specie, por ata kishin sqepin ndryshme. Disa kishin të gjatë, sqepat e ngushta për shembull të jetë në gjendje për të marrë fara nga toka apo shkurre të ndryshme, të tjerët kishin sqepin shkurtër dhe i shëndoshë në mënyrë që ata të mund të merrni më të lehtë deri arra dhe predha të ndryshme. Një tjetër mënyrë për të shpjeguar teorinë e evolucionit është që të përshkruaj se si apmänniskorna humbur jashtë në botë, të tilla si Homo ergaster, e cila ishte e para që doli nga Afrika, pjesë e mbetur padyshim mbetur në vend në Afrikë, por të tjerët u larguan në Azi, ata nuk kishin parë njëri-tjetrin ose të përziera gjenet e tyre, kështu që ata e kishin bërë praktikisht specie krejtësisht të ndara. Ka pasur edhe një pjesë e teorisë së evolucionit për të bërë, në se ajo përshkruan se si specie përshtatur me klimën.

Teoria Krijimi

Teoria Krijimi ndryshon nga teoria e evolucionit nga teoria e krijimit nuk ka ndonjë provë, por thjesht një libër që është shkruar qindra vjet pasi ata thanë se kishte ndodhur, dhe kjo është për të Perëndia krijoi gjithçka. Teoria e evolucionit, megjithatë, ne kemi të fortë prova gjenetike dhe të shëndoshë për specie të ndryshme u ngrit dhe origjina. Teoria e evolucionit edhe shkon jashtë atyre specie që është më i adaptueshëm mbijetojnë.

Australopithecus Afrikanus

Fosilet e para nga ato që gjenden tashmë 50 vjet më herët se afarensis, dhe Raymond A. Dart kishte studiuar këtë dhe mendonin se ata duhet të ecni me kokën lart. Kjo e pa për shkak të një vrimë ku palca kurrizore hyri në tru, ku ai arriti në përfundimin se ata duhet të ecni me kokën lart, edhe në qoftë se ata trupi ishte shumë sinious. Gjen të fosileve më parë ishte gjetur në këtë periudhë kohore ka qenë shumë më shumë si njeri, kjo ishte më tej prapa në kohë dhe ata e quajti atë lidhja që mungon, ai nuk ishte as njeri, apo apeman. Zbulimet e mëvonshme konfirmuan mendimin e Raymond-së, dhe ju e dini tani se Afrikanus ishte një 125-150 cm specie të gjata me një tru që ishte pak më e madhe se afarensis. Skeleti ishte më e përshtatshme për mbajtjen e të vazhdueshme një herë, por nuk i përgjigjej mjaft racës moderne njerëzore. Ata jetonin mellean 3-2.000.000 vjet më parë, ata kishin një physique hollë, dhe ishte quajtur shpesh "australopithecin i këndshëm", në motsas në "austrakopithecinerna të fuqishme" si ata jetonin në të njëjtën kohë.

Australopithecus ROBUSTUS

Robert fshesë gjetur fosilet e para të kësaj specie, ishte në mënyrë të konsiderueshme më të mëdha dhe më të rënda se Afrikanus dhe kishte një kafkë me dhëmbë shumë të mprehtë dhe një parantezë për muskujt masive nofulla. Dallimet në kafkë femrat dhe meshkujt 'doli i madh, si në formën dhe pamjen. Ata ngjajnë një pjesë të caktuar të gorillat e sotme. Ata jetonin kryesisht e ushqimit të perimeve, e cila është parë në madhësinë e nofullat dhe dhëmbët. Ata ishin të njeriut-si në qoftë se ju kujdeseni për ata të eci në këmbë. Megjithatë, nëse një fokusohet në të përdorura dhe të bëra mjetet, ku ata nuk e bëjnë. Ata gjithashtu gjetën se Afrikanus në shpella në Afrikë.

Lucy

Këto janë ndër të apmänniskorna parë. Ata jetonin për rreth 3,5-3.700.000 vjet më parë. Ata ishin 90-130 cm. Një karakteristika antropomorfe e këto ishin edhe canines ishin dukshëm më të vogla. Peizazhi detyruar ata poshtë në tokë, ata ende kanë jetuar në kohë në disa pemë e që ishin në Savannah, por energji ruhen edhe kur ata ecnin në këmbë, kjo do të thoshte se ata kishin më shumë energji për të pasur marrëdhënie seksuale dhe për të prodhuar më shumë pasardhës. Kjo mund të ketë një ndryshim të madh për mbijetesën e specieve. Ata do të mund të jetojnë deri në 80 vjet, më shumë që ne sot, ata u larguan në dy këmbë dhe jetuar në zonat rreth 26 metra katrorë të mëdha. Për fat të mirë i rrethuar nga lumenjtë dhe malet. Ajo ka një pjesë të madhe krahasuar me shimpanzetë e sotme. Afarensis kishte tre paraardhësit e mundshme, ata kanë jo kryesisht gjetur asnjë fosile. Ata jetuan për 8-10 një milion vjet më parë, dhe ata kanë përdorur duart dhe këmbët për të marrë rreth, ata jetonin në pyje të dendura.

Himalajet

Toka ishte duke ecur aq shpejt sa thonjtë tanë të rriten dhe Himalajet janë formuar. Këto male janë formuar nga India bashkëkohor thyen larg nga Australia dhe u rrëzua në Azi. Kjo çoi në meshat mëdha të rock dhe vë të tjera si një gamë të lartë malor. Rainforest reduktuar në madhësi dhe ne ishim të detyruar të ecin në të dy këmbët. Përfitimet që ekzistonin kur ajo erdhi për të ecur në dy këmbë ishte se ajo është më efikase dhe ju të merrni më shumë shtesa të energjisë dhe ju duken shtatlartë. Disavantazhet janë që të tjerët gjithashtu panë më mirë.

Paranthropus boisei

Është quajtur fillimisht për Zinjanthropus boisei dhe pastaj Australopithecus boisei. Ishte rreth 140 cm i gjatë, dhe kishte një tru shumë të vogël. Cross-mashkull fucks me të gjitha femrat, dhe nëse do të ketë një femër të re kështu që ajo duhet të pranohet nga ana e re mashkull, dhe madje në një farë mase nga femrat. Ata jetonin rreth 3-2.000.000 vjet më parë. Summers ishte pije freskuese, ajo ishte më shumë akull dhe më pak ujë. Toka e tharë jashtë dhe bari filloi të rritet. Boisei kishte muskuj të fortë faqe dhe grykë të mëdha, dhëmbët e fortë do të thotë se ata mund të hanë rrënjë kallam. Ata gjithashtu pëlqente termitet. Ata e dinin saktësisht se ku për të gjetur ushqim dhe nuk ishte kurioz.

Homo Rudolfensis

Homo Rudolfensis ishte shumë i ngjashëm me Homo Habilis dhe ata shpesh kanë përfunduar në zënka rreth ushqimit. Dallimi kryesor ishte se rudolfensis kishte një tru të vogël se habilines. Boisei, Rudolfensis dhe Habilis të gjithë kanë jetuar në të njëjtën periudhë. Ata kanë gjetur fosile të këto, por nuk kanë qenë në gjendje për të mësuar aq shumë rreth Rudolfensis. Hulumtuesit llogaritur lartësinë e tyre për 155 cm dhe ato janë ndërtuar me forcë me një pickim të fortë. Kjo është për të përshtaten me mjedisin që është vazhdimisht në ndryshim. Pickim i fortë ishte një parakusht për nën thatësirës në gjendje për të kaluar në llojet më të vështira të ushqimit.

Homo Habilis

Homo Habilis ishte një gjini shumë kurioz. Ata kishin trurin të mëdha dhe ishin krijesat e para mbi tokë që e shpikën mjete. Falë proteina dhe yndyrë në dietën e tyre ushqimore që i kishte bërë më të mençur. Gjetjet e Habilis janë bërë në Afrikën Lindore. Ata kishin molars mjaft të vogla dhe ajo gjithashtu tregon se ata hanin mish. Mjetet e kanë bërë janë prej guri dhe jo më të mëdha se 5 cm. Ajo është gjithashtu fosilet më të vjetra që kemi nga racës sonë njerëzore. Homo Habilis u zëvendësua për rreth 2 milionë vjet më parë.

Homo ergaster

Ergaster ishte i pari që doli nga Afrika. Një mend është se ata ishin 140 cm i gjatë. Ata kishin një sistem të avancuar ftohjes se bërë ato punë e lodhshme dhe kishte hundët e gjata, nuk ka flokët në trup në mënyrë që nxehtësia të mund më lehtë të zhduket. Kjo u lejon atyre që të punojnë edhe në qoftë se ajo është e nxehtë. Ky sistem ftohës gjithashtu kishte efektin që ata nuk duhet të përdorin mushkëritë në gulçim, kështu që ata në vend që të mund të bëjë një zhurmë, communicaton. Ne kemi trashëguar trurin tonë nga ergaster. Ata mund të mendojnë në të ardhmen dhe të planit, ata mund të bëjnë mjete shumë të avancuar dhe ata do të mund të ndjekë gjurmët. Truri i tyre i konsumuar një të gjashtën e futje e tyre të përditshme të kalorive. Ata ishin gjithashtu apmänniskorna i parë i cili do të mund të disponojë me zërin e tij me ndihmën e që ata nuk kanë për të duhmë, në sajë të sistemit të ri të ftohjes. Ato pastaj mund të bëjë një zhurmë që do të përfaqësojë atë që ata mendonin, ndjenjë apo se si ata do të thoshte. Ata janë gjithashtu të parët apmänniskorna që kishin sytë e qartë të dallueshme, ashtu si ne. Kjo ndihmoi shumë për të treguar emocionet. Ata gjithashtu kishin trupat shumë më të forta dhe më të qëndrueshme ndërtuar se ne, në qoftë se ju krahasoni një skelet të njeriut nga sot me një homo ergaster ne shohim se ergaster ketë thyerje shumë e kanë shëruar në vetvete.

Homo Erectus

A është vërtet e njëjtë si Homo ergaster, por ka lëvizur dhe të bëhet aq i ndryshëm se ajo është pothuajse një specie krejtësisht të reja. Ata nuk kanë akseve guri apo mjete si kushërinjtë e tyre ergaster. Aftësia për të ecur në këmbë mbi dy këmbët është zhvilluar plotësisht nga kjo specie. Nuk ka shumë ndryshim midis skeletit modern njerëzor dhe erectus. Ata ishin përafërsisht 1,65 inç e gjatë, dhe kishte një zgjatur banesë por me vetullat e theksuara calluses. Një tjetër tipar është një nofulla spikatur. Erektus ishte edhe speciet e parë mbërritën në atë se si për të krijuar zjarr, ata sigurisht ishin takuar në të kaluarën, por tani ata do të mund të ketë më shumë kontroll mbi të. Ata kanë gjetur edhe një fosil nga një apeman, ata mund të jenë Erektus, duke pasur parasysh se si formë shpinë dhe ata gjithashtu kanë një trup të mirë-përshtatur për të ecur në distanca të gjata. Një tjetër gjë që e komplikon foto është se truri i tyre ishte relativisht i vogël dhe mjaft të kujton dhe Habilis homo, apo ndoshta edhe primitiga förmänniskan Australopiteku. Explorers doni të telefononi zbulimin e tij të Homo georgicus sepse ata gjetën ato në Gjeorgji.

Heidelbergensis

Heidelbergensis evoluar dhe u zhvendos në dy kontinente, shumica e tyre emigruan në Evropë, ku ata jetonin në mesin e moshave akull dhe shumë kafshëve tani zhdukura mëdha. Megjithatë, ata që jetojnë në Afrikë, ata ishin shumë më pak, kishte lëkurë të errët dhe organet më të gjatë dhe të zbehta. Lëkura e tyre të mbrojtur nga dielli. Duke pasur parasysh se gjatë Ice Age ngriu një shumë të ujit deri në gjykimin e veriut, u bë hemisferën jugore shumë më të ngrohta dhe pothuajse tërësisht desiccated. Heidelbergensis në Afrikë kishte aftësinë imagjinatën dhe mund të vënë veten e tyre në të ardhmen. Ata mund të imagjinohet se ata erdhën përsëri në të njëjtin vend, dhe ka nevojë për ujë apo ushqim. Prandaj ata do të mund të mendoj për një gjë të tillë si duke marrë një vezë të madhe, e plotësoni atë me ujë dhe varrosin atë, kështu që ata më vonë, ndoshta në disa javë, do të kthehet në të njëjtin vend dhe pastaj duhet të ujit. Neandertalët kishin zhvilluar një formë më kompakt dhe më të shkurtër të trupit, kështu që ata nuk kanë vënë shumë të ngrohjes. Ata kishin një sistem të avancuar të ftohjes, ajo doli ngrohjes me ajër exhaled kështu që ata nuk e bëj ujë në djersë. Në qoftë se ata kishin sweated ata kishin ngrirë për vdekje. Ata kishin hundët më të gjera dhe lajka se ato në Afrikë. Neandertalët jetuar në popullatat më të mëdha dhe në Afrikë ajo ishte jo më shumë se disa të cilët mbijetuan. Në Evropë, ata kishin një shans shumë më të madh të mbijetesës, por, pavarësisht nga kjo, ajo ishte heidelbergensis që solli pasardhësit e tyre mbi. Heidelbergensis ishin gjithashtu omnivores.

Homo sapiens

Ky është njeriu bashkëkohor, ata evoluar në Afrikë 200,000 vjet më parë. Shkoi në Evropë për disa 40 000 vjet më parë, kur ata zëvendësuan Neandertalët. Gjëja e parë që mund të konfirmoj me siguri varrosur të vdekurit e tyre. Benresterna më i vjetër nga sapiens është 120 000 vjet e vjetër. Disa studiues si për të thirrur periudhën fundit të Homo sapiens në homo sapiens sapiens, duke pasur parasysh se ne kemi ecur shumë përpara në teknologji dhe gjëra të tjera. Nëse dikush do të ju tregojnë të gjithë rreth Homo sapiens do të ishte e pasaktë tekste të gjata. Homo sapiens është zhvilluar shumë, ne mund të shkojnë në hapësirë, ne mund të shkojnë nën ujë, ne kemi dalë me një shumë të madh në lidhje me vet trupin tonë dhe ne kemi modes ndryshme të avancuara të komunikimit.

Një nga mjetet e para dhe më të zakonshme të komunikimit sot është i mirë-gjuha, unë do të mendoj, ka gjuhë të ndryshme. Ju mësoni në moshë të vogël dhe e kanë atë me të që prej tërë jetës së tij, ka gjuhë të ndryshme në të gjithë botën dhe të gjitha gjuhët evoluojnë, sot në Suedi ne nuk po flasim të njëjtën gjuhë si 200 vjet më parë, kur ata flisnin diçka të quajtur "Old-Suedisht" thjesht suedez, por disa fjalë të tjera që nuk ekzistojnë sot dhe drejtshkrimi i ndryshëm. Gjuha e bashkon pothuajse të gjithë njerëzit, ata që janë të shurdhër gjithashtu ka gjuhën e vet. Gjuha e shenjave është formuluar në mënyrë specifike për të shurdhër, kështu që edhe ata mund të komunikojnë, disa njerëz të shurdhër mund lip-lexuar, kjo e bën më të lehtë kur ata duhet të flasin. Pothuajse gjithmonë kur të përcjellë diçka, shpjegoj, demonstrojnë, apo si, thjesht përdorin gjuhën, por jo vetëm me shkronja dhe fjalë, por gjuha e trupit është shumë e rëndësishme. Nëse dikush buzëqesh, qesh, qan, sobs, e ndezur, duke i hedhur sytë duke treguar dhe nxori apo si, mund të jetë i saktë për atë që thotë. Një disa gjëra të tjera që ju duhet të mendoni për kur është fjala për gjuhë, tonin, në qoftë se ju theksojnë disa fjalë apo nëse kjo tingëllon sarkastik mund të thotë gjëra shumë të ndryshme. Ka edhe shumë mënyra të tjera për të komunikuar, një prej tyre është media, shembuj të mediave janë televizion, radio, internet dhe telefonat. Ai përdor kryesisht edhe gjuhën vetëm në TV dhe internet janë gjithashtu duke përdorur gjuhën e trupit. Media janë të mira për të përdorur në qoftë se ju doni që pjesë të mëdha të popullsisë duhet të jetë i tha asgjë. Shërbimet e Internetit përdorin shumë nga ditët e sotme, ajo është pak më të reja, ka shumë vende dhe programet që ju mund të përdorni. Disa faqet e internetit janë konstituuar posaçërisht për fëmijët në mes 10 dhe 16 vjeç. Disa nga faqet e internetit janë të dizajnuara që të jetë në gjendje të shtoni foto, të ndryshojë për të luajtur lojra, por ka shumë që është për të të jetë në gjendje të bisedoni dhe të takohen miqtë e tyre.

Valuta është gjithashtu një gjë e homo sapiens ka ardhur në, mbrapa në ditë ishin më se të mund të ndryshojnë gjëra, të tilla si një peshk kundër një kovë dhe kështu me radhë. Në ditët e sotme ne kemi filluar duke përdorur para, kurora dhe kartëmonedhave, të cilat do të qëndrojnë për vlerën e një gjë të veçantë. Është me të vërtetë mjaft i sëmurë, si mund një copë të vogël letre të qëndrojë për vlerën e një pakete çamçakëz?

Ilaçet janë një gjë e rëndësishme tani është, drogat janë thjesht disa gjëra kimike që ju përdorni kur ju merrni sëmurë, në ditët e sotme ka sëmundje shumë të ndryshme nëse nuk vaksinuar ose në kontakt të mjaftueshëm me ta, kur ju jeni të rinj ajo ose do nuk i imunizuar mjaft rezistente ose ju nuk keni krijuar një trup mbrojtje të mjaftueshme të mirë kundër këtyre. Ka ende shumë sëmundje dhe e gjithë bota që ju nuk kanë asgjë për të kuruar ata me. Nuk është zakonisht ilaçe që mund të shtypur simptoma por ata zakonisht nuk mund të kuruar sëmundjen vetë.

Ajo ka qenë gjithashtu shumë e shumë marifete nëpër vite, ne tani kemi mundësi për të marrë jashtë në hapësirë, ju mund të shkoni nëpër nën ujë, ju keni mësuar shumë të tërë për mënyrën se si funksionon trupi, ju mund të kërkimit për mënyrën se si gjërat përdorur për të kohë, ata mund të bisedoni me miqtë e tyre të vërtetë pa goditur. Ne të shkojnë në shkollë pothuajse në të gjithë botën, dua të them, sa Australopithecus nuk e dini se kush i mësoi pasardhësit e tyre si për motive 589-78? Në të vërtetë, homo sapiens bërë një rrugë shumë të gjatë përpara kohës së vet, llamba, Unë do të thotë, ne kemi shpikur inkandeshente, Internet, farmaceutike, shkollat, komunitetet, qytetet, ndërtesat, libra, tifozët, anijen çdo gjë. Mut me të vërtetë, imagjinata jonë është plotësisht e pakufizuar. Një nga të japin kuotën e Albert Ajnshtajnit është "Logjika do të merrni ju nga A në B, imagjinata do të ju kudo", dhe kjo mendoj është e vërtetë me të vërtetë e mirë, mund të imagjinohet kudo, por dija është i kufizuar, ne e dimë, për shembull, nuk e gjitha për apmänniskorna, për njohuri prej tyre është i kufizuar, ne mund të, megjithatë, paramendoni se si ata mund të kishin pasur atë.

Ka disa gjëra që ne nuk e di në lidhje me trupin e njeriut, veçanërisht të trurit dhe emocionet e ndryshme, homo sapiens mund të ndajnë ndjenja të ndryshme, unë do të mendoj se gjuha e trupit tonë është faktor shkaktuar apo si. Ju nuk mund të vërtetë e di se çfarë kontrollon emocionet, truri është shumë kompleks dhe është thënë se njeriu ka një shpirt, ku e bën atë të aftë? Askush nuk e di me siguri, më thonë se shpirti qëndron për emocionet, shpesh emocione të thella si trishtim dhe dashuri. Disa besojnë se shpirti ulet në stomak, do të mendoj se kjo është më se ndonjëherë ju të merrni fluturat në stomak tuaj. Unë do të thoja se shpirti është një pjesë e trurit, e cila shkakton truri dërgon sinjale të trupit mëson që të bëhet i lumtur, të tilla si çokollatë, një bëhet i lumtur / i lumtur / dashuria e çokollatë, dhe ajo ka Truri dhe sinjalet e saj për të bërë. Nëse ne jemi për të marrë oksid azoti si një shembull, oksid azotuar ju bën pak "jashtë hapësirës", ajo thjesht bëhet pak larg, ju bën të lumtur dhe dhimbje zhduket. Kjo gjithashtu ka reagimin e trupit për të bërë. Truri, unë besoj është trupi i njeriut si ne e dimë pak rreth, por me të vërtetë kjo nuk është më e komplikuar se një kompjuter, nëse ju pastaj injorojnë ndjenjat. Në fakt, unë mendoj se ndjenja është pjesa që ndryshon më në mes Homo sapiens dhe disa apmänniskorna të parë, jo vetëm për shkak se ata nuk kishin aftësi imagjinata dhe të jenë në gjendje të mendojnë në të ardhmen, por edhe se ata nuk bashkëpunojnë sa më shumë në familje dhe se fillimisht ata nuk veçanërisht kishte punuar gjuhën e trupit dhe komunikimi.

Një tjetër gjë që na ndan nga qeniet njerëzore shumë të hershme është se ne jetojmë në komunitete të ndryshme, apmänniskorna jetuar kryesisht në tufat e cila përbëhej nga një numër i individëve të cilët jetonin në një grup. Në ditët e sotme, ne jetojmë në komunitete të mëdha, ata kanë bandave / grupe të vogla me ata që ju e dini, por ende ka disa që kanë pozitë më të lartë se të tjerët në komunitet, të tilla si Mbretit dhe Mbretëreshës, pozitën më të lartë në një vend, Disa vende kanë presidentë, ajo është kryesisht ato të cilat përcaktojnë gjërat në vend. Kjo nuk është vetëm në vend që ka njerëz më të larta, por edhe në shkolla, qytete dhe provinca, shtetet ose rajonet. Ndër apmänniskorna nuk kishte asnjë sistem si kjo, ku ajo ishte vetëm në kopenë si ata kishin një udhëheqës. Lideri vendosur çdo gjë, dhe kur ai vdiq apo u bë shumë e vjetër kështu që e bëri meshkujt e tjerë të konkurrojnë për të parë se kush do të jetë udhëheqës, ai ishte zakonisht ata që ishin të fortë dhe të besueshëm i cili u bë udhëheqës. Udhëheqja Meshkujt kishte disa përfitime, p.sh. që ata mori qij gjitha femrat në tufë.

A e dini pse apmänniskorna parë filloi duke ecur mbi dy këmbë?, Përgjigja për këtë është gjashtë. Një nga përfitimet më të mëdha të ecin në dy këmbë është për të kursyer energji, duke eliminuar nevojën për të armëve dhe trurit nuk ka nevojë të përqëndrohen aq shumë në shfrytëzimin e pjesëve të trupit. Me këtë energji shtesë mund ndoshta në gjendje për të marrë kujdesin e fëmijëve për një jetë, një fëmijë shtesë mund të thotë mbijetesën e specieve dhe të imët. Tani, për momentin ajo është shumë e ndryshme, para se kështu që e bëri meshkujt në përgjithësi më për të marrë dikush për të martohem me të. Sot ne kemi ardhur në një duzinë kontraceptivëve dhe metodave të ndryshme, kjo vetëm për ne që të jetë në gjendje për të bërë seks! Njeriu është kafshë që kanë nevoja seksuale. Ne kemi gjetur se mund të ketë një abort, mund të përdorni një prezervativ, diafragmë, pilula kontraceptive, implantet dhe një mori të gjëra të tjera.

Një gjë që me të vërtetë është në kundërshtim me librin "seleksionimit natyror" të Çarlls Darvinit është se njerëzit të lejojnë njerëzit me aftësi të kufizuara dhe të tjerë me vështirësi intelektuale të jetojnë një jetë krejtësisht normale, ne japin ilaçet dhe një gamë të tërë të trajtimeve. Një tjetër gjë është sëmundje, në qoftë se gjatë jetës së tij janë plagosur ose kishte një sëmundje e ka të drejtën e qartë për të shërohen nga ajo, një tjetër nga ana tjetër, janë të lindur me një cen ose në qoftë se ju janë të lindur me një defekt të rëndë të lindjes, ju nuk do të kishte mbijetuar në natyrë. Është e vërtetë teoria e evolucionit është e bazuar në, vdesin i dobët dhe i fortë mbijetojnë, dhe gjenet e tyre. Unë mendoj se e qartë se të meta psikike duhet të trajtohet vetëm si njerëz normalë dhe për të marrë kujdesin që ata kanë nevojë, por në qoftë se ne kishin jetuar në një shoqëri primitive, kjo nuk do të jetë një mundësi. Ne Homo sapiens është gjithashtu një specie, "përzgjedhja natyrore" është në të vërtetë duket të jetë për të mirë për të mbijetuar një specie 'është që të le individët e dobëta të vdesin pa asnjë ndihmë nga jashtë, gjenet e dobëta nuk duhet të jenë të përziera në natyrë ku ato gjene të forta janë çelësi i suksesit. Ka pasur një debat rreth asaj nëse retarduar mentalisht duhet të merrni për të pasur fëmijë, diku në vitet '90, por me të vërtetë kjo është mjaft e gabuar për të diskutuar një gjë të tillë, askush megjithatë mund të vendosin nëse dikush duhet të marrë për të pasur fëmijë ose jo! Nëse është kështu, nuk duhet popullsia me IQ të ulët disa kanë fëmijë ose, ata të cilët nuk kanë ndonjë ambicie apo ata që thjesht nuk e kujdesit në të paktën, ata nuk duhet të lejohen të sjellin ato gjene në të pasardhësve të tyre.

Homo sapiens është shumë i ndryshëm nga paraardhësit tanë, ne kemi shumë gjëra të ndryshme të reja të zhvilluara, mendimet, idetë, apo shpikjesh, konceptet rreth botës, aftësitë në tru, një shumë të aftësive të reja e rastit. Ne gjithashtu kemi një tru shumë më të zhvilluar se sa shembull Australopithecus, ne kemi aftësi të imagjinatës, ne mund të mendoj veten në të ardhmen, ne mund të merrni gjëra të reja, ne mund të kuptoj se gjërat që ne nuk e kemi kuptuar, ne mund të hapur dhe të eksplorojnë botëve të reja dhe të krijojë vende të reja për të punuar në. Ne gjithashtu kemi një mënyrë të re për të kuptoj se sa çdo individ mund të kësaj, ne kemi filluar duke bërë më shumë dhe më shumë testin e inteligjencës, test IQ (IQ = Koeficienti i inteligjencës, IQ), ne kemi bërë më të interesuar në mënyrën se si tonë Organet e vetë punojnë dhe ne duam të gjeni shumë më shumë gjëra, kuriozitet. Ne jemi gjëja e parë që një mund të sigurtë të themi varrosur të vdekurit e tyre, për ne të imagjinojmë një botë të pas kësaj, disa mendojnë se ne jemi duke rilindur, të tjerët mendojnë se ne vetëm qëndron varrosur në tokë, disa mendojnë se ne do të qiellit të tjerët në ferr. Kjo ka të bëjë kryesisht me fenë, ka shumë fe të ndryshme, është e vërtetë diçka që ne besojmë në të feve të ndryshme të besojnë në gjëra të ndryshme, ka zakonisht një ose më shumë Gods që ju besojnë në. Kjo ka qenë mjaft shumë e trurit tonë për të bërë, sepse kjo është se si ne e interpretojmë botën. Shumica e njerëzve do të jetë në gjendje për të përballuar me gjërat më të madhe, për aq kohë sa ata tentuan ose të thata kujdesur.

Akull moshë

Ka pasur disa moshave akull, i parë ishte rreth 500 000 vjet më parë, që nga atëherë ka pasur katër. Mosha e fundit akull filloi gati 110,000 deri në 10.000 vjet më parë, ajo i shkrirë larg nga Halland. Fletët masive akulli formuara nga vera u bë më e shkurtër dhe gjithnjë klima u bë ftohtë. Organet e mëdha të ujit të ngriu në disa shtresa të trasha, kjo do të thoshte se sasi të mëdha të ujit të Tokës ishte mbyllur, me pasojë e kësaj ishte hemisferë jugore shumë i dehidratuar. Që nga verërat ishin akull më i shkurtër i shkrirë shumë më pak. Është si duke thënë se ju duhet të marrë tre hapa përpara dhe një mbrapa. Ai është i ngadalshëm, por në fund do të vijë.

Future

Askush nuk e di se çfarë do të ndodhë në të ardhmen, por të gjithë mund të mendojnë në të ardhmen, dhe të përpiqen për të imagjinojmë se çfarë do të jetë. Apmänniskorna nuk e kanë këtë aftësi, kështu që ata nuk mund të imagjinohet një jetë pas vdekjes, ose planifikojnë se si diçka duhet të jetë. Ato nuk mund të imagjinohet se ata do të ecin e kaluara të njëjtën pemë një muaj më vonë. Ajo ishte vetëm kohët e fundit se kjo filluan të shfaqen. Disa besojnë se cikli ynë gjithë jeta fillon përsëri në një planet të ri, që ka qenë material mbjellë dhe bakteret që kemi bërë. Të tjerë besojnë se dielli do të shpërthejnë, dhe e tërë jeta jonë është zhdukur. Disa janë duke menduar me siguri nëse njerëzit mund të evoluojë për të jetuar nën ujë, duke pasur efekt serrë. Është praktikisht e pamundur për të punuar se si ajo duhet të jetë në të ardhmen. Ka shumë gjëra të mëdha që ndryshojnë si kjo, klima, moti, ngrohja globale, disa njerëz mund të fillojnë luftën e tretë botërore, me armë e sotme mund të shkatërrojnë pjesë të mëdha të globit. Unë mendoj se trupi ynë do të zhvillohet jashtëzakonisht shumë, truri ynë zhvillon, organet tona ndoshta do të jetë shumë i dobët në të ardhmen, ne do të zhvillojnë një shumëllojshmëri të sëmundjeve të rrezikshme për jetën, ndoshta könsjukdomar, duke pasur parasysh se ne jemi të ndyrë përreth kaq shumë. Ne me siguri do të kanë ardhur me akoma më shumë kontracepsionit, por unë nuk mendoj se kjo do të jetë e mjaftueshme, tashmë më shumë njerëz vdesin në ditë në könsjukdomar, kështu që pse nuk duhet të bëjmë atë për disa qindra vjet? Ne kemi zhvilluar tashmë një të ashtuquajtur epidemi të madhe të sufferers alergji, pjesë shumë e madhe e popullsisë është alergjik në pothuajse çdo gjë. Gjithsesi, unë mendoj se në të ardhmen, kështu që do të më shumë e ujit të Tokës për t'u shpërndarë në univers, dhe se ne do të qëndrojnë në disa ishuj të ndryshme dhe se ne nuk do të kemi një komunikim shumë mes ishujve, kështu që ne fund, disa qindra një mijë vjet, kështu që ne të bëhet mjaft i ndryshëm kështu që ne të merrni lloje të ndryshme.
Ulrika Boulund

based on 44 ratings Zhvillimi njerëzor, 2.9 nga 5 bazuar në 44 vlerësime
Vlerësoni e Zhvillimit Njerëzor


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me zhvillimin e njeriut ose në ndonjë mënyrë në lidhje me zhvillimin e njeriut.

Koment mbi Zhvillimin Njerëzor

« | »