.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Marimekko

Marimekko është një veshje dhe tekstile Finlandisht kompani e cila është themeluar në vitin 1951. Marimekko u bë i famshëm në vitet '50 fund të viteve '60 dhe fillim të viteve botëror. Ka tre linjat e prodhimit: veshje, stolisje brendshme dhe väskor.Marimekko u themelua nga Armi dhe Viljo Ratia. Koncepti biznesit të kompanisë doli nga një kërkesë të fortë për të krijuar diçka të re, unike, një kohë të gjatë dhe të bukur për të pas luftës Finlandë. Aftësia për të parë se nën sipërfaqen e mjedisit jetësor dhe ndryshimeve që kanë ndodhur në se ata kishin nevojë për të bërë këtë ëndërr vijnë e vërtetë. Kjo ishte në thelb vjen nga jashtë Marimekko prodhimin e energjisë ideve, produkteve dhe personalitete dyqanet e të cilëve kanë jetuar në dhe hodhi themelet për zhvillimin e një markë të fortë Marimekko.
Marimekko ka tre zona doganore në Finlandë: një seksion shtypjen e tekstilit në Helsinki, një Kitee klädessektion dhe një väsksektion Sulkava. Në Përveç kësaj, Finlanda pasur dhe nënkontraktorët e huaj prodhuar produkte për kompaninë. Prodhimet Marimekko janë prodhuar edhe me licensë në Finlandë, SHBA dhe Japonia. Në Finlandë ka 25 dyqane që shesin vetëm Marimekko dhe një dyqan në Suedi. Shitësit finlandeze rreth 110 shitësit e huaj të afërt me 1 000

Ky model është më tipik për Marimekko është projektuar nga Maija Isola dhe ajo ishte e designers më të shquar Marimekko-së 1957 për të në 1987.

based on 1 rating Marimekko 2,0 nga 5 bazuar në 1 vlerësim
Rate Marimekko


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Marimekko apo në asnjë mënyrë në lidhje me Marimekko.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Një përgjigje të "Marimekko"

  1. anita karrento më 25 janar 2010 në 09:34 #

    cilësi shumë të mirë dhe rroba me stil!

Koment Marimekko

« | »