. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Matsmältningslab

Hipoteza:

• Unë besoj se të gjitha tuba test përmban glukozë. Pështymë është një enzimë që zbërthen niseshte dhe niseshte kur dekompozuara formën e glukozës (dekstrozë). Test 1 tub mendoj se unë do të jetë i zemëruar për shkak acid klorhidrik (HCl) është një zgjidhje acid. Test tub 2, megjithatë, unë mendoj se do të jetë bazë në atë Jodi-jodkalium (IIK) është një zgjidhje themelore. Ne epruvetat 3, Unë mendoj se zgjidhja do të jetë neutral.

Zbatimi:
• Materialet
- Tre tuba test
- Një gotë e vogël
- Një gotë e madhe
- Dy strips glukozës
- Acid klorhidrik
- Jodi-jodkalium
- Amidoni
- Pështymë
- Uji
1. Shpëlarje gojën me ujë. Fol drejt.
2 Merrni një gllënjkë të ujit dhe të drejtuar rreth në gojën tuaj për rreth 1 minutë. Nxjerr nga goja këtë në një gotë.
3 Shpërndani pështymë në tre tuba provë (afërsisht 1 cm secili)
4 Mix në lëngjet e tjera të imazhit. Shake tubat.
5 Vendi tubat në një banjë me ujë për rreth 37 C. Lejoni të qëndrojë për rreth 10 minuta.
6. Kontrollo për glukozës në tuba provë 1 dhe 3. Bëni përdorimin e strips glukozës.
7. Çfarë ndodh në një tub 2 testi?

Rezultatet

• Test 1 tub përmban glukozë. Ngjyra nuk ka ndryshuar. Ne shtuar HCl, pH rënë për shkak. ajo. Zgjidhje acid pH <7
Test tub 2 përmban glukozë ndoshta, kjo është për shkak se enzimë në pështymë zbërthen niseshte në glukozë.
Ngjyra ndryshuar këtu, ajo kishte një ngjyrë kaltërosh. Ajo ishte blu për zgjidhje është themelore.
Test tub 3, nuk kishte asnjë ndryshim ngjyra për ju që të mos vënë një bazë. Kjo është neutral.
Ajo përmban glukozë.

Përfundim

• Pështymë + Amidoni = dekstrozë (glukozës) C6H1206

Hipoteza ime rënë dakord edhe me rezultatet. Eksperimenti tregon funksionin e tretjes ne trupin e njeriut.
Ne epruvetat mund të shihni se çfarë po ndodh në gojën tuaj. Në gojë është e amylase sekretuar dhe tretem, madje edhe karbohidratet janë thyer poshtë në maltozen. Në enzimë tub test i zbërthen koll në glukozë.
Në acid klorhidrik në stomak dhe pepsinë. Këta të dy punojnë së bashku në stomak. Zgjidhja në tuba provë 1 dhe 2 është e njëjtë si acid klorhidrik dhe pepsinë. Tretesira ne epruvete 1 është acid dhe është acid klorhidrik me. Ne epruvetat 2 është zgjidhje themelore dhe pepsinë është gjithashtu alkaline.
Test tub 3 tregon se si nuk mund të funksionojë në tretje.

based on 2 ratings Matsmältningslab, 1.8 nga 5 në bazë të 2 ratings
Rate Matsmältningslab


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Matsmältningslab ose në asnjë mënyrë në lidhje me Matsmältningslab.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Matsmältningslab

« | »