.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Maya Islands

Maya janë të interesuar në një shumë të planeteve dhe yjeve. Pastaj ata ndërtuan observatorë të veçanta për të studiuar trupat qiellorë. Me observatorët e saj, ata bënë një kalendar të yjet dhe planetet.
Kalendari Mayan duhet të jetë 3113 pes si një bazë. Maya u zhvilluar edhe një sistem numerik në të cilin është supozuar se njerëzit kishin 10 gishtat dhe 10 të këmbëve, e cila rezultoi në një sistem që ndërtoi 20th Century Ndoshta kjo ishte për shkak. sistemin e saj numerik numërohen 20 ditë çdo shkallë Kjo është përbëhej prej 18 muajsh dhe kishte 5 ditë e cila më pas do të thoshte se ka qenë 365 ditë në vit.

Parahistoria

Popujt vendas të Amerikës, e cila ishte fillimisht gjuetarët dhe mbledhje, ka pasur rreth 2000 pes mënyrë graduale për të zhvilluar në fermerët ulur ka qenë kryesisht e misrit dërguar. Misri ishte fillimisht një bar të vogël të egra me Pistons të vogla, të cilat indianët mësuar të rritet dhe të ndryshojë. Kulturat ishin pronë e përbashkët dhe kjo ishte në odlingsområderna si vendbanimet e para të përhershme pastaj u ngrit në këmbë.
Misri Kultivimi ishte në thelb të industrisë në përputhje përkrah zhvillimi ekonomik duhej të Artizanatit rëndësi të madhe. Fshatrat ishin të sunduar ndoshta burrat më të vjetra. Shamader kishte ndikim të madh.

Ata janë konsideruar të jenë në gjendje për të marrë në kontakt me figurat qendrore të mbinatyrshme dhe ishin në jetën fetare.
Nga disa fshatra janë krijuar subjekte të mëdha ekonomike. Në këtë mënyrë ekonomia pushtet liderëve rritjen "duhet të organizohet. Udhëheqësit jetuar nga ajo fshatrat prodhuar. E fermerëve të nevojshme më shumë ditë për të ngritur struktura të mëdha, të tilla si piramidat e tempullit.
Feja dhe pushteti politik ishte förknippande intime. Sundimtarët e përdorur fenë si një instrument i rëndësishëm në ushtrimin e pushtetit mbi fshatarët dhe artizanët.

based on 3 ratings Motorët Maya, 2.3 out of 5 bazë të 3 ratings
Rate Maya Islands


Projektet e ngjashme shkollore
Projektet e mëposhtme janë shkollave që kanë të bëjnë me Maya ishin apo janë në ndonjë mënyrë në lidhje me Maya janë.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Maya Islands

|