.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Mesjeta

Topic: Historia

1) Çfarë ndryshimesh i madh erdhi në bujqësi?

Gjatë mesjetën e hershme ata kanë përdorur për të tokë e ndarë në dy pjesë. Kjo mund të jetë rritur vetëm një vit në secilin. Dmth rritur në një pjesë të një vit dhe në pjesën e dytë të vitit të dytë. Ky njeri më vonë e ndau vendin në tre pjesë ishte një përparim i madh në bujqësi. Agjencia mund të përdorni disa për drithërat e pranverës, një për drithërat e dimrit dhe një fallowed (pa grurë, le kafshët shkojnë atje dhe derdhjen feces në mënyrë që toka është më e mirë që të rritet më). Kjo rriti akra vjetor dhe neutralizua sosje e tokës. Çan me rrota bërë më të lehtë për të bërë shkurtime të thella në tokë në krahasim me mjetet e keni përdorur më parë. Kështu bëri që grästovor kthyer me kokë poshtë. Për shkak të peshës së tij ishte e nevojshme tërhequr nga kafshët. Kjo çoi në ndryshimin e ardhshëm, një parzmore që shpërndarë peshën dhe ishte në gjendje për të shfrytëzuar forcën tërheqëse të plotë. Çdo përmirësim ishte i rëndësishëm. Për shkak se ajo donte për të rritur prodhimin e ushqimit që ata filluan të kultivojnë tokën. Kjo ishte arsyeja pse pyjet e Evropës qendrore u zhduk dhe në vend të kësaj u bë një peizazh koherente bujqësore. Të gjitha këto ndryshime e bëra në mënyrë që popullsia u rrit.
Burimi: Perspektiva nga historia e një

2) Çfarë do të thotë të jetë një skllav?

Ishte më fshatarëve ishin bujkrobërit. Kjo do të thotë se ata kishin tokë nuk vet dhe për këtë arsye ishte e nevojshme për të punuar në një vend të veçantë. Ajo nuk ka lëvizur nga ky vend. Një skllav mund të jetë e destinuar të fatit për shkak se prindërit e tu ishin bujkrobërit. Dallimi në mes bujkrobërit dhe skllevërve (robërve), ishte se ata nuk mund të shiten.
Burimi: susning.nu

3) Si e qytetet mesjetare?

Disa nga qytetet u rrit rreth një katedrale, ose ndoshta rreth një sundimtar botërore. Këto lloje të qyteteve ishin shpesh të mbetur nga kohët romake. Disa qytete janë ndërtuar nga një njeri i madh do të mund të mbledh mjeshtrit dhe tregtarët. Këto kishin për qëllim për të shërbyer shtëpinë e tij. Kur të tilla Ford, estuaret, vende etj .. mund të jetë qytete formuar. Është e zakonshme për të gjitha qytetet ishte se ata kishin për Lida në dhe të paguajnë taksat për një zotëri.
Burimi: Perspektiva nga historia e një

4) Çfarë bëri revolucionin shkencor?

Në vend të ende përdorin kërkimin dhe rregulloret siç është bërë në kohët e lashta, dhe besojnë në atë në mënyrë shumë filloi hulumtimin përsëri. Ata zbuluan një shumë të vërteta të mëdha që ende zbatohet sot. Ata konvertuar të vërtetat e vjetra dhe ka krijuar një botë krejt të re dhe keni pasur për të shpresojnë për një botë të suksesshëm. Disa gjëra që ju të ngjiteshin nëpërmjet kërkimit dhe vëzhgimit ishin të tilla gravitetit, dielli ishte qendra e universit (dhe jo Tokës), se universi është më e madhe se sa ne kishim menduar se universi u krijua nga një procesi të gjatë, dhe më shumë.
Burimi: Babi dhe www.anst.uu.se

5) Cili ishte Tycho Brahe, Dekarti, Keplerit dhe Koperniku, çfarë ishte ajo që i bëri ata të famshëm?

Tycho Brahe ishte një astronom me mbështetjen e mbretit danez funksion observatori më të mirë në botë, ose të paktën deri atëherë. Descartes ishte një filozof francez, matematikan, shkencëtar dhe ushtarake. Ai e emëroi tre koncepte qendrore e metafizikën në mënyrë që të mos të mashtrohen pa e ditur se çfarë është e vërtetë. Koperniku ishte një astronom. Ai tregoi se në qoftë se dielli do të jetë në mes kështu lëvizjet e trupave qiellor do të jetë më e lehtë për të shpjeguar. Dmth ai zbuloi se qendra e universit ishte dielli dhe jo toka. Kepler ishte gjithashtu një astronom. Nëse dikush supozohet se planetet lëvizur në elipse në vend të qarqeve, ai gjeti se lidhja midis teorisë dhe vëzhgimet u bë edhe më të mirë. Zbuloi se universi ishte shumë më i madh se sa ishte menduar.
Burimi: Perspektivat në historinë e A dhe www.thephilosophynet.com

Mesjeta nuk ishin ende të

Të demonstrojë rëndësinë e fesë dhe të kisha pasur në jetën e njerëzve.

Nëse keni jetuar gjatë disa viteve të mesjetës, do të ndjekë të kishës dhe gatishmërinë e saj ose do të ndjekë të zemrës dhe mendimet zërin tuaj?
Çdo herë që të lexoni për të mesjetës apo bisedë rreth tij kështu që duket jashtë në mënyrë të errët dhe primitive. Pra plot merak, dyshim, dhe vdekje. Njerëzit ishin plot me mëkatet që i dha një shumë të ankthit dhe dëshpërimit, në Kishë dhe Krishterimit mund të ofrojnë faljen për shumicën e mëkateve. Por mëkatet kështu që epshi i mishë, tradhti, lakmi, lakmia, etj .. nuk mund të falet. Kisha gjithashtu ka thënë se në qoftë se keni pranuar Jezus Krishtin si Zotin e tyre të cilët do të marrin jetën e përjetshme pas vdekjes. Vizionet se kjo çoi në shumë pasuesve të krishterimit. Ata e bëri popullin të shpresojnë për lumturi në vend të frikës dhe dëshpërimit. Kisha pasur shumë fuqi, ata kishin të drejtë për të shkishëruar njerëzit që nuk i duan për të ndjekur vullnetin e Kishës. Ata gjithashtu mund të banish njerëzit sipërme të klasit dhe të lëshojë një dem të vogël, madje edhe për mbretërit dhe për vendet. Mund të thotë që nisi luftën kundër feve apo kryqëzatë të tjera. Një shembull ishte kur ishim në Skandinavi për çështjen e demit të vogël nga Papa shkoi në kryqëzatë kundër shtetet baltike. Kjo është përmendur në librin e Dick Harris rreth kryqëzatë nordike në Mesjetë, titulli i librit është "Perëndia dëshiron atë". Ata donin feja i kishës do të jetë një fe botërore. Kushdo që rezistuar ata, nuk mund të ketë pasoja të mëdha për të në mënyrë që, siç thashë shkishërim. Ata ishin në gjendje të japin dënimin për njerëzit që kanë kryer mëkate, veçanërisht në qoftë se ata kanë kryer një nga mëkatet vdekjeprurëse. Ata mund të dënojnë njerëzit për një jetë të tillë Manastiri, ose se ata do të bashkohen kryqëzatë dhe luftën e tyre.
Kur është fjala për shkencë, kështu që kisha ishte kundër hulumtim që mund të çojë në deklaratën e kishës rreth shkencës që ata mbështetur mund të kundërshtonte. A do një shkencëtar apo shkencëtarët flasin për një gjë të tillë, ose një kuptim të ri të universit dhe të tokës, ata zakonisht do të ketë zgjedhje në mes të ekzekutimit apo të thonë se ju komentuar nuk është e vërtetë. Kisha vetëm për të kërkuar njerëzit që të ketë disa njohuri të teologjisë dhe të fesë. Ata e bëri të sigurt se kultura e shkruar jetuar më në kishë gjatë kohëve të vështira në mënyrë që ata pastaj mund të sjellë atë përsëri kur kohët qetë kishte filluar. Nga Christian lajme rrjetit kontaktoni erdhi në një nivel praktik. Ju kishte për të ndërtuar të arriturat teknologjike, duke ndërtuar kisha të mëdha, por edhe kisha të vogla famullisë në vend. Duke manastireve të krishtera filluan shkollën e parë dhe ata filluan duke i dhënë njerëzve mundësinë për të mësuar rreth fesë, teologjisë dhe shkrimeve. "Kisha siguroi një justifikim fetar për të sistemit shoqëror që mbizotëron: Perëndia kishte vendosur që disa njerëz do të luten dhe të luftojmë për emër të gjithëve, ndërsa pjesa më e madhe ishin të caktuar për të punuar."

Përshkruani marrëdhëniet e pushtetit politike.

Mbreti ishte ai që qëndronte mbi çdo gjë tjetër. Ai kishte fuqinë më të madhe, fuqinë për të drejtuar gjërat ashtu siç dëshironte ai. Nëse ai donte të futë ligje apo ligjet mënjanë, kjo ishte e drejta e tij. Ai vendosi që do të bëjë atë, i cili ishte nikoqir i mirë, i cili do të paguajnë taksën ose jo. A ai të fillojë luftën kështu që askush nuk mund të them. Mbreti mund të vendosë se kush do të ketë të drejtë të vendosë se çfarë dhe kush do të kujdeset për punën për të, të tilla si mbledhjen e taksave dhe të ngritur me ushtrinë e tij në anën e tij.
Kisha që kam shkruar për para, ka pasur më shumë pushtet se sa ka sot. Pastaj ai mund të veprojë si gjykatës dhe të marrë vendime mbi dënimin. Ajo mund të ndalojë njerëzit dhe mbreti fillojnë luftërat apo kryqëzata kundër vendeve të tjera dhe / ose të fillojnë një luftë. Kisha nuk mund të vendosë se çfarë është e lejuar dhe çka nuk është e lejuar. Kisha ishte në gjendje për të luftuar me mbretërit e të cilët do të kenë fuqinë, natyrisht, donte kishën që të ketë më pushtet. Ata mund të vendosin se kush do të kandidojë, i cili do të kërkojë dhe të cilat ato do të punojnë (kjo mund të jetë mbreti natyrisht). Ata ishin të lirë nga pagesa e taksave. Fisnikë shpesh kishte një shumë të holla dhe të tokës. Ata kishin të drejtë të votojnë dhe zakonisht shumë fshatarëve, skllevër dhe bujkrobërit në shërbimin e tyre. Fisnikëria kishte të drejtën për të vendosur mbi të tyre "lëndëve", dhe mbledhjen e taksave prej tyre. Në qoftë se ata donin të, dhe ishte i pakënaqur me një 'temë' kështu që ju vetëm mund të shesin atë nëse ju ndjehet si ajo, por ata nuk mund të shesin ato bujkrobërit (fshatarët ishin kryesisht bujkrobërit). Fisnikëria mund të ngritur rregulla që do të zbatohen për "miqtë" e tij. Ata mund të vendosin se kush do të kujdeset për punën në vendin e tij, dhe kur ata do të bëjë atë. Nëse të tilla një fermer të nevojshme për të marrë hua mulli mielli e zotit të vet kështu ishte fermer kishte për të lënë një thes miell ose dy si pagesë. Tregtarët qëndroi në të njëjtën rang në radhët si fisnikërisë. Ata gjithashtu ishin në gjendje për të përcaktuar jetën e tyre dhe kanë miqtë. Ata mund të menaxhojnë punët e tyre si ato të kënaqur. Përbashkët të mbretit, e kishës, fisnikët dhe tregtarët ishin në gjendje për të përcaktuar jetën e tyre, por edhe të ketë të tjera se "Bossa" mbi.
Fermerët kishin sa më shumë të drejtë për diçka më shumë se sa ata do të ishin të krishterë dhe se si ata do të drejtojnë vendin e tyre. Ata erdhën në jetë me vlerë më pak se ata të cilët kishin më shumë pushtet dhe para. Ata kishin për të vlerësuar dhe të binden një zotëri. Ata nuk kishin të drejtë për të bërë çdo gjë që tjetri kishte të drejtë për të dhe kishte shumë pak burime për të të jetë në gjendje të ketë një të ardhme të suksesshme.
E gjithë kjo është për të ndarë të drejtën e njerëzve dhe fuqi për standardin e tyre social dhe ekonomik është absurd. Mbreti duhet të jetë i vetmi që ka fuqi për të gjithë se fisnikëria, tregtarët dhe Kisha kishte fuqinë për të. Kisha duhet të mësojnë vetëm për të krishterë dhe të jetë në gjendje për të dhënë njerëzve informacion dhe ide për botën tonë dhe aftësitë e tjera që mund të vijnë për të të jetë me rëndësi të madhe. Fisnikët dhe tregtarët kanë të drejtë të kontrollojnë dhe të vendosur mbi jetën e të tjerëve është vetëm plotësisht e gabuar. Një duhet të jetë i lirë të vendosë vetë fatin e tyre. Ju nuk duhet të duhet të paguajnë çdo njeri është i detyruar për të punuar për të.
Burimi: Perspektivat në historinë e A, Nicklas Frising, vë në dukje, baba dhe veten time.
Theksoni kontradiktat shoqërore dhe përpjekjet për të përshkruar gjendjen e "vogël" e njeriut.
Ne mund të fillojmë duke thënë se të gjithë ata njerëz të "mëdhenj" kishte një të drejtë për të, nuk e kishte "pak" person me titull. Njeriu i vogël ishte zakonisht skllevërit, shërbëtorët dhe / ose bujkrobërit. Populli "të mëdha" mohuar atyre të drejtën e votës dhe të drejtën për të vendosur se ku për të zgjidhur poshtë dhe të qëndrojnë. Dallimi mes bujkrobërit, bujkrobërit dhe skllevërit ishin të bujkrobërit nuk mund të zhveshur e zotërisë së tij, ndërsa skllevërit dhe bujkrobërit mund. Ishte njerëz prindërve tuaj 'të vogla' u bë një që shumë, në mënyrë që ata kurrë nuk pati rastin të rritet në status. Ajo do të vijë gjithmonë të jenë të varfër dhe nuk kanë asgjë për të thënë. Kjo ishte e lehtë për njeriun "pak" u fajësua për diçka që edhe zotëri kishte bërë. Ajo do të nisën atë që thanë ata, sepse ata ishin aq të vogla dhe obetydelsefulla në mënyrë që ata mund edhe të ketë qenë memec. Ata kishin nevojë njerëzit pak për të marrë nga. Por ai kurrë nuk u shfaq. Mendoni për veten tuaj se si do të ishte në qoftë se ajo kishte qenë vetëm mbret, kisha, fisnikëria dhe tregtarët. Kush do të bëni të sigurtë nuk kishte ushqim në tryezë, ajo nuk kishte shkuar atje tani nuk kishte qenë dikush që e kishte prodhuar ushqimin, vritet apo shkarkuar atë për ta. Si do të përballen pa shërbëtorëve të tyre që gjithmonë veprojnë si passopp tyre, fermerët e tyre, blerësve, etj hårborstare. Ajo ishte e "vegjël" njerëzit të cilët ndërtuar komunitetin, ndërsa të pasurit u ul në bishtat e tyre dhe të hanin yndyrën për të treguar se ata kishin një shumë të holla. Por, pavarësisht gjithë kësaj, ata nuk kishin mundësi të jetë diçka tjetër nga ajo që ata ishin të lindur për, dënuar apo të caktuar për të. Ajo duhet të ketë qenë e tmerrshme të mos jetë në gjendje që të vendosin jetën e tyre dhe unë jam i kënaqur se ajo nuk është aq sot. Në Suedi paktën. Populli "të vogla" nuk mund të pëlqen diçka të pasur të dhënë për kishën që të falen, sepse ata nuk marrin asgjë gjatë kësaj kohe. E vetmja gjë që ata morën ishte mendimet e tyre.

Përmbledhje "Mesjeta nuk ishin ende"

Mesjeta nuk qëndrojnë ende. Ai erdhi për të vërtetat dhe njohuritë në shkencat e reja, njerëzit filluan të marrë më shumë njohuri dhe talentet për shkak të manastireve. Në bujqësi, ai u bë shumë i suksesshëm dhe kemi mësuar aftësitë e reja se si të mirë për të nxjerrë sa më shumë të jetë e mundur nga vendi i tyre. Për shkak të rritjes së popullsisë. Një mori peizazh të vazhdueshme bujqësore. Ju kishte ndërtesa të reja dhe kishat e mëdha, qytete filluan të formojnë gjithnjë e më shumë. E drejta e njerëzve "të vegjël", ka filluar të ecin drejt një të ardhme të ndritshme.
Të gjitha në të gjitha, kjo është mjaft e qartë se Mesjeta nuk qëndrojnë ende. Pjesa më e madhe e asaj që ata erdhën deri atëherë ne ende mund të përdorni dhe vlerësojmë sot.

Line Holmgren

based on 24 ratings Mesjeta, 2.4 nga 5 në bazë të 24 ratings
Rate Mesjetës


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Mesjetë ose në asnjë mënyrë në lidhje me mesjetës.

Koment në Mesjetë

« | »