.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Mein Kampf

Mein Kampf - një marrëveshje është shkruar nga Adolf Hitleri, përkthyer nga Anders
Quiding dhe botuar nga HAGGLUNDS förlag.Adolf Hitlerin të lidhur me nazizmin, krejt natyrshëm, pasi ai është babai.
Por ajo që është nazizmi, më shumë se ceremonitë e Holokaustit dhe të çuditshme urimi?
Mein Kampf, e cila është quajtur edhe Bibla nazist, përshkruan saktësisht çfarë nazizmi është
për dhe është autobiografi e Adolf. Në pjesën e parë, që kam marrë me këtu,
Adolf shkruan për fëmijërinë e tij, në rritje deri, Luftës së Parë Botërore dhe se si ai vjen në
kontaktoni me politikë.
Ai fillon me Adolf Shkurtimisht përshkruan vendlindjen e tij, Branuau am
Inn, ndodhet në Austri, jo larg nga kufiri gjerman. Rresht i pestë
ai shkroi më pas se Austria duhet në të vërtetë i takojnë Gjermanisë dhe se ai
me të vërtetë është një racë gjermane e cila është e njëjtë. Ky ndikim që nga libri e parë
Kapitulli derisa ai fillon të shkruajë "Ne gjermanët" me zemrën e përmbajtjes. Pra, nuk është
dyshoj se ai ishte një shumë komplekse e mbushur atë nga momenti i parë.
Babai i tij ishte një punonjës të qeverisë, diçka që ishte konsideruar shumë të mirë në atë kohë, dhe
ka punuar për hekurudhën. Kjo çoi në Adolf si një njeri i ri u zhvendos rreth
shumë si babai mori vende të reja pune. Ai lulëzoi në kohë me e tij
fëmijëri dhe nuk ankohen shumë në këtë, të paktën jo në një moshë të re. Si
Përfundimisht ai fillon shkollën, dhe kur ai arrin pak mbi dhjetë vjet i vjetër vendos
ai vendosi të bëhet një artist, diçka që babai nuk do të mund të pranojë.
Ai filloi të lënë pas dore lëndët në shkollë të cilat ai ndjerë nuk ishin të nevojshme për një
artist dhe performanca e tij nuk pranoi. Ose si Adolf zgjedhur për të shprehur
se: "Përveç A dhe A tani ishin B dhe pes." Përfundimisht po vdes atin, dhe
Disa vjet më vonë vdes edhe modern dhe Adolf tani duke shkuar në Vjenë, ku ai muddles
forma e punë të ndryshme të çuditshme dhe duke u përpjekur për të hyrë në Akademinë e Arteve të Bukura, të cilat
dështojnë disa herë. Ai është gjithashtu i interesuar në arkitekturën dhe
duke studiuar nën atë arkitekturë dhe art intensivisht. Në Vjenë ai mëson
shumë për jetën, diçka që ai pëlqen të shkruani në lidhje me fjalë të bukur dhe joshës
superlatives. Atëherë ai fillon të ajrit pikëpamjet e tyre mbi shtetin Habsburgëve
(Kush kishte fuqi në Austro-Hungarisë në atë kohë) dhe flet për të gjithë
Gabimet politike të kryera në Evropë.
Vit është tani 1914 dhe Lufta e Parë Botërore shpërthen. Adolf refuzon të luftuar
Austria dhe i bashkohet një regjiment Bavarisë. Ai luftoi në Frontin Perëndimor
dhe tregon heroike për përpjekjet e tyre fantastike. Në dy raste të dëmtuara
ai, i fundit i cili është një dëm gaz që e bën të verbër. Pas një ndërsa rifiton
ai pamje dhe kur lufta ka mbaruar. Patriot i vërtetë i cili ishte ai, ai shkruan tani në
gabimet e angazhuar politikisht si para ashtu edhe pas luftës.
Tani ai vjen në në një seksion shumë interesante mbi propagandë. Këtu shkruan
ai se si duhet të ushqehen masat e gjera pranë inteligjencës zero
shkurtër, të lehtë për të kuptuar, e vërtetë dhe vazhdimisht si propagandë, dhe thekson
Rëndësia e propagandës në luftë, diçka që Gjermania dështoi gjatë
Lufta e Parë Botërore. Në disa kapituj më vonë ai tregon se si ai fillon e tij
Karriera politike nga disi të bashkohen në një klub të vogël në shtatë njeriu, një
kompleks që më vonë do të bëhej në mënyrë të konsiderueshme më të mëdha gjatë menaxhimit të Adolf. Dhe pastaj
ai vjen në të Judenjve.
Garë kapitull dhe njerëz (dhe në shumicën e vendeve të tjera në libër) tregon
ai është në lidhje me qëndrimin e tij ndaj hebrenjve. Në fillim ai e shkroi atë si një
pak tregim në lidhje me një vendim dhe një popull parazitare, por pas gati dhjetë
Faqet e ai shkon jashtë krejtësisht dhe tregon urrejtur për mënyrën se si 1 hebrenjtë) do të
te një popull 2) E vendos veten me njerëz 3) Bëni njerëz varen veten e tyre
4) Rrënojat e popullit origjinale. Çdo gjë negative në shoqëri si ai shkruan
nëse ai fajëson të gjithë kohën mbi Judejtë. Megjithatë vihet re se ai në thelb
megjithatë admiruar hebrenjtë për kohezionin e tyre dhe sipërmarrjen, një admirim
që çoi në xhelozi dhe urrejtje.
Pas kësaj, ai flet për shkaqet e rënies të Gjermanisë, një
Kapitujt që kam menduar ishte mjaft e vështirë dhe i gjatë, dhe pastaj ai flet për
si kompleks i vogël është zhvilluar, duke ndryshuar emrin në gjuhën gjermane Kombëtare Socialiste
Partia e Punës dhe zgjeron anëtarësimin e saj në mënyrë eksponenciale.
Mein Kampf - një marrëveshje është jashtëzakonisht interesante. Do të ishte gabim të thuhet se
ajo është e mirë, por është e qartë i lexueshëm. Në shumë vende ai është i pastër
qesharak për të lexuar se si Adolf vazhdon dhe me urrej dhe të qëndrojë në. e tërë është
jashtëzakonisht i ndërlikuar, dhe teksti është i vështirë për shkak të një përmbajtje të mbushur.
Personalisht unë mendoj se është argëtim për të lexuar diçka që është shkruar nga një prej
njerëzit më të famshëm të historisë e botës përmes moshave
psikopat më i keq. Libër ai diktoi të ministrit të tij të ardhshëm të propagandës në
burgu në vitin 1923. Ai thotë ndër të tjera, se si të bëhet një suksesshëm
Politikanët, diçka që ai me të vërtetë sukses dhjetë vjet më vonë. Edhe pse shumica janë
dallavere dhe unë nuk e pëlqen nazizmin, ajo është shumë e paharrueshëm. P.sh. sa e gabuar
politikanët që veprojnë dhe çfarë ishte e gabuar në shoqërinë e njëzet e shekullit, gabimet
la në shoqërinë e sotme.

based on 3 ratings Mein Kampf, 1,8 nga 5 bazuar në 3 vlerësime
Rate Mein Kampf


Related schoolwork
Më poshtë është schoolwork kanë të bëjnë Mein Kampf ose në asnjë mënyrë në lidhje me Mein Kampf.

Koment Mein Kampf

« | »