.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Merkur

Merkuri është më e brendshme e planeteve të njohura gjenden në sistemin tonë diellor. Merkuri është shumë i vogël. Me një diametër prej vetëm 4840 km nuk është shumë më i madh se hëna jonë. Më shumë gjasa, ajo është aq i vogël se dielli formë 4.6 miliardë vjet më parë. Masa e saj është rreth 18 herë më e vogël se e Tokës.

Periudha e syrit Merkurit, një vit Merkuri është 88 ditë. Koha Rotacioni, një Mercury-ditë, 59 ditë, e cila përbën gati 2/3 e periudhës së rotacionit. Sepse nga kjo është dallimi në mes natës dhe dagtempratur shumë i madh. Në ditën ajo mund të jetë deri në + 420 ° C dhe natën deri në
-100 ° C.

Merkuri është si tokë një bërthamë hekuri është ndoshta shkrirë. Por thelbi Merkurit është 75% e rreze e saj, në krahasim me Tokës 55%. Kjo jep të rritet në të fushës magnetike rreth Merkurit. Ka edhe gjurmë të oksigjenit, heliumi dhe hidrogjeni mbi sipërfaqen. Por atmosfera në kuptimin e ngushtë nuk ekziston, sepse gravitacioni (0.37 g) nuk do të jetë e mjaftueshme për të mbajtur atë për më të gjatë.

Për shkak se ajo është aq afër diellit, ka qenë e vështirë për të vëzhguar me metodat konvencionale tokësore. Närstudierna i parë i suksesshëm i bërë nga hapësira hetimi amerikane "Mariner 10" në vitin 1975. Këto tregojnë se sipërfaqja e saj është shumë e ngjashme në Hënë dhe Mars dhe është e mbuluar kryesisht nga kratere shumë të vjetra dhe RINGBERG.

Passage Mercury, momenti kur planeti kalon nëpër disk diellor që ndodhin rreth 13 herë në shekull.

Planeti është emëruar pas romake zot Merkur.

based on 2 ratings Mercury, 1.5 out of 5 bazë të 2 ratings
Shkalla Mercury


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Mercury ose në ndonjë mënyrë lidhur me Merkurit.

Koment Mercury

|