Mesopotamia

Tema: Gjeografia

Qyteti është rreth 5000 vjet të vjetra.
Qyteti shtrihet rreth 30 milion në juglindje të Bagdadit dhe 15 km në jugperëndim të Eufrat në Irak të pranishëm.
Qyteti u zbulua në 1854, por vetëm ka filluar gërmimet 1922-1934. Ata ishin të udhëhequr nga arkeologu britanik Leonard Wooley.
Arkeologët desh të gërmoj poshtë 2,5 m, nga ku gjatë një periudhe të përmbytur me baltë.
Gjatë gërmimeve ata gjetën varret mbretërore, i cili përmbante armë, vegla dhe luksoze.
From've qenë gjithmonë një qendër fetare, por që ishte kur Akkadierna vendosi të qytetit 2371-2230 pes;
si qyteti u bë një qendër të gjithë Mesopotami.
Qyteti ishte i mbrojtur nga Hëna zot Nanna,
dhe kjo ishte në nder të saj që kanë ndërtuar kulla tempull
Ziggurat.
Scoreboard!
Në vetëm madhështia Urs mbretëroi një kohë të një-pad ni-da-
dhe MES-nje-Ni-pad-da. Qyteti mbrohej nga një mur i madh me shtatë hapje, duke mbuluar një sipërfaqe prej 33 ha.
Muri është ndërtuar nga Ur-Nammu 2100 pes
Sot, nga një qytet i rrënuar në Irak.Det jugore janë tri periudha kohore në historinë e Urs, e cila është ndarë në tre mbretërive të ndryshme.

Gjatë perandori i parë ishte vendosi, nga një MES-da-ni-pad-
dhe djali i tij një-një-Ni-pad-da.
MES-një-pad-ni-da ishte një pushtues dhe ndërtues tempull. Por ai ishte djali i tij i cili ndërtoi tempullin 8 km në verilindje të Goddess Nga nder Ninhursags.

Ne nuk e dimë shumë në lidhje me Perandorinë e Dytë!

Ur-Nammu i tretë perandori ishte sundimtari i parë, që mbretëronte mbi të dy qytetet e Sumerët dhe Akkad.
Ishte pikërisht ai që e pushtuar dalje e lumit Eufrat, dhe bënë, nga qyteti më i pasur në të gjithë Mesopotami.
Ur-Nammu dhe djalin e tij tempullin e ndertuar Shulgi në nder të hënë zot Nanna, dhe tempujve të tjera të mrekullueshme në shumë qytete të Mesopotami.
Në 2000 p.e.s. kapur njerëzit Elemiterna mbret Ibbi-Sin dhe të shkatërruara të qytetit. Në anën tjetër, e ndërtuar deri më shpejt pas. Dhe, për t'u bërë pjesë e Babylonia, e cila ishte mbretërinë në jug të Mesopotami në Gjirin Persik.

Ziggurat

tempull Ziggurat është një kullë katrore. ziggurater dhe ishin në qytetet më të sumeriane. Ata janë të ndërtuar nga lerplattor me lustër. Më e famshme e Kulla e Babelit.
zonat Temple (zonën më të afërt në tempullin) u bë një qendër urbane, ku ka qenë shkolla dhe biblioteka. Bibliotekat kanë gjetur shumë tableta balte, të cilat u përdorën si një letër në atë kohë. Shumica e kontratave komerciale që janë bërë deri, ata kanë edhe vulën. Ata gjithashtu tregojnë për shkollën, tregti, perëndi, mitet dhe jetës urbane. Ka edhe piktura të cilat përdoren libra të ligjit.
Shumica e pllakat argjilore dhe gjen të tjerë janë tani në Muzeun Britanik.

VN: P [1.8.1_1037]
Rating: 1,6 / 5 (8 vota)
Mesopotamia 1,65 8
Rate Mesopotami

detyrave të shtëpisë të ngjashme:
Në vijim është detyrat e shtëpisë që është rreth Mesopotami apo në ndonjë mënyrë lidhur me Mesopotami.

Koment në Mesopotami

« | »


Çorape


veshje për fëmijë

Shkolla punon me një vlerësim maksimal

Më të lexuar shkollore