. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Calculator

Llogaritësi i përdorur ida është e përbërë nga të ashtuquajturat ICS. Këto ICS janë nga ana e tij të përbërë nga qarqeve të integruara. Kjo do të thotë se ka shumë qarqeve dhe janë të izoluar në mënyrë që ajo nuk mund të qark të shkurtër, kur të dy të shtypura touch. ICS nuk merr se shumë pushtet, por ajo që merr fuqi më të madhe është kur numrat janë shfaqur. Të calculators reja vazhdon qelizat diellore në vend të rrymës. Dikur përdorur bateri për makina llogaritëse të energjisë dhe edhe më tutje në kohë të përdorur trung.

Kur ju goditi numrat në tastierë transmetohet numrat për të ashtuquajturat shifra binare. Këto përbëhen vetëm prej 1 dhe 0. Çdo numër është shtypur në mënyrë individuale të një numri katërshifror i përbërë vetëm prej 1 dhe 0.

Ex.
852 bëhet 1000, 0101, 0010

Më poshtë është një tabelë që tregon 1-9 në sistemin binar.

0 = 0000
1 = 0001
2 = 0010
3 = 0011
4 = 0100
5 = 0101
6 = 0110
7 = 0111
8 = 1000
9 = 1001

Hedh një shembull Në 1 + 1 në kalkulator shkrim këtë të flasim për 0001 + nga 0001. Kur ju pastaj shtypni = ajo thotë 2 të ekranit.

0001 + 0001 është e barabartë me 0010

Sistemi zakonshme është i bazuar në 10
Turns ju rekord 567, të shtypura atë në të:

(5x10x10) + (6 x 10) + (7 x 1)

Ajo është e shkruar më pas si 500 + 60 + 7
Numri shfaqet dhe kur të shtypni butonin operacion (Përveç kësaj, zbritje, multikplikation ose ndarje) u zhvendos shekull nga numri i regjistruar në beräkninsenheten. Kur numri i dytë është e mbështjellë nga ajo gjithashtu të njësisë informatikë dhe operacioni numërimi kryer. Pasi që numri të shfaqet në ekran.

Kur Llogaritësi do të gjej një fjalim ai përdor vetëm shtesën.
Nëse ju pastaj duhet të mbështeteni një zbritje kështu që bëhet si ky:

18-3 = 15

Kjo do të thotë se

15 + 3 = 18

Llogaritësi pastaj duke kërkuar deri numrin se kur shtuar së bashku me 3 bëhet 18 5.

Kryer Multikplikarioner nga Futjet më të përsëritura

4 x 8 = 8 + 8 + 8 +8 = 32

Divizioni kryhet nga zbritjet përsëritura

5/25 = 25-5 - 5 - 5 - 5 - 5
Pastaj kontrollohet se sa herë 25 është hequr nga 5 që ajo të jetë 0

Sot ka edhe calculators në telefonat celularë dhe kompjutera.
Kundërvihet Mini në telefonat celularë të punojnë ashtu si në origjinal, por në kompjuterat ata punojnë pak ndryshe. Ata janë të programuar nga programe të ndryshme.

based on 9 ratings Calculator, 2.2 nga 5 në bazë të 9 ratings
Rate Makina llogaritëse


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Calculator ose në asnjë mënyrë në lidhje me Calculator.

Koment Makina llogaritëse

« | »