.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

MODEM

Modem është e shkurtër për modulator demodulator.
Çfarë modem janë me të vërtetë duke bërë është konvertimin sinjale dixhitale e kompjuterit, dmth, ato dhe zero në sinjale analoge dmth shëndoshë, kjo është kështu që ju mund të dërgoni informacion në kompjuter nga një kompjuter nëpërmjet p.sh. rrjetin e telefonit me një kompjuter me një modem.

Si është e ulje dhe demodulation për?

Ka lloje të ndryshme të modulimit, një i quajtur ulje frekuencë, proces përfshin reaguar ato sinjale dixhitale dhe zero përfaqësuar nga dy tone.

Një lloj i ndryshëm i modulimit është modulimi amplitude ajo shkon për të shumë të njëjtën gjë, edhe pse nuk i korrespondon një ton të fortë një dhe një ton të dobët ose nuk ka ton është zero, atëherë ju nuk keni vendosur se çfarë shënime janë ato dhe që ato janë zero në ulje frekuencë.

Më e përdorur e modes ulje gjerësisht quhet ulje fazë, e cila është ato dhe zero nuk janë një ton të veçantë pa valët fazën kthehet 180 gradë kur informacioni i dërguar kalimi nga një deri në zero. Kjo metodë përdoret kryesisht në shpejtësi të larta.

Si modems janë të sinkronizuara gjatë transmetimit.

Për disa nga këto metoda ulje për të punuar ajo është e nevojshme që modems për të komunikuar gjatë gjithë kohës është "në fazën" me njëri-tjetrin. Kjo është për shkak se modems duhet të dini se ku një pjesë fillon dhe ku mbaron një bit.

Për ta bërë këtë, ka dy metoda që janë përdorur, asinkrone dhe komunikimit sinkron. Transferimi Asynchronous shkon në mënyrë që, për çdo karakter, dmth ndryshim shton një grimë të fillojë në fillim të çdo karakter dhe një ose dy copa të ndaluar në fund të të gjitha personazhet. Për të verifikuar që informacioni që ju ka dërguar ardhur në marrës për të dërguar diçka të quajtur bit të barazisë. Ajo është bërë tashmë standarde të mos përdorni bit të barazisë. Një avantazh i transmetimit asinkron është se modems nuk duhet të sinkronizohet, që është "në fazën" me njëri-tjetrin, kur ata nuk i dërgojmë ndonjë informacion. Një disavantazh është i gjithë informacioni i panevojshëm që do të dërgohen, ajo do të jetë rreth 2-3 bit shtesë për çdo karakter.

Variant i dytë, transmetimit sinkron punon kështu që në fillim dërgon një modem dials karakterin sync në fillim dhe pastaj çdo 100-10000 karaktere. Kjo shenjë tregon pranues modem që tani do të informacionit. Kjo është e madhe kur të dërgojnë sasi të mëdha. Në mënyrë që të bëjë përdorimin e transmetimit sinkron është e nevojshme që të ketë pajisje të veçanta që mund të interpretojë pulses orën. Avantazhi i transmetimit sinkron është se komunikimi shkon deri në 20% më të shpejtë. The downside është se kur rrjedhat e informacionit në këtë mënyrë kështu që është e lehtë për lidhje mes modem është prishur.

Pse të mos përplasen informacion?

Për të parandaluar informacion të dërguar nga të dy drejtimet dhe përplasen njëri përdor dy kanale, një A-kanali dhe një kanal B. Kur një modem lidh në një tjetër kanal kështu që vendos një modem të jetë një Një modem, modem mund të dërgoni përmes një kanali dhe për të marrë kanalin B, e tjetër modem B dhe modem të bëjë të kundërtën. Çfarë do të jetë A-modems dhe çfarë do të jetë B-modem nuk ka kuptim, por kjo është e përcaktuar gjatë formimi i numrit dhe mund, në qoftë se doni të vendosur. Kur një modem dials dytë përcaktuar edhe shpejtësinë e lidhjes në mes të modems, nuk mund të kandidojë më shpejt se tjetri. Të modems duhet të jenë të vetëdijshëm se si shpejt i dytë është për shkak se ajo duhet të dinë se sa kohë gjatësi vale është për çdo pjesë.

based on 10 ratings MODEM, 1.8 nga 5 bazuar në 10 vlerësime
Rate MODEM


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me MODEM apo në asnjë mënyrë në lidhje me modem.

Koment MODEM

« | »