.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Nënë Tereza

Subject: Biografitë

1910 ka lindur Agnes Gonxhe Bojaxhiu në Shkup.
Ajo u rrit në një familje jo të zakonshëm, të lumtur deri në ditën kur babai i tij vdes.
Kur ndryshuar, brenda natës, të gjithë në familje. Ata humbën pothuajse gjithçka që ata posedojnë përveç shtëpisë ku ata jetojnë. Nëna është i paralizuar në shtrat, në depresion dhe i dëshpëruar. Motra e madhe, 14 vjeç, për të marrë kujdesin e familjes në vend.
Pasi ajo kishte qenë vetëm si kjo për një kohë, hap Agnes mom nga shtrati dhe të merren me jetën. Ajo fillon një kompani që shkon mjaft mirë, dhe kush e di në qoftë se ajo nuk është për nënën Agnes që ka trashëguar ndërmarrje tij.
Si Agnes mbushur 18 vjeç, ajo vendos të bëhet një misionar në Indi dhe për të ndihmuar të varfërit. Ideja erdhi tek ajo, kur disa misionarë ishin në një vizitë në Shkup. Nëna rënie off vajzën e saj në një manastir në Dublin.
Agnes atëherë do të bëhet një murgeshë, sepse misionarët shumica katolike janë murgj apo murgesha. Atje, ajo merr të provoni jetës monastike dhe të mësuarit anglisht.
Pas një kohe të shkurtër, në Irlandë, është koha për të udhëtuar. Më 6 janar 1929 ajo vjen në Kolkata, ku ajo do të jetë duke punuar si mësues në shkollën e vajzave manastir.
Disa muaj më vonë të ndryshojë emrin e saj për Agnes Terezës. Emri ajo merr nga një murgeshë franceze, i cili tha se ai mund t'i shërbeni Perëndisë ashtu si edhe duke bërë dhe punët dullest më të zakonshme.
Kur ajo ishte 26 vjeç dhe kishte qenë duke punuar për t'u bërë murgeshë në 8 vjet, ajo mori zotimet e fundit dhe u bë një murgeshë.
Vitet kaluan dhe ajo nuk e kishte marrë jashtë "muret" se pa, ajo kishte bërë një kryesor popullor në shkollë. Ajo nuk ka dalë vetë dhe ajo nuk ishte lejuar të hipin në autobusin, por kishte për të dërguar me autobusë, kjo nuk ishte e mirë se ajo ëndërronte si një të riu?
Më 10 shtator 1946, ajo ishte një instinkt, ajo dëshiron të bëjë diçka tjetër. Ajo shkon në kryepeshkopi dhe kërkoni atë për një vit për të marrë për të provoni diçka tjetër në vend. Tani ajo do të bëjë mirë vizionin e tij për t'i shërbyer më të varfërve.
Por kryepeshkopi nuk është pikërisht naiv e dëshirës së saj për të provoni një jetë të re. Ai mendon në lidhje me atë për gati një vit para se ai të jep gjendjen e saj - ajo duhet të ketë një vit.
Një mëngjes ajo e lë manastir në Kalkuta. Nunnedräkten ajo udhëhoqi për 20 vjet, ajo lë lënë në manastir. Really ku po shkon apo çfarë duhet të bëjë, ajo nuk e di, por e dobët dhe të varfër janë kudo në Kalkuta. Rrugët janë plot prej tyre.
Teresa zbulon një grua të sëmurë seriozisht në rrugë dhe të marrë hua një karrocë dore për të marrë atë në spitalin më të afërt. Por kur ajo refuzon ta pranojë atë. Pastaj të drejtuar Terezën në spital tjetër ku ju nuk dëshironi për të marrë atë. Askush nuk dëshiron gruan sëmurë seriozisht, dhe kur dita tërheq një fund, ajo vdes në karrocë.
Disa kohë më vonë, Tereza gjen një grua të sëmurë, gjysmë-ngrënë nga minjtë. Ajo ngre gruan, mbante atë në krahët e tij në spitalin më të afërt ku historia përsërit vetveten, ata refuzojnë ta pranojnë atë.
Gruaja nuk ka të holla dhe po vdes, të gjithë trajtimi do të ishte e kotë. Por, duke u përpjekur për të marrë jashtë murgeshë kokëfortë pak për grua vdes, ajo nuk i jep. Ajo lutet dhe nags, luten në gjunjë e tij, dhe në fund le gruaja të marrë një krevat në spital për të vdekur në.
Lufta Terezës kundër padrejtësisë dhe varfërisë ka filluar. Ai erdhi për ta bërë atë të njohur në mbarë botën si Nënë Tereza dhe jepjani asaj 1979 Çmimin Nobel të Paqes
Sot të gjithë e dimë atë si Nënë Tereza. Shumica e admiron atë, por sigurisht ka edhe kritika.
Shumë në SHBA dhe Evropë kanë vështirësi për të kuptuar luftën e Nënë Terezës ndaj kontraceptivëve dhe abortit. Realizimin ajo nuk ishte se varfëria në Indi është pjesërisht për shkak të lindjes së shumë fëmijëve? Dhe se kondomët mund të mbrojë kundër sëmundjes?
Kjo ndodh gjithashtu për të kritikuar të biznesit të saj. Dikush mund të p.sh. të marrë kohën kur ajo hapi një shtëpi për të vdekur.
"Çfarë do që të bëj?" Kështu që shumica perëndimorët pastaj. "Pse të mos i kushtojnë veten për ata që janë të shëndetshëm në vend?"
Por Nënë Tereza kanë parë njerëz të qëndrojnë dhe të vdesin në rrugë. Nëse ajo nuk mund të japë atyre një jetë dinjitoze, ajo të paktën mund të le të vdesin me dinjitet.
1997 do të ndalojë zemrën e saj dhe Nënë Tereza vdes. E gjithë bota është pikëlluar dhe mijëra njerëz të varfër janë queuing për selinë Teresa Rendit në Kolkata dhe duan për të nderuar një njeri që preku jetën e tyre. Shumë besojnë se ajo do të bëhet shenjtorët förklarad.Moder Tereza ishte 87 vjeç.

Nënë Tereza është një grua që unë me të vërtetë admiroj!
Ajo ka pikërisht ajo që unë mendoj se çdo individ në tokë për të bërë, për të ndihmuar të gjithë të sëmurët dhe të varfërit. Nuk ka aq shumë padrejtësi në botë dhe çfarë është ajo që e bën të sigurt se ajo do të jetë atëherë?
E pra, ne jemi! Kush mund të bëjë diçka për këtë? Ne jemi!
Ne jemi njerëzit që duken për ta bërë atë si kjo. Unë mendoj se ajo duhet të jetë pendimi. Ju duhet të vërtetë të jetë turp, kur vjen në shtëpi nga shkolla, hedhin jashtë shpinës së tij dhe të ulet poshtë në frontin e kompjuterit. Njeriu pyet mom se çfarë do të jetë për ushqim, ajo i përgjigjet puding i zi dhe të hahet më shumë se një disa biskota, kokoshka apo ndonjë gjë tjetër të tillë, në të gjithë ditën.
Çfarë nuk do të mendoj për këtë situatë është se ka miliona e fëmijëve të cilët duhet të vendosen për një copë bukë në ditë! Në qoftë se edhe kjo. Edhe pse të lypur për të marrë më shumë, ato mund të jetë i kënaqur! Nuk është më shumë për të ngrënë thjeshtë. Pak ditë më vonë fëmija mund të vdesë.
Kjo është krejtësisht e papranueshme nga ana ime!
Shpresoj se do të pendohen së shpejti! Përndryshe, kjo krijon një Daniel babai ... Kush e di?

Bibliografia: Libri "Profilet fetare" dhe çdo faqe në internet që unë nuk e mbani mend adresën e.

based on 10 ratings Nënë Tereza, 2.8 out of 5 në bazë të 10 ratings
Rate Nënë Tereza


Lidhur me schoolwork
Projektet e mëposhtme janë shkollave që kanë të bëjnë me të Nënë Terezës apo që në ndonjë mënyrë janë të lidhura me Nënë Terezën.

One Response to "Nënë Tereza"

  1. Roda më 22 nëntor 2011 at 09:15 #

    Mendova se ju ka shkruar për Nënë Tereza ishte me të vërtetë mirë dhe unë do të shkruaj një ese në lidhje me mënyrë e saj (:

Koment mbi Nënë Terezën

« | »