.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Metoda Montessori

Qasja e njeriut në këtë fushë është se fëmijët kanë një kuriozitet të lindur dhe një mësim të pëlqyeshëm. Për të zbuluar gjëra të reja për fëmijë do të thotë lumturi dhe është një ndikim pozitiv dhe motivimin për fëmijët. Për të mirë të përfituar nga dëshira spontane fëmijëve për të mësuar duke individ e tyre mendojnë se interes në të mësuar vullnetin për veten e tij. Fëmijët kanë nevojë për ndihmë të mësuarit për veten time, për të kuptuar veten, për të menduar për veten tuaj.
Roli i mësuesit nuk është kryesisht për të përcjellë njohuri, por për të vëzhguar fëmijën në fjalë dhe të jetë i vëmendshëm ndaj nevojave të fëmijës. Për të siguruar stimul, që korrespondon me ku pjekurinë dhe interesin e fëmijës për temën. Mësuesi thotë, duke e përshkruar, nxitur diskutimin dhe çështje të reja. Edhe ku dija është në dispozicion dhe tregon matrialet për t'u përdorur dhe pastaj të përpiqet për të siguruar ushtrimin më kuptimplotë të jetë e mundur. Për të arritur tre pjesë të rëndësishme, mësuesi duhet të jetë gjithmonë shpirti i përgatitur dhe spec të mësuarit. Mjedisi përgatitur dhe liria përgjegjës. Kjo do të thotë se vetë fëmijët janë duke planifikuar studimin e tyre. Për mësuesi duhet të jetë në gjendje për të marrë së bashku me fëmijët kërkon që mësuesi është i vëmendshëm, ajo mund të aplikojnë për çdo gjë nga interesat e materialit të pranishëm, brifingjeve spearately ose në grupe dhe për të forcuar fëmijën individuale dhe vetëvlerësimin e tyre edhe për t'iu përshtatur deri në maturim vetë fëmijës. Për të motivuar fëmijët dhe le të punojnë në mënyrë të pavarur mund të jetë ndër pikat kryesore që unë besoj.
Qëllimi i edukimit është që të ndihmojë fëmijën për të zhvilluar në një person i pavarur dhe krijuese në një mjedis emocionuese dhe stimuluese në të cilën fëmijët të merrni imagjinative, nismë pasur. Aktivitetet ndihmojnë fëmijët për të zhvilluar dhe për të marrë të dini personin dhe t'i japë atij ose asaj një vetëbesim të mirë.
Metoda Montessori është i bazuar në secilin fëmijë është unik, sepse unë mendoj se i përshtatet çdo fëmijë. Secili fëmijë është plotësuar në lidhje me të cilën ajo është në moment që është në zhvillimin e saj. Fëmijët shpesh janë të pavarur dhe iniciativa të pasur, kështu ajo mund të jetë dhe përparësi të jetë në gjendje për të bashkëpunuar. Ka shkuar tashmë nga pedagogjisë parashkollor lidhur Montessori, unë besoj se çdo fëmijë është krijuar në mënyrë që të vazhdojë dhe të shkojnë atje. Megjithatë, unë besoj se në qoftë se një fëmijë ka shkuar në kopshtin e fëmijëve dhe madje edhe një vit në shkollë unë mendoj se kjo mund të jetë më e vështirë për të kaluar në një shkollë "normale". Që duhet të përshtatet në një shkollë, ku mësuesi pedagog dhe kontrollit, në vend të paturit e një dorë të lirë në shkollë Montessori. Megjithatë, kërkon që prindërit të përqafojnë mendime Montessori dhe filozofi. Përndryshe, fëmija do të përjetojë dy botëve. Një shkollë dhe një në shtëpi dhe kjo mund të jetë shumë e vështirë për fëmijën për të mësuar se si individi duhet të sillen në parashkollor apo në shtëpi, nëse ajo është e ndryshme e ndryshme.
Në krahasim me shkollën "të rregullt", ne do të shkojmë në në krahasim me studentët Montessori kështu që unë mendoj se ne të ndryshojnë pak nga njëri-tjetri në drejtim të asaj që kemi bërë në të kaluarën. Unë besoj se fëmijët që ndjekin Montessori ka një mundësi më të mëdha për të zhvilluar në bazë të rrethanave të tyre dhe përvojat e jetës. Pikërisht për shkak se ata janë vazhdimisht duke punuar me veten. Në të përzier-moshë klasa të merrni mundësi për të zgjedhur dhe asimiluar njohuritë që moment të interesuar në. Metoda Montessori do të thotë një mënyrë e të mësuarit që madhëron zhvillimin e njerëzve autonome, të angazhuar në life.I tyre gjithashtu besojnë se mësuesit nga dy shkolla të ketë dallime, ndoshta si në të mësuarit dhe sigurisht në trajnimin e mësimdhënësve, sepse ata gjithashtu i nënshtrohen një arsim Montessori. Unë besoj se mësuesi Montessori zotëruar Metodologjia pjesë të pedagogjisë që është se si ju shihni fëmijën individuale në vend të një kolektivi. Si për të siguruar një mjedis të përgatitur që është përshtatur për fëmijët. Si për të vëzhguar dhe të çon në vend të ligjërimit dhe drejtimin. Kjo pedagogji është e përfaqësuar në Piteå, në Norrmalm Shkolla dhe nga parashkollor deri në klasën e pestë.
Unë zgjodha për të shkruar këtë mësim, sepse në qoftë se unë do të kam pasur për të zgjedhur për të shkuar në ndonjë shkollë induviduell, unë kam kërkuar një përzierje e kësaj dhe në të gjithë arsimin weathers. Kjo pedagogji përshtatet mua kështu që unë jam zakonisht "mbingarkuar" dhe se unë do të jetë në gjendje për të lëvizur lirshëm, të jetë në gjendje për të mbajtur studimet e mia për veten time dhe kush e di, ndoshta nuk e stresit ime të duket në mënyrë që të bëjë tani nëse zakonet e mia të studimit dukej ndryshe, ndryshe nga sot. Të jesh në gjendje për të planifikuar dhe për të marrë atë si ajo vjen. Unë punoj kudo në mënyrë të pavarur dhe dua të bëj punën time veten time. Unë nuk e pëlqejnë kur mësuesit të bisedoni me mua atë që unë duhet të bëjë dhe për këtë arsye preferojnë një letër me pyetje, ku unë mund të kërkoni dhe të lexoni më përgjigjen time. Ndërsa të mësuarit duke mbajtur për diçka në të njëjtën kohë, të mësuarit kinesthetic. Për shembull, unë mund të rrokulliset në botë në vend të leximit gjeografinë e librit.
Unë zgjodha edhe në shi dhe të shkëlqejë, që janë aktualisht në Sikfors. Për këtë unë jam dhe kam qenë gjithmonë një person në natyrë dhe unë do të vlerësoj të qenit në gjendje të jetë jashtë për të prekur mua. Ajo është qetësues të shpirtit dhe unë mendoj se më shumë shkolla dhe kopshte duhet të investojë në jashtë shumë. Për të cilin drejtim ne nxjerrim për tani nuk është vetëm se ne njerëzit të ndjehen mirë. Gjithnjë e më shumë të përfundojë deri në frontin e kompjuterëve hahet ushqim hedhurinë dhe kështu me radhë. Natyrisht, unë mendoj se fëmijët do të vlerësojmë të qënit jashtë në natyrë, kujtoj veten edhe mes ngazëllyer të pyllit.

Rosanna Spjuth

based on 6 ratings Metoda Montessori, 3.3 nga 5 bazuar në 6 ratings
Metoda Shkalla Montessori


Projektet Related shkollore
Në vijim është schoolwork bëjnë metoda Montessori ose në asnjë mënyrë në lidhje me metodën Montessori.

Koment metodën Montessori

« | »