.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Kill janë qasja e njeriut

Qasja njerëzit modernë kemi sot është një përzierje e shumë moshave dhe unë nuk mund të mjaft të identifikojë veten me ndonjë prej epokave. Megjithatë, ka shumë mendime, kryesisht në Iluminizmit, që unë mund të njohin veten në. Kur e bëri njeriun një pushim nga fëmijëria e tij dhe mori guximin për të përdorur arsyen e tij në vend se të mbështeten vetëm në diçka të lindur apo autoritete të vjetra, si kishë ose Aristoteles.5 Është e madhe se ju përdorni një të Shenimet, por ajo ndihet pak i çuditshëm për të filluar me numrin pesë ...
"Dare të dini! Shiko guximin për të përdorur mirëkuptimin tuaj "të quajtur Edge läsare1 tyre. Locke zhvilluar më tej idetë dhe mendohet se të gjitha njohuritë e njeriut është e bazuar në përvojën, e cila quhet empirizmin. Bacon kishte gjatë Rilindjes dha një hulumtim method.1 për të menduar për veten tuaj unë mendoj se është një nga më të rëndësishmet. Kjo është ajo që na bën të njeriut. Tashmë gjatë Rilindjes theksuar deklaratën e famshme Descartes '; "Mendoj, pra jam." 4 Nga rruga që ata të fitojnë njohuri ekzistuar ai ishte në kufitar në mes të Iluminizmit dhe Rilindjes. Ai kthehet domethënë kundër mënyrën tradicionale të marrjes së njohurive dhe mendova se ju nuk mund të fitojë njohuri nëse nuk fillon me një mënyrë radikale tvivel.6 Kjo ishte diçka që Njutoni bëri kur ai erdhi mbi ligjin e gravitetit dhe në këtë mënyrë mund të shpjegojë diçka më parë krejtësisht të pakuptueshme, të tilla si Tides, gravitetit në hënë dhe përshpejtimin e organeve në një sistem të mbyllur.
Mendimtarët e Iluminizmit besonin se gjithë njerëzit nga natyra kanë marrë disa të drejta themelore të tilla si e drejta e jetës, lirisë dhe egendom2. Duket shumë e qartë për mua se viteve 2000 njerëzore me ligjin natyror, por më parë ajo ishte shumë e zakonshme me skllavërinë, pronë e jetës (të jetë bujkrobërit?) Dhe dënimi barbare. SHBA ishte vendi i parë i cili ka nënshkruar një konventë të ndërtuar mbi këto ide e ligjit natyror 4. Në mënyrë paradoksale, ajo është një nga disa vendet e zhvilluara sot që kanë mbajtur dënimin me vdekje. Nocioni se të gjithë njerëzit kanë vlerë të barabartë sjellë kërkesat për ngjashmëri të qëndrueshme. Privilegjet e klasës padrejtë filloi të konsiderohet e paarsyeshme për samhällsordningen.1 këtë analogji të plotë me mendimet e mi, kur unë, unë mendoj se të gjithë njerëzit janë të barabartë, pavarësisht nga cili grup etnik i takojnë dhe se sa mirë ata janë jashtë.
Gjatë Iluminizmit, ajo ishte Ruso që shkoi më larg në këtë debat publik. Ai besonte se pronësia private kishte ndihmuar për të krijuar klasskillnaderna.1 Ai gjithashtu ndjeu një mënyrë sa më të shpejtë Oman orientuar se njeriu nuk ka jetuar një jetë të lumtur në sajë të qytetërimit modern. "Le të kthehemi në natyrë" është një nga uttryck.1 tij me krahë Edhe pse as revolucioni industrial nuk kishte ndodhur kur Rousseau tha këtë, apo që unë në asnjë mënyrë nuk është një reaksionare, kur është fjala për teknologji, unë ende mendoj se ka paharrueshëm në arsyetimin e tij. Ndoshta sot ne do të jetë i lumtur në qoftë se qasja jonë materialiste nuk të vazhdojë zhvillimin e saj. Ose tjetër, kemi pasur një Voltares protagonistëve Candide kur ai mori lodhur e Eldorado 5, më të mirë të botëve, mërzinë njohur dhe përsëri filloi të përpiqen për atë që ne nuk kemi.
Rousseau mendonte libra vetëm për t'i bërë njerëzit të flasin për atë që ata nuk e dinë till.2 Kjo nuk jam dakord kur unë mendoj se njohja më e mirë është marrë nga një kombinim i të dy praktikës dhe teorisë. Rousseau beson se fëmijët duhet të lexohet vetëm Robinson Crusoe Defoe-së, e cila ishte një roman tidtypisk në lidhje me një njeri që merr mbërthyer në një ishull. Ky libër nuk është vetëm një aventurë emocionuese, por edhe një histori morale dhe udhëzuese. Në histori, mund të ndiqni se si Robinson vetëm me sensin e tij të gjallë me anë të të gjithë historisë kulturore njerëzore, nga një fazë primitive për një zhvilluar plotësisht. Në frymën puritane vlerat punën Robinson shumë dhe kjo është vetëm Vetë i zellshëm që të arrijë pasuri dhe kështu lycka.6 unë nuk mendoj se paraja është lumturia, por sigurisht që ju duhet të punojnë shumë për të arritur ëndrrat e tyre. Diçka tjetër kam ardhur kundër në romanin tipike Iluminizmit është se ajo është kryesisht moralisht i verbër. Një shembull është kur Robinson ikin nga piratët në brigjet e Afrikës dhe shet një djalë i ri arab për ta në mënyrë që të merrni lirinë. Marrëveshja përfshin se djali duhet të jetë e lirë, pas dhjetë vjet, nëse ai kthehet në krishterim. Me fjalë të tjera; liria nga skllavëria dhe liria e fesë është diçka që vetëm vjen bardhë krishterët människor.3
Unë nuk besoj në një mbretëri me hirin e Perëndisë nga Louis XIV si një model. Diçka më afër mendimit tim, është vendi ku disa prej filozofëve e ideve të Iluminizmit se si duhet të qeveriset një vend. Locke besonte se mbreti nëpërmjet një leksion të komunitetit do të ketë të drejtën për të qeverisur, por ligji është hequr në qoftë se ai abuzon besimin e tij. Montesquieu besonte se pushteti duhet të ndahet në mes të organeve të tre shpirtin të pavarura; një ekzekutiv (mbreti / president), legjislativ (kuvendi përfaqësues) dhe një gjyqësori (gjykatat) fuqi. 1 Shtetet e Bashkuara ende zbatojnë këtë lloj të kontrolleve dhe balancave dhe ne mund të metat e saj në zgjedhjet e fundit presidenciale. Një gjykatë mund të përcaktuar se kush bëhet president në një nga vendet më të fuqishme të botës? Nëse nuk kemi pasur një zgjedhje në vend?
Një tjetër filozof Iluminizmi që kishin mendimet e ndarjes së pushteteve ishte Volteri. Ai kishte frikë se nëse masat paarsimuar do të sundojë si ajo do të shkojë të korruptuar. Ai mendonte se në vend të një të ashtu-quajtur Absolutizmi i shkolluar do të mbretërojë dhe zbatimin e reformave për njerëzit. Kjo ide duket shumë e çuditshme për mua kur Voltaire kërkuar një diktaturë në stilin e Frederick Preussen.1 Of Iluminizmit filozofët II-së ndihen vizionin Rousseau-së qeverisjes më të drejtë për mua, kur ai ndjeu se fuqia kontrolluese do të qëndrojnë me popullin dhe vullnetit të përgjithshëm të mbanit råda1. Megjithatë, unë besoj se do të jetë praktikisht e vështirë për të zbatuar mendimet e Rousseau-së për njerëzit në tërësi për të vendosur. Çdo lloj i sistemit përfaqësues parlamentar është më i përshtatshëm. Ndoshta është njeriu sot mund të shohim në Zvicër me shumë referendumet, tërësisht në frymën e Rousseau, më ideale.
Ka pasur shumë gjatë Iluminizmit i cili, si Voltare frikë nga masat paarsimuar. Vetë shumë Iluminizmi nuk ishte një lëvizje masive, por një lëvizje e klasës së mesme urbane, i cili ka luftuar për pozitën e tyre në shoqëri. Ashtu si Robinson do stares me punë e vështirë dhe studimet tregojnë se edhe ata vdiqën në sallonet e mëdha. Ata thjesht nuk duan të fermerëve, maids dhe punëtorëve, që depoja të gjerë publik, do të mësojnë të mendojnë lirshëm. Ata do të jenë ende në duart e överheten.5 Kjo është diçka krejtësisht në kundërshtim me besimin tim se të gjithë, pavarësisht nga rrethana të ndryshme, do të ketë të njëjtat të drejta.
Ka pasur edhe një grup tjetër në shoqëri që nuk është i mbuluar nga tanket deklarimit. Ishte gjitha gratë. Për një kohë të gjatë është konsideruar se vendi i gruas është në kuzhinë dhe të mbajnë fëmijët. Edhe ekspertiza mjekësore është konsideruar se mitra e gruas rrëgjuar larg të läsa.3 Në librin e Rousseau-së Emile, ose nëse autori edukimi rekomandon njohuritë e fituara nga përvoja dhe reflektim. Rekomandimi është menduar vetëm për djemtë. Kjo është e qartë kur Emile takon Sophie. Ajo ka marrë një edukim të krejtësisht të ndryshme dhe sipas Rousseau, nuk është e njëjtë nevoja për liri dhe stimulimin që make.2 e tij të ardhshëm Anna-Maria Lenngren, i cili ishte një shkrimtar shumë i talentuar suedez, mbajtur rreptësisht të anonimitetit të tyre. Ajo donte domethënë të duket si një shtëpiake e mirë 3. Kjo ide themelore e Iluminizmit në të cilat gruaja është njeriu të qetë si dhe në këtë mënyrë nuk mund të marrin pjesë të ideve themelore, do të thotë se unë si një grua nuk mund të jetë një sqarim të njeriut.

based on 2 ratings Vrasjet janë qasja njerëzore, 2.8 nga 5 bazuar në 2 ratings
Shkalla Kill janë qasja e njeriut


Projektet Related shkollore
Projektet në vijim janë të shkollave që kanë të bëjnë me vrasje janë qasja e njeriut ose në ndonjë mënyrë në lidhje me vrasjet janë qasja e njeriut.

Koment Kill janë qasja e njeriut

« | »