. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ushtrimi më shumë

Popullsia e botës është bërë aq të prishur dhe të rehatshme për të ushtruar plotësisht dhe hållethar harruar. Garë prishur ka shkatërruar tërësisht shëndetin e njeriut. Që makinë

shpikur ka shëndetësore ka rënë çdo vit që ka kaluar. Në shoqërinë e sotme, ajo merr pothuajse

të gjitha makinave, për shembull: puna, biznesi, Buddy, në vend që të ecje ose çiklizmit. Shumë kanë

punës dhe kohës së lirë i ulur kohë është shpenzuar kryesisht në para TV ose kompjuter. Sot

është më shumë se gjysma e të gjithë suedezët të rritur nuk janë mjaft fizikisht aktiv, dhe shumë

ushtruar ndonjëherë. Njerëzit në përgjithësi nuk mund të shqetësuar më me kujdes për palestër dhe shëndetin e tyre.

Unë mendoj se ky është një problem për të gjithë botën.

Ushtrimi është shumë e rëndësishme për një njeri, të gjithë ka nevojë për stërvitje.

Për të qenë në gjendje të pranojnë veten, se si trupi i personit dhe fytyra duket si ajo kërkon një

shumë e besimit. Të gjithë njerëzit kanë një / disa komplekset, ajo nuk është e pazakontë

por disa kanë më pak se të tjerët, ai është i ndryshëm nga personi në person. Nëse ju doni që të shpëtoj të

me ushtrimin tuaj komplekse është mënyra më e mirë për ju. Unë e di, kjo tingëllon qesharake, por është

në të vërtetë e vërtetë. Një person i cili trenat bëhen më të sigurt dhe të pëlqen veten më shumë,

se një person që nuk e praktikojnë duke bërë. Një person i cili nuk është duke punuar jashtë duke kërkuar shumë në sekondë

dhe dëshironin të kishin qenë si ata, ata zakonisht të marrë në veshje të mëdha ajrosur për të shmangur

të tjerët për të parë se si trupi juaj duket. Askush nuk dëshiron të jetë e shijshme dhe askush nuk do të donte të tjerët të mendojnë

se është e trashë.

Por në vend të ëndërruar për trupat e të tjerëve dhe në vend të fshehur të, fillimin

stërvitje dhe për të marrë atë trup, kondisen ju ëndërrojnë. Ndërsa

palestër juaj përmirësohet, trupi juaj bëhet më e fortë dhe besimin tuaj merr më të mirë, do të

të gjitha mendimet e tua të trashë dhe pa kuptim në lidhje me veten tuaj dhe të tjerët të rifreskohen për të. Ju do të shihni
Bota në një mënyrë krejt të re, një mënyrë më të mirë, e cila do të bëjë që ju më shumë besim në veten tuaj

dhe të guxojnë të marrin shtigjet e tyre në jetë.

Stërvitja do të ju japin energji, energji që ju përndryshe kurrë nuk do të marrë në qoftë se ju nuk e bëni

ushtrohet. Ju do të menaxhuar jetën tuaj të përditshme shumë më e lehtë në qoftë se ju keni energji në tuaj

trupi. Imagjinoni një person që të punojnë / shkojnë në shkollë, të ardhur në shtëpi, hanë ushqim të shpejtë, shikuar

tv, småäter, ulet poshtë në kompjuter, duke fjetur, të marrë makinën tuaj për të punuar / shkollë dhe e gjithë kjo pa pushim

përsëri, ditë në ditë dhe jashtë. Një person i tillë mund të mos të energjisë në trupin e tij dhe për këtë arsye është

shumë dembel, i hutuar në punë / shkollë, duke u bërë lehtësisht të inatosur nga vogël dhe mendoj

gjithmonë se çdo gjë është një sherr.
Imagjinoni një person i cili në vend të kësaj të punuar / të shkuar në shkollë, të ardhur në shtëpi, të punojnë jashtë, ligje të shëndetshme ushqimore,

kaluar kohë me familjen dhe miqtë. Një person i tillë merr shumë energji në trupin e tij dhe personit të

më të lehtë të koncentroheni, konvencera lehtë me njerëz dhe mund të pranojë kritikat pa u bërë

ngacmuar. Ju mund të them se të gjitha në kokën tuaj pastruar nga ushtrimi, ju shihni jetën në një

mënyrë pozitive dhe për këtë arsye bëhet komoditet e përditshme.

Nëse ju keni shumë në punë / në shkollë që ju keni për të kapur ose në qoftë se keni fëmijë të vegjël

ju duhet të kujdeset për të në mënyrë që ju lehtë mund të merrni theksoi, dhe duke harruar në këtë mënyrë të hequr e saj

shëndetësor. Por në qoftë se ju të dalë dhe të ushtrojnë një copë herë në ditë, kështu që ju do të jeni në gjendje

të pushojnë më e lehtë dhe ju do të jetë në gjendje për të menaxhuar orarin tuaj të zënë më mirë.

Tani ju jeni me siguri duke menduar se ju ende nuk keni kohë, por çdo gjë në këtë botë është rreth

prioritete, e nuk mund të them se ju nuk keni kohë për çdo gjë që ju doni të bëni dhe të synojë për

ju keni kohë. Pra, nëse ju dëgjoni dikë që thotë se ai / ajo nuk ka kohë në mënyrë që do të thotë personin në

ai / ajo nuk dëshiron. Është kaq e thjeshtë!

A nuk duan të ushtrojnë vetëm, kështu që të marrë me një mik. Kjo është një mënyrë e madhe për të bisedoj

në qoftë se ju nuk keni sa më shumë kohë që ata kishin dëshiruar. Përveç kësaj,

trajnimit më të lehtë për ju, ju duhet dikush tjetër për ju që ju mund të bisedoni për të, ju nuk do të

mos harroni se ju jeni duke ushtruar.

Shumë mendojnë se ata duhet të ushtrojnë, por ajo nuk merr off. Pasi ju duhet të kap

atje dhe të filloni, ju filloni të ndjeni trupin, se si ata me të vërtetë të ndjehen të. Ajo është atëherë

ata zakonisht vijnë në të gjitha justifikimet që ju të vërtetë nuk mund të shqetësuar për të ushtruar.

"Është kaq ftohtë jashtë dhe është kaq e vështirë për të vënë në aq shumë rroba, dhe unë mund të

mos shkoni në palestër, është kaq larg dhe nuk kam rroba që unë mund të marrë

mbi mua. Unë dua të mos tregojnë të tjerët se unë jam i pastërvitur. Kur unë mendoj se jam

shumë e uritur dhe i lodhur shumë plus ajo shkon dy programe në TV sonte se unë nuk mund të

zonjushe, kështu që unë nuk e kujdesit praktikë sot. Por nesër, nesër unë do të punojnë jashtë. "

Bëhet fjalë për mendime të tilla tjerrje rreth në kokat e njerëzve, ose nuk ka

mendime për ushtrim në të gjitha.

Por në qoftë se ju mendoni se në këtë mënyrë gjatë gjithë kohës, kur mendoni se ju do të dalë dhe të

të ushtruar?

Në vend që të ju stërvitje ju vë në para TV ose kompjuter.

mbrëmje, kur ju shkoni në shtrat të menduarit, "ohu atë ditë e shurdhër." Por nuk e bëni ju

Të lodhur?, Nuk duhet të fle atëherë? Apo ndoshta ju vetëm gënjyer veten, ju me të vërtetë të shkoni

rreth në jetën tuaj dhe të qëndrojnë për veten tuaj?

Ju keni qenë të ulur ende për disa disa orë / dhe nuk bëhet asgjë. Kjo do të thotë se ju

ende të lodhur, dhe ju do të ende nuk të çlodhur mjaftueshëm për të

stuhi ushtrojnë ditën pas dhe ju nuk do të përballen me shkollën /

punë. Nëse ju vazhdoni në këtë mënyrë ju nuk do të jetë në gjendje të bëjë asgjë.

Disa mendojnë se ata tashmë janë të trajnuar në mënyrë të mirë, kështu që pse do të keni nevojë për të trajnuar. Por është

krejtësisht të gabuar, të gjithë nevojë për stërvitje, pak a shumë.

Për ju që të dalë dhe të shpëtoj nga të gjitha këto arsyetime, ju duhet për të motivuar veten,

"Pse duhet të ushtrojë me të vërtetë." Ju duhet të përbëjnë mendjen tuaj për ju që të bëni atë, ju

nuk mund të shkoni vetëm rreth dhe mendojnë se ju jeni duke bërë atë, ju me të vërtetë duhet të vendosni për veten tuaj.
Gjëja më e vështirë është për të filluar, për të marrë në të gjitha rrobat dhe të shkojnë jashtë, për shembull. Por në qoftë se ju nuk e bëni

të menduarit dhe në vend të vetëm të bëjë atë, nuk mendoni se si e vështirë çdo gjë do të jetë. Mendoj

në vend sa i mirë është për ju.

Nëse jeni të patrajnuar dhe të fillojnë të ushtrojnë, ju mund të ndjeni dhimbje kur ju ushtrim, ju mund të

Ndjenja që ju nuk mund të shqetësuar dhe nuk bëni ndonjë të mirë. Por kjo bën një dallim, ai mund

Unë ju premtoj se ka. Për të shëndetit do të jetë më mirë, ju nuk tren e vështirë, por kjo

Mjafton 30 minuta në këmbë 5-6 herë në javë. Ata që janë fizikisht joaktiv

kanë më shumë për të fituar të fillojnë të ushtrojnë, sepse shëndeti përmirëson më nëse është

pastërvitur.
Pra, edhe pse kjo nuk do të shkojnë aq shpejt si ju drejtuar / / shëtitje me biçikletë ose çdo gjë që ju bëni në mënyrë

ju do të vini re që ju bëhen më vigjilent dhe ju do të jetë në gjendje të marrë në më shumë herën tjetër ju

ushtrimit. Ndërsa ju jeni jashtë / brenda dhe ushtruar, ju do të vini re që tuaj

kreu do të shkyçen nga bota e jashtme, ju formuar si një flluskë sapuni veçantë rreth

veten. Në flluskoj, ju nuk do të duhet të mendojnë, është si ju të përfundojë në një krejtësisht të

planet i huaj, ku vetëm ti ekziston.

Nëse ju vazhdoni të ushtruar, ajo do të bëhet më e lehtë dhe më e lehtë çdo herë që janë jashtë,

deri në fund ju nuk do të vini re që ju stërvitje edhe, ajo do të jetë do të jetë si një

zakon për ju.

Njeriu ka ekzistuar për rreth 200.000 vjet, gjatë pothuajse gjithë kësaj kohe qenë

fizike aktive si gjuetarët dhe fermerët. Deri 1930-1940 numri ishte ende gjallë katër

e pesë suedezët në zonat rurale dhe deri në punën e kërkuar fizike. Në mënyrë që të

çdo gjë do të marrë asnjë ushqim ose ngrohjes, keni pasur për të punuar për të,

në ditët e sotme ata të ulen në një makinë dhe shkoni në dyqan për të marrë ushqim dhe ju bëni

mos lodhje të trupit. Por trupi ka nevojë çdo ditë punë fizike, ne jemi bërë

punojnë dhe lëvizin.

Trupi i njeriut është bërë në këtë mënyrë për lëvizje dhe aktivitet fizik. Njëqind vitet e fundit të

Përparimet teknologjike dhe industrializimit kanë ndryshuar mënyrën e jetës në një mënyrë që çon në

zhvillimin e shumë sëmundjeve.

Ata nuk e ushtrojnë vetëm për të ndjehen mirë në shpirt, ushtrimi i rregullt përmirëson shëndetin

dhe zvogëlon rrezikun e vuajnë nga sëmundje të ndryshme e jetesës duke përfshirë

infarkt miokardi, hipertensioni, obeziteti, osteoporozën dhe diabetit.

Për shkak se shumica e njerëzve nuk lëvizë sa të shoqërisë shpenzim të madh,

që kujdesen, rehabilituese, mungesave, produktivitetin e humbur, shpenzimet e të sëmurë paguajnë,

daljes në pension të hershëm dhe më shumë. Ndoshta numri i njerëzve me diabet të

dyfishtë gjatë dhjetë viteve të ardhshme, dhe një pjesë e madhe e tyre nuk do të duhet të marrë të sëmurë

duke ushtruar më shumë.

Sikur të gjithë ushtruar dhe gëzuar atë si një rutinë të kishim bërë botën një shërbim të madh, jo

vetëm për njerëzit, por edhe për mjedisin.

Nëse ju stërvitje tri herë në javë për rreth 30 minuta çdo kohë, kështu që ju do të

jetoni 10 vjet më gjatë se ju ndryshe do të kishte bërë, 10 vjet!

Kështu fillojnë të ushtrojnë dhe të bëni botën dhe një nder vetes i madh!

Merrni për shembull biçikletë në vend të makinës, por kjo do të ndryshojë mjedisin dhe shëndetin tuaj!
Minnie Carlsson

based on 10 ratings Të ushtrojë më shumë, 2.3 nga 5 në bazë të 10 ratings
Rate Ushtrimi më shumë


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me ushtrimin tuaj apo në ndonjë mënyrë në lidhje me ushtrimin tuaj.

Duke komentuar Ushtrimi më shumë

« | »