.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Motor

Pse e bëri atë një motor?

Motor filloi të zhvillohet menjëherë pas makinave, pjesë e të njëjtit njerëz. Kjo ishte ndoshta një lloj i lodër për ta. Ishte makina të shtrenjta, ndoshta kjo ishte menduar të jetë një mjet të lirë të transportit për njerëzit. Unë nuk e di nëse biçikletë është një vegël e dobishme ose një lodër, por ata janë të ftohtë anyway. Pse motor shfaq Unë nuk e di, por me mend e mia është që autorët kishin një lodër. Disa nevojë për një motor për të arritur në disa vende ku makina nuk arrijnë, ndoshta kjo ishte për shkak se ajo u shfaq.

Çfarë ndryshoi përditshme e njerëzve KUR ISHTE motor komerciale?

Motor ndoshta ka qenë gjithmonë një pak në anën e makinës. Prandaj nuk ka pasur ndonjë rëndësi të madhe për njerëzit. Por biçikletë ishte dhe është një mënyrë e lirë për njerëzit e zakonshëm për të hyrë në performancë të mirë, për shembull. një Kawasaki ZX-9R kushton rreth 130 000 korona. Një makinë me të njëjtën kosto të performancës së paku një milionë korona suedeze. Performanca Kawans: 0-100 km / h 3.2 sec 0-402 m 11 sek dhe një shpejtësi maksimale prej mbi 270 km / h.

SI DUHET motor zhvilluar më tej?

Po, kjo varet nga ajo që ju do të përdorni motor në të ardhmen. Por kjo gjë është e sigurtë dhe kjo është nevoja për të rritur sigurinë e motoçiklistëve. Një shofer motor ulet shumë të pambrojtur në një aksident. Kjo ndoshta duhet të shkojnë për të rregulluar disa lloj airbag ose ndoshta disa copa. Sot nuk ka airbag, por ajo ka gjithsesi kostum lëkure dhe disa gjithashtu kanë një lloj të mbrojtjes mbrapa. Nëse ne jemi duke shkuar në zhvillimin teknik kështu që unë mendoj se ne duhet të përqëndrohet në diçka tjetër se sa lëndët djegëse fosile si karburant. Sugjerimi im është etanoli ose Methanol dhe në të ardhmen ndoshta hidrogjenit. Ajo duhet gjithashtu të reduktuar konsumin e karburantit. Në vend të rritur fuqinë e motorit, i cili konsumon më shumë karburant, duhet të fokusohen në uljen e peshës së të gjithë biçikletë. Kjo jo vetëm që ofron performancë më të mirë dhe konsumin më të ulët të karburantit, por edhe për të përmirësuar trajtimin dhe frenimit. Performancë më të mirë krijon siguri më të madhe. Me përmirësimin e performancës frenimit ka për qëllim jo vetëm se sa shpejt biçikletë ndalesa, por edhe se sa lehtë dozohet ata janë. Unë mendoj se motorët e mbi 1000 cc duhet të ndalohet për motoçikleta. Bikes e cila sot është 1100 cc tani është në mënyrë të shpejtë se ata janë një rrezik për shofer. Përveç kësaj, bikes vogla sot më të mirë në shumicën e gjërave dhe është vetëm një hap prapa në drejtim të performancës. Ajo në të ardhmen duhet të jetë motoçikleta që kanë konsum të ulët të karburantit, rehati të lartë dhe siguri të lartë. Kjo është një motor turne. Unë besoj dhe shpresoj se motoēikletat të ketë një të ardhme. Në vendet jugore me një klimë të butë duhet biçikletë që të bëhet një konkurrent i fortë në makinë. Kjo do të ishte më mirë për mjedisin dhe për të zgjidhur disa probleme të trafikut. Të gjithë biznesmenët që udhëtojnë në distanca të gjata me një makinë të madhe të fortë dhe omiljövänlig duhet të ngasin një motor !! Thats atë!
Drömhoj im i ardhshëm quhet Ducati dhe plotëson kushtet e mëposhtme:

1. Konsumi i ulët të karburantit
2. Jo nxitur nga lëndët djegëse fosile
3. Boxram karbonit
4. tip pirun Britten
5. frenat e mira
6. Ecuria e mirë
7. pesha e ulët
8. Karakteristikat e kontrollit Speed
9. dizajn elegant

MATERIALE atëherë dhe tani

I pari ishte motorcycles më fisnike të ndërtuara nga druri. Kornizë dhe rrotat ishin prej druri. Kjo nuk ishte e gjatë deri sa njeriu ecte mbi të llojeve të ndryshme të metaleve. Kur zhvillimin e motorëve me motor kompakt filluar përbëhej kryesisht prej hekuri ose gize. Ata ishin të mëdha, të rënda, dhe la shumë pak efekt. Kur A kuadrin kryer vetëm motorin e rëndë. Efekti ishte praktikisht asnjë frame. Kur motori katër-stroke arritur një pak më të gjatë në zhvillim në mënyrë që ndikimi është më i madh grup Kjo kërkon më të mëdha në kuadër. Ai pastaj shkoi në korniza metalike. Këto janë prodhuar shpesh në të ashtuquajturën konfigurimin ura me motor si një faktor stabiliteti. Ndërtimi Ura përfshin tërhequr dy tubat e kreut drejtues të motor poshtë në kllapa ritëm dhe dy tuba nën motorit në të njëjtën mënyrë. Kështu edhe ndërtuar shumë korniza sot, madje edhe në makina të tilla ekstreme si Suzuki GSX-R 750 dhe 1100. Këto kufizime janë, megjithatë, bërë nga alumini dhe janë shumë më të ngurtë se ato në hekur.

Struktura kornizë që është më e përdorur në motoēikletat sotme quajtur "deltaboxram". Ka dy profile shumë të forta aluminit që janë të nxjerra direkt nga koka drejtues të lëkundur shtojcën. Motori varur një ose lart. Ajo ishte njeriu anglisht Rob Veriut, i cili paraqiti këtë lloj të ndërtimit frame në vitet 1970. Ajo është bërë prej hekuri, por për kohën e saj shumë të ashpër. Motorët kanë qenë të njëjta të zhvillimit si kornizë në drejtim të materialeve. Së pari, ai ishte shumë i hedhur-hekur dhe hekur në motorët u bë shumë e rëndë. Ata pastaj kaloi nga pak nga pak me hekur ose lidhjeve të veçanta. Sot shumë prej alumini dhe në disa Bikes ekstreme janë përdorur për shembull titan. lidh shufra, valvola etj Zhvillimi i materialeve për motoçikleta kanë qenë gjithmonë i njëjtë. Ata janë përpjekur të përdorin materiale të lehta dhe të forta. Kjo ju lejon të merrni një motor shumë kompakt që peshon më pak është më e fortë dhe më i sigurt në çdo mënyrë. Materiali i fundit për motoçikleta është fibër karboni. Kjo nuk e ka goditur me lidhje motorcycles rrugë arsyet e kostos. Cagiva ndërtuar gjithë kuadrin në fibër karboni në biçikletë e saj të 500 GP. Fibër karboni është gati të piqem atë të drejtë një material shumë të fortë dhe të lehtë.

Fibër karboni përdoret në motoēikletat konkurrencës edhe për të frenave dhe shall. Disqet në shumicën e motoçikletave është prej çeliku. Çeliku nuk jep sa më shumë fërkime si fibër karboni ose gize, por është i lirë dhe i veshur pak. Rims janë bërë për herë të parë prej druri, por ajo ishte sigurisht jo. Ai u bë ekerfälgar të përbashkët në vend dhe sot është rims më plastike ose alumini. Për rims gara janë në magnez ose fibër karboni. Këto janë peshë më të lehtë dhe në këtë mënyrë më pak pa sustë. Kjo është e rëndësishme për sjelljen e motor. Përmbledhje: ajo ka shkuar nga materiali rëndë fortë provuar dhe testuar për materiale të reja specialiteti. Këto janë më të fortë dhe të lehta.

HISTORIA AUTOMJET

Më 5 prill 1818 tregoi Baron von Drais drasin tij dy-rrota në Paris. Ky ishte hapi i parë drejt një motor. Një illustrator bashkëkohore nënshkruar menjëherë pas kësaj një të ardhme drasin me motor me avull. Megjithatë, ajo mori më shumë se një gjysmë para se ëndrrat e tij u bë realitet. 1879 patentuar italian Murmigotti një biçikletë me dy rrota me motor katër-stroke. Ajo kurrë nuk është ndërtuar. Historianët nuk pajtohen se kush krijoi motor parë. Nëse e shikon vetëm në variantin me dy rrota merr gjermanët Wilhelm Maybach dhe Gottlieb Daimler nderin. Daimler ishte një nga etërit e automobilave. Dy gjermanët 1885 ndërtohet një motor me rrota dhe kuadrin e drurit, i drejtuar nga një motor katër-stroke. Motori i zhvilluar "gjithë" 0.5 hp, ky pushtet i dha shpejtësinë e 18 km / h. Shqip duan të japin kredi për Edward Butler si një vit më parë paraqiti një kërkesë për patentë. Kjo ishte, megjithatë, një biçikletë me tri rrota. Një shembull. Ky është ndërtuar para tre vjet më vonë. Motor ndërtuar vëllezërit e para të prodhuara në seri Heinrich Wilhelm dhe Hildebrand dhe Alois Wolf Muller në vitin 1894. Kjo u prodhuar në mbi 1000 kopje. Albert de Dion është ndërtuar në vitin 1895 një biçikletë me tri rrota me Daimlermotorn. Kjo ishte motor i parë me të vërtetë funksionale. Ajo është prodhuar mbi 15 000 kopje deri 1902. Zhvillimi i motorët për motoēikletat, kryesisht motor katër-stroke fokusuar në reduktimin e madhësisë motor dhe për të rritur fuqinë e saj dhe shpejtësinë. Motor De Dion ishte i pari që të jetë i pajisur me të ftohjes fins. Në motori Dion kishte një valvul automatike thithje, ky njeri u largua dhe pastaj filloi duke përdorur sidventiler. Më vonë, ata kaluan të valvulave zhdrejtë vipparmsstyrda. 1899 ishte një nga valvulave të cilat janë prekur nga pushrods dhe të armëve karrige lëkundëse. Kjo ishte Buchetmotorn francez. Motorët me shufër me gumga lart erdhi kryesisht në fund të 1920, por në vitin 1913 ndërtoi motor Peugeot me shufër me gumga lart (AND).

Më vonë erdhi edhe motorët me të detyruara të kontrolluara valvulave, valvulat njohur desmodromiska. Ajo ishte Ducati cilët përdorur këtë sistem, ata e bëjnë edhe sot me sukses të madh. Kjo e lejoi një shpejtësi të lartë pa valvulave janë lëshuar dhe fuqi më të lartë në këtë mënyrë. Sot ajo ka rritur numrin e valvulave 2-4, dhe në disa modele Yamaha përfshirë pesë valvulave për cilindër. (Zanafilla motor)

Në gusht 1900 bëri francezi Cormery motorin e parë dy-stroke patentuar. Dy-stroke motor nuk erdhi që të zhvillohet plotësisht deri në vitin 1930, në sajë të DKW. Sisteme të ndara vajosje të zhvilluara nga Scott në Angli në vitin 1914 dhe DFR në Francë në vitin 1924, shumë kohë para se ai u bë praktikë e zakonshme në motorët japoneze në fund të viteve 1960. Moderne motor me dy goditje është shpesh një lloj membrane elastike në kanalin konsum që hapet dhe mbyllet mbyt. (Quajtur valvul kallam)

Ndonjëherë ajo është e kontrolluar edhe shter e gazrave në mënyrë elektronike duke përdorur një valvul në sistemin shter. Në revs të ulët, valvula mbyllet pak dhe në këtë mënyrë rrit backpressure. Kjo siguron çift rrotullues më të mirë në revs të ulët. Pastaj kur shpejtësia është më e lartë, valvula hapet plotësisht dhe motor mund të vrumbullojë nga të gjithë fuqinë e tij. Sistemi quhet YPVS dhe është patentuar nga Yamaha. Ajo është përdorur në të dy dy dhe katër motorë goditje. Efektet mbi një motor me dy goditje është shumë e lartë. Motorë për gara mund të ketë litra prodhimit deri në 360 hp. Numri i bombolave ​​ishte fillimisht 1 copë e motorëve me motor, por tashmë në vitin 1904 shkoi deri në katër cilindra. Numri i bombolave ​​ka qenë që nga dizajni më i përdorur gjerësisht nga motorët. Ka pasur edhe motorë me gjashtë cilindra në Honda CBX 1100 dhe Kawasaki Z1300. Para 1910 ata nuk kishin transmetimin e vërtetë, por pulleys madhësi vetëm të ndryshme. Këto struktura nuk ishin të përshtatshme për rritjen e efekteve. Gearboxes vërtetë nuk ka ardhur deri pas Luftës së Parë Botërore, me levë dorës unazë actuation. 1920 erdhi Anglisht Velocette me këmbë transmetimit të energjisë rregullueshme. Ajo depërtoi plotësisht pas Luftës së Dytë Botërore. Pezullimi Front në motoēikletat e sotme janë një dizajn shumë të vjetër, mashat e para largpamës u prezantua në vitin 1904 nga një kompani franceze.

I pari ishte pa fikje hidraulike. Parralellogramfjädringen u shpik në 1907 nga Webb. Ky lloj i pezullimit ishin më të zakonshme deri në 1945 kur BMW filloi duke përdorur një pirun hidraulike dampuara largpamës.

Si kanë pamjen biçikletë dhe funksioni ndryshuar?

Shfaqja motor nuk kanë ndryshuar shumë si kjo, unë do të thotë se është ende dy rrota, një shalë timon etj

Një ndryshim i madh në dukje, megjithatë, ishte kur hoods filloi të përdoret. Ata erdhën për herë të parë për të zvogëluar rezistencën e ajrit, pasi ata ishin të dizajnuara në mënyrë që ata do të ofrojnë rehati në rritje operatorit.

Funksioni është përmirësuar në të gjitha frontet. Ajo është më e besueshme, më të shpejtë, më të sigurtë, dhe më shumë. Funksioni, megjithatë, është menduar të jetë e njëjtë gjatë gjithë kohës. Ajo ka përmirësuar vazhdimisht biçikletë pa ndryshuar karakteristikat themelore. Kjo është, megjithatë, një dallim i madh në një motor nga sot dhe nga historia.

based on 8 ratings Motor, 2.6 nga 5 bazuar në 8 ratings
Shkalla motor


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me motor ose kur është në asnjë mënyrë në lidhje me motor.

One Response to "motor"

  1. Jens më 29 prill 2011 në 17:35 #

    Përshëndetje
    BMW nuk ishte i pari për të përdorur vaj-damped pirun largpamës në një motor të prodhimit. Kjo ishte prodhuesi danez shkëlqim motor që filloi me 1934
    Vetëm një koment të shkurtër në një tekst tjetër të mirë.

Koment motor

« | »