.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia motor

Subject: Modal

Njeriu i parë që u përpoqën të ndërtojnë një motor ishte francezi JG Perreaux në 1868. Ai u përpoq për të vënë një motor me avull në shalë. Por kjo nuk pati sukses aq mirë. Ajo ishte Gottlieb Daimler i cili në vitin 1885 ndërtoi motoçikletën e parë funksionimin, me një motor enscylindrig benzine. Motori ishte në fakt një makinë, por për shkak të hapësirës së keqe në garazh në mënyrë që motori është testuar në një automjet me dy rrota në vend, me kornizë të bërë nga druri dhe çeliku shputë timon. Ajo u quajt Einspur 90 kg dhe kishte një shpejtësi maksimale prej 12 km / h. Kjo ishte 260 cc dhe 0.5 kuaj.

Një biçikletë me tri rrota, ishte i pari përdorimi praktik motor ndërtuar nga francezëve Albert de Dion dhe Georges Bouton në 1897. Albert de Dion dhe Georges Bouton gjithashtu filloi një biznes: DeDion Bouton. Ata bënë një motor motor i cili ishte prodhuar në masë. Ata e bënë një motor benzinë ​​që ishte goditje dhe enscylindrig. Motori ishte 138CC dhe i dha një gjysmë kuaj-fuqi. Ai ishte i qetë në qendër të gravitetit ishte i ulët dhe për këtë arsye ishte motor running qëndrueshme. Disa prodhues motor filloi prodhimin e biçikleta shembull Husqvarna. Që nga motor u shpik shumë prodhuesit reja vijnë. Pas Luftës së Dytë Botërore, Triumfi dhe Norton udhëheqës botëror në prodhimin motor, por ato markave japoneze Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki nuk ishte shumë prapa. Por tani në pushtet të markave japoneze motor është më i madh në Suedi dhe pastaj Harley Davidson (shih Shtojcën 1). Kur kompania Kawasaki ka filluar në vitin 1878 nuk ishte motorcycles që janë ndërtuar pa përfshirë anije, trena, mallrave dhe pasagjerëve automjeteve. Kawasaki tani është një kompani e madhe me shumë degë.

Jo më vonë se 50 vite, motor evoluar shumë. Ata kanë bërë shumë më të shpejtë dhe pak më të sigurtë. Ajo bëhet gjithnjë e më popullore për të shkuar motor, kjo çon në aksidente bollëk. Në vitin 2000, vranë 828 motoçiklistëve dhe 2003 të vrarë 1,142 motoçiklistëve (shih Shtojcën 2). SRA ka së bashku me industrinë motor nisi një fushatë për të reduktuar numrin e aksidenteve. Fushata synon të rrisë ndërgjegjësimin e rrezikut riders motor 'dhe të tregojnë se janë një shembull i mirë. Është e rëndësishme që të përdorin pajisjet e duhura mbrojtëse, kur hipur në një motor. Rruga suedez Administrata për të filluar një të ashtu-quajtur MC-OLA, ata duhet të analizojë aksidente fatale që përfshijnë ato në fjalë, duke përfshirë Motoçiklistët suedeze (SMC) dhe tregtarët motor.
Që një kalorës motor ulet shumë të pambrojtur dhe të udhëtojnë me shpejtësi të lartë, ajo bëhet aksidente zakonisht serioze. Prandaj, përkrenare dhe rrobat shumë të rëndësishme.

Zona Vendi Markë Aplikim

Gjermania BMW Polismc, Touring
1923-
England Triumfi Touring
1902-1976, nga 1980 e deri
Norton Touring
1913-
Itali Moto Guzzi Motorsport 1921-
Gilera biçikletë me motor 1909-
Touring Ducati 1926-1996 Suedi Huskvarna Motocross 1903-1987
Husaberg Motocross
1988
Touring Monark
1908-1975

Shtetet e Bashkuara Harley Davidson Glidarhoj
1903-
Japoni Kawasaki Motor Racing / Touring
Kompania Heavy Industries ka filluar në vitin 1878, prodhimi motor filloi në 1969th
Suzuki Motor Racing / Touring
1909-
Yamaha Motor Racing / Touring
1955
Honda Motor Sport / Touring
1948-
Një Honda CRF250X një motor Motocross

Por siguria dhe mjedisi duhet natyrisht të shkojë përpara lëvizje. Por, hulumtimet në siguri dhe mjedisit i ngadaltë. Duket se prodhuesit nuk kujdesen aq shumë për sigurinë, ata kujdesen më shumë për punën dhe marrjen e parave.

Një pjesë e madhe e shtysë për këtë zhvillim është se prodhuesi motor dëshiron për të fituar para, ka një kërkesë në mesin e konsumatorëve. Shpejtësi të lartë dhe të lartë, performancë më të mirë, zgjidhje të reja, bikes vogla, dizajn sleeker, specializimi, për shembull, motorcycles turne dhe jashtë rrugës motoēikletat. Ndër jashtë rrugës motoēikletat janë ndër të tjera speedway- 'kryq, Enduro dhe udhë gara motoēikletat. Ndër-vend dhe turne motoēikletat janë të njohur si glidarmotorcyklar.

Motor Speedway
Turne Motor FLHRCI Road Mbretin Classic

Motor është një shpikje e një sistemi të përbërë nga shumë komponente të bashkëveprojmë. Motori është një komponent qendror i cili në vetvete është një sistem i përbërë nga shumë komponente.

Eko

Një motor është i shtyrë në benzinë, dhe kjo shkakton shter. Shter nga një benzinë ​​që përmban një sërë temash, më shumë ose më pak të dëmshme. Nuk është një substancë e quajtur hidrokarbureve, hidrokarbure shkakton kancer dhe mund të ndikojnë gjenet. E substancave të tjera në tymi shter mund të merrni astmës dhe probleme të zemrës. Shter shkatërrojnë dy njerëzve dhe natyrës. Ata që jetojnë në qytetet e mëdha vuajnë më shumë, ka shumë më i shkarkimit në ajër, kur ka shumë makina dhe motoçikleta të cilat do të vrapojnë. Kur ju djeg një gallon e benzinës prodhuar më shumë se dy kilogramë dioksidit të karbonit (CO2). Shumë emetimet e dioksidit të karbonit të ndikojë në klimën si dioksidi i karbonit është një gaz që kontribuon në efektin serë. Dioksidi i karbonit është një gaz serë që kontribuon në ngrohjen globale. Shter tymi gjithashtu përbëhet nga oksidit nitrik në sasi të mëdha, oksidet e azotit të kontribuojë në eutrofikimin e liqeneve dhe deteve. Në të kaluarën, njerëzit nuk e dinin se gazrat nga djegia e benzinës ishte e rrezikshme për mjedisin. Shumë hulumtime janë ndërmarrë për të rritur efektivitetin e kontrollit të emisionit dhe motorët me djegie. Prandaj, kontrolli shter emetimit janë bërë shumë më mirë në vitet e fundit.
Por ende trafiku për një të tretën e konsumit total të naftës së vendit. Pra, ka ende shumë për të bërë!

P.sh. mund të fillojnë të zhvillojnë një motor që nuk kërkon sa më shumë benzinë. Atëherë ju mund të zhvillojnë një biçikleta elektrike (tashmë ka makina elektrike). Nëse ju vendosni kërkime sa më shumë në zhvillimin e një biçikleta elektrike që është bërë për përmirësimin e pastrimit shter gazit dhe të djegies motorët, si do një biçikletë elektrike mund të bëhet realitet. Dikush mund të ketë fushata për të bindur njerëzit që të përdorin transportin publik më shumë shembull autobus, më e preferueshme, tren dhe tramvaj (është më mirë se 50 njerëz udhëtojnë me autobus se 50 persona që udhëtojnë në makinën e tij u). Atëherë ju mund të vënë një shumë autobusë nëse është e nevojshme.

Rreth 10 vjet

Në 10 vjet, unë besoj se motorcycles ketë siguri shumë më të mirë. Ajo mund të jetë se ka më shumë motoēikletat një makinë. Për nëse cikli motor është aktuale, ju duhet të mendoni për diçka tjetër. Një më shumë eko-miqësore motor është diçka që ju mund të përballen me periudhën 10-vjeçare ne jemi në tani. Teknologjia është ndoshta ai që do të zhvillohet më.

100 vjet

Në 100 vitet e unë mezi mendoj se ndodh një aksident me motor. Nuk janë ndoshta vetëm motoēikletat. Është e madhe për të gjithë prodhuesit motor të cilët pastaj mund të ndërtojmë modele më të mira. Brenda një periudhe 100-vjeçare, ju mund të fluturojnë me një motor. Ajo ka zhvilluar materiale të reja që janë të lehta dhe më të fortë se sa sot.
Diskutim

Unë mendoj se zhvillimi biçikletë është e mahnitshme. Motor i parë që po e ngiste kishte vetëm 0.5 kuaj-fuqi 230 metra kub, ajo erdhi deri në rreth 19 kilometra në orë. Ajo u quajt Einspur. Nëse e krahasojmë me një Hayabusa Suzuki që ka 175 kuaj-fuqi në 1300 KP, Hayabusa ka një shpejtësi maksimale prej mbi 300 kilometra në orë. Zhvillimi që ka ndodhur, askush nuk mendonte për më shumë se 100 vjet më parë. Por ata nuk janë të kënaqur ende. Me këtë ritëm të përparimit, ajo mund të jetë 100 vjet fluturojnë dhe ata me siguri do të shkojnë shumë më të shpejtë atëherë shumë. Motor ka qenë gjithmonë një mjet i transportit për ata që duan të arrijnë së shpejti. Shumica kanë një motor të jetë në gjendje për t'u çlodhur. Të tjerët kanë për të drejtuar në garë apo udhëtim të shpejtë në rrugë.

Shpikje kam zgjedhur përbëhet nga shumë sisteme, dhe çdo sistem përbëhet nga shumë komponente. Sistemi elektrik i cili kontrollon dritat dhe sinjalet nga ana tjetër, ajo gjithashtu mund të kontrollojë fillimin elektrike, nëse ka. Motor ka dy frena veçantë, frena dore e cila kontrollon rrotën e përparme dhe frenat frenave këmbë rrota e pasme. Ata motorcycles reja kanë frenat disk, por kjo nuk ishte e ato të vjetra, ata kishin daulle frenat. Është e qartë se motor lëshon shumë tymi shter, zhurma e tepruar. Por kushdo që ka një motor jemi shumë të ngazëllyer që të ketë një të tillë. Për ata që kanë motor thjesht mund të shkoni jashtë në diell, kur koha është e bukur.

Trafiku Motor është relativisht aksident i prirur dhe kjo është më së shumti djemtë e rinj në mes të 18 dhe 30 vjet. Por kushdo që blen motoçikleta mendoj se kjo nuk po ndodh se veten e tij. Ata që blejnë nuk motorcycles'm vetëdijshëm se rreziku i lëndimit është aq e lartë. Por është gjithashtu jo dikush që thotë diçka.

Disa prodhues motor kanë krijuar kultura të ndryshme të tilla si Harley Davidson që lidhen me p.sh. Hells Angels, një bandë biker kriminale dhe kishin frikë.

based on 5 ratings Historia motor, 4.0 out of 5 bazë të 5 ratings
Shkalla e historisë motor


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim është schoolwork që ka të bëjë me historinë e motor ose në asnjë mënyrë në lidhje me historinë motor.

Një përgjigje të "Historia Motor"

 1. Jimmy Bear më 21 qershor, 2010 në 3:41 pm #

  1. Cila markë motor ishte i pari për të fituar kampionatin botëror! në raodracin! dhe çfarë ishte motori kub!

  2. A e dini nëse ka kampionatin në shteg!

  3. Sa kohë është një kurs gara rrugë! sa kohë ju përzënë!

  Të fala
  Jimmy Björn

Koment mbi historinë motor

|