.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia motor

Njeriu i parë që u përpoq të ndërtojë një motor ishte francezi JG Perreaux në 1868. Ai u përpoq për të vënë një motor me avull në shalë. Por kjo nuk ka pasur sukses aq mirë. Ishte Gottlieb Daimler që në vitin 1885 ndërtoi motor e parë funksional, me një motor enscylindrig benzine. Motori ishte në fakt një makinë, por për shkak të hapësirës së keqe në garazh në mënyrë që motori ishte testuar në një automjet me dy rrota në vend, me kornizë bërë nga druri dhe çeliku shputë timon. Ajo u quajt Einspur 90 kg dhe kishte shpejtësi maksimale prej 12 km / h. Ishte 260 cc dhe 0.5 kuaj.

Një biçikletë me tri rrota, ishte i pari përdorimi praktik motor ndërtuar nga francezë Albert de Dion dhe Georges Bouton në 1897. Albert de Dion dhe Georges Bouton gjithashtu filloi një biznes: DeDion Bouton. Ata bënë një motor motor që ishte prodhuar në masë. Ata e bënë një motor benzinë ​​që ishte goditje dhe enscylindrig. Motori ishte 138CC dhe i dha një gjysmë kuaj-fuqi. Ajo ishte e qetë për të qendra e gravitetit ishte e ulët dhe për këtë arsye ishte motor running qëndrueshme. Disa prodhues motor filloi prodhimin e biçikleta shembull Husqvarna. Që motor u shpik shumë prodhuesit reja vijnë. Pas Luftës së Dytë Botërore, Triumfi dhe Norton udhëheqës botëror në prodhimin motor, por ato markave japoneze Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki, nuk ishte shumë prapa. Por tani në pushtet të markave japoneze motor është më i madh në Suedi dhe pastaj Harley Davidson (shih Shtojcën 1). Kur kompania Kawasaki ka filluar në vitin 1878 nuk ishte motorcycles që janë ndërtuar pa përfshirë anije, trena, mallrave dhe pasagjerëve automjeteve. Kawasaki tani është një kompani e madhe me shumë degë.

Jo më vonë se 50 vite, motor evoluar shumë. Ata kanë bërë shumë më të shpejtë dhe pak më të sigurtë. Ajo është duke u bërë gjithnjë e më popullore për të ngasin motoçikletat, kjo çon në aksidente bollëk. Në vitin 2000, vrau 828 motoçiklistëve dhe 2003 vrau 1142 motoçiklistëve (shih Aneksin 2). SRA ka së bashku me industrinë motor nisur një fushatë për të reduktuar numrin e aksidenteve. Fushata synon të rrisë ndërgjegjësimin e rrezikut riders motor 'dhe tregojnë se ka modele të një roli. Është e rëndësishme që të përdorin pajisjet e duhura mbrojtëse, kur hipur një motor. Rruga suedez Administrata për të filluar një të ashtu-quajtur MC-OLA, ata duhet të analizojë vdekjen e atyre të shqetësuar, duke përfshirë Motoçiklistët Suedisht (SMC) dhe tregtarët motor.
Si një shofer i motor ulet shumë të pambrojtur dhe të udhëtojnë me shpejtësi të lartë, kështu që aksidentet janë zakonisht serioze. Prandaj, përkrenare dhe rrobat shumë zona viktiga.Land Markë Aplikimi

Gjermania BMW Polismc, Touring
1923-
Angli Triumfi Touring
1902-1976, 1980-
Norton Touring
1913-
Italia Moto Guzzi Motor 1921-
Gilera biçikletë me motor 1909-
Touring Ducati 1926-1996 Suedia Huskvarna Motocross 1903-1987
Husaberg Motocross
1988
Touring Monarku
1908-1975

Shtetet e Bashkuara Harley Davidson Glidarhoj
1903-
Japonia Kawasaki Motor Racing / Touring
Kompania Heavy Industries ka filluar në vitin 1878, prodhimi motor filluar 1969
Suzuki Motor Racing / Touring
1909-
Yamaha Motor Racing / Touring
1955
Honda Motor Sport / Touring
1948-
Një Honda CRF250X një motor Motocross

Por siguria dhe mjedisi duhet lëvizjen para lëvizje. Por, hulumtimet në siguri dhe mjedisore ngadaltë. Duket se prodhuesit nuk kujdesen aq shumë për sigurinë, ata kujdesen më shumë për punën dhe marrjen e parave.

Një pjesë e madhe e shtytje për këtë prirje është se prodhuesi motor dëshiron për të fituar para, ka një kërkesë në mesin e konsumatorëve. Shpejtësi të lartë dhe të lartë, performancë më të mirë, zgjidhje të reja, bikes vogla, dizajn tërheqës, specializim p.sh. motorcycles turne dhe jashtë rrugës motoēikletat. Ndër jashtë rrugës motoēikletat janë ndër të tjera speedway- 'kryq, Enduro dhe pista gara motoēikletat. Ndër-vendit dhe turne motoēikletat janë të njohur si glidarmotorcyklar.

motor Speedway
Turne Motor FLHRCI Road Mbretin Classic

Triumfojë Speed ​​Binjaku 1939

Norton 1920
Enduro Yamaha 450
Racing Motor GSX-R1000

Kryqi Motor Suzuki RM-Z250

Motor është një shpikje e një sistemi të përbërë nga shumë komponente të bashkëveprojmë. Motori është një komponent kyç në vetvete është një sistem i përbërë nga shumë komponente.

Eko
Një motor është i shtyrë në benzinë, dhe kjo shkakton shter. Shter nga një benzinë ​​që përmban një sërë temash, më shumë ose më pak të dëmshme. Nuk është një kompleks i quajtur hidrokarbure, hidrokarbure shkakton kancer dhe mund të ndikojnë gjenet. E substancave të tjera në tymi shter mund të merrni astmës dhe problemet e zemrës. Gazrat shkatërrojnë dy njerëzve dhe natyrës. Ata që jetojnë në qytetet e mëdha më të prekura, ka shumë shkarkimit në ajër, kur ka shumë makina dhe motoçikleta që të vrapojnë. Kur ju djeg një gallon e benzinës prodhuar më shumë se dy kilogramë dioksidit të karbonit (CO2). Shumë të emisionet e dioksidit të karbonit të ndikojë në klimën si dioksidi i karbonit është një gaz që kontribuon në efektin serë. Dioksidi i karbonit është pastaj një gaz serë që kontribuon në ngrohjen globale. Shkarkimit të gazit gjithashtu përmban oksid nitrik në sasi të mëdha, oksidet e azotit të kontribuojë në eutrofikimin e liqeneve dhe deteve. Më parë ajo nuk ishte e njohur se gazrat nga djegia e benzinës ishte i rrezikshëm për mjedisin. Shumë kërkime janë ndërmarrë për të rritur efektivitetin e kontrollit të emisionit dhe motorët me djegie. Prandaj, kontrolli i emisionit është bërë shumë më të mirë në vitet e fundit.
Por ende trafiku për një të tretën e konsumit total të naftës së vendit. Pra, ka ende shumë për të bërë!

P.sh. mund të fillojnë të zhvillojnë një motor që nuk kërkon sa më shumë benzinë. Pastaj ju mund të zhvillojnë një biçikletë me motor (tashmë ka makina elektrike). Nëse ju vendosni kërkime po aq shumë në zhvillimin e një biçikleta elektrike që është bërë për të përmirësuar pastrimit të shkarkimit të gazit dhe djegies motorët, si do një biçikletë elektrike mund të bëhet realitet. Dikush mund të ketë fushata për të bindur njerëzit për të shkuar P.sh. më kolektive autobus, më e preferueshme, tren dhe tramvaj (është më mirë se 50 njerëz udhëtojnë me autobus se 50 njerëz që udhëtojnë në ishte makinën e tij). Pastaj ju mund të vënë një shumë autobusë nëse është e nevojshme.

10 vjet
Në 10 vjet, unë besoj se motorcycles kanë siguri shumë më të mirë. Ajo mund të jetë se ka më shumë motoēikletat një makinë. Për nëse cikli motor është aktuale, ju duhet të mendoni për diçka tjetër. Një më shumë eko-miqësore motor është diçka që ju mund të përballen me periudhën 10-vjeçare, ne jemi në tani. Teknologjia është ndoshta ajo që do të zhvillohet më.

100 vjet
Në 100 vitet e unë mezi mendoj se ndodh një aksident me motor. Nuk janë ndoshta vetëm motoēikletat. Është e madhe për të gjithë prodhuesit me motor të cilët pastaj mund të ndërtojnë modele më të mira. Brenda një periudhe 100-vjeçare, ju mund të fluturojnë me një motor. Ajo ka zhvilluar materiale të reja që janë të lehta dhe më të fortë se sa sot.
Diskutim

Unë mendoj se zhvillimi biçikletë është e mahnitshme. Motor i parë që po e ngiste kishte vetëm 0.5 kuaj-fuqi 230 metra kub, ajo erdhi deri në rreth 19 kilometra në orë. Ajo u quajt Einspur. Nëse e krahasojmë me një Hayabusa Suzuki që ka 175 kuaj-fuqi në 1300 cc, Hayabusa ka një shpejtësi maksimale prej mbi 300 kilometra në orë. Zhvillimi që ka ndodhur, askush nuk mendonte për më shumë se 100 vjet më parë. Por ata nuk janë të kënaqur ende. Me këtë shpejtësi në zhvillim në mënyrë që ajo mund të jetë 100 vjet fluturojnë dhe ata me siguri do të shkojnë shumë më të shpejtë se shumë. Motor ka qenë gjithmonë një mjet i transportit për ata që duan të arrijnë së shpejti. Shumica e motor, në mënyrë për t'u çlodhur. Të tjerët kanë për të kandiduar në garë apo udhëtim të shpejtë në rrugë.

Shpikje kam zgjedhur përbëhet nga shumë sisteme, dhe çdo sistem përbëhet nga shumë komponente. Sistemi elektrik është ajo që kontrollon dritat dhe të kthehet sinjale, ajo gjithashtu mund të kontrollojë fillimin elektrike, nëse ka. Motor ka dy sisteme të ndara e frenimit, frenat Frena dore timon para dhe frenat e frenave këmbë rrota e pasme. Ata motoēikletat reja kanë frenat disk, por kjo nuk ishte e vjetër, ata kishin daulle frenat. Është e qartë se motor lëshon shumë tymi shter, zhurma e tepruar. Por kushdo që ka një motor janë shumë të ngazëllyer që të ketë një të tillë. Për ata që kanë motor thjesht mund të shkoni jashtë në diell, kur koha është e bukur.

Trafiku Motor është relativisht aksident të prirur dhe kjo është kryesisht djem të rinj mes 18 dhe 30 vjet. Por kushdo që blen motorcycles mendoj se kjo nuk do të ndodhë shumë se veten e tij. Ata që blejnë nuk motorcycles'm vetëdijshëm se rreziku i lëndimit është aq e lartë. Por është gjithashtu jo dikush që thotë diçka.

Disa markave motor kanë krijuar kultura të ndryshme të tilla si Harley Davidson lidhur me p.sh. Hells Angels, një bandë biker penale dhe kishin frikë.

based on 3 ratings Historia motor-së, 2.0 nga 5 bazuar në 3 vlerësime
Historia Shkalla motor


Projektet Related shkollore
Në vijim është schoolwork që ka bëjë me historinë e motor ose në asnjë mënyrë në lidhje me historinë motor.

Koment mbi historinë motor

« | »