.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Music - Piano

Thread: Music

Muzikë

Muzikë të zbukuruar botën tonë dhe i kënaqur miliona njerëz. Kjo është një nga më të mëdha të artit dhe argëtuese formave të. Kjo është një formë e shprehjes artistike, emocional dhe kulturor.

Që nga viti 1916, muzika fjala ekzistuar në gjuhën suedeze. Ajo vjen nga musica Latine e cila nga ana rrjedhin nga mousik greke. Fjala greke i referohet përsëri në perëndeshë Musa u konsideruar për të mbrojtur poezi, muzikë, art dhe shkencë.

Muzika është një shumëllojshmëri e tonet superiore e lartësi të ndryshme dhe timbër gjatë një periudhe të caktuar, zakonisht të kombinuara me pushimet e vogla. Ka pasur pyetje në lidhje me atë që mund të quhet për muzikë dhe kjo ka ndryshuar shumë herë, por është konstatuar se ajo është e shëndoshë i organizuar që merr quajtur muzikë.

Format e ndryshme të muzikës

Ju mund të prodhojë muzikë duke kënduar dhe / ose duke luajtur një instrument. Kjo mund të bëhet nga një person ose persona. Muzika me instrumente të quajtur muzikë instrumentale dhe muzikë me vetëm një këngë të quajtur 'kor. Ju gjithashtu mund të ndajnë muzikë tuaj në grupe të ndryshme sipas të cilit instrumentet janë luajtur p.sh. string kuartet (cello, dy violins dhe violë), rock band (bateri, kitarë bas, Synthesizer dhe vokal) dhe solo (zakonisht kitarë dhe vokal).

Ruajtja Muzikë

Përveç kryerjes muzikë për një audiencë, ju mund të ruajë apo të shpërndajë atë në radio, në të dhënat apo dosjeve të të dhënave.

Disqet Vinyl, e bërë prej plastike vinyl zëvendësoi të vjetra dhe më të brishta "ëmbëlsira shkëmb", dhe kishte përparim të tij në vitet 1950. 1990 nuk është më konkurruese ato të CD (Compact Disc). Tani edhe CD bëhen të vjetëruara dhe janë zëvendësuar me MP3 dhe iPod-së që mund të luajnë fotografi audio dixhitale.

Muzikalitet

Njohuri muzikore mund të ndahet në:
• Teknologji
• Utryckningen
• Interpretimi
• Trajnimi veshit
• Rhythm Sense

Disa kanë aftësinë për të perceptojnë muzikë me mirëkuptim të tillë që ata pastaj mund të portretizojnë atë që ata e dëgjuan. Kjo quhet Ear ose nganjëherë "vesh muzikor". Nuk është katran absolute dhe relative katran. Katran relativ është mjaft e zakonshme ndërsa katran absolute ndodh në një numër të vogël (rreth 1 në 10.000). Duke gehöret, ne kemi qenë në gjendje për të kaluar në muzikë.

Është e zakonshme që shumë fëmijë të mësojnë bazat muzikë e prindërve të tyre. Në shkollat ​​e sotme është subjekt i muzikës detyrueshëm. Ju pastaj përfshirë të mësojnë për të kënduar së bashku, pak rreth se si të luajë disa instrumente, histori muzikë, muzikë etj
Përveç kësaj, shumë të rinj vetë mësimet e muzikës në një muzikë apo arteve. Në shkollë të mesme, ka edhe specializime të veçanta muzikore.

Muzikantët

Ata janë ata që jetojnë vetëm në muzikë, por muzikantët më profesionale duhet të kombinojnë atë me të paktën një mënyrë tjetër për të mbështetur veten e tyre. Më e zakonshme është se ajo punon si mësues muzikë. Ka disa institucione private dhe publike që mund të ofrojnë muzikantë punësim të përhershëm: kishat, sallat koncertale, shtëpi opera, teatro dhe universitetet. Si një muzikant, ju mund të përqëndrohen në britma gëzimi, instrumente të veçanta, përbërës ose punë edukative.

Vegël muzikore

Instrumentet muzikore janë zakonisht ndahen në këto familje:
• Perkusion Instruments: bateri, ksilofon, marimba, tambure, etj
• Instrumentet Wind: klarinetë, oboe, fagot, trombon, fryhet, bri frëngjisht, tuba dhe flauta. Ky grup përfshin gjithashtu organin dhe fizarmonikë.
• vegla me tela: piano, të qestes, kitarë, lahutë, banjo, violinë, violinë, violonçel, bas të dyfishtë, bas të dyfishtë, etj
• instrumentet elektronike të tilla si Synth

Piano

Histori
Në pothuajse 300 qind vjet piano ka qenë instrumenti kryesor për muzikantë dhe kompozitorë. Fjala piano është nga piano Itali pikë e fortifikuar dhe forte, që do të thotë i dobët dhe i fortë. Në Itali ata thonë ende "piano", por në Suedi është tani vetëm formë më të shkurtër.

Piano është zhvilluar nga klaviçembal është një instrument tastierë. Klaviçembal ishte një instrument që ishte në lounges mëdha apo vende publike ku nuk kishte organ. Ajo ishte më popullor në 1600 -1750. Një gërvisht strings për të marrë një tingull i ngjashëm me lahutë.

Klaviçembal

Në 1709 ndërton një ndërtues klaviçembal Bartolomeo Cristofori piano italian parë (trokitje piano), ku një lëkure të mbuluar me hammers mposhtur kundër vargut. Nuk ju mund të ndikojë në katran është duke e goditur kyç të ndryshme të vështirë, diçka që ju mund të në klaviçembal. Ju gjithashtu mund të luajnë butë apo e vështirë. Prandaj ai e quajti instrumentin e tij për gravicembalo col piano e forte, që do të thotë diçka si klaviçembal me të dy ton të fortë dhe të dobët.

Këto piano ishin të butë dhe nuk dhuroj aq shumë zhurmë, por Vitet 1770 panë zhvillimin e një mekanizmi të ri ku hammers goditi strings shumë më e fortë dhe ajo u bë më e shëndoshë.

Gjatë gjysmës së parë të 1700 përdoret rrallë piano si instrument solo. Në vend të kësaj, ajo kishte një rol më shoqërues në një orkestër. Por Statusi i kombinimit-së ishte ngritur nga kompozitorët dhe pianistë të arrihet punë të madhe me vetëm piano. Interesi i interpretuesit piano për përdorim privat u ngritën në fillim të viteve 1800. Para gramafon erdhi ajo ishte një instrument që disa kishin në dhomën e tyre të jetesës. Populli u mblodh rreth piano për të cilën një moment këngë së bashku. Gjatë 150 viteve të fundit, piano ka qenë një nga heminstrumenten më popullore.

Tone dhe shënim

Tastierë është i ndarë në çelësat e bardhë dhe e zezë. Zezakët janë të ndarë në grupe prej dy dhe tre, dhe në mes janë të bardhët. Në një piano të zakonshëm, ka 88 çelësat. Sistemi ton perëndimore të bazuar në shtatë tone burimore A, B, C, D, E, F dhe G. shënim "B" është quajtur edhe "H". Kjo është quajtur një oktavë. Fjala oktavë vjen nga Octava latine që do të thotë "tetë" sepse kjo është tetë ton një oktavë, C në C.
Për të gjetur shënimin "D" Unë kam mësuar një psal: "Në mes të dyfishtë për të gjetur D". Pra, në mes të dy çelësat e zezë mund të gjendet rrjedhin ton "D". Nga atje ajo është atëherë shumë e lehtë të kuptoj se ku tjetër i shënimeve.

Shënime të përdorura për të shkruar shënime. Qëllimi i saj është që të jetë në gjendje për të ruajtur një këngë dhe një të tillë që do të luajë nuk ka nevojë të ketë dëgjuar copë para se të kuptojnë. Simbol eshte nje grup i shufrave. Ku ju shënojë tonet më parë me qarqet, qoftë një rresht, ose në të hendekut mes dy linjave. Qarqet mund secili i uritur ose të plotësohet dhe të ul receptorin e telefonit me një rrjedhin shënim dhe një ose më shumë flamuj. Është ky që përcakton vlerën ton ritmike, dmth se sa kohë duhet të largohem.

Një oktavë

Keys
Një piano zakonisht ka 52 e bardhë dhe 36 çelësat e zezë, ose pak më shumë se shtatë octaves.
Në të kaluarën, e bëri çelësat piano e vështirë, fildish materiale të bardhë që erdhi nga kafshët kullosin. Kjo çoi në elefantët po vdisnin për shkak të kontrabandues. Pra, në 1989 ata ndaloi të gjithë tregtinë në fildish.

Llojet e ndryshme të pianos

Piano është një emër kolektiv për të gjitha instrumentet muzikore me tastierë (piano, organ, klaviçembal, etj dhe piano elektrike). Ajo është e lidhur edhe me fjalën "fizarmonikë" (fizarmonikë).

Klaviçembal

Shih më lartë në tekst kaluar.

Krah

Grand piano vjen nga fjala gjermane Wing "krahut". Dallimi në mes të piano dhe piano është një piano strings janë lart (vertikalisht) dhe në një krahu është e poshtme (horizontal). Edhe pse mekanika e një krah është poshtë dhe kjo lejon çekiç lehtë të bien përsëri e peshën e vet dhe objektit të mund të jetë një ton më të ndjeshme dhe lättnyanserad. Krahu është gjithashtu shumë tonstarkare dhe ka më shumë të shëndoshë, pasi ajo ka një soundboard të madhe. Prandaj, zgjidhni më mirë një piano të madhe si një instrument koncert. Një piano modern i madh zakonisht ka 88 çelësat (7 dhe 1/3 octaves) dhe peshon 300-600 kg. Steinway dhe Bechstein janë shembuj të pianos të famshme madh.

Pianoharpa

Gjithashtu i njohur si psalmi pozitiv. Ajo u ndërtua me një okllai të ngjashme me atë të gjetur në një kuti muzikë që priza në rul prek një numër të klubeve batanije që përcakton tonin në një varg. Me një maniak mund të kthehet rreth rul dhe rrëshqitje atë anash për të luajtur melodi të ndryshme. Është e njëjta teknologji në një piano rrugë pse ju ndërtuar atë në forma të ndryshme të tabelave. Ajo është quajtur gjithashtu SMALAND harpë sepse më janë prodhuar në Nässja dhe Näshult 1880 deri fabrikë djegur në vitin 1929. përdorura nga shkollat ​​dhe famullive, përveç nëse ju vetë mund të luajë në piano. U zhduk në vitet 1920 kur erdhi lojtar rekord.

Synthesizer

Termi i njohur është i kthjellët. Synth është një instrument përmes analog apo sintezë audio dixhitale është në gjendje të krijojë një shumëllojshmëri të tingujve. Ajo është përdorur shpesh për të imitoj instrument akustik apo tingujve të tjera, por gjithashtu ofron mundësinë për të krijuar tinguj krejtësisht të reja. Ajo është përdorur gjerësisht në krijimin e muzikës elektronike dhe ka një tastierë tradicionale. Disa prodhues të famshëm Synthesizer përfshijnë Yamaha, Roland dhe Casio.

Tack piano

Gjithashtu referuar si "piano honky-Tonk" dhe është një lloj i pianos, ku në vend të hammers felted është instaluar kunjat metalike. Ata ishin të zakonshme në locale në Shtetet e Bashkuara për "periudhën e Wild West kohe." Piano do të marrë një tingull të veçantë vibruese.

Pino i lartë dhe i pastër

Spinetten dhe Virgjëresha Alen ishte e zakonshme gjatë 1500 dhe 1600. Ata janë enmanualiga instrument tastierë në të cilën tastierë është i vendosur në anën e gjatë e kutisë rezonancë-së. Ata të dy kanë të njëjtën prodhimin zëri si klaviçembal.

I pastër

Pianola

Ju mund të telefononi atë shenjë paralajmëruese për Jukebox sepse ajo ishte një piano lojtar. Ajo është përdorur si një artist në kafene, bare, vende argëtuese dhe kishte një makinë monedhë ku ju kishte për të paguar për të dëgjuar një
melodi. Ajo është përdorur edhe si props në filma perëndimore. Piano pari lojtar me roll letër si një e bartësit të të dhënave erdhi në 1895 në Detroit.

Piano elektrike

Elpianot i parë u prodhuar në vitin 1930. Kur ju shtypni një buton, ju aktivizoni një çekiç cila nga ana e godet në një shkop dridhjet e të cilit janë konvertuar në një sinjal elektrik. Pasi që është sinjal elektrik me një përforcues, atëherë përpunuar tingujt e një drejtues. Ashtu si në një kitarë elektrike, ju mund të ndryshojë timbër me efekte të ndryshme si jehonë, efekte të thella stereo, dhomë të ndryshme tingëllon, etj prodhuesit më të famshëm sot janë: Yamaha, Fender dhe Hohner.

Si e bën një piano?

Strings piano janë të pozicionuar mbi një kornizë hekuri çifte ose në grupe spaced ngushtë. Kur ju shtypni një kyç piano lëviz më shumë leva brenda instrumentit. Një i ashtuquajtur lojtar bën një batanije veshur çekiç është goditur kundër vargut dhe string fillon të lëkund. Vargjet janë bërë prej teli metal. Vargjet e gjata dhe të trasha bas jep tone të ulëta. Shkurtër dhe i hollë sigurojë nota të larta. Kur varg fillon të lëkund e ajrit në dridhje simpatik dhe të shëndoshë është përforcohet nga kutia shëndoshë. Kur ju lirimin kyç shkon flutur poshtë kyç dhe varg do të ndalet vibruese dhe ton është "i vdekur". Një makinë shkrimi përfshin një ndërtim të ngjashëm në të cilin të armëve levë heq të typarmar të ndryshme që pastaj godet fjongo. Shumica e pianos kanë dy pedals. E majta është quajtur pedale flutur dhe i jep muzikë një ton më të dobët. Urdhri i drejtë është quajtur Mbështetur Pedal dhe bën tonet vazhdojnë të dëgjohet edhe kur ju lirimin butonin, në flutur kur mbajti të gjithë kohën. Në piano pjesë, piano shpesh, ka edhe një pedale i tretë në mes. Kjo nxjerr në pah vetëm dampers për vargjet vetëm gërvisht dhe ofron një ton zgjeruar.
1. Key 6. Grabber
2. Hävled 7. SORDINO
3. Lojtarët 8. String
4. Hammarnöt 9. Dämmarlyftarstång
5. Hammers

1. soundboard 5. Mekanikë
2. Hapi 6. Stämnagler
3. trefishtë Strings 7. Keyboard.
4. Bass 8

Piano Tuning

Pa marrë parasysh se sa shpesh ju të luajnë apo atë instrument të cilësisë duhet të padisë atë të paktën një herë çdo vit për ta mbajtur atë të qëndrueshme. A ajo nuk aq shpesh ajo do të jetë më i shpejtë i çakorduar. Arsyeja që ai bëhet nga një mendje mund të jetë dy arsye. Një arsye është se shpesh goditur aq e vështirë në vargjet dhe ata pastaj mund të shndërrohet nga pozita e saj të duhur. Përndryshe, mund të jetë për shkak të klimës dhe mjedisit. Kur bën një piano, kthehet vida ashtuquajturat thonjtë vokale. Këto të ulet në log vokale që është bërë nga ahu klasit të parë. Pajtojë aksioneve është më në fund ngjitur në kornizë piano në të cilën vargjet janë të shtrirë. Duke u kthyer këto vida në pozicione të ndryshme për të marrë tone të ndryshme. Parimi është i njëjtë si në një kitarë, por shumë më të avancuar.
Për të trajnuar si një buton i stacioneve piano kërkohet katër vjet arsim universitar.
SPTF është një shoqatë për teknik piano që ka qenë rreth e rrotull për 75 vjet dhe ka përafërsisht 110 anëtarë.

Disa udhëzime të thjeshta të kujdesit dhe këshilla për një piano:

• Një piano është e ndërtuar kryesisht nga materiali jetojnë dhe të lulëzojnë në një klimë të qëndrueshme shtëpie me temperaturë konstante dhe lagështia. Prandaj Vendin jo nën një dritare, mbi një radiator ose në rrezet e diellit direkte si kjo do të ndikojë në dru. Nëse keni vendosur atë pranë një mur të jashtme duhet të humbasin distancë duhet të jetë 10 cm në piano.
• piano duhet të tuned të paktën një herë çdo vit.
• Është e rëndësishme për të parë mbi mekanikën si ajo është e prekur nga klima dhe veshin dhe pastaj e bën ton përkeqësohet.
• Nuk duhet të vakum pastrim brenda në piano pa pyetur në vend që të ndihmojë dikush njohuri. Megjithatë, ju mund të fshij çelësat me një leckë të lagur pak.
• Nëse ju keni një piano, duhet të jenë të kujdesshëm me klip fletë copë e prerë muzikë, rreziku është i madh që ajo bie poshtë në mekanikë dhe shkopinj atje. Kjo mund të çojë në një ton të bëhet mjaft i qetë.

9

Intervistë me Shkollën e Arteve

Per Nemback ka qenë më parë një mësues në shkollën e muzikës në NYBRO. Unë e pyeta disa pyetje për të mësuar pak më shumë!

E 600 njëqind studentë të ndjekin Shkollën e Arteve luan 500 copa (rreth 80%) e një instrumenti. Kjo dëshmon se si popullor vullnet është për të mësuar për të luajtur. Studentët janë të moshës 7-19 vjet, por ka edhe një numër i vogël i nxënësve të rritur. Instrument i preferuar është padyshim kitarë, si kitarë akustike dhe elektrike. Pastaj vjen piano / tastierë dhe pastaj perkusion dhe vokal. I pyetur nëse ai beson se është e rëndësishme që fëmijët të mësojnë për të luajtur, ai përgjigjet me PO të qartë! Arsyet janë se ai është një hobi të këndshme që ju keni përdorimin e jetës, duke praktikuar koordinimin e tyre dhe përqendrimit, gëzim dhe shoqërinë me tifozët e tjerë të muzikës me shembull formuar grupi apo të jetë në orkestër. Duke qenë një mësues në Shkollën e Arteve ka dy avantazhe dhe disavantazhe. Ajo është e bukur me shumëllojshmëri të punës, që ju jeni duke punuar me kaq shumë njerëz të ndryshëm. Përveç kësaj, gjatë të tregon më të madhe nga mësuesit në më shumë se një instrument. Megjithatë, është më pak e fun kur nxënësit kanë mësime të shkurtra dhe ju mezi kanë kohë për të filluar para se është koha për të ardhshëm që do të vijnë në. As nuk është vlerësuar kështu nga mësuesit kur nxënësit kanë shumë interesa të tjera përtej lojrave dhe nuk kanë kohë për të ushtruar detyrat e shtëpisë. Përndryshe lulëzojnë të dy studentët dhe mësuesit në Shkollën e Arteve.

Një histori pak 

Vajza e vogël u ul në shtëpi dhe praktikoi vështirë në piano e tij kur unazat doorbell.
- Ditën e mirë, ajo është akordues piano.
- Por ne nuk e kemi urdhëruar ndonjë akordim piano.
- Jo, por ajo ka bërë fqinjët.

10

Fjalët e vetë dhe mendimet

Që kur kam qenë me të vërtetë i vogël kam kënduar dhe luajtur. Unë e kam pëlqyer gjithmonë muzikë. I këndoi për shumë vjet në kor në kishë dhe pastaj filloi të luajë në piano në mjeshtër kori tim. Mendova se ishte kënaqësi dhe kam mësuar shumë. Për fat të keq, unë kam për të ndaluar për shkak të hobi të tjera. Edhe pse unë u ndal duke marrë mësime, unë luaj tani shpesh në shtëpi. Kur ju vijnë në shtëpi nga një ditë të vështira në shkollë dhe janë të lodhur, është e mirë për t'u ulur poshtë në piano ose me një kitarë dhe të luajnë vetëm. Është shumë e relaksuar, komod dhe ju keni kohë për të qetësuar para që kanë të bëjnë me detyrat e shtëpisë dhe punë të tjera. Kur unë ulem në autobus apo diku tjetër, duke pritur, unë zakonisht dëgjoni mp3 time për shkëputje gjithçka rreth meje.

Ne gjithmonë tingëllon rreth nesh: gumëzhimë, beeping, pounding, të flasim, frymë ...
Kjo nuk është me të vërtetë i qetë. Vetëm në një dhomë pa ajër, ajo mund të jetë me të vërtetë i qetë. A keni menduar për sa bukur është kur ajo është me të vërtetë i qetë? Ju të bëhet aq i qetë.

Muzika është e rëndësishme në mjedise të ndryshme për të krijuar disponimi të ndryshme. Një shembull i kësaj është në dyqane. Në ish. dyqanet e veshjeve janë gjithmonë muzikë të lumtur dhe lulekuqe. Ju dëgjoni këngën tuaj të preferuar, është e mundshme që ju mendoni: kjo është një ujdi dhe kjo triko duket e mirë, unë blej atë! Në zinxhirët e ushqimit të shpejtë, ajo është zakonisht muzikë të shpejtë që ju bën stres të lehtë në ushqimin tuaj, ndërsa në një restorant gjobë është muzikë e qetë dhe e këndshme që dëshiron që ju të ulem atje dhe hani ushqim të madh. Një shembull tjetër i mirë është në filma. Ju mund të pothuajse gjithmonë të dëgjuar që më parë se atje së shpejti do të jetë diçka e frikshme sepse muzika është i frikshëm dhe pastaj ajo do të jetë shumë e frikshme.

Kur ju dëgjoni muzikë ose luajnë një instrument, ju kurrë nuk kanë një ndërgjegje të keqe, sepse ju dëmtojnë natyrën dhe mjedisin. Instrumentet nuk lëshojnë saktësisht disa emisionet toksike që rrisin efektin serë ose si. Megjithatë, ajo mund të jetë e dëmshme për ju, nëse ju dëgjoni me kufje në nivel volum të lartë ose në një disko me muzikë me zë të lartë. Për fat të keq, kjo çon më shpesh për humbjen e dëgjimit si tringëllimë ose humbjen e dëgjimit.

Nuk ka rëndësi nëse ju jeni një vajzë ose një djalë, të rinj apo të vjetër, amator ose pro, headbanger ose schlagerenthusiasts, sepse nuk ka muzikë për të gjithë. Ka stile kaq shumë të ndryshme të muzikës: pop, reggae, punk, shkëmb, klasike, pop ...
Unë vetë jam një omnivore që dëgjojnë pothuajse çdo gjë. Në të kundërt, unë preferoj disa muzikë në varësi se si ndihem.

Unë besoj përdorimin dhe nevojë për muzikë do të jetë gjithmonë në të ardhmen, sepse ajo ka një rëndësi të madhe në jetën tonë dhe nuk ka në botë. Kjo i bën njerëzit të lumtur dhe të shndrit jetën e përditshme. A ka diçka që unë me të vërtetë nuk do të duan të jetojnë pa kështu është muzikë.
Sara Wahlberg

based on 15 ratings Music - Piano, 3,5 nga 5 në bazë të 15 ratings
Rate Music - Piano


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Music - Piano ose në asnjë mënyrë në lidhje me Music - Piano.

Një përgjigje të "Music - Piano"

  1. Amilia më 4 maj 2010 në 07:13 #

    I kam informacion të mirë! Ju faleminderit! por diçka është e gabuar në tekst, por kjo nuk ka të bëjë aq shumë !! ;)

Koment Music - Piano

« | »