.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia Muzikë

1. Shkruani çdo gjë që ju mund të rreth tre stilet muzikore dhe të krahasuar.
2. Shpjegoni dhe shkruaj për dallimet dhe ngjashmëritë në mes muzikës bashkëkohore dhe muzikës bashkëkohore. 1
Barok u zhvillua gjatë viteve 1600-1750. Barok u bë gjithnjë e më melankolik dhe stil sentimental i muzikës mund të jetë për shkak se ajo ishte 01:30 luftë vit që u mbajt gjatë kësaj epoke në Evropë. Një dallime mund dhe ngjashmëri në mes pikturës dhe muzikës. Në PaintShop pikturuar Rembrandt dhe Rubens piktura muskulor dhe shumë të detajuara që përshkruhen njerëz. Muzikë gjithashtu do të jetë i detajuar, epike dhe i fuqishëm. Gjatë Barok projektuar për të stileve të veçantë dhe pjesë për violinë, organ dhe piano. Johan Sebastian Bach ishte një muzikant i famshëm që ka jetuar gjatë periudhës barok. Instrument i tij i preferuar ishte organ.

Wienklassicismen u zhvillua gjatë viteve 1750-1810. Tani ajo ishte përsëri dritë, i lehtë, i këndshëm dhe muzikë elegant që rëndësi. Qyteti ku çdo gjë që ndodhi ishte, sigurisht, Vjenë. Muzikantë nga e gjithë bota gjetur rrugën e tyre në atë qytet të veçantë. Tani erdhi simfoni dhe ajo përbëhet nga katër seksione. Strings, woodwinds, bronzi dhe trokitje. Wolfgang Amadeus Mozart ishte një ogur muzikor. Tashmë në një moshë të re, ai filloi të shkruaj. Një tjetër një nga tre më të madhe ishte Ludwig van Beethoven.

Romantizmi u zhvillua gjatë 1810-1880. Pas industrializimit, shumë kthehem nga qytetet e tyre në vend. Ata mendonin se ishte "më mirë më shpejt." Në vend që besohet të qenieve mistike që Gnomes, Trolls, etj Kombëtar Romantizmi u rrit e fortë. Shumë Virtuozët u bë e famshme gjatë kësaj kohe.

based on 10 ratings Historia Music, 1.9 nga 5 bazuar në 10 vlerësime
Rate Historia Muzikë


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë histori Music ose në ndonjë mënyrë në lidhje me historinë e muzikës.

Koment Historia e Muzikës

« | »