. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Politika e drogës

Histori

Kanp është ndoshta përdorur për të paktën 40.000 vjet
Deri në vitin 1925, kanabisi ishte ligjërisht mbi pothuajse të gjithë botën.
Në SHBA, konsumin dhe shitjen e marihuanës lejuar në shumicën e shteteve deri në vitin 1937., Në disa zona do të mund të blihen në sasi të mëdha ose në formë të cigares në newsstands. Gjatë ndalimin në Shtetet e Bashkuara është parë megjithatë përfshirë kanabis si rrezik për shoqërinë. Ka teori që thonë se sfond ishte Harry J. Anslinger (diplomat amerikan) kontaktet me fermat pambuku të fuqishme të lidhura dhe të prodhuesve të duhanit në shtetet jugore, të cilët kishin frikë se do të humbasin pjesë të tregut me kërp dhe të shtyrë për ndalimin në lidhje me efektet intoxicating dhe efektet e tyre të dyshuar . Një tjetër teori është se Anslinger, i cili ishte një racist i njohur, të kërkuar për të mbrojtur të bardhë anglo-sakson normë nga ndikimet e jashtme. Kjo teori mbështetet nga retorika raciste Anslinger përdorur shpesh, në rastin e marihuanës drejtuar kundër meksikanëve dhe zezaket.
Por edhe gjatë kësaj kohe, alkooli është i ndaluar në SHBA
Kanabisi u ndalua në Suedi në vitin 1930, si rezultat i Konferencës së dytë Opiumit në lidhje me anëtarësimin e Suedisë e Lidhjes
Por gjëja interesante është se edhe pse alkooli u ndalua gjatë kësaj kohe.

Konferenca Opium

Dy dekada më parë, në afat deri në Konferencën e dytë Opiumit (me regji të NF), mori politikanët anti-britanike të ngritur çështjen nëse kërpi do të shkaktonte të njëjtat probleme si opiumit. Kjo është ajo ku, për British Empire Empire asociuar Indi në vitin 1912 filloi eksportimin kanabis në Lindjen e Afërt dhe Afrika e Jugut pas opiumit si rezultat i Konferencës së Parë Opium rënë në diskreditim dhe eksportet e saj duke rënë. 19 vende të shqyrtuar çështjen, 18 arriti në përfundimin se kanabisi nuk është jo problematik. Vetëm Portugalia njoftoi se rastet e raportuara në koloni e Angolës ku skllevërit ishin sfidues pas konsumimit të kanabisit. Nuk ka rrezik të varësisë apo rreziqeve shëndetësore nuk gjeti prova.

Edhe kështu, me kërkesën e Turqisë dhe Egjiptit, çështja e kanabisit (kërp) do të përfshihet në kontrollin e opiumit marrëveshjes deri në Konferencën e dytë Opiumit në 1925. Vlen të theksohet se edhe Egjipti dhe Turqia deri tani eksporti më i rëndësishëm ishte vetëm pambuku, një bimë e cila, ndryshe nga nga kërpit kërkon kushte të veçanta në rritje të dhe nuk mund të jetë rritur gjatë pothuajse tërë botën. Tekstile bërë nga fibra kërpi është të paktën tre herë më të qëndrueshme se pambuku. Ata janë gjithashtu të butë, të ngrohta, pije freskuese dhe më shumë absorbues ujë. Vetëm tre vende votuan kundër propozimit. Rezultati varet shumë në mendimin e Egjiptit e cila, në mesin e shumë gjëra të tjera u thoshte që konsumatorët kanabis në fund duke i çmendur i kësaj "droge shumë problematike." Kështu ishte përdorimi social i kanabisit në një betejë të paligjshme, kur vendet u zotuan për të ndaluar të drogës. Ndalimi nuk zbatohet për mjekësi dhe industrinë farmaceutike perëndimore pasi që ata në mënyrë eksplicite përjashtohet ndalim.

Pse është kanabis paligjshme?

Arsyet kryesore janë në tekstin më lartë, racizmi dhe kërcënimet për bommulsproduktionen ..
Por sot ata janë parë si të mjaftueshme për të futur një ilaç të ri të ligjit kushton para dhe përgjegjësi dhe shumë pak kunnskap.
Që ata dalin Never veprojë ndonjë fakt të vërtetë të ndershëm në lidhje me kanabis p.sh. në shkolla, etj
kështu që është konsideruar si një droge të rrezikshme si rrezikshme si heroina, për shembull, ka folur me njerëzit që vijnë me gënjeshtra e vërtetë
sa e rrezikshme dhe vdekjeprurëse kanabis, por ata janë ato që ata kanë dëgjuar në shkollë, por të gjithë ata që ka lexuar disa fakte të ndershëm në lidhje me kanabis e di se ata nuk përputhen,
Suedia me të vërtetë të bëjë asgjë për të mos marrë të rinj për të filluar me drogë edhe në qoftë se ato janë të vërteta apo löngn, e cila mund të jetë e mirë për ata që janë të mashtruar.
Këto të mbetet në kujtimet e shumë njerëzve të tyre u tha në shkollë, etj dhe ata janë një arsye e madhe pse i kanabisit është kaq oacepterat vetëm në Suedi

Por në qoftë se kanabisi do të jetë i ligjshëm në Suedi kështu duhet të reduktohet droga të tjera më e vështirë nëse
shikoni në vende të tjera ku kanabisi është ligjore.
Suedia është në mesin e vendeve me shumicën e përdoruesve të drogës e vështirë në Evropë
Gjithsesi, Suedia ka në mesin e politikës vështira të drogës ".
Gjithnjë e më shumë vende acepterar kanabis, dhe më së fundi në vitin 2005 u bë kanabis ligjërisht në Kanada;
Gjithnjë e më shumë njerëz janë duke luftuar për të kanabisit duhet të jetë i ligjshëm.

Legalizimi Debat

Që nga vala pushtet lule në fund të viteve 1960, debat i gjallë legalizimit në botën perëndimore. Përkrahësit e legalizimit argumentojnë se kanabis është më pak problematike dhe më pak të rrezikshme se, për shembull, alkoolin dhe duhanin, dhe në vend të kësaj do të ndalojë bast në të ashtuquajturën zvogëlimin e dëmeve. Kundërshtarët e legalizimit nga ana tjetër, thonë se të gjitha drogat janë të rrezikshme dhe më të lehtë për të drogës (kanabis) dulls trurin, dhe shpesh çon në droga më e vështirë. Ithtarët e legalizimit kanë fituar trajnimin më vesh në vendet e Evropës perëndimore si Holanda, Gjermania, Portugalia, Danimarka, Britania e Madhe, Belgjikë, Francë, Zvicër, ku pronat e vogla në parim është i lejuar dhe ku praktika është e lejuar. 2004 Rusia dekriminalizuar posedimin e deri në 20 gram marihuanë, 5 gram hashash dhe kultivimit të bimëve kanabis 10. Ithtarët Ban kanë fituar trajnimin më vesh në Suedi dhe Norvegji. Shtetet e Bashkuara të Amerikës zë një terren të mesme, ku niveli federal është për ndalim total, ndërsa në nivel shtetëror në disa raste të tolerojë posedimin e deri në 30 gram

Sot, 10% e popullsisë Suedeze për legalizimin e kanabisit

Viktima në Amerikën e drogës në vit:

Duhani .............................. 400000
Alkooli ............................. 100,000
Droga të tjera ligjore ........... 20,000
Të gjitha drogat e paligjshme .............. 15,000
Kafeina .............................. 2.000
Painkillers ...................... 500
Marijuana ............................. 0

Përdorimet e kanabis
SIDA
Ndihmë kundër varësisë drogës (p.sh., alkool dhe heroina)
Astmë
Epilepsi
Depresion
Glaukoma (glaukoma)
Kanceri (efekte anësore kimioterapia)
Kanceri (tumor frenimin)
Anoreksi
Migrenë
Sklerozë të shumëfishtë
Morbus Crohn
Neurodermitis
Gjum çrregullimeve
Dhimbje
Spazma
Kushti Stresi
Sindroma Tourette
Leukimi (vret qelizat "sëmurë")
Sëmundja e Parkinsonit
PMS

Spektri
antibacterial
antiemetik (pengon të përzier)
antiepileptic
antivirale
i shijshëm
bronkeve
spazëm frenues
anti-inflamator
ethet-uljen
emocionale përforcuar
mpiksje
pengon kruarje
promovimin e komunikimit
e humor
qetësues
promovimin gjumë
Temperatura e vetëdijes
antitumor
oksigjen gjenerimit (via rritur pulsin dhe bronkit-përhapje)

Këtu janë disa më shumë për kanabisit pronat medicinale
dhe tregon se si të shëndetshme dhe jo të dëmshme kanabis është:

Ky tekst ndoshta do të krijojë më tronditje në lexuesve që shkollohen tradicionalisht, të cilët kanë qenë të bindur se kanabisi është gjë tjetër veçse një drogë e cila është e veshur në këtë mënyrë me një ndalim total. Përmbajtja është e bazuar vetëm në studimet e vendosura mjekësore, dokumente hulumtimi, artikuj dhe intervista me mjekë, e cila është e cekura në mënyrë periodike.

Përdorimi mjekësor i familjes së bimëve Kanabis sativa ka vazhduar për të paktën 3500 vjet. Gjurmët e kësaj mund të gjenden në Evropë, Azi dhe Afrikë, dhe në shumë kultura, kërpi ka qenë bimë medicinale më e përdorur gjerësisht.

Një numër i burimeve të përcaktuara në SHBA dhe Evropë thonë se kanabis mund të zëvendësojë 10% në 20% të të gjitha barnave që janë të shtypura sot. Për më tepër, 40% në 50% të të gjitha barnave që shiten tani për të përfshirë një formë të ekstrakt kanabis në hulumtim u lejua.

Për gjashtëdhjetë vjet, kanabisi ekstrakt qetësues më të përdorur gjerësisht në SHBA, deri në rizbulim i aspirina rreth 1900. Gjysma e të gjitha barnave që shiten në SHBA mes viteve 1842 dhe 1900 përbëhej nga ekstrakt kanabis. Midis 1850 dhe 1937, ilaçe në bazë të kanabisit janë më të shtypura, për më shumë se njëqind sëmundjeve të ndryshme.

Burimet: në fonde qeveritare Potencialit terapeutik amerikan të Marijuana, Cohen & Stillman 1976; Marijuana AS MJEKËSISË, Roger Roffman, 1980; Marijuana Mjekësi Gazetat, me. Dr Tod Mikuriya, 1972; Gjithashtu tezat e Dr Norman Zinberg; Dr Andrew Weil; Dr Lester Grinspoon; dhe raportet nga Komisioni Presidencial të Qeverisë së SHBA-së (Komisioni Shafer) 1969-1972; Dr Raphael Mechoulam në Universitetin e Tel Aviv / Jeruzalemit, 1964-1984; Monografi BB O'Shaugnessy 1839; dhe studimet Jamaican I & II, 1968-1974; Studimet në Kosta Rika në vitin 1982; Studimet koptike në SHBA në 1981; Unger Liederbach; Studimet ushtarake në SHBA nga 1950 dhe 1960.

Astmë

Më shumë se 15 milionë amerikanë vuajnë nga astma. Pirja e duhanit mund të ndihmojë kanabis 80% e tyre me problemet e tyre, dhe përveç shtoni 30 në mbi 60 milionë vjet të jetës për të gjithë popullsinë amerikane.

"Për të marrë një kuti të marihuanës ka qenë provuar për të ndaluar një sulm astmë." Tha Dr Donald Tashkin në UCLA (University of California Los Angeles). Në literaturën, gjejmë dëshmi se kanabisi është përdorur për mijëra vjet për të trajtuar sulmet e astmës. Në vitet 1800, mund të lexoni në revista mjekësore që ata të cilët vuajtur nga astma "bekuar" kërp indian si lifesaver tyre.

. (Tashkin, Dr Donald, Studime UCLA pulmonare, 1969-1992, Po aty, studime astma, 1969-1976,. Cohen, Sidney & Stillman, potencial terapeutik i Marijuana, 1976, normat Life Insurance aktuariale; Jeta efektet e astmës fëmijërisë shkurtimin , 1983.)

Glaukomë

Glaukoma është një gjendje në të cilën i sëmurë gradualisht humbet shikimin, kjo shkakton 14% të numrit të përgjithshëm të rasteve të verbërisë në Shtetet e Bashkuara.
Pirja e duhanit mund të ndihmojë kanabis 90% e të prekurve, 2.5 milionë në SHBA vetëm. Pirja e duhanit është gjetur të jetë dy apo tre herë më të efektshme se sa mjekim të rregullt për të ulur presionin e lëngjeve në sy. Përveç kësaj, pirja e duhanit i kanabisit, nuk ka efekte anësore toksike në mëlçi dhe veshkat dhe nuk mbart rrezikun e vdekjes së papritur që ndodh në lidhje me përdorimin e përgatitjeve ligjore janë duke u shtypur për glaukoma. Shumë ophthalmologists në Kaliforni zakonisht diskrete tregojnë pacientët e tyre me glaukomë të marrë plotësues të marihuanës (ose për të lehtësuar) drogën toksike.

(Harvard; Hepler dhe Frank, 1971, UCLA, Kolegji Mjekësi e Gjeorgjisë, Universiteti i Veriut Carolina Shkolla e Mjekësisë 1975;. Cohen & Stillman, potencial terapeutik i Marijuana, UCLA 1976, Instituti Kombëtar Syrin)

Tumoret
Një tumor përbëhet nga një cope indeve fryrë. Hulumtuesit në Kolegjin mjekësor të Virxhinias zbuluar se kanabis është një barishte tepër e dobishme që mund të zvogëlojë shumë lloje të tumoreve, të dy beninje dhe malinje.
Këto studime në trajtimin e tumorit ishte orkestruar nga DEA dhe agjencitë e tjera federale në Shtetet e Bashkuara pasi morën informacion të gabuar që pirja e duhanit kanabis mund të shkaktojë probleme me sistemin imunitar. Kur hetimi më vonë tregoi se trajtimi i tumoreve me kanabis në vend që dukej të çojë në një përparim mjekësor në vitin 1975, erdhi një direktivë nga DEA dhe Instituti Kombëtar i Shëndetësisë që të pushojnë të gjithë mbështetjen për kërkimin dhe raportimin.

Të përzier (p.sh., AIDS, terapi kanceri, sëmundje detare, zë makina)

Trajtimi me kimioterapi mund të kontribuojnë me kancerin dhe AIDS nën kontroll, por ai gjithashtu mund të çojë në efekte anësore serioze, duke përfshirë të përzier. Në Kaliforni i kryer në mes të 1979 dhe 1984 një program kërkimor nën drejtimin e Dr Thomas Ungerleider për të hetuar efektet e marihuanës në kancerit. Dr Ungerleider gjetur se marihuana është metoda më e mirë për të kontrolluar të përzier gjatë kimioterapi.
Ilaç përshkruara për nauze për shkak të kimioterapi vjen në formë tabletash, të cilat pacientët shpesh hedh përsëri pas duke u përpjekur për të gëlltitni tyre. Për shkak se kanabis mund të thithur si tym, ai qëndron në trup dhe punon edhe në qoftë se pacienti vjell.

Sa kohë duhet ligji e bëjnë të pamundur për pacientët e kancerit terminally sëmurë për të marrë ndihmë përmes kanabisit?

Në SHBA, qindra pacientët me epilepsi, kanceri dhe AIDS arrestuar për shkak se ata kultivojnë ilaçin që është mohuar atyre.

Epilepsi, MS, mbrapa dhimbje dhe muskujve spazma
Kanabisi është e dobishme për 60% të të gjitha epileptikë. Kjo është trajtimin më të mirë për shumë lloje të epilepsisë, por jo të gjitha, dhe madje edhe trauma që vjen pas një sulmi. Kanabisi ekstrakt dëshmon të jetë më efektive se Dilantin, i cili është një ilaç i përbashkët për epilepsi të cilët kanë efekte të rënda anësore. Revista Mjekësore World News, ju mund të lexoni në vitin 1971: "Marijuana ... është ndoshta ilaç më i fuqishëm për epilepsi si shkencë mjekësore e di sot." (Mikuriya, Marijuana Mjekësi Gazetat 1839-1972, faqe xxii.)
Të epileptike zakonisht KANABIS vuajnë sulmin më të butë se sa konfiskimet që epileptikë të cilët zakonisht ilaçe konvencionale duke përjetuar. Në mënyrë të ngjashme, pacientët me MS (skleroza e shumëfishtë), një qetësues të marrë kanabis kur simptomat e tyre janë çrregullime të sistemit nervor, atrofi të muskujve twitching, etj spazma dhe muskujt e tendosura gjithashtu mund të trajtohen me kanabis, ose nga pirja e duhanit apo duke shtuar një örtpaket ose vë llapë.

Bimëve të reja të kërpit që nuk e kanë çelur akoma, duke siguruar CBD (cannabidioliska acide). CBD ka përdor shumë të jetë e antibiotikëve, duke përfshirë ne trajtimin e gonoreja. Një studim i kryer në Florida, gjithashtu tregoi se CBD mund të trajtuar herpes. Për pothuajse të gjitha sëmundje ose infeksione që mund të trajtohen me Teramycin, ju merrni rezultate më të mira me përgatitjet e kanabisit, tregon një studim i kryer në Çekosllovaki në vitet 1952-1955. Në fund të vitit 1989 botoi strategjitë Çekët bujqësore të rritet kërp të pasur në cannabidiol.

Artriti, herpes, fibroza cistike, reumatizma

Kanabisi është një qetësues, ju lutem ditës. Në SHBA, përmbante më ekstrakt mbështjellës kanabisit deri në 1937. Në Amerikën e Jugut deri në 1960 janë trajtuar reumatizmi me hampblad dhe / ose në krye të lule të nxehtë në ujë ose alkool dhe pastaj vendoset në joints achy. Ky lloj i mjekësisë bimore është përdorur ende në zonat rurale në Meksikë, Amerikën Qendrore dhe Jugore, dhe i Hispanic në SHBA që smärstillare e artritit.
Kontakt i drejtpërdrejtë me THC vrarë virusi herpes në një studim të kryer në Universitetin e South Florida (Tampa) në vitin 1990 nga dr. Gerald Lancz, e cila, megjithatë, paralajmëron se "pirja e duhanit marihuanës nuk do kurë herpes." Dëshmi anekdotike pretendon se buds me një përmbajtje të lartë THC, e tretur në alkool dhe pure në një masë e butë, dries jashtë dhe shëron herpes shpejt.

Mushkërive Trajtimi dhe zgjidhja e mukusit

Kanabisi është lidhje më të mirë natyrore slemlösaren për të pastruar mushkëritë nga kontaminimit, pluhuri dhe mukusit do të tymit të duhanit.
Tymi Marijuana mënyrë efektive zgjeron pasazhe ajrit të mushkërive, bronkeve, rritjen e furnizimit me oksigjen. Kanabisi është agjent të mirë natyrore bronkeve për 80% të popullsisë, pjesa e mbetur 20% nganjëherë tregojnë reagime të vogla negative.

Prova statistikore është gjithashtu në dispozicion për të pijnë duhan jetojnë më gjatë nëse ata pijnë duhan kanabis herë pas here, në moderim.

Miliona amerikanë kanë lënë duhanin duhanin në favor të kanabisit, i cili nuk është aq i popullarizuar në mesin e prodhuesve të duhanit dhe lobimin e tyre të fortë të qeverisë amerikane, të drejtuar nga senatori Jesse Helms. Pas duke përdorur një ligj shekullore të vjetra në SHBA është parë të jetë midis 400 dhe 6,000 kimikate mund të shtohet për të duhanit duke u shitur. Si edhe ka siguruar numër i madh i aditivëve kimike që gjenden në duhan që publiku në SHBA nuk janë "të drejtë" të di.

Shumë joggers dhe vrapues me distancë të ndihen përdorimi i kanabisit pastron mushkëritë e tyre, duke u dhënë atyre durim më të gjatë.

Ka dëshmi se përdorimi i kanabisit mund të zgjasin jetën e njerëzve në mes një dhe dy vjet, por praktika mund të shkaktojnë njerëzit në burg dhe ata mund edhe të humbasin kujdestarinë e fëmijëve të tyre, sepse ata punoheni një nga më të sigurta barnave ne e dimë.

Gjumi dhe relaksim

Kanabisi ul presionin e gjakut, dilates enët e gjakut dhe ul temperaturën e trupit me një mesatare prej një gjysmë shkallë, e cila neutralizon stres. Ata zakonisht kanabis në një mbrëmje shpesh flasin për gjumë natë të mirë të.
Për të kultivuar kanabis jep më një gjumë më të plotë me frekuencë maksimale kohore të trurit është në fazën e alfa, në krahasim me hipnotike tradicionale që ju mund të blini në farmaci.

Shtypur "të sigurta" pilula gjumi zakonisht janë asgjë më shumë se përpjekje për të kimikisht kopjoni bimë të vërtetë të rrezikshme si psh. Mandrake, shtarë dhe Belladonna. Si vonë si 1991, luftoi mjekë, kompanitë farmaci dhe prodhuesit farmaceutike në Shtetet e Bashkuara kundër projekt-ligjit të ri që do të kufizonte përdorimin e këtyre substancave të abuzuar shpesh (Los Angeles Times, 2 prill 1991).

Ndryshe nga Valium, kanabisi nuk e rrit efektin e alkoolit. Vlerësimet thonë se kanabis mund të zëvendësojë shumë se 50% të të gjithë hipnozës.

Gjatë 1970 - dhe 1980 ka se Shtetet e Bashkuara trajtuar dhjetëra mijëra të rinjve me kimikate të forta për t'i bërë ata të ndaluar përdorimin e tyre kanabisit. Këto kimikate shkakton atyre jo vetëm për të lënë, 20% në 40% të këtyre të rinjve janë gjithashtu në rrezik të dridhet kronike për pjesën tjetër të jetës së tyre, sipas Qendrës amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve në Atlanta. Shtypura helmet nervore të rinjtë janë të lidhura kimikisht të pesticideve bujqësore dhe luftuar Sarin gazit, por gjëja kryesore është se ata nuk e marrin "të lartë" nga abuzimi vazhdueshme.

Qindra qendër private të rehabilitimit të drogës në Shtetet e Bashkuara jetojnë mirë në mbajtjen gjallë mitet, atëherë nuk ka para të mëdha për të dhënë të rinjve vdekjeprurëse "program detoxification" dhe "trajtime" të tjera kundër "abuzimit me marihuanë."

Emfizemë

Hulumtimi mbi kanabisit gjithashtu tregon se një përdorim i moderuar mund të jetë efektive në shumicën e njerëzve që vuajnë nga emfizemë lehtë. Kjo mund të rrisë cilësinë e jetës dhe për të rritur jetëgjatësinë e tyre të jetës.
Që nga viti 1976, tha se qeveria e SHBA dhe DEA se efektet anësore, "duke marrë të lartë", janë të papranueshme, pa marrë parasysh se sa vite apo kanabis jeta mund të shpëtojë. Edhe pse rreth 60 milionë amerikanë janë përpjekur marihuanë dhe 25-30000000 ende pi duhan marihuanë për t'u çlodhur, ose të marrë atë me përgjegjësi çdo ditë si një lloj droge, pa një rast të vetëm të raportuar e dikush vdiq nga mbidoza - ndonjëherë.

Çdo hulumtimi i bërë në kanabis dhe oxygenation gjakut, tregon se të gjitha simptomat në formën e psh dhimbje gjoksi, dhimbje, vështirësi në frymëmarrje dhe dhimbje koke të lidhura me nivele të larta të ndotjes së ajrit mund të përmbyset me tym moderuar kanabis.

Në dhjetor 1989 ka thënë hulumtuesit kryesor të qeverisë së SHBA-së në kërkimin pulmonar, Dr Donald Tashkin, që ju nuk mund të merrni apo të zhvillojnë emfizemë me pirjen e duhanit kanabis.

Stresi dhe migrenë

Kanabisi ofron përgatitje të shkëlqyer për të shtypur simptomat e stresit, si shumë njerëz moderne attenuates me agjentët kimike, Valium dhe alkoolit. Dehje se kanabis mund të sigurojë ndryshon me psikologjinë individuale dhe fizikun, si dhe mjedisin e tij shoqëror, efekt më të zakonshme, megjithatë, është një shtet i qetë, pak euforik në të cilën koha duket për të ngadalësuar dhe sensibilitet për pamjet, tingujt, dhe ndjenjat tjera të rritet.

Pirja e duhanit, constricts arterieve pulmonare, ndërsa kanabisi dilates tyre. Kur tensioni dhimbje koke për shkak të migrenë është për shkak të kontraktimet e muskujve në arteriet kombinuar me një paralizë të venave, kanabisi kontribuon në një ndryshim në enët e gjakut që mbulojnë trurin dhe lirimin migrenë. Kjo bëhet e dukshme kur ajo është zakonisht kanabis merr sytë e kuq, atëherë sytë janë zgjerime të trurit. Ndryshe nga droga të tjera, kanabisi nuk ka efekt të dukshëm mbi pjesën tjetër të sistemit të qarkullimit të gjakut, me përjashtim të një normë pak më të ngritur në zemër në atë moment KANABIS përgatitjen për të fillojë të punojë.

Oreks

Ata zakonisht kanabisi janë shpesh (por jo gjithmonë) një rritje të oreksit, e cila e bën kanabis në një prej ilaçeve më të mira në dispozicion për të psh anoreksi.
Edhe njerëzit me kancer në gjëndrën tenxhere bush do të mund të ndihmohen me një jetë më të mirë dhe më të gjatë duke përdorur kanabis.

Ndalimi skadon në SHBA

Në vjeshtë të vitit 1996, pas njëzet vjet ndalim kokëfortësi të përgjithshëm, duke i lejuar kanabisit qeveria e SHBA të ri-përdoren në kuadër të trajtimit mjekësor. Kjo pasi dhjetëra mijëra mjekëve luftuar për të drejtën për të shtypur kanabisit përgatitjet lehtësim për pacientët të pashërueshme dhe që po vdes. Tani në rritje "klube" të veçanta në Shtetet e Bashkuara vetëm le në ata që mund të tregojnë një certifikatë mjekësore. Keto persona kontakti janë shpesh natyra e një restorant apo argëtuese vend me një atmosferë të ngrohtë familjare dhe inkurajuese, të cilat mund të jenë mjaft të rëndësishme për individët jetët e të cilëve janë të ardhur me shpejtësi në një fund.

Pështymë Reduktimi

Pirja e duhanit i kanabisit gjithashtu ofron një ndjesi thata në zgavrën me gojë dhe fyt, kjo do të mund të zëvendësojë përgatitjen shpesh toksike të përdorura për këtë qëllim duke përfshirë dentist. Kjo gjithashtu tregon se kanabis mund të trajtuar ulcers stomak.

AIDS, depresioni, etj

Një efekt i njohur i THC është ndjenja në gjendje të gëzuar në psikikë, duke u bërë "të lartë". Ata që pijnë duhan kanabis në ishullin Karaibe e Xhamajka vlerëson "ganjans" efektet e dobishme të meditimit, përqendrimit, vetëdijes rritjen, dhe për shkak se ajo kontribuon në një gjendje të mirë tani dhe vetë-ndërgjegjësimin. Një qëndrim i tillë, e kombinuar me një oreks të shëndetshme dhe gjumë të mirë, nuk është e rrallë diferenca midis "po vdes e" AIDS dhe "jetojnë me" AIDS.

Kanabisi heq dhimbjen edhe më të lehtë dhe disa të vështirë të tilla dhe gjithashtu ndihmon njerëzit më të vjetër që jetojnë me artrit, pagjumësi, dobësi e pleqëri, në mënyrë që ata mund të jetojnë me dinjitet më të madh dhe rehati. Të dy folklorit dhe shkenca mjekësore e di se kanabisi është trajtimin më të mirë për çmenduri, pleqëri dhe sëmundjes Alzheimer, për përmirësimin e kujtesës dhe qindra përdorime të tjera.

Bindja e njeriut

Patric Mayers, me dëshminë e tij dhe lobimit personale, ishte i rëndësishëm në marrjen e gjykatës në Kaliforni për të lejuar kanabis për përdorim mjekësor. Jeta Mayer-së u ruajt në vitin 1976, kur mjeku i tij theu ligjin dhe e këshilloi atë që të përdorin kanabis për të përzier të lidhur me trajtimin kimioterapia. Në këtë kohë peshonte vetëm 42 kg Mayers rezultat i kancerit të tyre. Të kanabis tymosur lehtë lehtësoi Mayers të përzier dhe i dhe oreksin mbrapa. Në qoftë se kjo pronë e kanabisit janë ekzaminuar në laboratorët e ndoshta do të revolucionarizojnë shkencën mjekësore dhe hulumtim në mbarë botën. Në vend të kësaj dekurajuar vlera mjekësor i kanabisit është për shkak se ju nuk mund të bëni të holla në të.
Mayers marrë "buds lule mirën nga tajlandeze dhe sinsemilla" të lirë nga shitësit e drogës dhe studentë të Shkollës Meyers Ligji ndjekur, kur ai u diagnostikua me kancer në vitin 1975.
Kur ai më vonë ka jetuar i shëndetshëm dhe në forcë të plotë në Los Anxhelos, mori Mayers 1981 seancë se gjyqtari shtetëror, përgjegjës për programin e kanabisit mjekësore, ka refuzuar të nxjerrë marihuanë shtetit-farmed apo konfiskuar edhe për pacientët e kancerit, kanabis të cilat ai kishte akses ligjor për të lejuar mjekët shtypura të vdes pacientët.
Zemërimi Mayer-së mbi këtë dhe ngjarje të tjera të ngjashme të bërë 1982 një seancë në media. Kjo çoi në gazetën Los Angeles Times kryesorja, dhe Willie Brown, Kryetari i Këshillit të Shtetit Californias, u zhvillua një kërkesë për Ligjin e vitit 1979 marihuanës do të jetë prej fillimit.

SHBA ushtarake udhëzues lëmi mjekësore, Merck Manual, thotë:
"Përdorimi kronik ose të përhershme të kanabisit apo kanabisit substancave të provokojë një varësisë të caktuar psikologjik për shkak të efekteve të dëshirueshme subjektive, por jo varësia fizike; asnjë sindromi tërheqje ndodh kur përfundon përdorimi i drogës.
Kanabisi mund të përdoret në një bazë episodik, por afatgjatë pa dëshmi të disfunksionit sociale apo psikike. Për shumë përdorues varësia termi me konotacionet e dukshme ndoshta aplikuar gabim.

Shumë për pohimet rreth efekte të fuqishme biologjike janë ende të pasigurt, por disa të tjerë nuk janë. Me gjithë pranimin e rreziqeve "të reja" të marihuanës, ka ende pak dëshmi të dëmit biologjik, madje edhe në mesin e atyre që janë përdorues relativisht me përvojë. Kjo është e vërtetë edhe në ato zona që janë hetuar intensivisht, të tilla si Funksioni i mushkërive, funksionin imun, dhe funksionet riprodhuese. Marijuana e përdorur në SHBA ka një përmbajtje të lartë THC se sa në të kaluarën. Shumë kundërshtarë të përdorni këto fakte në paralajmërimeve, por opozita kryesore të drogës mbështetet në një moral dhe politik, dhe jo një toksikologjik, fondacioni. "

Manuali i Merck diagnostifikim dhe terapi, edicioni i pesëmbëdhjetë, 1987, Robert Berkow, MD, Kryeredaktor. Publikuar nga Merck Sharp dhe Dome Research Laboratories Divizioni i Merck dhe Co. Inc (Farmaceutike) RAHWAY, New Jersey, 1987.

Një nga anëtarët më të respektuar të Akademisë Britanike Mbretërore e Shkencave (Royal Akademia e Shkencave), ishte gjatë viteve 1800, Dr BB O'Shaugnessy. Raporti i tij në 1839 në lidhje me përdorimin e kanabisit në mjekësi ishte po aq e rëndësishme për mjekësisë perëndimore gjatë kësaj kohe se zbulimi i barnave të ndryshme të antibiotikëve në vitet 1900.
Në 1860 goditi Komisioni për Cannbis tregues brenda Shoqërisë Mjekësore të Shtetit Ohio deklaroi se: ". Vera që Shpëtimtari ynë kishte për të pirë para se ai u kryqëzua ishte, më shumë gjasa, një pjatë bërë nga kërpit indian"
Në komplot kundër kërp përshkruan se si Food and Drug Administration e SHBA AMA (American Medical Association) dhe disa kompani farmaceutike argumentuar kundër zbatimit të ligjit që ishte ndaluar tërësisht kërp në vitin 1937 (Akti Tatimore marihuanës).

Në dritën e hampväxtens përdorim të gjerë mjekësor dhe faktin se përdorimi i ekstrakteve të kanabisit nuk kishte krijuar ndonjë rast të varësisë, abuzimit, apo vdekje për shkak të mbidozë. Istället framlade man fakta som pekade på att cannabis med modern forskning skulle kunna utvecklas till en “mirakelmedicin”, när man väl lärde sig isolera de aktiva beståndsdelarna i cannabisplantan och utveckla doseringen. Efter 1937 skulle det dock dröja 29 år innan forskare i USA åter fick möjligheten att undersöka cannabisplantans medicinska egenskaper.

Sedan 1964 har man lyckats isolera mer än fyrahundra olika aktiva ämnen i cannabis, från över ettusen förmodade aktiva ingredienser. Omkring ett sextiotal av dessa aktiva ämnen har ett terapeutiskt värde.

Under 1960-talet började det bli alltmer populärt bland unga amerikaner att röka marijuana. Oroliga föräldrar tog initiativet och samlade in medel till dussintals, och senare hundratals, studier av marijuanans inverkan på människans hälsa. Djupt rotad i den äldre generationen fanns 30 år av skräckhistorier från den federala narkotikabyråns chef Harry Anslinger och William Randolph Hearsts tidningar, vilka alla handlade om mord, grymheter, våldtäkter och sinnesslöhet i samband med bruket av marijuana.
Läs mer i konspirationen mot hampa

Undersökningar som bekostades av staten visade plötsligt en helt annan sida, och den skräck som fanns i USA att marijuana skulle skapa både våldsamheter och pacifism började gradvis släppa. Hundratals rapporter talade om de dolda möjligheter som fanns i cannabisplantans sammansättning som kunde användas i medicinska sammanhang. Snart kom även forskarrapporter som presenterade positiva resultat i behandlingen av astma, grön starr, illamående pga kemoterapi, anorexia, tumörer epilepsi,ångest,magproblem,mensvärk, muskel värk och ledbesvär liksom en allmän användning av cannabisextrakt som antibiotika. Framgångar kunde också konstateras i behandlingen av Parkinsons sjukdom, multipel skleros, olika bristtillstånd samt ett stort antal andra fall som krävde närmare studier. Före 1976 förekom nästan varje vecka rapporter i medicinska tidskrifter och i dagspressen i USA om positiva resultat i terapeutisk behandling med cannabisextrakt.

Në nëntor 1975 përmbushur shumicën e studiuesve kryesorë në këtë fushë në Asilomar Conference Center, Pacific Grove, Kaliforni. Seminaret e financuara nga Nida (Instituti Kombëtar i drogës) që të publikojë një përmbledhje të studimeve të tyre të përgjithshme. Kur punëtori i dha fund udhëtuar pothuajse të gjithë pjesëmarrësve duke kërkuar që qeveria federale menjëherë do të ndajë para taksave për më shumë kërkime. Shumë prej tyre besonin se kanabisi do të bëhej një nga drogat më të lartë në botë në vitet 1980. Një vit më pas erdhi goditjen përfundimtare kur papritur politika e qeverisë sërish ua ndaloi të gjitha hulumtimet federal mbi kanabisit për përdorim terapeutik.

Përmes lobimit intensiv, ata arritën kompanitë private farmaceutike në Shtetet e Bashkuara të bindur qeverinë federale për transferimin e tyre në financimin dhe provimit përfundimtar të të gjithë hulumtimit të kanabisit. Ata argumentuan, ndër të tjera u se ata do të kenë kohë për të zhvilluar zëvendësues sintetike (të cilat mund të patentuar ...), pa asnjë kosto për qeverinë federale dhe pa rrezikun se pacientët do të ishte "i lartë". Hulumtimi do të mund të kryhet vetëm për THC Delta-9, asnjë nga më shumë se katërqind përbërësve të tjerë të mundshëm terapeutike të kanabisit.

1988 deklaroi gjyqtari vet DEA-së, Francis Young, pasi ka kaluar nëpër qindra dokumente nga DEA dhe Nida cili foli kundër provave të paraqitura nga reformatorët kanabisit, se "marihuana është një nga më të sigurta substancave terapeutike aktive njerëzimi e di." Edhe urdhëroi kështu Shefi DEA John Batist 30 dhjetor 1989, se kanabisi do të vazhdojë të jetë klasifikuar si drogë në listën e parë (Listën One), dhe se kanabisi nuk ka përdorime të njohura mjekësore. Këto dispozita janë mbajtur edhe më i zellshëm e pasardhësit të tij, Robert Bonner, i cili u emërua nga Presidenti Bush Sr dhe mbeti nën Klinton.

Llogaritjet në SHBA tregojnë se kompanitë private farmaceutike (p.sh., Eli Lilly Co., Abbott Labs, Pfizer, Smith, Klinë dhe frëngjisht) do të humbasin miliona apo miliarda dollarë në vit, dhe miliarda të tjera në vendet e Botës së Tretë, në qoftë se kanabisi u legalizuar .

Eli Lilly më vonë do të mund të futur nabilon dhe madje Marinol, e cila është përpjekje për të imituar sintetike THC Delta-9, dhe premtoi rezultate të vazhdueshme të mëdha qeverisë. Në revistën Omni do të mund të lexoni në vitin 1982 se: pas nëntë viteve të hulumtimit që ka kushtojnë dhjetëra miliona dollarë, konsiderohet nabilon të jetë kryesisht i paefektshëm në krahasim me të vërtetë, në shtëpi-rritur buds të kanabisit që janë të pasura me THC natyrore, shërben edhe Marinol në vetëm 13% të pacientëve. Journal OMNIS dhe organet e tjera këshilluese të kërkojë që ri-lejon ekstrakte natyrore kanabis në interes të shëndetit publik u takua me më shumë heshtje nga qeveria federale.

Në SHBA, rreth 4,000 organizata që shkon nën parullën e "Familjeve kundër Marijuana" apo të ngjashme. Gjysma e aktiviteteve të financuara nga kompanitë private farmaceutike dhe Farmacistëve apotekarorganisationen kundër drogës. Gjysma tjetër është sponsorizuar nga Veprim (një degë e VISTA federal) dhe shpirtërore prodhuesve, breweries dhe markave të mëdha të cigareve të tilla si Anhauser Busch, Coors dhe Philip Morris, ose nëpërmjet agjencive të tyre reklamuese.

1983 shkroi gazetës më të madhe në Kolumbi, periodik el tiempo, se e njëjta kompani drogës kryqëzatë marketingut kundër marihuanë në Shtetet e Bashkuara janë gjithashtu të përfshirë në "hale" mbi 150 lloje të ndryshme të drogave të paligjshme dhe të rrezikshme në treg në Columbia, Meksikë, Panama, Kili, El Salvador , Honduras dhe Nikaragua. Këto akuza nuk është kundërshtuar nga qeveria amerikane apo kompanitë farmaceutike. Disa nga këto barna janë ndaluar nga Food and Drug Administration e SHBA (FDA Food and Drug Administration) dhe homologët e tyre në shumë vende evropiane, sepse ata e dinë se mund të shkaktojë deformime të kequshqyerjes, dhe kancer. Megjithatë ata janë të shitur haptazi mbi counter për njerëzit që nuk dyshon në botën e tretë. Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) vlerëson se gjysmë milion njerëz në botë e tretë janë helmuar çdo vit nga farmaceutike dhe pesticideve të shitura nga kompanitë me bazë në vendet ku ato janë të ndaluara për t'u përdorur.

Under Ronald Reagans presidentperiod gick år 1983 en försiktig anmodan ut till universiteten och forskarna i USA att man skulle förstöra all forskning som genomförts på cannabis mellan åren 1966-76, inklusive de kompendier som fanns tillgängliga i biblioteken. Läkare och forskare förlöjligade detta makalösa försök till censur så till den milda grad att planerna bordlades… för tillfället. Trots detta försvann stora mängder information, bl a originalet till filmen “Hemp for Victory” som var en propagandafilm för hampodling som producerats av USDA. Även omnämnandet av filmen försvann ur många arkiv. Många kopior av USDA:s Bulletin 404 försvann också ur nationella arkiv.

Narkotikapolitik , 3.6 out of 5 based on 13 ratings
| Mer
Betygsätt Narkotikapolitik


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Narkotikapolitik eller som på något sätt är relaterade med Narkotikapolitik .

Kommentera Narkotikapolitik

« | »