.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

MOSHA E RE

Nëse keni çfarëdo perëndie ose perëndive, çfarë pastaj?

Zoti është një, forcë papërcaktuar jo-morale, krijuese në univers.

Cila është marrëdhënia njeriu ka për Perëndinë / perëndive?

Zot, ne nuk kemi asnjë kontakt personal, por "hyjnore" përbëhet nga një energji gjithëpërfshirës universale. Në vend të Perëndisë flet për vitalitet dhe energji kozmike.
Por më së shumti ka të bëjë me individin për të heqin dorë nga gjithçka Perëndisë, për të kontrolluar dhe zbutur atë, unë thjesht ndihem lumturi dhe për të përmirësuar veten dhe për të vënë veten në qendër dhe kanë si objektiv të përjetshëm për të parë perëndinë brenda.

Si duhet të jetojë si njeri? Çfarë vlera janë të rëndësishme?

Nuk ka asnjë udhëheqës i New Age, as ndonjë kishë apo rregulla të veçanta që duhet të ndiqen. New Age është e përbërë nga një grup i njerëzve të cilët janë të interesuar në spiritualitetin dhe shëndetin, por edhe një numër i madh i metodave që do të na ndihmojnë për të zhvilluar si njerëz.

New Age gjithashtu duan të përcjellë një ndjenjë unifikues të gjithë jetën në Tokë në vend të shkatërrimit të pakufizuar dhe të papërgjegjshme të Nënë Tokë, etj

Çfarë bën njeriu në vdekje / Çfarë ndodhi pas vdekjes?

Rimishërimit e shumë njerëzve është një gjë e natyrshme pas vdekjes, kur ju jeni të lindur përsëri në tokë si një individ.

Nëse keni shkrimet që ndjekin / Kush janë ata?

Universi ka ekzistuar gjithmonë si manifestim konkret të forcës krijuese hyjnore.
Njeriu është produkt mirën e evolucionit të njeriut, me mundësitë e pafund, vetëm ajo bëhet i vetëdijshëm për fuqinë hyjnore brenda vetes.
Ne mund, nga përvojat mistike bëhen të vetëdijshëm për të gjitha gjërat hyjnore dhe ne mund të përjetojnë përmes shoqatës ushtrime me forca e jetës. Ne mund të udhëhiqet nga udhëzon shpirtërore të botës shpirtërore ose gurus të ndryshme.
Jezu Krishti është një mësues shpirtëror, në mesin e shumë të tjerë.
Mëkati nuk është që të njohin hyjninë e tyre. Ecin drejt realizimit ndodh nëpërmjet teknikave të ndryshme dhe ushtrime.
Shpëtimi është çlirim nga frika dhe faji duke u bërë të vetëdijshëm për natyrën e tij hyjnore.
Sepse e keqja dhe mëkati në fakt është një iluzion dhe nuk ka gjyqtarët personale, ne bëhemi të pastër nëpërmjet rimishërohet panumërta përmes të cilit vetëdija është e ngritur, hap pas hapi.

Çfarë është New Age në fakt?

Epoka e Re është në gjuhën e folur një emër kolektiv për një numër të madh të pikëpamjeve botërore, dhe grupet alternative. Fjala New Age i referohet, Epoka e Ujori, Shqip Mosha e Ujori. New Age është një koncept që është gati aq e vështirë për të kuptuar si hinduizëm, për një të huaj. Ajo është përfshirë në New Age janë një shumë e metodave dhe mësimeve të ndryshme për zhvillimin shpirtëror. Nuk është çdo gjë e mundur, çdo gjë nga meditim, yoga, magji dhe shërimin në astrologji, UFO-t, alienet, tarot, magji dhe chan Erling (spiritualizëm). Dhe ka edhe kushte të zakonshme holistike, të menduarit pozitiv, rimishërimit dhe interpretim ëndërr.
Megjithatë, ka emërues të përbashkët për New Age, aty janë edhe Rrjeti i lidh teknikat e ndryshme dhe mësimet në New Age dhe New Age besimtarëve shpesh mund të bredhin nga një formë e teknikave të reja mosha apo besimi në një tjetër.
New Age është një fenomen perëndimor, por ka qenë kryesisht një përmbajtje orientale.
Gjatë gjysmës së fundit të viteve 1900 përfshiu forma të ndryshme të Lindjes së mendohet të koncepteve, teknikat e meditim dhe urtësi rrugët për pasuri në Perëndim.
Beatles filloi të meditonte nën teknikë Maharashi feje Mahesh Yogi meditim, dhe në vitet 1960 e bëri hippies përvoja shpirtërore përmes LSD drogës, hippies dyndën në Indi për të kërkuar nga dikush feje dhe të rinjtë gjetën spiritualitetin e tyre në Bhagavadghita dhe Bagwans shkrimet. Ata kishin bërë deri me besimin e krishterë, ka kërkuar alternativa.

Sa i madh është New Age?

New Age nuk është një grup i vogël i njerëzve, edhe pse ajo është e lehtë për të si ata.
Olav Hammer, i cili është ndoshta më i madh njohës jonë Mosha e re e Suedisë thotë:
"Në Suedi, trashëgimia mendor i lëvizjes New Age me një diferencë të mirë zënë krishterimin tradicional si një opinioni fetar." Çfarë deshi të thoshte me këtë?
Ai nuk thotë se më ka bërë pasuesit e Epokës së Re se krishterë, por ajo është më e përfshirë pikëpamje botërore të lëvizjes New Age. New Age ka p.sh. popullarizuar doktrinat e fesë në Lindje, dhe suedezët pretendoj pa keq dhe pa e quajtur veten Hindusët ose Budistët. Të krishterët që identifikojnë veten e tyre janë në mes të katër dhe dhjetë për qind, por ka shumë më tepër që besojnë në rimishërim apo përfshirë rilindjen, dhe pastaj edhe pa e quajnë veten e tyre fetare. Përmbajtja e mocionit është mbështetur nga një numër në rritje të njerëzve.
Studimet tregojnë se dy nga tre të rriturit besojnë në përvojat e mbinatyrshme si ëndrra të vërteta dhe njoftimi. Një në pesë besoj se ju mund të keni kontakt me të vdekurit, ajo është se ata që janë të thirrur spiritualizmi. Çdo i rritur i katërt është i bindur se toka vizituar herë pas here nga qenie jashtëtokësore.
Ekipi i fundit i njerëzve që kanë jetuar për përvjetorin e pesëdhjetë ose shtatëdhjetë e pestë do të përgjigjen po pyetjes; A besojnë në rimishërimin apo rilindje? Por shumë më tepër do ta quajnë veten të krishterë.

based on 7 ratings New Age 1.8 nga 5 bazuar në 7 ratings
Shkalla NEW AGE


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë New Age apo në asnjë mënyrë në lidhje me moshë të re.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment New Age

|