. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Kafshët të Zelandës së Re

Në Zelandën e Re, nuk janë kafshë shumë të veçanta këtu është një prej tyre:

Tuatara:

Tuatara nuk mund të gjendet kudo tjetër në botë, përveç në Zelandën e Re. Kur ajo u zbulua, në 1867, ai i cili e gjeti atë menduan se ishte një dinosauri. Kur ata më vonë shqyrtuar atë, ata panë se ishte i vjetër atëherë dinosaurët! Ajo kishte qenë specie të njëjta për 130 milion vjet.
Tuatara mund të jetë 100-300 vjeç. Dhe kur ata janë të rritur, ata duhet të jenë mbi 50 vjeç.
Kur një fëmijë është i lindur, ajo ka qenë në një vezë për pesëmbëdhjetë muaj.
Një Tuatara mund të kërkoni rreth 65 centimetra të gjatë, dhe çdo gjë në jetën Tuataras shkon shumë i ngadaltë.
Tuatara është një zvarranik dhe kjo është një kafshë natë. Kjo do të thotë se është ajo është zgjuar në natën në vend të të qenit zgjuar në ditë. Në natën, insektet gjuan Tuatara, worms, zogjtë, vezët dhe zogjtë e vogla dhe të rinj.
Tani, Tuatara është shuar në kontinent në Zelandën e Re. Por në qoftë se ju doni të shihni atë, ju mund të shkoni jashtë për rezervat e natyrës në ilands vogël në brigjet Island Veriut.

based on 4 ratings Kafshët të Zelandës së Re, 2.3 nga 5 në bazë të 4 ratings
Kafshët Shkalla e Zelandës së Re


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me kafshët Zelandës së Re ose në ndonjë mënyrë lidhur me Kafshët të Zelandës së Re.

Komentoni Kafshët të Zelandës së Re

« | »