.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Koreja e Veriut

1. Historiku dhe Hyrje

Koreja e Veriut (bil.1) është një vend me bukuri dhe histori, histori interesante.

Arsyeja pse unë vetëm zgjodhi vendin Koreja e Veriut është pikërisht për shkak se nuk është historia aq shumë, Lufta e Koresë, återuppbyggningen, energjia bërthamore.

Edhe pse ata të drejtat e njeriut mori mua i tëri në vend. Pastaj, për shkak se ajo ishte një detyrë e shkollës kërkimeve, prodhimin e të dhënave dhe të shkruani në lidhje me një vend.

2. Qëllimi

Çfarë është Koreja e Veriut për vendin? (Shih Rezultate)

Koreja e Veriut është një diktaturë e ashpër komunist, ndoshta diktatura më e vështirë në dispozicion tani. Ajo do të jetë interesante të dini diçka në lidhje vetëm për Korenë e Veriut për të krahasuar atë me mënyrën se si ne kemi atë në vendin tonë.

3. ese shqyrtuar tekstin - i përmbajtjes

Ekzaminohen për Kim II Sung.

Shqyrtoi "Luftës së Koresë."

4. matrial

Shkroi letër gjatë muajit "Mars".

Rezultatet

1. Sa i madh është zonë e vendit? 120.540 km2

2. Kush shkon vendi? Kim Jong II

3. Cili njeri i punës në këtë vend? Pylltari, peshkim, industri

4. Çfarë është klima në këtë vend? Butë me më shumë reshje në verë.

5. Cilat janë burimet natyrore në vend? Qymyr, mineral hekuri, plumb, zink, magnezit, tungsten, dhe madje edhe ari.

6. Cilat janë ato qytete të mëdha në vend? Pyongyand, Nampo, Kaesong Sinuiju, Wonsan, Hamhung, Chongjing.

7. Cilat fetë janë në këtë vend? Budizmi, Krishterimi, dhe Cheondoism.

Diskutim

Për të marrë përgjigje për pyetjet që kam studiuar në internet, dhe kontrolluar atlas.

Pajtohem me njerëzit në internet i cili shkroi dhe prodhoi faktet që unë pastaj ndihmuar nga përdorimi i eseve të mi. Mimer Brunn ka përhapje të madhe jashtë Koresë së Veriut që rezulton në tekstin e mirë për mua dhe dëgjuesit e mi që unë pastaj të raportojnë projektet e mia.

• Kryeqyteti: Pheniani (39 ° 2 'N 125 ° 45' E)

• Gjuha: Korean

• Independent: 15 gusht 1945 (nga Japonia)

• Popullsia: 23.301.725

• Dendësia: 190 banorë / km2

• Sipërfaqja: 120.540 km2

• Fe: Budizmi, konfuciane, krishterimi, Chando-Gyo

• Udhëheqësi i Kim Jong Il

• Ata punojnë me: Pyjet, Peshkimi, industriale

• Klima: i butë me më shumë reshje në verë

• Historia: Mund të merrni vetëm histori në lidhje me "Luftës së Koresë" ose konflikt në gadishullin Korean.

• mali më i lartë: Paektu Mountain (2744 masl)

• qytetet më të mëdha: Pyongyand, Nampo, Kaesong, Sinuiju, Wonsan, Hamhung, Chongjin

• Burimet natyrore: qymyr, mineral hekuri, plumb, zink, magnezit, tungsten, ari

• Sa është rural, të pyjeve dhe të qytetit në vendin tuaj: Shumë e vështirë dhe të marrë atë lloj informacioni.

Kim II Sung: Shtojca. 3

Kim Il Sung ishte presidenti i Koresë së Veriut, gjatë Luftës së Koresë, ai u zgjodh 5 shtator 1948 për të "Presidentit Përjetshëm të vendit". Është thënë se ai ishte arsimuar në Bashkimin Sovjetik, ai mori pjesë në Luftën e Dytë Botërore dhe e panë atë si një luftë e çlirimit nga Japonia. Ai së pari u bë i angazhuar politikisht në Partinë Komuniste që më vonë u bashkua me Partinë Fshatare dhe u bë Partia Korean Punës. Kim II Sung u bë një kult i personalitetit, që është, ai u adhuruan si një zot nga shumë njerëz, ndoshta sepse ai qëndroi në ballë të çlirimit të Koresë së Veriut nga pushtimi japonez. Për koreanët, ai është një lloj babai i kombit më shumë si të Gustav Vasa e Suedisë dhe është quajtur "udhëheqës i madh". Pikëpamjet e tij politike janë mbledhur në topologji Juche-absolut, në të cilën ai tha se ajo duhet të jetë i pavarur nga bota e jashtme dhe se është masa që duhet të vendosin. Të perëndimorët të cilët e kanë takuar atë e kanë përshkruar atë si një njeri intelektual dhe i pëlqyeshëm. Edhe pse ka mendime të tjera rreth tij shumë, thuhet se situata e Koresë së Veriut ishte e ngjashme me kampet naziste (të tilla si Aushvici) gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Koreja e Veriut, emri i vërtetë i të cilit është Republika Popullore Demokratike e Koresë është një shtet gjendet në gadishullin Korean në Azi dhe kufizohet nga Koreja e Jugut, Kina dhe Rusia. Kryeqyteti është Peniani. Shefi i Kim Il Sung Shteti vdiq në vitin 1994, por është ende president i vendit. Djali i tij Kim Jong Il është komandant suprem i Koresë së Veriut tani, dhe në këtë mënyrë udhëheqësit më të lartë politikë të vendit. Duke qenë në tufa të ndryshme është shumë i dobishëm në Korenë e Veriut. Anëtarët e partisë aktiv shpesh të marrë një apartament në kryeqytet, që e bën atë shumë tërheqës. Qyteti u nda nga provinca e Jugut Pyongan në vitin 1946 dhe u bë një krahinë e pavarur të vogla.

Lufta e Koresë: Shtojca. 4

"Lufta mund të ketë filluar luftën e tretë botërore" nga 25 qershor 1950 deri më korrik 27 1953. Konflikti vazhdon edhe sot. Lufta filloi kur Koreja e Veriut u larguan në drejtim të sulmit në veri paralele 38 (gjerësi që kalon Shtetet e Bashkuara, Mesdheut dhe Azia). Koreja e Veriut mori ndihmën e Kinës.

Rreth Vitit të Ri kështu bëri kineze të Seul.

Gjatë luftës, është llogaritur se ai kishte vrarë 300.000 Koreans Jugut, 140,000 amerikanë dhe 10.000 të forcave të tjera të OKB-së. Koreja e Veriut dhe humbjet e Kinës janë të panjohura, por supozohet se ato janë më të mëdha se sa vendet e tjera. Në total besohet se të vdekurit rreth 5 milion njerëz në luftë.

Pse Luftës së Koresë?

Ashtu si shumica e vendeve në zhvillim që kanë kompanitë DPRK dhe industri, e cila ishte e mirë, por se ata nuk kanë qenë të punës që ishte e nevojshme dhe se ata nuk kishin të njerëzve të arsimuar që do të jenë të nevojshme për të marrë vendin për të marrë përsëri në këmbët e tyre. Koreja e Jugut, ishte edhe në rrugën e saj për t'u bërë një vend i zhvilluar me ndihmën e SHBA-ve, e cila kishte stafit dhe punës të trajnuar mirë, por jo edhe aq industri apo ndërmarrje shumë. Nuk ju mund të shihni një arsye, pabarazitë e mëdha ekonomike. Moska kishte aprovuar sulmin e Koresë së Veriut.

Datat e rëndësishme në të Koresë së Veriut historisë: Shtojcë. 5

Rreth 100 koloni ushtarake BC kineze në gadishullin Korean.

600s Gadishulli bashkohen në kungagömet Korean Silla.

1500 Sulmi japoneze, e ndjekur nga kineze.

1905 Korea bëhet protektorat japoneze; pas pesë vitesh aneksuar vendin Japoni.

1945 Koreja e Veriut pushtuar nga trupat sovjetike.

Republika 1948 Popullore Demokratike e Koresë formuar, Kim II Sung merr Qeverinë

1950 Korean War: Koreja e Veriut Sulmet Korenë e Jugut

1953 Marrëveshja Pezullimi, kufiri paralele 38

1972 Kushtetuta e re, Kim bëhet president

1994 Kim Sung II vdes

1995-1997 Përmbytjet, thatësira, uria.

1997 Kim Jong II bëhet udhëheqësve të Partisë Komuniste

2000 Samiti Koreja e Veriut - Korea e Jugut.

Politika dhe Mbrojtjes: Shtojca. 6

Emri zyrtar: Choson Minju-juui inmin konghwa-Fuk / Demokratike Republika Popullore e Koresë

Qeveria: Republika, një komunist shtet një-partiak

Kreu i shtetit: Kim Jong Il, kryetar i Komisionit Kombëtar të Mbrojtjes (1998-)

Qeveria: Hong Këngë Nam (1997-)

Partitë politike: Partia e Punëtorëve të Koresë është përveç të dy partive të vogla që mbështesin vetmja parti në vend të lejuara.

Anëtarësimi në organizatat ndërkombëtare dhe rajonale: Lëvizja Mos-Angazhimit, OKB, ARF.

Forcat e Armatosura: Ushtria 9500 000 Burri, i Forcave Ajrore 86 000 njeri flotë prej 46 000 burrave; Forcat paramilitare të sigurisë, duke përfshirë mbrojtjen e kufirit, 189 000 njerëz; rreth 3.5 milion koreanoveriorët janë të organizuar në një milici popullore (2001)

Rekrutimi: 5-8 vjet në forcat tokësore, detare 5-10 vjet, vite Air Force 3-4.

Shpenzimeve të mbrojtjes: $ 1300000000 (Buxheti 2001)

based on 26 ratings Koreja e Veriut 3.0 nga 5 në bazë të 26 ratings
Shkalla Koreja e Veriut


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Korenë e Veriut apo në asnjë mënyrë në lidhje me Korenë e Veriut.

Koment mbi Korenë e Veriut

« | »