. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Jo një qindarkë

Subject: English , Reviews

Në librin Not A Penny më shumë, nuk është një Penny Më pak Jeffrey Archer na sjell historinë e katër burrave, komplot së bashku për të marrë përsëri paratë Ata humbur për të kon-njeri Harvey Metcalf. Libri fillon duke shpjeguar se si Harvey fillon si një kontrabandist në bursë till've bëhet një milioner i korruptuar. Komplot i tij më i ri ka të bëjë me fillimin e një kompani të naftës në Detin e Veriut. "..... Edhe pse Harvey kishte mellowed gjatë viteve dhe të shkurtuar në marrëveshjet e tij më të dyshimta, ai kurrë nuk mund të rezistojë mundësinë për të marrë një rrezik në qoftë se ai mendonte shpërblimi ka të ngjarë të jetë mjaft e madhe. Një mundësi e tillë artë u paraqit në vitin 1964 kur Qeveria e Madhërisë së Saj ftuar aplikacione për të kerkimit dhe prodhimit të licencave në Detin e Veriut. Në atë kohë as Qeveria Brittish as nëpunësit civilë Përfshira kishte ndonjë ide të signifigance ardhshëm të naftës të Detit të Veriut, ose rolin që do të luante në politikë Përfundimisht Brittish. Nëse Qeveria e kishte njohur që në vitin 1978 arabët do të mbajë një armë për drejtuesit e pjesës tjetër të botës, dhe Dhoma e Komuneve Brittish wouldhave nxënësi skocez nacionaliste Anëtarët e Parliment, ai me siguri do të kishte reaguar në një mënyrë të ndryshme. Më 13 maj 1964 Sekretari i Shtetit për Pushtetin vënë para Parliment 'Ligjor Instrumenti-Nr. 708 Continental Shelf-Petrolium. ' Harvey lexoni këtë dokument të veçantë me interes të madh, duke menduar se kjo mund të jetë një mjet për të bërë një fëmijë të jashtëzakonshme. Ai ishte i hipnotizuar veçanërisht nga paragrafi 4 i dokumentit Cili lexuar ..... "
"..... Personat që janë Qytetarët e Kindom Bashkuara dhe kolonive dhe janë rezidentë në Mbretërinë e Bashkuar, ose që janë organet e korporatave incorperated në Mbretërinë e Bashkuar mund të zbatohen në përputhje me këto në Rregulloret për: (a) një licencë të prodhimit; ose (b) një licencë Exploration ..... "
"..... Kur ai kishte studiuar rregulloret në tërësinë e tyre, ai kishte për të rri duarkryq dhe të mendojnë shumë. Vetëm një sasi e vogël e parave ishte e nevojshme për të siguruar një licencë të prodhimit dhe eksplorimit ..... Harvey nuk mund ta besojnë atë. Sa e lehtë do të ishte për të përdorur një licencë e tillë për të krijuar përshtypjen e një ndërmarrje të madhe! Për disa qindra dollarë që ai mund të jetë së bashku me emra të tillë si Shell, BP, Gjithsej, të Gjirit, dhe perëndimor ..... "

Harvey rrëmben një porotë të lirë dhe formon Prospecta naftës, shpejt do publike. Ai fillon shitjen e aksioneve të kompanisë me historinë e një greve të ardhshëm të naftës të mëdha. Harvey fton një të ri të quajtur David Kessler për të trajtuar aksioneve tij dhe ushqen Kessler imformation të rreme në lidhje me një fushë të madhe të naftës. Harvey di Se Davidi nuk do të jetë në gjendje për të mbajtur sekretin. Duke menduar se ai është gati të jetë i pasur, David shkon në një galeri arti për të blerë pikturën e tij të parë, ku ai plotëson Jean-Pierre, pronari.

"..... Jean-Pierre mori Davidin në katin e poshtëm për të treguar atij mbledhjen impresioniste dhe moderne ai kishte ndërtuar gjatë viteve të shumta, nga të vazhdueshme për entuziazëm rreth Underwood. Ata festuan Blerja e parë e Davidit mbi një uiski në detyrë Jean-Pierre-së. "Çfarë linjë e biznesit jeni në, z. Kessler? "" Unë punoj me një kompani të vogël të naftës të quajtur Prospecta naftës, të cilët janë duke eksploruar perspektivat në Detin e Veriut. "" Sikur ndonjë sukses? "Pyeti Jean-Pierre, pak a shumë pa faj. "E pra, në mes të dy prej nesh, ne jemi të ngazëllyer në vend për të ardhmen. Nuk është secretsthat companys aksionet kanë shkuar nga £ 2 në 4 £ në javët e fundit, por askush nuk e di arsyen e vërtetë. '"A do të ishte një investim i mirë për një tregtari të dobët artit pak si veten?" I pyetur Jean- Pierre. "Unë do të ju tregojnë se sa mirë një investim unë mendoj se është," tha David. "Unë jam vënë $ 3,000 në kompani të hënën, e cila është e gjitha që kam lënë në botë tani që unë e kam kapur Venus, Kjo është. Ne do shortley të bënte një njoftim shumë të rëndësishëm. "Një prodhim i kompjuterizuar ndrit në sy të Jean-Pierre-së. Për një nga subelty tij Gallic, një dremitje ishte aq i mirë sa një shkelje syri. Ai nuk ka të ndjekur vijën e bisedës më tej ..... "
David rrjedhjet e informacionit kërkuar Harvey-së në katër, por që bashkëshorti purcheses të mëdha të aksioneve. Pas Harvey shet të gjitha aksionet e tij me çmime escilating, ai ecën larg. David raporton në punë ditën tjetër dhe dera është e mbyllur. David humbur $ 3000. Stephen Bradley, Robin Oakley, Jean-Pierre Lamanns, dhe Zoti Brigsley bashku humbur 1 milion dollarë. Si policia shpjegojnë dredhi për Stefanin ai vendos që ai nuk do të marrë atë që përcakton dhe formulon një ide.
"..... Heshtja mbështjellë në dhomë. Ajo ishte Jean-Pierre i cili theu përsëri: "Pra, çfarë bëni ju sugjeroj, profesor," tha ai me sarkazëm. "A kemi të mbajë një darkë vjetore për të na kujtuar se çfarë budallenj ne kemi qenë?" "Jo, kjo nuk është ajo që unë e kishte në mendje." Stephen hezituar, e kuptuar se ajo që ai ishte gati për të sugjeruar ishte i detyruar të shkaktojë edhe më shumë tronditje. Edhe një herë ai u ngrit në këmbë dhe tha në heshtje dhe deliberatly: "Ne kemi pasur mandat paratë tonë nga një njeri shumë i zgjuar i cili ka provuar të jetë një ekspert në skemën e mashtrimit të ndarë. Askush prej nesh nuk është i ditur për aksione dhe aksione, por ne jemi të gjithë ekspertë në fushat tona vet. Zoterinj, unë sugjeroj që ne atje parat vjedhin atë. -. Jo një qindarkë më shumë, jo një qindarkë më pak "heshtja Disa të dytë u ndjekur nga dhe trazirë. "Vetëm të ecin në dhe të marrë atë unë mendoj?" Tha Robin. "Rrëmbimit atë?" Pyesnin James. "Pse nuk kemi vetëm vrasin hime dhe pretendojnë të sigurimit të jetës?" Tha Jean-Pierre ..... Stephen Vazhdon. "Ju lutem lexoni plotësisht kujdesin tuaj e dosjes. Kjo do të ju informojë më everythingthat dihet për Harvey Metcalf. Secili prej jush duhet të marrë dokumentin larg dhe studiuar informacionin, dhe pastaj të kthehen me një plan se si ne jemi, në mes nesh, për të nxjerrë 1 milion dollarë prej tij pa e tij ndonjëherë qenë i vetëdijshëm për këtë. Të katër prej nesh duhet të dalë me një plan të veçantë. Çdo maj të përfshirë tre të tjera në kirurgji e tij. Ne do të kthehen këtu në kohë katërmbëdhjetë ditë për të paraqitur konkluzionet tona ..... "
Katër por kurdisje katër zgjuar por të guximshme planet për të marrë përsëri paratë Harvey vjedhur. A do të merrni kapur? Sa prej këtyre planeve do të punojë? A do të ndonjëherë të shohin paratë përsëri? Këto pyetje mund të përgjigjet vetëm në faqet e jo një qindarkë Më shumë, Pa Një Penny pak. Ju do të jetë i tëri në idetë e ndërlikuar dhe për rrezikun e kryerjes së çdo veprim. Kjo është një lexuar e madhe!

Rate Jo një qindarkë


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë jo një qindarkë apo në asnjë mënyrë në lidhje me jo një qindarkë.

Koment jo një qindarkë

« | »