.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Oliver Twist

Përmbajtje

Ky libër është në lidhje me një djalë jetim në Angli në vitet 1800. Ai jeton si një fëmijë në një shtëpi e të varfërve, por do të shitet përfundimisht si punë të një sipërmarrësi. Në fillim, ai gëzon kudo goxha të mirë në Përveç një tjetër djalë i cili gjithashtu jeton në shtëpi, vazhdimisht annoys atë. Pas një luftë me të, ai i shpëton në Londër.

Libri është për jetën e djalit, edukimin dhe përvojat atje.

Personazhi kryesor i këtij librit të quajtur Oliver Twist. Emri i djalit është bërë titulli i librit.

Historia është vendosur kryesisht në imët dhe të lemerishme lagjet e varfëra të Londrës ku është shpesh e errët dhe i zymtë.

Oliver jetuar në vitet 1830. Libri fillon me lindjen e tij në strehë vorfënore. Në moshën 9, ai shitur. Ai është 14-15 vjet në fund të librit Mosha e saktë nuk është shpallur kështu që ju duhet të mendoj dhe të kërkoni në fotot.

Përshkrim Personale

Këtu janë dy njerëz të cilët janë më në librin nëse ju nuk llogariten Oliver:

Z. Brown Dashuria: të kujdeset për Ullinjve për një kohë kur ai është shumë i sëmurë. I jep bukë dhe kujdesin. Oliver merr për herë të parë në jetën e tij të mblidhen njerëzit që janë të sjellshëm dhe miqësor ndaj tij.

Z. Fagin: i quajtur edhe çifut, është kreu i bandës hajdut që Oliver kundër tyre do të bien në kur ai mbërriti në Londër.

Ai është një njeri i vjetër shumë të keqe që mëson jetimëve për t'u bërë pickpockets në atë kështu që ai mund të bëjë para.

Fagin dhe Brown Dashuria përkasin dy sferat e ndryshme të jetës dhe nuk e njohin njëri-tjetrin në të gjitha.

Karakteret janë shumë realiste në histori, ndoshta për shkak se ata janë përshkruar pikërisht si unë besoj se populli ishte në vitet 1800.

Ne e dimë se Shtëpi e të varfërve fëmijë / jetimë janë trajtuar në mënyrën se libri përshkruan. Këta njerëz të ligj ishin në fakt e vërtetë atëherë.

Oliver është personi që ju të merrni të dini më mirë, sepse ne kemi marrë për të ndjekur gjatë gjithë fëmijërisë së tij. Oliver është lloj por shumë i trembur dhe nuk duan të lënduar askënd. Njerëzit e tjerë nuk mund të di në të njëjtën mënyrë. Por e kupton në Fagin-së shumë i keq. Ne e dimë asgjë për sfondin e tij dhe pse ai është bërë personi është ai.

Personazhet në librin do të kishte bërë pikërisht të njëjtën gjë në të vërtetë në libër është se si fëmijët e varfër e kishte atë pastaj.

Mjedisi Përshkrim

Rrugica, erë e keqe, i poshtër, minjtë dhe sëmundjet. Si do ta përshkruanit zonën përreth personazhet kryesore. Quite mjerueshme me fjalë të tjera.

Mjedisi është i vërtetë, unë mendoj, sepse ka vizatime që tregojnë se si duket nga dhe çfarë ndodh. Ju pastaj të marrë një pamje të qartë në frontin e tij se si mjedisi është. Autori shkruan për mjedisin në kushte të tilla që mund të vërtetë kuptojnë se si të mjerueshme është.

Ajo që unë kujtoj më e mirë është rrugica shumë të imët dhe të errët ku ajo thotë se njerëzit hije e fshehur në mes të shtëpive, shpesh të frikësuar dhe të uritur.

Ajo recurs shpesh në histori.

Mesazhi juaj

Charles Dickens shkroi librin mjaftueshme për të të treguar të gjithë se si fëmijët e tmerrshme e varfër kishin atje gjatë kësaj kohe. Ai donte të ndryshonte shoqërinë në mënyrë që fëmijët të marrë më të mirë dhe në fund ai arriti të sjellë autoritetet sociale.

Unë mendoj se mesazhi është shumë e rëndësishme sepse fëmijët e varfër as ndjeu apo kishte ajo e mirë. Ata ishin skllevër.

Autor

Emri i tij është Charles Dickens dhe ka lindur në 1812 në Kent. Kur ai ishte 11, ai erdhi në Londër. Në Londër, ai kishte për të mbështetur veten e tij për babai i tij përfundoi në burg për shkak të borxheve të papaguara. Charles kishte për të fillojë të punojë në një fabrikë me këpucë të zeza (këpucë të zeza burrave ngjyra). Kjo është e thënë të ketë qenë koha më e keqe e jetës së tij, por ajo ishte atëherë që ai u bë i vetëdijshëm varfërisë dhe shfrytëzimit të punës së fëmijëve. Përfundimisht ai trajnuar për stenograf (shkrimi karakter, përdoret për shembull për të shkruar ndërsa dikush është duke folur, ajo është e shpejtë për të shkruar) dhe më vonë u bë një gazetar.

Disa libra të tjerë ai ka shkruar:

1. David Copperfield. Kjo është autobiografi e tij.

Gazeta pas vdekjes 2. Pickwick klubit. Kjo është libri i tij i parë në 1836

3. Pritjet e Madhe

4. Nicholas Nickleby

5. Misteri i Edwin Drood (e papërfunduar, ai vdiq në vitin 1870 para se ai hyri në fund)

Ai tallet me lehtësim të dobët dhe drejtësinë. Ai në këtë mënyrë e bën humorin e një problemi serioz. Ajo i prekur mendimet lexuesve kështu që ishte një performancë e madhe nga kjo. Fëmijët gëzuar atë më mirë. Një shembull i Dickens tregon mënyrën, kur Oliver Twist do të marrë frymën e tij të parë pas lindjes. Ai e përshkruan atë: "Ishte shumë e vështirë për të bindur Oliver për të ndërmarrë punën e frymëmarrjes, një punë e vështirë, por një punë si porosi bërë i domosdoshëm për ekzistencën tonë."

Rebecca Axelsson

based on 8 ratings Twist Oliver, 1,8 nga 5 bazuar në 8 vlerësime
Rate Oliver Twist


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Oliver Twist ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Oliver Twist.

Koment Oliver Twist

« | »