.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Nëse piramidat

Unë kam zgjedhur për të punuar në piramidat, sepse unë mendoj se piramidat janë interesante. Unë dua të di gjëra rreth tyre si Kush ishin të parët për të ndërtuar piramidat? Ndërtuar ata ashtu si ndërtesë të rëndë? Si për të ndërtuar një piramidë? Cili ishte piramida e madhe? Cilat janë piramidat më të famshme? Piramidat egjiptiane janë varret që faraonëve ndërtuar për veten e tij, dhe për të treguar se si i fuqishëm ata ishin. Finer varreza, më shumë pushtet dhe respekt ata prodhohen. Piramida ishte një zhvillim i mastaba, e cila ishte një, ndërtesë e ulët katror varr. Ato piramidat e parë ishin hap piramidat që u ngritën nga mastabor bërë pirg mbi njëri-tjetrin. Ndërtimi filloi rreth 2640 pes nga faraonit Djoser (Zoser) piramidat Shumicën janë orientuar pikërisht nga pikat kardinale. Pra, gjëja e parë që bëri kur një piramidë që do të ndërtohet, ishte për të orientuar ku do të ndërtohet. Pastaj u sollën boulders cila përbëhej kryesisht nga gëlqerorë nga krimet e afërta, dhe bëri që të kalonin lumin Nil me anije, dhe pastaj tërhequr ato në veglat për piramidën. Up piramidës tërhoqi gati 20 për të boulders, e cila u smeared me baltë dhe ujë mbi shkrimet dhe peshuar midis 1 në 15 ton. Ata u larguan ata deri në ramps të tokës, guri dhe rërë, e cila është ndërtuar në krye, si piramida ishte më e lartë. Kur mbaruan ndërtimin i mori off ramps. Një tjetër teori është se ata ndërtuan një ndjenjë të nxehtë shkallë spirale me anët e piramidës. Por unë mendoj se teoria e parë është më i saktë sepse është gjë shumë rreth ku kam gjetur fakte mi.
Rreth piramidat atëherë le të courtiers dhe fisnikët të ndërtuar varret e tyre, e cila kishte mastabaform.

Ndërtimi u krye kur Nil përmbytur dhe ata nuk mund të kultivojnë tokën. Ndërtuesit gjasa nuk ishin skllevër, por fshatarët që shumë ende besojnë. Për pse do robërit shkruaj tekste të tilla si "Cheops krijon dashuri" dhe "Cheops kurorë e bardhë është e fortë", në disa nga boulders në Piramidën e Madhe. Ndërtuesit kanë qenë krenar për të ndihmuar të Faraonin e saj për të ndërtuar piramidën e tij, dhe kështu mori atyre ushqim dhe veshje e cila ishte e çmuar në dimër, kur ju nuk e mori asgjë në bujqësi. Ata gjithashtu mori hudhër dhe radishes gjë që ishte e mirë për stomakun. Profesionet ndërtues 'ishin gurëgdhendësit, surveyors, metalpunuesve, zdrukthtarë, skulptorë, piktorë apo shfrytëzues të ndryshëm të ashpra të tilla si Zvarritje gurë. Vendin e punës ishte e rrezikshme dhe kjo ka ndodhur shpesh aksidente ku punëtorët shtrydhur dhe grimcuar me vdekje nën shkëmbinj.

Piramida e parë është ndërtuar nga faraonit Djoser ndërtues Imhotep, i cili ishte një arkitekt, astronom, skulptorët, mjek, prift dhe autor. Piramida është një piramidë hap që është 60 m të lartë dhe përbëhet nga gjashtë ledges. Ajo është ndërtuar në vitin 2640 para Krishtit Saqqara. Rreth piramidën e ndërtuar atyre një kompleks varri, me pavionet e ndryshme dhe offerhus. Piramida është e rrethuar nga një mur i lartë 10 m. Shumë historianë besojnë se ishte ndërtimi i piramidës që lidhet Egjiptin në kombin e parë në botë. Fundit i dinastisë vet Djoser, HUNI ndërtuar piramidën e parë me anët të qetë. Ai e ndërtoi atë në Medum në fund të 2600 para Krishtit. Një tjetër kuptim për të ndërtuar Djoser piramidë
ishte se kjo do të jetë një shkallë të diellit zot i Djoser kur ai vdiq.
Piramida më e madhe e Gizës, e ndërtuar nga arkitekti Mahnud Hotep vjet 2560f Cr. Rreth 50.000 njerëz kanë punuar për të ndërtuar piramidën, por sipas burimeve të lashta ka punuar 100.000 persona, të cilat mendoj se duket i tepruar. Kjo është 146,7 metra e lartë dhe çdo faqe është 230 m të gjerë. Ai përbëhet nga 2.3 milionë blloqe guri dhe gjithë piramida peshon rreth 5 750.000.000.000 ton. U deshën 26 vjet për të ndërtuar piramidën e Gizës. Të gjitha boulders të mjaftueshme për të ndërtuar një mur të ulët rreth globit. Sipërfaqja piramidë vënë ato pastaj një shtresë e suva të bardhë gëlqeror, të cilën ata e bëri mbi ta më e piramidave. Por ajo ka veshur larg, një piramidë që nuk do të fshij mbi Piramida e Khafre, ku pak suva gur gëlqeror mbetet në krye. Zona Cheopspyramidens është rreth 53.000 metra katrore. Emri i vërtetë Khufu-së është në të vërtetë Khufu, Cheops është emri grek.
Në 1954 ata zbuluan një anije që Khufu varrosur në mënyrë që ai të mund ta përdorin atë në udhëtimin e tij të fundit. Anija përbëhet nga 1.224 pjesë të ruajtura mirë që ne u ul së bashku, dhe kështu mori një pamje të asaj se si anijet dukej si në atë kohë. Babai Khufu-së Snofru ndërtuar një piramidë të qetë në no, por kur ju të ndërtuar gjysmë ishte e nevojshme për të reduktuar shpatin, rezultati u bë kaq i shëmtuar që ai kishte ndërtuar një piramidë në Medum.

Piramidat kanë shumë pasazhe të fshehtë nën tokë, por shumë prej tyre janë atje për të tradhtoj hajdutët e rënda, të cilat nuk kanë pasur sukses. Varret janë pikërisht kundërshton faraonëve hequr dorë, për të marrë pushtetin dhe respekt në jetën e tyre të ardhshëm. Objektet mund p.sh. të jetë headrests, kutitë e përmbajtjes çmuar, gotë, maska ​​e fytyrës prej ari, modele varkë, stolitë gjoks dhe pothuajse çdo gjë tjetër nga jeta e tyre.

Egjiptasit besonin se dikujt shpirti (Ba) dhe homologu madje shpirtëror i vetvetes (Ka) do të gjenin trupin e tij që ata të jetojnë një jetë të përjetshme. Pra, për këtë arsye të kërkuar për të marrë njerëz të pasur dhe të respektuar hedhin trupin e tij në shkretëtirë, sepse pastaj ate asdjuren deri trupin tuaj dhe ju nuk jetoi një jetë të përjetshme. Prandaj mummified dhe varrosur ata trupa në piramidat sigurtë dhe një mastabor, për të cilat besonte atyre që trupat do të jenë të mbrojtura.

Piramidat janë të llogaritet si një nga shtatë mrekullitë e botës, dhe fjala piramidale ka shkëlqim në mes.

Ora Piramidat zgjati për 1.000 vjet ndërmjet 2640-1630 para Krishtit, dhe në atë kohë arriti të ndërtojë më shumë se 80 piramidat. Por rreth vitit 2200 para Krishtit, ishte mungesa e parave në Mbretërinë e Vjetër, kryesisht për shkak të ndërtimit të piramidës. Kjo është e dukshme në Mycerinos piramidë është ndërtuar në mes të 2532-2504 para Krishtit. Ajo është e
më pak se gjysma që i Gizës, vetëm 66 metra të lartë. Prandaj Piramidat kontribuar jo vetëm për të mbledhur Egjiptin, por edhe të kulturës shumë të zhvilluar shkoi nën.

Pra, gjatë Mbretërisë së Mesme u bë prandaj gradualisht për të përdorur varret shkëmb që ishin më të lirë për të ndërtuar. Pritini varret u ndërtuan në Luginën e Mbretërve, si lugina më vonë mori nxehtë. Egjiptasit besonin se varret do të jenë më pak të arritshme për grabitës varri

Ka edhe piramidat e Mesopotamisë dhe qendrore amerikane, por ajo është veçanërisht i rëndësishëm themeli për në tempull.

Ka ende dy pallate dhe tempuj, dhe ndoshta edhe të tëra piramidat që nuk kanë ende gjet i varrosur nën malet e rërës.
Unë mendoj se kjo është argëtim për të bërë kërkime mbi piramidat. Por unë mendova se do të ishte më shumë fakte në lidhje me piramidat, por unë kam ende mësuar shumica e asaj që kam kërkuar të di. Unë do të të pëlqente të dinë pak më shumë për disa piramidat ndryshme.

based on 34 ratings Nëse piramidat, 2,0 nga 5 në bazë të 34 ratings
Rate Nëse piramidat


Related schoolwork
Në vijim është puna shkollë që përfshin Nëse piramida apo në asnjë mënyrë në lidhje me Nëse piramidat.

Koment mbi piramidat

« | »