.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Operativ

Një sistem operativ është një lloj i softuerit që shkon pas një sistem file të veçantë (p.sh. FAT32, NTFS). Zakonisht një ndërfaqe grafike të komminucera me hardware e kompjuterit. Microsoft Windows OS është användarvänligast dhe të përdorura nga ne përdoruesit "të zakonshëm". Linux është përdorur kryesisht nga administratorët e rrjetit të rrjeteve të mëdha. MAC OS përdoret jetën më shpesh në osov biznesit. Nëse ne të përqëndrohet në OS më e zakonshme për Windows, OS që mbështet shumica software. Dritaret janë gjithashtu OS që është më në përputhje me pjesën më të madhe të tregut hardware. Çfarë ju me të vërtetë dëshironi të dini rreth sistemeve operative lidhen veten pak e paqartë për të, por unë do të përpiqem mua se si mendimi im shkon aseteve;
1. OS është shtresa ndërmjet hardware dhe aplikacionet tuaja.
2. kontrollet OS dhe menaxhon komunikimin ndërmjet hardware dhe aplikimet.
3. Një OS është një koleksion nga ato dhe zero (numri binar), e cila shërben për të kontrolluar hardware.
Ju mund të më pyesni për çdo gjë është e qartë, ose në qoftë se unë të formuluara keq tim.
Por sistemi operativ është shumë e thjeshtë dhe i tha shkurtimisht software që është përdorur për të marrë kërkesat tuaja për të komunikuar me hardware tuaj. Detyra Sistemi operativ është për pjesën më të madhe për t'u kujdesur për të dhe monitoruar aplikacionet e përdorura në / off kompjuterin tuaj në mënyrë që ata të "bashkëjetojnë" në kompjuter "burimeve" të (p.sh. disqet e rrjetit, terminalet, tastierë, monitoron, CPU dhe kujtesës) .

Rate Sisteme Operative


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me sistemin operativ, ose në asnjë mënyrë në lidhje me sistemin operativ.

Koment operativ

|