.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Kisha Ortodokse

Titulli: Feja

Kisha Ortodokse u themelua në Ostrom, dhe ajo është e thënë të jetë e themeluar nga Jezusi.
Numri i anëtarëve të Kishës Ortodokse është rreth 200 milion.
Dem peshkopët më të lartë zakonisht quhet Patriarkët, dhe patriarku Konstantinopelska konsiderohet Kryeministri, në disa vende të quajtur udhëheqësit e Kryepeshkopit apo Metropolitan. Por vetëm për shkak se ju jeni një peshkop i lartë nuk do të thotë se e ka kontrollin mbi të gjithë Mbretërinë e Kishës Ortodokse, nuk ka shembull Kisha Rumänsk- Ortodokse, Kisha ortodokse greke, Kisha Ortodokse Serbe, etj ..
Me të hyrë në një kishë ortodokse do të jetë i parë në departamentin që simbolizon tokën, atëherë në qoftë se ju shkoni më tutje në mënyrë që ju të merrni në ikonostasit. Ikonostasi i ka tri dyer, dy anë të vogla dhe një njeri i madh në mes të quajtur porta e mbretit, ose "port të bukur".
Nëse ju shkoni nëpër portën e mbretit, do t'ju çojë në pjesën e shenjtë të kishës, që është pjesa që simbolizon qiellin aty edhe qëndron altarin e Perëndisë.
Karakteristika Kisha Orthodhokse
Brenda Kishës Ortodokse janë edhe shumë gjëra negative.
Ashtu si për shembull, se ka vetëm një numër disa nga stola për ata të moshuar dhe me aftësi të kufizuara, dhe gjatë panairit ndoshta duhet të qëndrojnë lart ose pushojnë në gjunjë tuaj. Edhe pse për ata anëtarë ortodokse atëherë ajo është e vlefshme, për festimin për të hapur porta e mbretit dhe populli merrni për të parë rikedomar.Ikoner qiellor dhe shenjtorët
Në çdo kishë ortodokse është një ikonostasi, një ikonostasi është një udhë e madhe që është nxjerrja e fotove vlerësua. Fotografitë quhen ikona dhe imazhe imazhe në tex Jezusi, Maria, martirëve dhe shenjtorëve.
Për ata fetare kështu ikonat nuk janë si imazhe normale, kështu që për ta kjo është si një shijim paraprak i qiellit.
Pra, pse nuk ju trajtoni ikonat me nderim gjatë shërbimeve të adhurimit ju mund të vazhdojë për një ikonë dhe puthje atë dhe të ndezin një qiri në frontin e tij.
Të gjithë anëtarët e Kishës Orthodhokse në shtëpi "qoshe të bukur" të tyre që është ku ata mbajnë ikonat e tyre së bashku me një llambë të naftës.

Fundjavë esenciale
Ka disa fundjavave të rëndësishme edhe në kuadër të Kishës Ortodokse.
Më e rëndësishme e tyre është Pashka, duke filluar Evën Pashkëve me fishekzjarre dhe kumbues e këmbanat, ata gjithashtu kanë një moment të vogël hakmarrës ku ju hedhin një kukull në zjarr, kukull është menduar të jetë Juda.
Juda ishte personi që dërgoi Jezusin me vdekje, ai ishte gjithashtu një nga 12 dishepujt e Jezusit. Gjatë festë Pashkëve sonte është njerëzit në procesion rreth kishës, për të shkuar në procesion do të thotë se ajo shkon rreth e rreth ngadalë
në formën e një treni, ata zakonisht shkojnë në procesion gjatë ceremonive caktuara si funeralëve ose gjatë festat kryesore.
Në mesnatë thirrja për "Krishti u ngjall" dhe pastaj brohorisnin dhe puthur njerëzit së bashku.

Manastiret
Në çdo kishë ka shumë të manastireve, Kisha Ortodokse ka rreth 20 manastire të ndryshme me rreth 2000 murgjit në çdo. Manastiri më i famshëm ka ekzistuar për mijëra vjet dhe quhet murg republikë Athos, ajo shtrihet në një gadishull jetojnë në verilindje të Greqisë, për 100 vjet, ka pasur 8.000.000 murgjit në ishullin e famshëm murg Karpathos. Të gjitha manastiret janë të pavarur.

Dokumentet e shenjta
Sakramentet e Kishës Ortodokse quhen misteret. Çfarë nënkuptoni me misteret është që njeriu në një mënyrë sublime, pjesë e fuqisë së Perëndisë nëpërmjet shtatë dokumente të shenjta, edhe pse ajo është e njëjtë sakramenti i Kishës Katolike, ka ende dallime të vogla.

• Pagëzimi
Në vend të zhytje kokën e tij në një tas kështu që ju dip tërë trupin nën ujë, si flijim Perëndisë, si ju vënë në një tufë e flokëve nga fëmija.

• Konfirmimi
Në Kishën Orthodhokse konfirmon një fëmijë pas pagëzimit, pastaj vajosjes fëmijën me vaj të shenjtëruar.

• Rrëfimi
Rrëfimi është në thelb e njëjtë si në Kishën Katolike,
I vetmi ndryshim është se ju nuk e përdorni ndonjë konfesionale.

• Darka e Fundit
Në vend të pirë verë dhe të hahet bukë për veten e tyre, kështu që ne hani bukë dhe verë së bashku me një lugë.

• Martesa
Një njeri i cili ka qenë shugurua prift nuk mund të jetë pjesë e një martese, por njerëzit të cilët tashmë janë të martuar mund të bëhen priftërinj, por jo peshkopë. Kisha ortodokse është divorci nuk ndalohet, dhe ju mund të martohet përsëri.

based on 44 ratings Kisha Ortodokse, 2.4 nga 5 në bazë të 44 ratings
Kisha Ortodokse Vlerësoni


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Kishën Ortodokse apo në asnjë mënyrë në lidhje me Kishën Ortodokse.

Një përgjigje të "Kishës Ortodokse"

  1. Një Wed 19 Jan 2010 at 01:47 #

    të gjithë ortodoksë nuk janë "qoshe të bukur" dhe "Rrëfimi Jo" është shumë e ndryshme nga katolik.
    dhe duke qëndruar në këmbë gjatë një ceremonie për të treguar respekt, nuk ka asgjë negative. dhe jo e kundërta. dhe grupe janë në dispozicion për ata me të vërtetë e vjetër, të rriturit mund të sigurisht qëndrojnë më vete?

    përndryshe, ata ishin të mira, por duhet të jenë të kujdesshëm kur shkrim në lidhje me fenë. kjo është një temë e ndjeshme

Koment Kishën Ortodokse

« | »