.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Lavjerrës

Hipoteza

Ne besojmë se në vijim janë të rëndësishme për lekundese lavjerrës:
• rezistencës Air
• Gjatësia e vargut
• Pesha (pesha)
• Angle lirohet nga

Materialet

• Qëndroni
• String (gjatesite e ndryshme)
• pesha të ndryshme
• copa kartoni se rezistenca e ajrit
• kronometër

Rezultatet

Të gjitha rezultatet janë kryer me "5 luhatje" mbrapa dhe me radhë.

Pa rezistencës së ajrit

Gjatësia e vargut (cm) Pesha në Pesha (gram) Koha (sekonda) numrin e diplomave të përballet me-off
47 100 07:06 Jo të matur
47 20 07:28 Jo të matur
50 100 07:09 Jo të matur
50 20 07:18 Jo të matur
07:00 50 20 50 °
50 20 06:93 50 °
07:00 50 100 50 °
07:00 50 100 50 °
07:35 50 100 20 °
07:40 50 100 20 °
07:28 50 100 30 °
07:28 50 100 30 °
42 100 06:59 50 °
42 100 06:67 50 °
42 100 06:88 20 °
42 100 06:78 20 °
42 100 06:68 30 °
32 100 05:65 50 °
32 100 06:03 20 °
32 100 05:78 50
32 100 05:75 50 °
32 100 06:03 20 °
32 100 05:97 30 °
32 100 05:84 30 °
32 20 05:62 50 °
32 20 05:78 50 °

Me rezistencën e ajrit (bërë nga kartoni)

Gjatësia e vargut (cm) Pesha në Pesha (gram) Koha (sekonda) numrin e diplomave të përballet me-off
42 100 06:66 50 °
42 100 06:59 50 °
42 100 06:47 50 °

Vlerësimi i hipotezave dhe eksperimente

Sipas vlerësimit tonë, jo peshe aq e rëndësishme për lekundese lavjerrës, kjo vlen edhe për rezistencën e ajrit. Rezistenca e ajrit, kemi bërë një copë kartoni, ndoshta ajo mund të ngadalësojnë shpejtësinë e lavjerrësit nëse do të kishim pasur një ndryshim të madh të lavjerrësit, por ajo nuk ka ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme në periudhën lëkundje. Por, megjithatë ne ishim të drejtë në dy pika të hipotezën tonë: se gjatësia e vargut dhe numrin e diplomave ju lirimin peshë off bërë një ndryshim në rezultatet. Edhe pse ndryshon pak në mes të moshës rezultateve me pesha të ndryshme dhe rezistenca e ajrit, kështu që ne supozojmë se kjo është vetëm për shkak se ju nuk e kanë ngritur kronometrin në të saktë të njëjtën kohë (kjo ndryshon vetëm hundredths). Ne matur me kujdes çdo herë në mënyrë që ajo ishte e njëjtë gjatësia e vargut, dhe ne ra në peshë nga i njëjti kënd gjithë kohës. Kur ne kemi ekzaminuar arsyet e ndryshme që kemi pasur të njëjtat përmasa, pesha dhe kendin e çdo gjë tjetër. Si e tillë kur ne kontrolluar nëse pesha ishte e parëndësishme, ne kishim të njëjtën gjatësi të vargut dhe kendin e lirimit poshtë gjithë kohës. Ne kemi matur me 5 "swings" mbrapa dhe me radhë të gjithë kohës vetëm për shkak se ne nuk e duam matjet e një të dytë, atëherë do të jetë më e vështirë për të parë se çfarë koha ndarë stilolaps ishte për shkak.

Kështu, konkluzioni ynë në këtë eksperiment që ajo që ka rëndësi për lavjerrës është lekundese cili kënd ju lirimin peshën off dhe gjatësinë e vargut. Unë mendoj se gjatësia e vargut është shumë e rëndësishme, sepse kur vargu është më e gjatë të merrni peshën një rrugë më të gjatë për të shkuar përpara dhe ajo do të marrë më të gjatë. Kjo është edhe këndi ju lirimin peshën off kur ju lirimin e tij nga këndi më të vogël (deri më e lartë), rrugë e gjatë për të lëkundur në dhe ajo zgjat më shumë. Unë nuk mendoj se pesha është e parëndësishme se kur ju le poshtë peshë më shpejt mund të mendoj se në qoftë se ju keni një peshë më të madhe se një më të vogël, por pastaj kur pesha është në një rrugë në rrugë deri dhe ajo ka një theks më i madh nevojitet më shumë fuqi dhe shpejtësi lavjerrës ngadalësuar. Nëse ju pastaj të ketë një peshë të lehta kështu që ajo shkon më ngadalë në rrugën poshtë, por së shpejti hamall në rrugë për shkak se ajo nuk ka nevojë për sa më shumë pushtet. Kjo do të thotë që ju mund të them se ata të anulojë njëri-tjetrin me shpejtësi si ata të shkojnë me shpejtësi të ndryshme në rrugët e ndryshme (poshtë dhe lart rrugës).

Anders Johansson

based on 14 ratings Lavjerrës, 2.4 nga 5 në bazë të 14 ratings
Vlerësoni Pendulum


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me lavjerrës ose në asnjë mënyrë në lidhje me lavjerrës.

Një përgjigje të "lavjerrësit"

  1. Lisa më 20 mars, 2012 at 23:58 #

    Çfarë do të thotë nga rezistenca e ajrit? Çfarë është ajo që ju bëni me kuti në mënyrë për të reduktuar terhiq? :)

Koment lavjerrës

« | »