.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Plitvicës Liqene

Unë jam gonna të ju tregojë për një park kombëtar në Kroaci quajtur Plitvicës Liqene, ose në anglisht Plitvicës Liqene. Plitvicës Liqene është parku më i njohur kombëtar në Kroaci It'sa fenomen unik natyror dhe akull Ndër pamjet më të bukura të natyrës në Evropë. Për shkak të evolucionit tyre unike dhe bukurisë, në vitin 1979 Plitvicës Liqene u Regjistruar në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Parku Kombëtar është e vendosur në gjysmë të rrugës në mes të kryeqytetit Zagrebit dhe Zadarit në bregdet.
Bukurinë e Liqeneve të Plitvicës qëndron në Vogla Liqene saj gjashtëmbëdhjetë Cili është i ndërlidhur me ujëvarat. Ujëvarat e akull krijuar nga depozitimi i travertin dhe një lloj të veçantë të gëlqerorëve. Liqenet dhe ujëvarat e akull edhe tërheqjen kryesore e këtij parku unike. Sistemi Liqeni është i ndarë në liqenet e sipërme dhe liqenet më të ulët.
Akull lartë Liqeni Prošćansko Liqeni Cila është 639meters lartë dhe sherr e akull Novakovica Brod me 503meters. Liqeni më i madh është Kozjak dhe ujëvarë madhe është Veliki Slap, dhe 70meters akull gjatë.
Përveç nga liqenet dhe pyjet, Park është zbukuruar me disa shpella, burime, livadhe lule, dhe është e banuar nga ariu i murrmë, dhelpra, zdrugoj, macja e egër dhe ujku Midis llojeve të tjera të kafshëve. Cliffy shkëmbinj përreth liqeneve dhe përgjatë lumit Korana comp rritet 14 shpella në gëlqeror dhe 6 shpella në travertin. Sastavci që do të thotë Connections është vendi ku Liqene përfundon dhe lumi Korana fillon.
Klima është alpine. Temperatura e ujit në liqenin e Prošćansko dhe Kozjak arrin deri 24 ° C në verë. I gjithë rajoni është coverd me borë nga nëntori deri në fund të marsit; liqenet janë të ngrira në dhjetor dhe janar duke ofruar një pamje magjike mbi peizazhin dimëror.
Popullariteti i këtij parku është gjithashtu në përdorimin e automjeteve speciale për transportin e vizitorëve, trenat panoramike dhe anije elektrike.
Parku është i hapur çdo ditë gjatë gjithë vitit, me orë të hapur më gjatë verës. Koha më e mirë për të vizituar parkun është në verë dhe dimër.

Shkalla e Plitvicës Liqene


Projektet Related shkollore
Më poshtë është schoolwork bëjnë Plitvicës Liqene apo në asnjë mënyrë në lidhje me Plitvicës Lakes.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Liqeneve të Plitvicës

« | »