.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Psikologji

Subject: Psikologji

Njësia studim 1

Psikologji vjen nga f.Kr, ajo është messt e sjelljes njerëzore dhe të kafshëve dhe se si të beteer me njerëz të tjerë dhe si të sillen dhe si të mësojnë gjëra nga njoftimi i lindjes deri sa të vdesin. . Psikologji vjen nga Greqia dhe psikologjia do të thotë shkencë dhe shpirtin.

Psikologji ishte një pjesë e filozofisë deri Wilhelm Wundt ndërtuar një laborator në Leipzig në përpjekje për të gjetur shkakun e sjelljes njerëzore.
Këtu, unë do të shkruaj pak për njerëzit që janë të njohur në psikologji.

1: Wilhelm Wund lindur më 16-8-1832 në Neckarau pranë Mannheim. Ai ishte fiziolog Badde dhe psikolog, ai ishte tashmë si një fëmijë i interesuar për kërkime psikologjinë. Wilhelm vdiq 31-8-1920 në GroBbothen vendosur në Tyskland.Wilhelm Wund ishte një studiues gjerman në psikologji dhe fiziologjisë.

2: Ivan Pavlov u lind në 1849-09-14 Ryazan gjendet në Russland. Ai filloi të eksperimentonte me qentë në vitet 1900, se si ajo formuar pështymë në gojën e tyre, dhe ajo erdhi kur ju sapo paraqitur atyre ushqim, ata filluan tyre goja prodhojnë pështymë. Ai mori çmimin Nobel 1904 në Mjekësisë, për shpjegimin e tij se si nervat kontrollojnë pankreasit.

3: John B Watson, i lindur në 8-1-1878, e ndjekur nga hulumtimet Ivan Pavlov. Hulumtimi i Gjonit ishte se ajo ishte një letër shtypur kur lindi, dhe pasi që ju mund të bëhet männika ose krijesë që ju dashur bli.Han do të thotë më shumë në botë është mjedisi që kontrollojnë personin për blir.Han botoi idetë e tij në në 1913, ai e pa atë si një mënyrë të re të kryerjen e hulumtimit mbi psikologjinë. Ai ishte një shkencëtar amerikan i cili vdiq 25-9-1958.

4:. Sigmund Freud ka lindur në Leipzeg në 1856, pastaj ai shkoi në Vjenë dhe filloi të studiojë mjekësi, ku mjeku, por ai nuk dëshiroi të vërtetë të jetë një mjek, por e bëri atë për të marrë qasje në shkencat natyrore dhe ai kishte një karrierë të kufizuar në universitet, sepse ata do të ndihmojë ai ishte jud.Han së pari filloi të analizuar veten lart për undoms moshës dhe drömar e tyre dhe lajmërimeve të saj, pasi babai i tij vdiq.
Pastaj ai filloi me të tjerët, të tilla si hipnozë dhe ujë të nxehtë. Ai analysste seksualitetin fëmijëve messt vegjël, dhe atë që betydes osv.Och vëmendje shumë të paguajë nxehtë kur ai është teori u soll. Ai shkroi një libër të quajtur : D römtydning: në vitin 1900, të njëjtin vit ai hapi një një pritje. Në vitin 1939 ai u transferua në Austri në afërsi të Gjermanisë, ku ai vdiq në vitin 1939, ai ende ka një rol të madh në pothuajse çdo gjë të bëjë me seksualitetin psikologji dhe ajo që ne përdorim çdo ditë si Frojdi tänksätt.Sigmund ishte një studiues gjerman në psikologji.

5: Josef Breuer ka lindur në Vjenë në 1842-1-15, dhe ai lexoi te mjeku së bashku me Freud. Ai doli në vitin 1867 në trajnimin mjekësor dhe filloi të punojë si një asistent në universitetet.han ishte një mjek austriak dhe vdiq 20-6-1925.

Një Psikologji

Sudieenhet 1
Perspektivat Psikologjike
Nuk janë perspektivat e ndryshme psikologjike se si ne mendojmë dhe të bëjë gjëra që ne bëjmë. Ju mund të them se është se në qoftë se ju nuk ndiheni mirë në lidhje me diçka negative që ndikon një person, për shembull, që keni frikë nga diçka, ajo mund të jetë një person që ju jeni të frikësuar apo të frikësuar e errët.
Dikush mund të thotë se kjo është se si ju shikoni në gjëra të tilla si e sheh atë që e dëshiron për të parë, se si të merren me njerëz të tjerë në situationer.Och të ndryshme se si të varen në botë dhe njerëzit që janë afër të tilla si familja e tij.

1: Perspektiva Biologjike
Perspektiva biologjike, duke shkuar nga shumica e trashëgimisë, si për të zhvilluar, atë që ata trashëgojnë nga prindërit e tyre dhe släkter.Wilhelm Wundt ishte një nga ata që ka punuar në perspektiv.Hittills biologjike shtëpizë hulumtuesit psiko-biologjike nuk ka gjetur shpjegime për 1990 njerëzve beteende.Från kanë perspektiver biologjike bëhen të fortë në psikologji, dhe kjo varet prej tyre, hulumtimit të trurit e cila ka gjordt.

2: Perspektiva sjelljes
Kjo është më shumë për mënyrën se si ne qeveriset në bazë, pasi që e ka shtëpizë në proceset e të mësuarit kur foragjere të jenë betee veten si një ka, për shembull, kur një fëmijë është i uritur, pastaj britmat. ajo është sjellja e fëmijëve, pasi ajo / ai është i uritur dhe kërkon ushqim. dhe sjellje shumë është mësuar tashmë dhe çrregullime psikiatrike mund të jetë për shkak të inlärning.Behavioristiska pahijshme perspektiver ndërtuar në hulumtimet Pavlov dhe idetë Watson nga fillimi. Është Mjedis dhe mjedisi që na bën personin bëhemi.

3: Perspektiva Psychodynamic
Ai thotë se fëmijëria është ajo që ju bën beteer si ai, dhe se kjo ndikon në sjelljen e njerëzve dhe shëndetin mendor në perspektivën framtiden.Psykodynamiska vjen nga teoria e Frojdit teori.Freud ishte se ka gjithmonë arsye për sjelljen tonë dhe më ne nuk e dimë për it.There mund të jenë dëshirat dhe dëshirat.

4: Perspektiva Humanistika
Ai thotë se ndër njerëzore është një qenie të lirë që mund të jenë në gjendje të bëjnë vendimet e tyre dhe se si ne tregti në njeri tjetër situationer.Att beson veten dhe të kontrolluar jetën e tij si një njeri vill.Men shpesh pengohet pabarazive të zhvillimit njerëzor. Abraham Maslow dhe Carl Roger ishte företrädaer i psikologjisë humaniste dhe humanistika perspektiva filloi në vitin 1960 u përpoq për të shpjeguar sjelljen mänksligs.

5: Perspektiva Njohës
Kjo është se si njerëzit mendojnë, ndjejnë dhe ju mund të thonë se kjo është qendra e tänkande.Människors menduarit e njerëzve është e lidhur me situationer.Man vetë-perceptuar mund të themi se ajo është aftësia e njeriut për të kujtuar dhe për të mësuar gjëra të reja, se si të përdorin njohuritë e tyre në e tyre Perspektiva omvärld.Kognitiva është bërë e rëndësishme për perspektiva störninga.den mendor njohës filloi në 1960, Jean Piaget studioi për të menduarit njerëz normalë s.

6: Perspektivat sociale psikologjike
Ajo mund të thuhet se ajo është në lidhje se si për të bashkëvepruar në grupe, komunitete, si për të ngritur vlerat dhe se si komunikimi Me njerëz të tjerë dhe çfarë standardet ata kanë. Kjo është një mënyrë për të parë se si të ketë atë në shtëpi, dhe si ndikojnë prindërit barn.Man mund të bëhet i turpshëm dhe frikë e gjërave dhe ting.Det është e ndryshme në njerëz të ndryshëm për të beteer ndryshe në grupe, standardet.

7: Koment mbi
Unë mendojnë se perspektiva sjelljes po vjen tek unë.
Unë pajtohem me idetë e z Watson dhe hulumtim Pavlov, se ajo është një letër e pashkruar kur foragjere. Është një mjedis, mjedisin, komunitetet dhe prindërit të cilët na ndikojnë të bëhen njerëzit që ju blir.T si kam ardhur nga Kurdistani, erdha Hitt kur isha i vogël dhe prindërit e mi ishin të mëdha, kështu që ata nuk kanë ndryshuar shumë, por unë kam ndryshuar shumë, unë nuk e shikojmë në gjërat mënyrë ata bëjnë, kështu që unë mendoj se kjo është mjedisi dhe shoqëria që ju bën personin që ju bëhen.
Perspektiva social psikologjik është gjithashtu një pak të afërt me mua, sepse ne nuk kemi të njëjtën sjellje si suedezët dhe komunikimit, për shembull, në qoftë se ju shihni një mik suedez, atëherë just say hello nganjëherë apo si është, por në kulturën time, nëse ju shihni dikë që ju ndjeheni duhet shëndetësor atëherë ju pyet për të gjithë emrin e familjes me emrin si ata po e bëjnë këtë, dhe në qoftë se unë nuk e pyeta për familjen, atëherë ju do të gjeni se unë nuk jam i edukuar aq mirë, sepse kultura ime është plotësisht prejardhja mjaft sesa kulturën suedeze e

Njësia studim 1

Metodat e Kërkimit

Ka metoda të ndryshme që i përshtaten situata të ndryshme Teh të gjitha metodat kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre. Metodat e hulumtimit është që të zhvillojë njohuri të reja që ka forma të ndryshme, për shembull.

1: Experiment

Eksperimente psikologjike të bëjë me kafshët dhe njerëzit, kur ata diplomohen beteende.Det e tyre janë këto lloje të eksperimenteve të kryer dhe ka këto lloj si nuk genomför.Sedan ju krahasoni rezultatet e dy motorëve eksperimentale.

Harry Harlow u lind më 31 tetor 1905 dhe vdiq në vitin 1981. Ai eksperimentoi në majmunë të porsalindur, si ata zhvillojnë. ai privuar majmunët nga nënat e tyre dhe izoluar ato. Ai nuk dëshiroi që majmunët do të ketë asnjë kontakt me majmunë të tjera ose njerëzit.

Eksperiment Solomoni Asch`s ishte për të marrë të kuqe se sa ne ndikojnë tek njerëzit e tjerë dhe eksperimentet e tij ishin të një rëndësie të madhe për psykologin.Det është se lloji i rrezikut që eksperimentet e tyre mund të jetë i rrezikshëm, ajo mund të jetë në mënyrë që ju nuk mund të ndalojë eksperiment.

2: Vëzhgimi

Ka tre forma të zakonshme avObservation

> Vëzhgimi Natyralist që ne studiojmë njerëzit dhe kafshët në mjedisin e tyre natyror, pa u përpjekur për të kontrolluar situatën në ndonjë mënyrë tjetër.

> Vëzhgimi Pjesëmarrës, ajo është kryer në mjedisin natyror të grupit, subjektet e hulumtimit nuk e di në lidhje me të, pa kaluar në grupin si një nga.

> Strukturuar vëzhgim, duke bërë kërkime në një mjedis të kontrolluar të tilla si një laborator. Ajo mund të jetë rrip fëmijës për nënën. mund të kontrollojë sjelljen që ju dëshironi për të hetuar.

Kurt Lewin dhe bashkëpunëtorët e tij ka dashur të dinë se si një ndikim grup të liderit të tyre dhe kishin stile të ndryshme udhëheqëse në grup.

James Joyce dhe Robertson vëzhguar fëmijët nga prindërit e tyre për të parë nëse ajo do të påvera. Dhe ato erdhën për të ndikuar shumë më tepër se ata ishin të vetëdijshëm.

3: Testimi

Një test psikologjik është matja e sjelljes njerëzore, ajo mund të jetë në psikiatri për të dini se ju keni çrregullime mendore. Dhe kjo mund të jetë që ju përgjigjet pyetjeve.

Qëllimi i testit është për të matur identitet.Man mund të përdorni testin për qëllime të tjera gjithashtu, jo vetëm përmes hulumtimeve.

4: Pyetësori dhe Intervista

Pyetësori mund të mësojnë sjelljen e njeriut në një intervistë të shkruar. Dhe ajo nuk ka marrë aq kohë sa ata të diplomuar, dhe pastaj vlerëson studiuesit përgjigjet që ata marrin nga personi që ata janë të kërkimeve.

Kur intervista tregojnë pacientët e tyre në lidhje me jetën e tyre të tilla si sfond dhe dhe nga përgjigjet që shkencëtarët duhet të vlerësohen sjelljen e tyre.

Përmes pyetësorëve dhe intervistat mund të jetë e vështirë për të zbatuar në një ferr objektivisht, dhe ai gjithashtu mund të vijnë missförstånde.

5: Psikologji Aplikuara

Ajo ka shumë përparësi e policisë psykologi.En di kur një person i eter sillen gjëra si të dyshimtë dhe ting.En bosi dëshiron së pari të intervistojë një aplikant pune për të gjetur se nëse personi është e drejtë për punë, nëse ajo vjen Funga me grupe të tjera ose intervjue jo nga personi. Dikush mund të thotë se një nënë gjithashtu përdor një shumë të psikologjisë, për shembull, ajo e di se kur fëmija i tyre dëshiron diçka, ose në qoftë se fëmijët beteer vetvete daton në mënyrë të drejtë se normale.
Narin Kedir

based on 9 ratings Psikologji, 2.1 out of 5 bazë të 9 ratings
Shkalla Psikologji


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Psikologjisë ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Psikologji.

Komenti Psikologji

|