.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Psikologji

Subject: Psikologji

1. Kur një person përfundon në një lloj të krizës (në një vdekje, amputim të gjymtyrëve, sëmundje, etj) t'i nënshtrohen katër faza të ndryshme. Parë është faza goditja. Kur ju ndiheni i mërzitur, i dëshpëruar dhe ju ndjeni një mohim të fortë. Ju mund të lidheni kjo me filmin "Syri" sheh ngjashmëri të qarta. Kur Lena merr njoftimin me vdekje, ajo bëhet e mërzitur dhe zemërthyer dhe fillon ulëritës dhe dridhje. Ajo panik ndjenjat dhe forcave të personelit në një varkë shpëtimi jashtë për të kërkuar Fröler edhe më shumë. Edhe pse personeli i shpëtimit në fjalë i kishte dhënë tashmë dorë nga shpresa. Ajo nuk besonte se ishte e vërtetë dhe e mohojnë atë që ka ndodhur. Ajo nuk ka dashur të largohet nga varkë deri sa e gjeta.
Pas fazës shoku ka rënë ju merrni në të ashtuquajturën fazën e reagimit. Kjo është kur ju përqafojë humbjen, deklaratë apo çfarëdo qoftë ajo. Ju pastaj merrni simptome fizike dhe nuk ha, nuk fle dhe ju mund edhe të përfundojë në abuzim, sepse ata duan për të fshehur ankthin e tyre. Lena është në këtë fazë më të madhe në shtrat dhe të bëjë asgjë. Megjithatë, ajo shkon në punë disa herë për shkak se ajo ishte në nënndërgjegjeshëm e saj mendon se ajo është krejtësisht e shëndetshme dhe të jetë në gjendje të bëjë atë. Por ajo nuk ka. Ajo fillon të shoh fantazmat, iluzione optike që të provojë të jetë Samuel Fröler testimin e saj. Ajo bëhet një i vetmuar dhe vetëm duan të jenë të vetëm gjatë gjithë kohës. Ajo nuk dëshiron ndihmën ajo e ofruar miqtë e saj.
Faza e tretë është faza e përpunimit ku, pikërisht si ajo Dashuri, proceset ajo ka ndodhur. Ajo reflekton mbi atë që ka ndodhur dhe duke u përpjekur në këtë mënyrë për të marrë mbi të. Lena fillon në këtë rast në erë gjërat të Samuelit. Ajo pastaj e bën një seri të gjëra të tilla si i lënë formojë një foto të tij në mënyrë që ajo të mund të shikoni në atë, edhe pse ai nuk është më i gjallë. Ajo kërkon një shërbim përkujtimor në port dhe kjo është një shenjë se ajo dëshiron që të fillojnë të jetojnë normalisht përsëri. Kur një ditë ajo ulet në një stol parku dhe thotë: "sot ai ndjehet si makth le të shkojë" tregon se ajo ka hyrë në fazën e fundit, faza riorientim. Ku njëri përpiqet të mos mendoj për këtë gjatë gjithë kohës. Ajo e bën punët e përditshme si gjethe rangut. Por pastaj përfundon Lena në disa lejen lloj përsëri kur Samuel vjen mbrapa. Ajo sapo ka mësuar të jetojnë pa atë dhe kanë ardhur të gjithë atë kështu që ajo e shtyn atë në ujë dhe pastaj të shkoni në jetë. Ajo vazhdon të ndonjë punë bamirësie dhe ka një tjetër lloj i provave që ajo dëshiron të jetojë një jetë normale përsëri, edhe pse ajo nuk ka Samuel där.2. Gjëja e parë që unë mendoj se kur unë dëgjoj fjalën stresin është që ju jeni të shkurtër në kohë dhe duhet të bëjë shumë brenda një kohe të caktuar. Por unë mendoj se ajo që unë dhe shumë të tjerë mendojnë për në atë rast nxitim. Dhe kjo është gjëra krejtësisht të ndryshme. Stresi nuk duhet të jetë vetëm për kohë. Dikush mund të bëhet theksoi se një ka ankth të madh të performancës. Shpesh është lloj i stresit unë e di. Vetë shkolla unë mendoj është një lloj i stresit. Sapo keni përfunduar një detyrë tashmë ka tumë rritur të dhënave edhe më të mëdha për të bërë. Ju mund edhe kurrë paqe dhe të qetë. Shumë datat për të mbajtur gjurmët e nganjëherë do të ketë kaos në kokë. Shpesh, prioritet mund t'i jepet larg disa gjëra dhe pastaj ajo është e lehtë për të nuk e di se çfarë është "më i mirë" për të hequr. Ekziston edhe një faktor stresi.
Unë mendoj se ka një lidhje midis stresit dhe Burnout. Unë mendoj se shumë njerëz mendojnë shumë më tepër në punë dhe të holla ju i keni fituar për të mbështetur veten e tyre. Ju nuk mund të ketë punë në mendje gjatë gjithë ditës, sepse atëherë ai bëhet fund të qetë për të filluar duke punuar shumë, e cila mund të çojë në Burnout. Çfarë nëse atëherë ata mund të kenë një aktivitet i një ose dy netë në javë, ku ju e dini që ju mund të shkëputeni punë? Unë mendoj se niveli i stresit pastaj bie pak dhe se mund të jetë një më të qetë pak.
Unë mund të imagjinoj se ata që punojnë në chords janë pak më të ashpër me menaxhimin e stresit. Unë do të thotë, ata janë të lidhur vazhdimisht me rezultatet që ju duhet për të arritur. Një jeton pastaj nën kërkesën e vazhdueshme që të ketë sukses.
Stresi nuk është vetëm në sektorin e punës, por ajo është kudo njerëz të cilët janë duke theksoi. Një gjë që unë mendoj se mund të reduktojë stresin është që sa më shpejt që ju mendoni nivel stresi fillon të rritet ju vënë në një disk me muzikë të mirë dhe të ulet apo shtrihet poshtë të qetë dhe pjesa tjetër për një orë.
A ka ndonjë ndryshim në mënyrën se si burrat dhe gratë stresi? Në përgjithësi unë nuk mendoj se ka ndonjë ndryshim në numrin e personave të të njëjtit seks që theksojnë shumë. Por disa dallime se si e vështirë nëse ju jeni mashkull apo femër, nuk është e mjaftueshme. Unë mendoj se diferenca është për shkak se burrat dhe gratë shpesh reagojnë ndryshe nga situata në situatë dhe se si për të pastaj të rrëmbyer atë. Për shembull, kur të paturit e një parti dhe ju duhet të pastër deri shumë më përpara në mënyrë më besoni që gratë do të bëjë asgjë për të marrë atë si bukur të jetë e mundur dhe stresi për të kaluar. Burrat nga ana tjetër mund të ndjehen se ata nuk mund të shqetësuar për kujdesen aq shumë për pastërtinë dhe vetëm drag mbi të keq. Por ata ndoshta janë lënë ende ndjenja se ajo nuk është e mjaftueshme pastër dhe të rregullt dhe mund të merrni një pak e theksuar nga ajo.
Nuk është një gjë që zakonisht vjen në gratë që mund të çojnë në stres. Gratë shumë por edhe deri diku burrave vuajnë nga perfectionism. Ju shikoni modele dhe të famshëm të cilët janë "absolutisht e përsosur" pamja dhe duan të duken si ata. Pamja e trupit pastaj do të paraqesë se si ata duan të ndjehen si një person dhe ajo duhet të jetë mënyra të tjera përreth unë mendoj. Si mund të bëjnë njerëzit të kuptojnë se të gjithë është i vlerës së barabartë të shihet megjithatë ju duken si? Pse duhet shoqëria të jetë fikse kështu që në se një duhet të duken të mira?
Kjo është shpesh gratë që kujdesen për fëmijët dhe shtëpinë, dhe unë mendoj se ata janë të theksuar shumë lehtë prej saj, nuk ka aq shumë për të kapur me të, nëse ju bëni vetë. Dhe kjo është shpesh gratë që marrin shtëpi si përgjegjësinë e tyre për t'u kujdesur për të.
Shpesh ajo është e mjaftueshme për burrat që ndjekin punën në natyrë. Dhe ku ka gjithmonë shumë për të bërë. Unë mund të marrë baba im si një shembull. Kjo zakonisht është ai që qëndron për projekte të reja. Ne kemi ndërtuar këtë shtëpi disa vjet më parë dhe pothuajse menjëherë pas kësaj, kemi filluar ndërtimin e një oborr spanjol të re dhe tani është renovimi i dhomave që janë në orar. Të gjitha ndërsa projektet e reja për të marrë kujdesin e. Ju keni kohë si kurrë gëzojnë projektet e përfunduar.
Në vendin e punës, të Ekipit Tejbrant AB, unë kam qenë në javën e 9, unë ndjeva asnjë stresor të qartë. E vetmja gjë që unë atëherë do të jetë në gjendje të lidheni me stresin, është se kreu i prodhimit vazhdimisht duke shkuar përreth dhe bën thirrje punëtorëve që ata do të punojnë kur në këmbë dhe të flisni gjatë gjithë kohës. Unë mendoj se ju duhet të keni kohë për të marrë disa pushime të vogla çdo tani dhe pastaj. Është e vështirë për të qëndruar të fokusuar në punë disa orë në një rresht. Dhe për të folur me njëri-tjetrin vetëm duke bërë që Gjendja social piffas deri pak dhe kjo zvogëlon stresin në vend se me rritjen.

3. Ankthi, phobias dhe obsesione të ndryshme është një subjekt i vështirë për t'u marrë me të, unë mendoj. Kjo është më e vjetër dhe është aq shumë për të thënë në lidhje me të. Unë mendoj se shumë njerëz vuajnë nga kjo. Ankthi hasur shembull të vetëm të shkojnë në shkollë. Nuk është e pazakontë për shokët e klasës të marrë në ankth para testit. Ju jeni aq të etur për të arritur një rezultat të caktuar, por ende mendojnë se ata nuk kanë njohuri të mjaftueshme për të arritur atë. Që në një rast të tillë të ulen deri gjysmën e natës dhe të përpiqen për të plug në atë që ai nuk mund të besoj se unë nuk jam një zgjidhje e mirë. Kur bëni ju vetëm vetë më shumë të lodhur për testin. Zgjidhje Unë mendoj se është për të përhapur nga mundësitë e mësimit për disa ditë në vend të cramming gjithçka natën e fundit. Dhe për të pyetur mësuesit në qoftë se ju nuk mund të besoj se unë jam një ide e mirë. Shumica e mësuesve janë në fund të fundit shumë qejf dhe mund të shpjegojë në një mënyrë të mirë.

Ka lloje tepër të ndryshme të phobias. Dikush mund të ketë fobi nga lartësitë, erresires, hapësira të hapura, etj unë kam lartësi fobi. Ajo është quajtur gjithashtu frika e lartësisë dhe kjo më bën të mos i aftë për të qenë në lartësi të larta, të tilla si bordet zhytjeje të lartë, skela, në greminë dhe kështu me radhë. Unë e di se ai që ka fobi të errët, nyctofobi. Dhe kur unë pratad me të ditë të tjera ajo tha se ajo ishte bërë më keq që nga ajo e kishte dëgjuar për vrasjen e Englander. Ajo nuk mund të shkojnë në pyll vetëm më dhe shumë imagjinuar nga gjërat e tmerrshme kur ajo do të flenë.
Phobias janë në dispozicion në shkallë të ndryshme dhe forma. Disa janë më pak të ndjeshëm se të tjerët dhe kjo nuk mund të mohohet. Nuk do të jetë gjithmonë gjërat që janë të ndjeshme për të.
Kur vjen puna obsessions, unë mendoj se në thelb të gjithë në një moment ka pasur një lloj të mendimeve ngulët. Ne të gjithë kemi rituale të caktuara në mëngjes për shembull. Dështimi për të bërë gjërat në një mënyrë të caktuar, besohet se ditë do të shkojnë në ferr. Unë mendoj se ne shpesh ngatërrojmë detyrime me bestytni. Disa nuk mund të shkojnë në të ashtuquajturat A-puse pa marrë asnjë lloj ankthi. Të tjera duhet të shkojnë në të njëjtën faqe në polet si miqtë e tyre në qoftë se ju dëshironi të mbeten miq. Po, kjo ishte vetëm disa shembuj të gjërave që kam dëgjuar nga shokët e klasës. Dhe ka shumë më shumë obsessions dhe detyrime se këto. Por në qoftë se ju keni detyrime reale, kështu që të vuajnë prej tyre, kështu që është më serioze. Pastaj mendimet ndërhyjnë me jetën e përditshme krejt. Kjo mund të thotë se një humb punën e tyre, të arrijnë me vonesë janë shpesh kështu me radhë. Nëse ju keni të tillë mendimet dhe veprimet që ju duhet të kërkoni ndihmë mjekësore për marrjen larg nga ajo. Ju pastaj të shkojnë nëpër terapi të caktuara për të shpëtoj prej tyre.

4. Unë mendoj se të gjithë në një pikë në jetën e kanë ndjerë ose të ndjehen të llojeve të ndryshme të fatkeqësitë në jetë. Ju ndiheni zakonisht mjerueshme. Pastaj ju kanë përfunduar ndoshta deri në një form të depresionit që mund të jetë shumë e vështirë për të marrë jashtë. Unë ndjeva një kohë më parë ditë shumë e trishtuar e gjatë dhe asnjëherë nuk dukej për të marrë më të mirë. Shkova disa vite dhe mendova mendimet idiote për veten time. Këto mendime ishin shumë të vështirë për të kontrolluar dhe theu mbrapa në mua në total. Përfundimisht filloi të pyes veten pse ata madje ekzistojnë mbi tokë. Unë ndjeva thjesht i sëmurë mendor. Tani ajo ndjehet falënderoj Perëndinë që e kam marrë veten nga situata. Unë kurrë nuk kërkuan ndihmë për të, duke thënë se atë vetëm për disa unë e di. Dhe unë mendoj se e bëri atë edhe më keq. Duke folur për gjërat që ndjejnë dhimbje ndonjëherë mund të jetë e vetmja zgjidhje. Në fillim unë nuk mendova fare për këtë, por më pas, unë e di se me të vërtetë e ndihmon për të folur për problemet me dikë që e di. Unë mendoj se duke folur për ndjenjat e tyre kështu që ju mund të parandaluar depresioneve të thella.
Kur ju jeni në një depresion të thellë shpesh do edhe mendime vetëvrasëse, nganjëherë trashë dhe nganjëherë të vogla. Duke filluar për të marrë mendimet e vetëvrasjes, është koha për të kërkuar ndihmë profesionale. Mendimet vetëvrasëse ishin edhe unë ndonjëherë dhe ajo më ndihmoi aty ishte mendimi i sa miq kam pasur të cilët ndoshta do të ndiheni shumë keq në qoftë se unë bëri vetëvrasje. Pse duhet ata duhet të vuajnë sepse unë nuk jam duke kërkuar për ndihmë për të marrë nga ajo?
Simptomat e përbashkëta të një depresioni që edhe unë ndjeva e ledsand konstante lëvizjes dhe depresioni, të vështirë të jenë të lumtur dhe të gëzojnë veten për diçka të një zakonisht mendon është qesharak, acarim i çdo gjëje dhe të gjithë, ulur vetë-besimin dhe ju ndiheni ISG padobishme, lodhje pavarësisht njeri fjetur shumë.
Ka shumë faktorë që mund të çojë në depresion. Shumë prindër martohen shumë herët dhe emocionet qetësohem pas një kohë kur ju tashmë mund të ketë pasur kohë për të marrë ndonjë fëmijë. Ajo mund të bëjë fëmijë shumë të paqarta dhe të vështira për të kontaktuar vetëm. Në adoleshencë, ajo është shumë e zakonshme me marrëdhëniet e dashurisë. Kjo është shumë komod dhe i këndshëm për disa kohë. Por sa prej këtyre marrëdhënieve rinore mbajë në afat të gjatë? Ju të marrë së bashku me askënd në sezon dhe jashtë, dhe si shumë herë crushes zemrës së njeriut dikujt. Kjo mund të fillojë depresioneve. Unë mendoj se ju duhet të prisni me marrëdhëniet e dashurisë deri sa të jeni gati për të. Kur jeni ju atëherë? E pra, kur ju mendoni se kjo me të vërtetë është partner i drejtë dhe që ai / ajo që unë dua të jetoj pjesën tjetër të jetës sime. Por është shumë e vështirë që të jetë i sigurt për të.
A jeni në rritje deri në një mjedis të sigurt familjare, unë besoj se rreziku i depresionit zvogëlohet në mënyrë të konsiderueshme. Kur ju mësoni për të marrë përmes fatkeqësisë në një mënyrë më të mirë.
Kështu që të gjithë mund të vuajnë nga depresioni? Po, unë mendoj se të gjithë mund pavarësisht nga mosha apo gjinia. Rreziku i depresionit rritet me moshën. Babai im kishte për shembull një depresion të thellë disa vite më parë. Pagjumësi dhe humor depresion ishin simptomat e qarta të saj. Pushimi mjekësor dhe ndihmë farmaceutike e bëri atë të shëndetshëm përsëri. Ajo mund të jetë me vlerë duke vënë në dukje se kur ju keni marrë një depresioni, ajo është shumë e lehtë për të marrë për të. Prandaj, duhet vazhdimisht të jetë në roje.

Nathaniel Larsson

based on 11 ratings Psikologji, 2.7 nga 5 bazuar në 11 vlerësime
Rate Psikologji


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me psikologjinë apo në ndonjë mënyrë në lidhje me Psikologji.

Koment Psikologji

« | »