.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Psikologji - PTSD

PTSD (Post Traumatik Stresi Syndrome)

PTSD mund të ndikojë askujt kaluar nëpër të tilla si agresion, përdhunim apo një aksident. Ju mund të keni përjetuar luftë, sulm apo ngjarje të tjera të rënda. Një trajtim që tregon efikasitetin e mirë në çrregullime të stresit post-traumatik është terapi njohëse të sjelljes.

Për të marrë ndihmë profesionale mund të merret nga një mjek, psikolog, punonjës social, etj

Ajo është aq e rëndë që njeriu i cili nuk deshi të mjaftueshme. Një duhet të marrë ndihmën e dikujt që është i trajnuar dhe i cili mund të ndihmojë viktimën. Me ndihmën e profesionale është një rrezik më të madh se çdo gjë do të në mënyrë dhe duke marrë një hap në një kohë. Rreziku është më i madh me ndihmën e ndihmë profesionale mund të merrni ndihmë për të marrë të mirë. Nëse ju nuk merrni lloj vonesë ndihmë është një rrezik i madh që ju do të jetojnë me dhimbje pjesën tjetër të jetës së tij. Nëse ju nuk merrni ndihmë që mund të çojë në aftësinë e kufizuar mendore.

Si një i afërm i dikujt që vuan nga PTSD, ju shpesh ndihen të vetmuar dhe të pafuqishëm.

Përkundër duke u përpjekur për të krijuar kontakt dhe për të ndihmuar, ju shpesh ndjehen të përjashtuar dhe të pafuqishëm.

Është e rëndësishme që të kuptojnë se nuk mund të marrë rolin e bashkëbiseduesit. Viktimat e PTSD kërkon ndihmë profesionale për procesin e përvojat e tyre. Në shumë raste të nevojshme ilaçe që ajo të jetë e mundur për të mbajtur një bisedë në të gjitha.

Detyra juaj më i madh, si një i afërm është duke u përpjekur për të siguruar që mik apo anëtar i familjes tuaj të ngushtë shkuar te mjeku. Duke qenë rreth si një mbështetje është sigurisht gjithashtu i rëndësishëm. Por ju duhet të jetë i durueshëm dhe të kuptojë se rimëkëmbja është bërë në hapa të vegjël. Mos vendosni kërkesa të tepërta dhe ishte i gatshëm për të dëgjuar, kur një të dashur të ndjehen të gatshëm të flasin për përvojat e tyre.

based on 9 ratings Psikologji - PTSD, 3.2 out of 5 në bazë të 9 ratings
Rate Psikologji - PTSD


Lidhur me schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Psikologji - PTSD apo në ndonjë mënyrë lidhur me Psikologji - PTSD.

Koment mbi Psikologji - PTSD

« | »