.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Punkers

Oi! filloi shumë e shumë në pjesën e fundit të '77, si një reagim ndaj punk më arty turne ishin duke marrë në atë kohë. Kjo ishte një përpjekje për të sjellë punk përsëri me këtë çështje atë ditë-për-ditë jetën e fëmijët e prekur klasës punëtore rrugës ', dhe muzikore është e bazuar në grupet punk hershme të tilla si Clash dhe i Ramones të përzier me gur hershme britanike si Gurë dhe kush. Grupi u përbërë penguar nga punks dhe nazistët, dhe muzika ka qenë gjithmonë një preferuar me lëkura ". Në kohën termi Oi! nuk ekzistonte si një përshkrim muzikore, dhe ky stil i veçantë i punk u quajt "punk rrugë" ose "reality-punk". Grupi origjinal përfshinte oi karin Sparrer, kokni hedh poshtë, engjëllore upstarts, Therje dhe Dogs, Shofer vidë, lurkers dhe më i njohur ishte ndoshta 69 Sham
Për fat të keq, Gjatë kësaj kohe shumë (por jo të gjitha!) Kokërruarit ishin rekrutuar nga të krahut të djathtë, Organizatat raciste të tilla si të Frontit Kombëtar, dhe muzikë filloi të jenë të lidhur me racizmin në mendjet e shumë njerëzve, e cila është një mit për të ardhur keq Kjo vazhdon në ditët e sotme, me shumë historitë e zakonshme të rrokut shkarkimin gjitha oi si të qenit muzikë raciste. Asnjë prej grupit punk rrugë origjinale u përqafuar politikën raciste apo të krahut të djathtë me përjashtim të kaçavidë, edhe pse ata nuk e bëjnë Pikëpamjet e tyre publike Deri fillim të viteve 80. (Material i tyre në fillim është konsideruar të jetë oi klasik nga shumica).
Gjithsesi, nga 80 fillim 'ka pasur një lëvizje krejt të re ndërtuar rreth punk shëndosha rrugë me oi më të njohur! grupe, duke përfshirë biznes, zgjidhje e fundit, 4Skins, Combat 84, INFA-trazirave, etj Kjo lëvizje u Labelled "Oi!" nga gazetari muzikë Gary Bushell, dhe lëvizja është parë si Nxitja e unitetit ndërmjet punks dhe skinhead. Nuk ishte mbiçmuara, në këtë kohë, një skenë të vogël shkëmb neo-nazist në zhvillim kryesuar nga kaçavidë, dhe muzika Këto grupe tërhoqi ishte në thelb e njëjtë me Oi, por grupi u përpoq të distancojë themeselves nga punk në përgjithësi, duke preferuar termin "RAC "(Rock kundër komunizmit). Këto grupe me të vërtetë nuk kishte të bënte me skenën oi përveç një ngjashmëri në stil muzikor dhe faktin se ata ishin me sa duket "skinhead" (shumica skinhead në dijeni do të luten për të ndryshojnë).
Gjithsesi, lëvizja oi filluar të humbasin vrullin në Mbretërinë e Bashkuar nga mesi i '80s, por në atë kohë skena shëndetshme IO u developping të gjithë Evropën, Amerikën e Veriut dhe madje edhe në Japoni. Për disa arsye, në mesin e viteve '90 ka pasur një ringjallje të madhe të interesit në muzikë oi, me fjalë për fjalë qindra e bandave të reja në zhvillim, dhe i lidhur që kanë qenë rreth e rrotull për vite në fund duke njohjen Ata meritojnë. Ka një përpjekje shumë më të përqendruar në ditët e sotme për të dissassociate racizmin nga oi në mendjen e publikut, dhe sot të gjithë grupet njihen si të qenë pjesë e skenës aktuale oi janë haptazi anti-racist. (Ndërkohë, muzikë naziste është larguar nga oi dhe ndaj metaleve të vërtetë të këqija të rënda). Disa prej grupit më të mirë oi sot do të përfshijë Tamplierët, ato të pashpresë, Ata të panjohur, depo lads (nga vendlindjen time, Windsor) dhe oksimoron.

Rate punkers


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë punkers apo në asnjë mënyrë në lidhje me punkers.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment punkers

« | »