. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Radio shqyrtim

Paraqitje

Filmi "Radio" është në lidhje me një djalë i cili ka një sjellje të veçantë, e cila në film është quajtur Radio (kjo për shkak se ai nuk e di se çfarë emri i tij, por kanë radiot se interesi i tij i veçantë). Ai është 17-18 vjeç dhe është me të vërtetë si çdo djalë tjetër kudo. Ai ka vetëm një faj në kokën e tij që e bën atë nuk është zhvilluar në të njëjtën mënyrë si njeriun e tij shokët. Ai do të jetë i ngadalshëm se sa njerëz "normale". Sjellja e tij dhe pamja e çuditshme i bën njerëzit të lumtur të distancohen prej tij. Ai, pra, jetojnë në një botë ku fund vetë dashuria e vetme që ai merr është me anë të nënës së tij. Në këtë punë, unë do të shkruaj në lidhje me radio, trajner i tij dhe njerëzit përreth trajner nga perspektiva të ndryshme psikologjike. Më interesante mendoj se po kjo është marrëdhënia mes trajnerit dhe rrethinat e tij, sjellja e tyre të ndryshme dhe kështu me radhë. Prandaj, më shumë vëmendje do të jetë atje. Por kjo është në lidhje me radion dhe marrëdhënia me të, kjo është për të gjithë kohën. Trajneri dhe enturazhi i tij, kam diskutuar edhe për perspektivën psychodynamic dhe radiot veprim I use perspektivën social-psikologjike.

Perspektiva Psychodynamic

Harold Jones është ai që duket radio në situatën ai është in Ai po merr radio për të shkuar nga jeta në thelb fare për një jetë kuptimplotë, ku ai është vlerësuar për atë që ai është. Kjo e bën Harold nga dashuria, por unë mendoj se ka edhe diçka në nënndërgjegjeshëm Harold që kontrollon atë. Ai udhëhiqet nga diçka që ka ndodhur në rininë e tij.
Kjo është pikërisht ajo që supozohet Sigmund Freud, kur ai paraqiti teorinë e tij psikologjike. Ai argumentoi se veprimet tona nuk janë rastësi apo e kontrolluar nga rastësia. Ata janë qeverisur në vend nga shkaqet e mëparshme dhe ndjenjat pandërgjegjshme dhe konfliktet.

Harold punuar si një gazetë dhe kishte një qarkut të madh. Ai përdoret për të marrë një shkurtore nëpërmjet pyje, ku ai dëgjon britmën e një nate nga një shtëpi. Ai shkoi atje dhe pashë një djalë të moshës së tij për t'u ulur mbyllur në një bodrum. Ai kishte qarkut për dy vite pa bërë asgjë në lidhje me të. Prandaj, ai ndjeu se ai donte për të ndihmuar radion dhe nuk mund vetëm le të trajtohet si ai ishte. Kur në këtë mënyrë, thonë se ju ndikohet nga ngjarjet dhe ndjenjat nga e kaluara ju mund të shihni nga perspektiva psychodynamic. Personaliteti pastaj është thënë të jetë e kontrolluar nga id, ego dhe superego.

Id përfaqëson kërkon, dëshirat, impulset dhe mungesa e moralit. Në rastin Harold, ky do të përfaqësojë angazhimin e tij në futboll. Ai është i shtyrë nga një dëshirë për të fituar seri dhe të bëhet një trajner i madh. Kjo do të thotë se ai shpesh harron familjen. Id tregon atij se ai duhet të përqendrohet në futboll vend për të ndihmuar radio. Por pastaj superego në foto dhe kujton atë çfarë ai është (jo) bëri kur ai ishte i ri. Superego vepron si një kundërpeshë ndaj ID dhe përmban ndërgjegjen dhe moralin. Këtu ai është përballur kështu me një dilemë në lidhje me atë që është më e rëndësishme, djali me aftësi të kufizuara dhe të familjes apo futbolli. Ego e bën kompromis në mënyrë që ai kombinon atë. Por pastaj ai e kupton se familja dhe djali është më e rëndësishme se futbolli, pasojat e veprimeve të tij të bëhet shumë e qartë për atë, kështu që ai përfundon me futbollin. Duke parë pasojat e një situatë të tillë është e fortë. Ai e kupton se ai duhet të largohet nga diçka që ai me të vërtetë i pëlqen për të marrë të përfshirë me. Por në të njëjtën kohë ai e kupton se ai ka nevojë për të marrë më shumë kohë për ata që e duan atë. Ai duhet të japë dashuri mbrapa. Ai nuk kishte realizuar këtë kështu që ndoshta ai kishte humbur të gjitha ato?

Harold, megjithatë kundërshtarët. Shumica e njerëzve rreth tij nuk duan të jenë të përfshira për të dhënë radios një jetë të mirë. Sipas perspektivës psychodynamic, ata duan të zhvillojnë pa konflikt dhe për të kënaqur tyre kërkon në një mënyrë që i përshtatet komunitetit. Ata argumentuan, pra, që nuk është konflikt për shoqërinë që të ketë një person me aftësi të kufizuara me ndeshje dhe në shkollë. Ata mendonin se radio nuk ishte i denjë për të qenë me njerëz "normale". Por si ata do të qëndrojnë në të njëjtën situatë sikur të ishte djali i dikujt vet i cili ishte në të njëjtën situatë si Radio? Ndoshta ata kishin vepruar ndryshe dhe e vënë direkt në anën e Harold së. Unë nuk mendoj se dikush mund të mendoj vetëm për veten e tij. Ju duhet të bëni të sigurtë të mirën e tyre shokët. Drejtë, ai ishte ndoshta ju vetë jeni në nevojë për ndihmë. Pra, nuk do të jetë aq i lumtur në qoftë se ju nuk merrni ndihmë sepse para egoiste menduarit.

Frojdi besonte se ne kemi një të fortë, duke bllokuar censurën, kundër përmbajtjen e pandërgjegjshëm. Në informacionin mblidhen pandërgjegjshme që është shumë e rëndë dhe e dhimbshme dhe kur ju të shmangur që kanë të bëjnë me të. Harold rrethinat Jones menduar se ishte shumë e dhimbshme dhe e vështirë për të marrë kujdesin e një njeriu që kishte nevojë për ndihmë. Ndoshta ata donin të ndihmojnë, por ndoshta ata ishin të shqetësuar në lidhje me atë që shoqëria do të thonë pastaj. Prandaj, ata zgjedhin për të vendosur radio, dhe duhet ndihmën e tij, në pandërgjegjshme të cilat pastaj do të kontrollojë ato. Ata bëjnë përdorimin e mekanizmave të mbrojtjes psychodynamic tilla si mohimi. Shkallët dhe nuk mund të pranojnë se ata janë të gabuar kur është fjala për qëndrimin e tyre ndaj radio. Paramendoni nëse të gjithë do të jenë të tilla, se ai refuzon të njohë se mund të jetë i gabuar ndonjëherë, se ju jeni në anën e gabuar. Si do të duket kjo botë si atëherë? Si do të jetë një lojë futbolli, për shembull? Atëherë lojtarët refuzojnë të kuptojnë se ata ishin të gabuara dhe gjyqtar refuzon të kuptojë se ai ishte gjyqtar i gabuar. Ajo nuk kishte qenë duke luajtur futboll të gjithë kohës. Ndonjëherë, ne kemi nevojë për të identifikuar veten me njerëz të tjerë. Duke modele rol është një mënyrë. Radio duhej të jetë një model për Harold cili më pas kaloi në karakteristika të reja dhe mendime të shokëve të tij që ishin ngritur kundër tij. Ata nuk kishin kërkuar për të mësuar nga radio, por në vend të kësaj të kërkuar që ai do të përmbahen nga ajo që ata i konsiderojnë të jetë e drejtë. Harold identifikimi me Radio bëhet vendimtar. Ai thotë se në një moment në tjetrin: "E vërteta është se radio nuk ka mësuar nga ne. Ne kemi mësuar nga Radio. Ai na trajton si ne duhet ta trajtojmë njëri-tjetrin. "Ky citim mund Harolds kundërshtarët mendojnë. Censura ndaj Radios, që kishin ndërtuar, u lirua dhe kështu ishte tani perceptimi i tyre. Radio bë vend një lloj heroi në komunitet që të gjithë donin të marrë pjesë.
"Silleni tjerët si ju dëshironi që do të trajtohen." Kjo është një kuotë e bukur. Nëse të gjithë do të mendojnë për mënyrën bota kishte qenë krejtësisht ndryshe. Ne nuk kishte pasur ndonjë konflikt, ndoshta jo në ndonjë luftë. Askush nuk dëshiron të ngacmohet sepse ose nuk ngacmohet. Askush nuk dëshiron të jetë një i dëbuar, sepse askush nuk kishte dalë njeri. Askush nuk dëshiron të jetë i urryer, pse nuk e bëri as urryer. Ne kishim jetuar në një komunitet të dashur, sepse unë besoj se shumica e njerëzve të vërtetë duan të jenë të trajtohen me dashuri.

Perspektiva Sociale Psikologji

Radio ka lindur me aftësi të kufizuara. Ai është një i dëbuar dhe të majtë pa miq. Shoqëria zgjedh që të mos shohin atë ose kujdesen për të. Çfarë është ajo që e bën radio është kështu lloj të gjithëve? Ai mund edhe të jetë e urrejtur ndaj tyre. Por në vend, ai është i lumtur dhe nxitjen dhe përhapjen dashuri rreth tij. Kjo mund të jetë nga një perspektivë psikologjike shoqërore e përshkruar si një sjellje normale. Sipas perspektivës social-psikologjike, ne jemi të prekur të gjithë kohën nga kompania do të vazhdojmë. Gordon Allport përmbledh psikologjisë sociale në këtë mënyrë: "Ata të cilët studiojnë psikologjinë sociale përpiqet të kuptojë, të shpjegojë dhe të parashikojnë se si mendimet e një personi, ndjenjat dhe veprimet e ndikuar nga interpretimet e saj dhe perceptimet e të tjerëve mendimet, ndjenjat dhe veprimet."
Thelbi i jetës sonë, sipas Myers (2000: xi), proceset sociale psikologjike për shkak se miqtë tanë në një ndikim kritik mbi ne, zhvillimin tonë dhe jetën tonë. Nilsson (1996:71) është një qasje për psikologjinë sociale e cila është mjaft e ngjashme me Myers. Ai argumenton se psikologjia sociale është dhe në lidhje me bashkëveprimin e komunitetit / sociale dhe të gjitha që përfshin (strukturat, normat, grup, kultura, etj) dhe individët me kushtet e tyre fizike, mendore dhe emocionale. Nilsson (1996:71) argumenton më tej se kjo është në ndërveprim me njerëz të tjerë dhe në një kontekst social që çdo individ zhvillon mendimet e tyre, ndjenjat, qëndrimet dhe veprimet.

Si do një psikolog social shpjegojë marrëdhëniet me Radio njerëzve të tij? E pra, për shkak se radio nuk ka asnjë miq, është një i flakur nga shoqëria, etj. atëherë ne supozojmë se e vetmja gjë që ai e lidh me nënën e tij. Është vetëm se ajo kujdeset për të. Ajo dashuron djalin e saj si një nënë për të bërë, pavarësisht aftësisë së kufizuar. Ajo trajton atë me dashuri dhe respekt. Dhe që nga ajo është vetëm nëna që e Radio bisedoj me, ajo është gjithashtu vetëm prej saj, ai zhvillon mendimet e tij, ndjenjat, qëndrimet dhe veprimet. Kjo do të thotë se ai i trajton ata të cilët eventualisht vjen në jetën e tij në të njëjtën mënyrë nëna e tij e trajton atë.

Harold kontrast ambientit shihet si shumë njerëz "normale". Ata bashkëveprojnë çdo ditë me shumë personalitete të ndryshme dhe ndikimi i se nga një drejtim dhe se nga tjetri. Perceptimet e shoqërisë janë futur si pjesë e personalitetit dhe lejon shumë kanë këtë vrastare kundër handikap mendor, mendore, etj Kjo pavarësisht faktit se ajo është pikërisht lloj i njerëzve që kanë nevojë për ndihmë më të madhe. Por më shumë ata shohin pozitive radio dhe i mëshirshëm vepron më shumë se ata mund të pranojë dhe përfundimisht edhe si ai. Mirësia dhe dashuria është ngjitëse.

Ka dy ngjashmëritë dhe dallimet në mes këtyre dy perspektiva. Të dyja perspektivat dakord se emocionet dhe përvojat e kaluara të kontrollojë veprimet tona. Ata janë të kontrolluara me fjalë të tjera, të determinizmit. Në rastin Harold, ajo ishte se ai kishte ndihmuar djalin kur ai konkurroi në gazeta dhe Radio rast ajo ishte përvoja e tij se si nëna e tij e kishte ngritur atë. Ekziston edhe një dallim të madh. Sipas perspektivës psychodynamic ndërton vetë pronat e tyre deri dhe akte në përputhje me rrethanat. Personaliteti ndjenja dominuese. Pandërgjegjshëm përbëhet nga përvojat, konfliktet, kujtimet dhe emocionet. Perspektiva sociale psikologjike, personaliteti është i ndryshëm. Sipas personaliteti është prekur nga marrëdhëniet shoqërore. Ajo është me anë të jetës shoqërore, si ne zhvillimin e mendimet tona, ndjenjat dhe veprimet.

Përfundim

Nuk ka asnjë perspektivë se mund të them është se kjo është plotësisht e plotë. Perspektivat janë teoritë dhe kjo është ajo që e bën atë më të fun për të shkruar rreth tyre. Dikush mund të fantasize dhe të mendojnë për mënyrën se si ata duan, dhe për të mbajtur të vijnë deri në mendime dhe ide të reja. Asgjë nuk është e drejtë apo e gabuar dhe ju mund të gjeni pikërisht ajo që ju dëshironi. Personalisht, unë jam shumë afër psikologjisë sociale. Unë mund të shikoni qartë se sa e lehtë është për t'u prekur nga kompania do të vazhdojmë. Ju mund të shihni dy ndryshime në qëndrimin dhe sjelljen. Por, ndërsa unë pajtohem me Freud se ka gjëra dhe ngjarjet në nënndërgjegjeshëm tonë që ndikojnë në sjelljen tonë dhe të na.

Ky film, që kam parë dhe reflektuar mbi ka shumë për të na tregoni. Radio dhe Harold do të jetë model për të gjithë ne. Ata janë mësuar që të marrë dashurinë, por duke i dhënë dashuri. Por edhe kjo është vlerë trajtuar njëri-tjetrin si ne vetë do të donte që do të trajtohen. Ideja e filmit është realiteti i bazuar dhe se radio është në të vërtetë ende gjallë e bën atë edhe më interesante për të menduar për këtë.
Nathaniel Larsson

based on 3 ratings Radio Review, 3.5 nga 5 në bazë të 3 ratings
Radio norma shqyrtim


Schoolwork ngjashme
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë rishikimin Radio ose në ndonjë mënyrë lidhur me shqyrtimin Radio.

Koment mbi shqyrtimin Radio

« | »