.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Radio

Histori

Herët në historinë tonë ishte e vetmja mënyrë për të përcjellë informacione dhe lajme duke biseduar me njëri-tjetrin. Disa mënyra të tjera ishin indianët e tilla që zhvilluar një mënyrë për të komunikuar me njëri-tjetrin përmes sinjaleve tymi. Kur ata filluan të adoptoj kuajt mund të udhëtojnë në distanca të gjata në më pak kohë dhe ju do të mund të përcjellë një lajm më shpejt përmes korrierëve që arritën me lajme dhe përfundimisht mori mail. Boat ishte gjithashtu një mënyrë për të udhëtuar në dhe ku informacioni mund të shpërndahet përmes udhëtarët.

Gjatë Vitet 1700 zhvilloi telegrafi, si në fillimet e viteve 1840, u zhvillua më tej nga Samuel Morse. Ai erdhi për të do të thotë shumë për të ardhmen. Telegraph ishte në gjendje të të dy të marrë dhe për të dërguar sinjale. Ajo është përdorur gjerësisht në ushtri dhe të anijeve për të komunikuar.
Samuel Morse zhvilluar një telegrafi që mund të marrë ose për të shkruar poshtë kodet në letër. Kodet ishin dots dhe dashes përfaqësojnë një letër. Kodet e quajtur alfabetin Morse.

1864 prodhuar James Clerk Maxwell, një teori që nuk ishin valët elektromagnetike, një formë e rrezatimit që ai e quajti valët e radios.
Shumë vite më vonë provoi Heinrich Hertz, një fizikan gjerman, valët e radios të vërtetë ka ekzistuar. Në 1888, ai tregoi se si këto valë mund të gjenerohet. Ai i ngarkuar baterinë mbi një spirale që ishte e lidhur me dy topa metalike, dhe i cili kishte një hendek të vogël midis tyre. Pak metra nga rrotë, ai kishte siguruar një tel të çojë dhe në çdo fund të saj ishte një top metalik. Kur ajo u ndez një shkëndijë në mes të dy plumba e para ishin të ndezur atë edhe në mes dy të tjerë. Hertz pastaj tregoi se valët elektromagnetike ekzistuar dhe se ata u zhvendos nëpërmjet ajrit. 1890 Valët mund të zbulohet në distanca të gjata.

Pas Hertz dhe Maxwell erdhi Édouard Branly. Ai shpiku një makine, kohären, të cilët mund të dinë se ku ishin valët e radios diku.

Guglielmo Marconi italian filloi të eksperimentonte me zbulimet e mëparshme Hertz. Në 1894 ai shpiku një transmetues që ngjante kohären. Me këtë, ai mund të dërgojë një sinjal për një marrës që ishte në një dhomë tjetër për të transmetuesit.
Më vonë, ju mund të dërgojë sinjale të arrijnë mbi 3 kilometra.
Ndërsa Marconi hulumtuar Alexander Popov njëjtën gjë. Ai arriti edhe më të mirë dhe shpiku antenën e parë. Ai e kuptoi se ajo ishte më e lehtë për të marrësit të njohin sinjalet në qoftë se ka pasur një tel bashkangjitur me të, e antenës.
Popov nuk ishte në gjendje për të vazhduar hulumtimin për shkak të mungesës së fondeve. Pastaj përdoret antenë e Marconi Popov për një marrës.
Shteti italian nuk ishte i interesuar atëherë për të financuar Marconi punë të mëtutjeshme. Britanikët ishin të interesuar për shpikjen e tij. 1898 ai udhëtoi për në Angli dhe mori një patentë për shpikjen e tij.
Nikola Tesla në pyetje patentave Marconi në tel dhe pas vdekjes së tij, është konstatuar përfundimisht se ajo ishte Nikola Tesla i cili shpiku radion.
Një kompani Anglisht testuar shpikja e tij në një far, test precipituar shumë e mirë. Pastaj ata testuar për të krijuar lidhje ndërmjet një stacion në tokë dhe anijeve, e cila gjithashtu e bëri mirë.

Charles Ferdinan Braun ka punuar më me shpikjet. Në 1898 ai ndryshoi qëndrimin e shkarkimit në transmetuesit, kështu që ajo mund të transmetohet në gjatësi valore të ndryshme. Ajo lehtësoi në mënyrë që ju nuk e keni problem që të gjithë përfituesit e marrë të gjitha sinjalet janë dërguar.
1909 mori Braun dhe Çmimin Marconi Nobel në Fizikë.

Por ka pasur shumë më tepër që mund të përmirësohet. Kjo nuk ishte gjithmonë aq i përshtatshëm për të vetëm të jenë në gjendje të dërgojë sinjale të vogla të shkurtra me njëri-tjetrin. Lee De Forest ndërtuar në 1907 tub elektron që të përforcohet sinjale radio dhe ajo u bë një fillim i rëndësishëm për të të jetë në gjendje për të transmetuar fjalën dhe muzikë përmes radio. Disa vjet më vonë, pas shumë pune dhe veshin nga shumë studiues do të mund të transmetojë si zë dhe muzikë përmes radio.

Marconi ishte ende duke me projektet e tyre, dhe zbuloi se nuk kishte gjatesi vale si kurrë shfrytëzuar më parë. Një mund të transmetojë në një frekuencë që ishte më i lartë se më parë, 100 MHz, dhe quhet VHF (Very High Frequency), dhe më e ulët se kurrë, e cila quhet FM (gjatësi vale Ultra-shkurtër). Ata nuk e përdorin VHF shumë deri 1936, kur televizioni u bë popullor.
FM ishin shumë të interesuar, Marconi pasur sukses më të mirë për të zhvilluar atë, dhe i dërgoi një mesazh me fjalime nga Londra në Australi.

1918 Edwin Howard Armstrong shpikur një marrës, i cili gjithashtu ka marrë sinjale shumë të dobëta. Tetëmbëdhjetë vjet më vonë, ishte ai që doli me rregullim të frekuencave, FM. Më parë, vetëm e përdorur amlitudmodulerade transmetimet, AM. Avantazhi i përdorur FM ishte të butë çrregullime, për shembull, moti i keq dhe makineri me zë të lartë. FM ishte një zbulim shumë të dobishme.

1922 filloi transmetimet radio në Suedi, e cila kishte megjithatë jo shumë mund të përballojë për të blerë atë. Ka pasur edhe një akuzë që ata kishin për të paguar që të ketë një radio. Për ata që nuk mund të përballojë për të blerë një radio ose të paguajnë tarifë, ka pasur klube radio ku njerëzit mund të shkojnë dhe të dëgjojnë. 1925, shërbimi Radio nëpër gjithë transmetimit të radios nga Radio dhe Telegraph Administrata Suedeze, e cila kishte filluar transmetimin radio.
Në fillim të Luftës së Dytë Botërore kishte rreth 70% të qasjes Suedisë popullsisë në radio.

1947 zhvilluar tranzitor dhe zëvendësuar tub radio. Tranzitor ishte një komponent elektronik për qëllim të përdoret si amplifiers në radio.
1954 nisi radio tranzitor parë. Në transistorëve fillim nuk mund të trajtojë frekuenca të larta në një marrës FM dhe prandaj shkoi thyer lehtë. Më vonë, transistorëve më të mira që mund të trajtojë frekuencat FM.

Si e bën radio?

Unë kam ndarë disa fakte në lidhje me radio në pika të ndryshme, për të treguar një grimë si radio punon.

Radio valët janë valët që udhëtojnë nëpër ajër dhe ka të njëjtën shpejtësi si me shpejtësinë e dritës.

Radio valët ndodhin kur një magnetike dhe një fushë elektrike ndryshon në një normë që varet nga lloji i valëve është mbi të gjitha. Dy fusha të tilla të bëj që ju të merrni në qoftë se ju le këto impulse elektrike të kalojnë nëpër një antenë. Zakonisht ndahet në wavebands në top pesë lloje kryesore: LW, LW, valë të mesme, MW, valë të shkurtra, KV, usw, VHF, dhe mikrovalë. Katër parë janë përdorur në transmetimet në radio, ndërsa mikrovalë janë përdorur në transmetimet televizive. Ndryshe nga valët e zërit, valët e radios, asgjë që çon ata, ata të shkojnë nëpërmjet "ajrit hollë". Radio valët janë të matur në Hertz (pas fizikant), që do të thotë numrin e oshilacione për sekondë. Valë radio transmetohen nga transmetuesit quhet zgarë, që nga ajo mbart me vete një mesazh për të marrësit. Brenda në valë radio është informacioni që do të transmetohet, të ruhet në një mënyrë që quhet rregullim. Varieteteve më të zakonshme të modulimit është FM dhe AM.

FM / AM është frekuenca të ndryshme për të transmetojnë valët e radios në. Falë këtij të fundit mund të vendosni radiot e tyre në frekuenca të ndryshme, ju shmangur marrjen e ndonjë zë që rrjedh në pranuesit.
Për të vendosur frekuencën në radio ka një buton, radiot e reja, apo një mollë në pajisjet më të vjetra që janë përdorur për të vendosur frekuencën e dëshiruar.
FM paraqet ulje të frekuencave, dhe jam për amlitudmodulering.
Dallimi në mes FM dhe AM janë të FM heq të gjitha tingull që prish transmetimin, p.sh., moti, makineri e zhurmshme dhe çdo frekuenca të tjera audio. Avantazhi i mëngjesit është më tepër se sinjale të arrijë shumë më tej se ata e bëjnë në FM.
Transmetues është pajisje që dërgon të shëndoshë, të folurit dhe sinjalet. Në mënyrë për të transmetuar fjalimin është një mikrofon i lidhur me të. Fjalimi Gjithçka / audio që shkon në mikrofon është konvertuar në impulse elektrike, valët e radios.
Kur valët e radios të udhëtuar, ata kanë tre opsione të ndryshme për të udhëtuar.
E para është që të dërgoni frekuencë të lartë (shiko vijën e kuqe imazhit s) duke lejuar valët e radios emetuar dhe pastaj të kërcej jashtë jonosferë dhe mbrapa.
E dyta është për të dërguar në një frekuencë të ulët, sepse valët nuk janë të shqetësuar nga malet dhe si se ajo ballafaqohet. Pastaj ju duhet të për fat të keq të ketë antena të mëdha dhe të shëndoshë nuk është aq i mirë.
Mënyra e tretë është që të dërgoni nga valët e radios në një satelit (shih foto vijë blu), të cilat pastaj i dërgon ata përsëri në vendin ku ata do të vijnë. Kjo është një mënyrë shumë e mirë, përveç se satelitë të kushtojë një shumë të holla.
Marrës është stacioni radio apo që merr valët e radios. Për marrës të ndërpres valët e radios, ajo ka një antenë. Tani çdo gjë punon anasjelltas, valët e radios është shndërruar përsëri në impulse elektrike. Që të shëndosha është i dobësuar në "udhëtimin" e saj, nuk është gjithmonë një përforcues në pranuesit, e cila është e shoqëruar për një drejtues.

Tranzitor zëvendësuar tub radio në të pesëdhjetat. Tranzitor ishte një komponent elektronik përdoret si një përforcues në radio. Përforcues është projektuar për të vetëm le të me anë të valëve të radios, por pa zhurmë.

Dy pjesë të tjera të rëndësishme të transmetuesit dhe pranuesit është kondensator dhe induktor.
Spiralja është pak e komplikuar. Rreth të spirales ka shumë kthesa e tel bakri (shih Figurën 1.2). Nëse dikush lidh një burim të tanishme për të formuar një fushë magnetike rreth tij, ai bëhet një electromagnet.
Kur hiqni burim energjie edhe zhduket fushe magnetike por në spirale, ai mbetet aktual.

Kondensator vepron shumë si një bateri kur ju lidheni atë në një burim të energjisë akuzuar kondensator lart (shih figurën 3). Kur ju pastaj shkëputje burim fuqi ndalesa ngarkuar mbetur në kondensator (shih figurën 4).
Nëse dikush lidh kondensator ngarkuar dhe induktor ngarkuar të gjithë pushtetin mbi të spirales. Çdo gjë është duke shkuar shumë shpejt, por spirale formon një fushë magnetike, por ajo shpejt zhduket. Kur i prodhuar aktuale në burim të energjisë spirale që nga kondensator ishte thyer. Rrymë formuar në spirale kthyer kondensator dhe kondensator kalon mbi ngarkuar saj tek bobina, etj. Për të gjithë gjë të jetë në gjendje për të vazhduar, duhet vazhdimisht të furnizuar me rrymë në kondensator, që nga ana e kondensator akuzuar të gjithë kohën e humbur gjatë procesit. Energji elektrike shkëmbehen në mes të spirales dhe kondensator është furnizuar për qark lëkundje.

Në pranues, ekziston edhe një qark luhatje. Qark luhatje duhet të jetë në të njëjtën frekuencë, si transmetuesit për atë për të punuar. Duke u kthyer pullën ndryshon madhësinë e kondensator. Lloji i kondensator që ju mund të ndrysho quhet kondensator të ndryshueshme.
Kur ju resize atë, gjithashtu ndryshojnë frekuencën, dhe aktual që është kaluar për qark lëkundje. Në këtë mënyrë, qark luhatje merr vetëm gjatesi vale që janë në të njëjtën frekuencë, si atë.
E ardhmja e radios

Radio nuk mund të zhvillohet shumë, përveç për atë që tashmë ekziston, e cila zgjeruara të shëndoshë dhe pritjen më të mirë. Por rruga për të dërguar valët e radios gjithmonë mund të përmirësohet, dhe ka shumë mënyra për të përmirësuar mënyrën se si ata janë të kaluar në. Pyetja e vetme është, se si mund të bëni atë mënyra më e lirë dhe më e mirë se si të dërgoni valët e radios më të gjatë dhe sa shumë njerëz duhet të jetë në gjendje për të marrë qasje në radio?
Qëllimi është e mjaftueshme për të të jetë në gjendje për të marrë sinjale nga çdo vend në Tokë pa atë duke u bërë praktikisht asnjë ndërhyrje, dhe të jetë në gjendje të bëjë atë me një radio të lirë se shumica e njerëzve duhet të jetë në gjendje të përballojë për të blerë.

Felix Assarsson

based on 30 ratings Radio, 2.9 nga 5 bazuar në 30 vlerësime
Rate Radio


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me radio apo në asnjë mënyrë në lidhje me radio.

Koment mbi Radio

« | »