. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Ray Charles

Subjekti: Biografitë

Si një 17-vjeçare hapa Ray në një autobus që merr atë nga fëmijëria Florida në Seattle, ku ai fillon si një pianiste në një klub nate. Para se të gjatë, ai e lë pjesën tjetër të Ansamblit dhe të bëjë një emër për veten e tyre më vete. Faji nga fëmijëria mbi vdekjen e papritur të vëllait megjithatë nuk këshillohen vazhdimisht, pasi ai kërkon lehtësim për heroinën dhe me gra të ndryshme. Në paraftyrimet, ne duhet gjithashtu të marrin parasysh se si Ray vuan nga një sëmundje sy që e bën atë të verbër dhe se si ai mëson për të mbijetuar në dritën e metë e tyre, të nxitura nga një nënë e rreptë, por i dashur. Dashuria për gruan e tij Della Bea dhe jetën e vështirë në rrugë është shumë e vështirë për të marrë kujdesin e.

Historinë e muzikës shpirtit

Kur robërit e zezë e marra nga Afrika në Amerikë u lirua në fund të 1800s ata filluan të zhvillojnë zërin e tyre dhe stilin e muzikës. Ajo u bëri thirrje të dëshpëruar dhe në lidhje me jetën e vështirë dhe të zellshëm që këta njerëz u detyruan të jetojnë. Muzikë është kryer në instrumente të thjeshta si harmonikë ose kitarë, dhe kënga ishte shpesh melankolik. Blues bë një krah që do të zhvillohen nga shpirti.

Dega tjetër ishte muzika ungjilli. Fjala rrjedh nga godspell - lajmin e mirë, dhe muzika është zhvilluar si një Adhurim. Ajo është e lidhur me kishat e zezë, e cila sot zakonisht kanë një kor ungjillit. Gudtjänsterna ku Ungjillit Muzikë shfaqën karakterizohet nga një antiphonal Afro-Amerikane muzikë tipike mes kishë dhe në predikimin. Audienca pjesë nga britmës spontan, përgjigjet dhe handclaps që drejton deri atmosferë.

Nga këto dy stile të muzikës zhvilluara pastaj në 1950-1960 është muzikë që erdhi të quhet shpirti (shpirti). Ka disa muzikantë të rëndësishme që shtrine themelet per stilin e muzikës së re.

Nga ungjillit ende mund të dëgjoni shpesh shkëmbimin tipik ndërmjet artistit dhe këngë ose korit apo instrumentet. Por lyrics nuk janë aspak fetare, por krejtësisht laik, ata janë shpesh në lidhje me dashurinë ose nganjëherë për politikë. Kur dëgjim të shpirtit ju mund të dëgjoni "errësirë" nga dëshpëruar, por nganjëherë kjo tingëllon më shumë si "blues Gëzuar".
Sot ne e kemi lënë muzikën shpirti si një stil i madh vet e muzikës, por edhe nëpërmjet shpirtit, funk disko dhe hip-hop evoluar

Ray Charles Robinson

Ray Charles, ose Ray Charles Robinson ishte emri i tij i vërtetë, u lind në vitin 1930 në Jug amerikane. Ai ndoshta kishte djemve më të zi një edukim të ashpër. Por, për Ray Charles ishte ndoshta më e ashpër se. Si një vit pesë vjetër, ai u ndal dhe shikuar si vëllai i tij i vogël u mbytën në një vaskë në frontin e tij. Dy vjet më vonë, ai u bë tërësisht i verbër i sëmundjes sy ai vuajtur nga. Nëna e tij i dha atij një qëndrim ndaj paaftësisë së tij, që nuk le veten të trajtohet si inferiore thjesht sepse ai ishte i zi, dhe meta. Por kjo nuk ishte fundi të mjerimit. Si një adoleshent, ai e humbi të dy prindërit e tij. Si një i vjetër shkroi ketë në autobiografinë e tij se ai ishte lindur me muzikën brenda vetvete dhe kjo ndoshta ishte ajo që e bëri që ai mund me të gjithë tragjedinë e. Ai kishte për të shkuar në një shkollë të muzikës për të verbër, dhe ai mësoi të dy duke kënduar dhe duke luajtur shumë instrumente muzikore. Si një i rritur, ai ishte atëherë gjithashtu një kompozitor, dhe ai u bë një nga të parët që filloi ungjillin përzierjen me dëshpëruar në mesin e viteve 1950. Ai ishte i shpirtit të muzikës e parë dhe më e madhe. Ai ishte një nga ata që arritën të tregojnë, dhe të sjellë edhe këtë muzikë në një audiencë të bardhë. Ndër këngët e tij më të famshme përfshijnë "I Got një grua" (1954), "Aleluja Kështu që unë e dua atë" (1956), "What'd unë them" (1959), "Gjeorgjinë në mendjen time" (1960), "Hit Jack Road "(1961) dhe" Unë nuk mund Stop Loving You "(1962).

Ai ishte gjithashtu i përfshirë në sjelljen e racizmit nga jashtë vendit, kryesisht në autobusë ku zezakët kishin për t'u ulur në pjesën e prapme të autobusit, ndërsa të bardhët mori për t'u ulur në frontin.
Por kur autobuzi kaloi kufirin nga jugu në veri, nuk kishte asnjë racizmi dhe ku ka zezakët ulen ku ata dëshironin në autobus.

Ray Charles sfidoi këtë dhe pastaj ata ishin të shumtë që solli vëmendjen ndaj racizmit në Jug.

Por fëmijëria e tij tragjike e bëri vetë ndjerë edhe në jetën e të rriturve, dhe ata thonë se rreth Ray Charles se ai krahas muzikës kishte dy dashuritë e tjera të mëdha, heroina dhe gra. Nëse martuar, por ai kishte të gjitha pabesi kohës që ishte më shumë ose më pak zyrtare. Dhe se ai ishte një varësinë e heroinës nuk ishte një sekret, pavarësisht nga kjo ai ka jetuar deri sa ai ishte 74, dhe ai vdiq në vitin 2004, pas fitores shumë çmime, duke përfshirë çmimin Polar Music 2003 në Suedi.

Vlerësoni Ray Charles


Schoolwork Related
Puna vijim janë shkolla është rreth Ray Charles apo në ndonjë mënyrë lidhur me Ray Charles.

Comment on Ray Charles

« | »