. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Recention: Një mijë herë më i fortë

Mirjana Krisanovic 9D:
Unë kam lexuar një libër të quajtur "një mijë herë më i fortë", e cila është shkruar nga Christina Fuqia z.
Veprim u zhvillua në një mjedis shkollor në të tashmen. Libër ishte rreth sagës së sigurt, e cila erdhi në një notë të rregullt nëntë, në Suedi. Ajo e kishte rritur deri në barkë babait të tij dhe udhëtoi nëpër botë. Kjo do të thoshte se ajo kishte parë kultura të ndryshme dhe mënyra e jetës, nga perspektiva të ndryshme. Ajo kishte të madhe të vetë-besimit dhe guxoi të them saktësisht se çfarë ajo mendonte.
Klasë që ajo erdhi për të ishte, si klasa kështu që shumë të tjera në botë, grupi shpërndahet. Nuk ishte e vështirë, që gëzonte të jenë në qendër dhe aty ishin Nerds turpshëm. Disa kishin status më të mirë dhe kishin më shumë besim ndaj mësuesit, të cilët gjithmonë qëndruan në anën e djemve '. Ata nuk kujdesen nëse djemtë ishin të padisiplinuar në klasë dhe kishte nxënës të preferuar. Vajzat u bë i mësuar me këtë trajtim të padrejtë dhe pranuar situatën.
Saga ishte mërzitur shumë, kur ajo vihet re disponimin e klasës dhe mësuesit qortoi. Ajo tha se kjo sjellje nuk ishte demokratik dhe kjo ishte abuziv ndaj vajzave. Papritur vajzat e tjera që ata duhet të protestojnë dhe të ngriteni për veten e tij. Pas mbërritjes Saga trim, ngjitur klasit vajza në një grup të vetëm, i cili u rebelua kundër mësuesve dhe djemve të mirëpritur. Së bashku ata guxuan ngriteni për mendimet e tyre, dhe djemtë ishin të befasuar nga ndryshimi i shpejtë në vajzat. Në mënyrë që të rezistojë kërcënim të ri ndaj pushtetit të tyre, djemtë filluan të ngacmojnë vajzat më shumë se zakonisht dhe komentuar në pamjen e tyre. Ajo provoi pikë e dobët Saga së. Saga vërtetë u përpoq për të fshehur se ajo ishte lënduar dhe u përpoq për të mësuar miqtë e saj adoring, ata do të jetë e vështirë kundër vështira. Të rriturit shkarkohet zhvillimin e vajzave papritur dhe ndërgjegjësimin e të drejtave të tyre. Ata gjithashtu mendonin se Saga ekzagjeruar dhe e bëri shumë bujë në lidhje me të.
Minnie stil u bë xheloz Saga sepse ajo mori aq shumë vëmendje dhe kështu ajo u tërhoq nga vajzat. Minnie kaloi në anën e djemve në vend. Ajo u pajtua me djemtë dhe sagë përçmuar. Vajzat e injoruar atë dhe vazhdoi për të luftuar për të drejtat e tyre.
Pas pushimit të Krishtlindjeve, urdhëroi mësuesve studentë, për të qetësuar rebelimin e tij të bezdisshëm. Ata thanë se ai kishte shkuar shumë larg dhe se studentët duhej të mendojnë në lidhje me vlerësimet e tyre të rëndësishme. Saga u zemërua dhe u largua në klasë, si asnjë thata flasë përsëri. Alone, ajo nuk kishte forca të mjaftueshme për të bindur mësuesit, kështu që ajo u largua, duke lënë pas një heshtje të turpshme. Pastaj kuptova Signe heshtur dhe të padukshme, ajo thjesht do të jetë protestë sipërfaqësore. Për herë të parë ajo guxoi të dalë dhe të çirrem në shokëve të tyre, ata ishin frikacakë që nuk mbështesin Saga, kur ajo u ngrit për të mirë në klasë. Signe iku dhe bërtiti për hir Saga së. Ajo ishte në kërkim për Saga për të treguar se çfarë kishte bërë ajo, por ajo ishte zhdukur. Përfundimisht, ata gjetën njëri-tjetrin në një kafene. Ata shkëmbyen e-mail adresën dhe premtuan njëri-tjetrin për të mbajtur në kontakt. Saga do të shkojë në Kubë dhe të lënë klasë.
Mendova se libri ishte i mirë, por kjo nuk ishte e emocionuese, sepse kjo nuk ka ndodhur aq shumë në përmbajtje. Unë mendoj se mesazhi i autorit është se guximi i opinioneve të tyre dhe guximin për t'i thënë shoqërisë dhe të moshuar. Mesazhi më i rëndësishëm gjithsesi ishte e mjaftueshme që ju duhet të trajtojmë të gjithë në mënyrë të barabartë.
I njohur veten në disa situata, por unë nuk mendoj se të gjithë mësuesit sillen në këtë mënyrë. Natyrisht, nuk janë për fat të keq disa mësues të cilët kanë studentët e preferuar. Por ata nuk mund ta ndihmojë atë, sepse ne studentët gjithashtu mendojnë më shumë ose më pak në lidhje me njerëz të ndryshëm.
Unë gjithashtu mendonin se autori nuk e ka shkruar një përshkrim të mirë të përcaktimit. Që unë nuk mund të perceptojnë imazhe që autori donte të përcjellë, kështu që unë kaloi fotot e mia nga realiteti. Unë do të thotë unë isha duke menduar i shkollës sime.
Saga ishte trim, por pse nuk e ka ajo të ndihmuar nga prindërit e tyre? Pastaj ndoshta mësuesit e kishte kuptuar se të rinjtë ishin serioze dhe forcuar. Unë gjithashtu mendonin se ishte e çuditshme që të gjitha vajzat ishin në një grup të vetëm kaq papritur, vetëm për Saga u bë një shok klase të re. Ajo shpesh është e mundur që nëse një person i ri shkon në një vend krejtësisht të huaj, e vështirë për të përshtaten. Njerëzit ndihen të kërcënuar për atë që është e ndryshme dhe korrupsioni largon ndryshime të pazakonta për të treguar se kush është bosi. Kam gjetur perspektiva e librit dha një pasqyrë të besueshme atë që ajo mund të jetë në një mjedis të padrejtë. Unë nuk e kuptoj pse Signe bërtiti në fund, kur ajo ishte e detyruar për të lexuar nga atribuar tyre në klasë. Pra, ajo nuk ishte e keqe në të vërtetë, edhe pse ajo ishte e trembur dhe të frikësuar! Libri kishte një fund të çuditshme mendova.
Është e rrallë që një njeri i panjohur është pranuar në mënyrë të shpejtë. I wondered pse Minnie ndjekur presionin e kolegëve, nëse ajo përbuzur Saga. Unë u përgjigj me një shprehje në libër që ishte "klasë të rregullt." Të gjitha klasat nuk kanë të tillë një humor të keq. Por është e vërtetë se të gjitha klasat kanë alokimin grup në varësi të statusit të keni.
Ajo ishte e drejta e vajzave për të protestuar dhe të ngriteni për veten e tij. Autori përshkruan djema negative dhe kjo ishte në fakt sipas mendimit tim gabuar. Për të gjithë djemtë nuk janë aq arrogante dhe patetike. Ajo ishte mirë që libri ishte e lehtë për të lexuar dhe ajo ishte mirë që autori përshkroi marrëdhëniet e jetës së përditshme në një mënyrë të mirë.
Libër më bëri të shoh familjen time në një mënyrë të ndryshme dhe hapi shqisat e mia. Pas leximit të këtij libri, kështu që unë jam duke menduar më shumë e marrëdhënieve midis shokëve se kam bërë më parë.
Ajo ishte budalla e vajzave në librin e të pranojë situatën e padrejtë dhe të mësohemi me duke u trajtuar në këtë mënyrë. Ata dukeshin pak të frikësuar në fillim, por pasi që Saga ka filluar rebelimin, ata u bënë më të guximshme. Ky libër është një bazë e mirë për diskutim. Pse mësuesit ishin të frikësuar, të bëjë të drejtë, kur ata ishin në dijeni të atmosferës jodemokratike në klasë. Një mori përshtypjen se këta njerëz kishin më shumë pushtet mbi ta, sepse ata kishin një ndikim të mirë mbi të rriturit. Edhe pse mësuesit kishte qenë i ndikuar nga ndryshimi vajzat e papritur, kështu që nuk do të ju them sinqerisht ndodhë. Guys nuk do të dëmtojë mësuesit, sepse ata nuk vendosin më.
Christina Z. Fuqia është lindur në vitin 1959 dhe nëna e saj është një artist tekstile. Babai është një matematikan dhe disa nga librat e saj kanë qenë shfaqje televizive. Edhe në shkollë të mesme fitoi Kristinen një histori të shkurtër.

based on 30 ratings Recention: Një mijë herë më i fortë, 2.8 nga 5 në bazë të 30 ratings
Recention Rate: Një mijë herë më i fortë


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Recention: Një mijë herë më i fortë, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Recention: Një mijë herë më i fortë.

Koment Recention, një mijë herë më i fortë

« | »